Bilance za 10 let
Stranám přiteklo na účet 14,5 miliardy. Půlku poslal stát

12.06.2015 04:05 Původní zpráva

České politické strany získávaly v minulých letech výrazně více peněz na jednoho obyvatele než strany v sousedním Polsku a Slovensku. Zatímco v Česku měly strany příjem 4,72 eura na obyvatele, slovenské získaly 2,07 eura a polské dokonce jen 1,32 eura.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Hogo Fogo (2 hlasy) 12.06.2015 05:23

    Bohouš se umí tak krásně slabomyslně usmívat...a když k tomu pokyvuje...

  • von Karton (2 hlasy) 12.06.2015 08:20

    Vhledávat politické zrádce? Tak to mohou rovnou verbovat celou PS a...

  • von Karton (1 hlas) 12.06.2015 08:21

    Pro politické strany má Babiš nepřiměřeně mnoho peněz k dispozici a...

  • Deadman´s Hand (1 hlas) 12.06.2015 07:39

    Proč nějakého Franka Bolda (evidentně nečeské jméno) trápí tak...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Pro politické strany má Babiš nepřiměřeně mnoho peněz k dispozici a pro důchodce katastrofálně málo. V tomto absurdistánu je hrozný bordel.

1 hlas

Proč nějakého Franka Bolda (evidentně nečeské jméno) trápí tak typický český problém, jako je přijetí protikorupčních zákonů? Ale možná je podnikatel a chce tady podnikat. No, dejme tomu.
Ne, není. Našel jsem stránky Frank Bold, kde o sobě uvádějí: Who are we?We are a purpose-driven law firm using the power of business and non-profit approaches to solve social and environmental problems. V české verzi Frank Bold je mezinárodní tým právníků. Od roku 1995 pomáháme občanům i firmám. Od Nošovic po Brusel, v Brně i v Haagu. Řešíme aktuální společenské výzvy.
Takže právníci – dobráci, kteří z nudy nebo jen tak, pro dobro věci pomáhají kde se dá, se zvláštním fokusem na ČR.
Hm.
Mají mnoho sponzorů (až příliš mnoho na můj vkus) zvučných jmen. Členskými organizacemi jsou Frank Bold, dále Transparency International, kohovolit.eu, Nadace Open Society Fund (ano, to je Soros), Good Governance a další. Jejími partnery je např. Student Agency, British Chamber of Commerce, Nordic Chamber a další.
Roční rozpočet Rekonstrukce státu je 4,763 milionu, z toho 1,615 milionu z darů a 2,337 milionu z grantů. To jsou slušné peníze, že? Detailní rozpis kdo kolik přesně poslal, uveden není. Nevadí, i tak si můžeme udělat obrázek. Z pohledu moci a bohatství zainteresovaných dobráckých organizací je skoro s podivem, že ty protikorupční zákony už dávno nebyly přijaty.
I když se stránky Rekonstrukce státu snaží tvářit transparentně a průhledně, faktem je, že není jasné, kdo v ní má určující moc a jaké jsou přesně jejich aktivity a cíle. Zdá se, že se potvrzuje názor Adama Bartoše, že se jedná o typickou NGO neboli tzv. neziskové nebo nevládní organizace se zamlženým financováváním a ještě nejasnějším posláním. Podobných jsou v mnoha zemích mraky, pro státy bývalého sovětského bloku jich prý existuje 8357 a jen v Rusku jich, myslím, napočítali asi 700. A samozřejmě také na Ukrajině a ve všech post-sovětských republikách. Tyto organizace se tváří jako nezávislé, většinou mají vznosná jména a oficiálně krásné cíle. Mezi jejich proklamované úkoly patří „hlídání demokracie“ a „dohlížení na lidská práva“, „podpora ekologie“, „zdraví“, „práva menšin“, „práva žen“ apod.
Ve skutečnosti to jsou páté kolony strůjců Nového světového řádu (NWO). Placené z nejasných zdrojů, částečně z kapes amerických daňových poplatníků, částečně bůhví odkud. Jejich skutečnými cíli je nahlodávat stávající politický systém, vyhledávat mezi politiky zrádce ochotné jít proti zájmům vlastní země, vyvolávat nepokoje a to až do bodu politického puče.
http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Stwora-Proc-jsem-oficialne-nepodporil-projekt-Rekonstrukce-statu-335911

1 hlas

Vhledávat politické zrádce? Tak to mohou rovnou verbovat celou PS a senát.

2 hlasy

Bohouš se umí tak krásně slabomyslně usmívat...a když k tomu pokyvuje hlavičkou, tak mu někteří slabomyslní jedinci dají i svůj hlas...

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov