Vyšetřování
Střet zájmů premiéra Babiše? Brusel čeká na českou odpověď

03.12.2018 18:24

Komisař pro rozpočet Günther Oettinger očekává v příštích dnech či týdnech odpověď na dopis, kterým se kvůli možnému střetu zájmů premiéra Andreje Babiše v pátek obrátil na českou vládu. Oettinger to uvedl v diskusi na výboru pro rozpočtovou kontrolu evropského parlamentu. Evropská komise bude podle něj v této věci postupovat s patřičnou rychlostí.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • František Mach (6 hlasů) 03.12.2018 21:07

    Takže EU si změní pravidla od srpna a najednou jste v maléru ? Dále...

  • Pavel Axman (4 hlasy) 03.12.2018 20:15

    A to je někdo opravdu tak naivní že si myslí že se Babiš se jen tak...

  • Zdeněk Šmerda (4 hlasy) 03.12.2018 18:45

    To jsou věci. I udání od TI a Pirátů na možný střed zájmu premiéra ...

  • Guru Jára (3 hlasy) 04.12.2018 03:18

    Nepodepsal migrační pakt, tak budou z Bruselu snahy ho vyštípat a...

  • Guru Jára (3 hlasy) 04.12.2018 03:17

    Piráti spolu s TI mají zakázku na neustálé další udávání i z a cenu...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Problém je, že o tom bude rozhodovat Evropská komise a ne Králová nebo Kněžínek. Hrubě se u nás podceňuje význam právní služby EK, jejíž posudek není jen jedním z mnoha právních názorů, včetně těch našich, ale autoritativním výkladem pravidel EU, kterými se EK řídí.

1 hlas

Piráti spolu s TI mají zakázku na neustálé další udávání i z a cenu výmyslů.Dnes se chválil Bartoš že se právě chytá do Bruselu poslat dalí mailovou zprávu ke střetu zájmů premiéra.
Moc rád bych věděl s jakým skutečným zadáním šli Piráti do PS.Zatím to vypadá tak že mají a každou cenu škodit naší zemi.
Přitom že se vydávají a kdovíjaké experty v oblasti IT si v Praze trhli pěknou ostudu při rozsvěcení vánočního stromu když jim vyšel až 3.pokus kvůli chybě komunikace s notebookem.

3 hlasy

Mládež s volebním právem si tu republiku úplně podělá, když budou volit Piráty do politiky. Víděl jsem v TV toho nejvyššího zdredovaného piráta, a možná i zdrogovaného, s jakým nasazením a šklebem mluvil o vyšetřování EK a proti Babišovi, nenávist z něho jen sršela, a podle očí a chování šlo usoudit, že požil .... Tam nešlo o nějaký střet zájmů nebo postavené Čapí hnízdo za 950 + 50 milionů, to byla pouze obrovská nenávist. A Piráti nejsou sami, nenávistných politiků je tu mnoho. Nic jiného, než nenávist z nich nekouká.

No mládeži, jaké si to tu uděláte, takové to tu budete mít. My starší před cílovou páskou to tady už nějak doklepem na tom světě, ale vy sklidíte pouze to, co zasejete.

3 hlasy

Takže EU si změní pravidla od srpna a najednou jste v maléru ? Dále EU komise bude postupovat s patřičnou rychlostí ? To je snad žert, když se jedná o podvody supermarketů tak to trvá víc jak rok a zatím jsem se dočetl, že si ještě nejméně další rok počkáme ( Jourová ) . Je pravda, že pravidla jsou pravidla , ale pokud se změní, v průběhu platnosti, je třeba strany informovat a každý stát by měl tot začlenit do svých zákonů, ale pokud tomu tak není je divné, že to EU nezajímá, ale Babiš je najednou zajímá a v jeho případě budou postupovat s patřičnou rychlostí. Věřte opět těch podivných věcí je tu dost a tak věřím tomu, že se jedná o spiknutí a zřejmě komise EU vychází jen z informací udavačů.

6 hlasů

Nepodepsal migrační pakt, tak budou z Bruselu snahy ho vyštípat a nahradit někým více poslušným.

3 hlasy

A to je někdo opravdu tak naivní že si myslí že se Babiš se jen tak vzdá vlivu na svoji firmu? To je opravdu někdo tak naivní že si myslí že nedělá vše pro, to aby maximalizoval finanční prospěch firmy, kterou si zase jednou ze svěřeneckých fondů vyzvedne a která živí jeho rodinu, blízké a přátele?

4 hlasy

To Babiš vůbec nepotřebuje, splnil dané podmínky a dodržuje je ( nezaznamenal jsem žádný zveřejněný důkaz a ten by měl být dokázán ) dle daných pravidel a to že pár udavačů v režii politické mafie jej udalo v EU a zřejmě z vymyšlenými údaji. Věřte, zatím nic z žádného obvinění mu nebylo dokázáno a tak je jasné , že jde o hon na něj a tím by se taky měla EU zabývat a naše policie taky, přeci není možné, aby si kdokoliv vymyslel jakékoliv obvinění a to bez zjevných důkazů a odsouzení soudy doslova zničil život jak osobě tak jeho rodině a dětem. Věřte až mu ta obvinění budou dokázána a bude pravomocně odsouzen, pak tomu uvěřím tak na 45%. Protože policie, soudy a média jsou nástrojem mafií a k nezávislosti jim hodně chybí. V některých médiích jsou jasné obvinění prezentována, ale těmi se nikdo nezabývá, asi nemají čas je tu Babiš.

3 hlasy

Je sice pěkné že se ho umíte tak zastat to ano. Ale on ty podmínky porušil. Porušil evropské podmínky, podmínky té instituce, která Agrofertu peníze dala. S českými podmínkami to nemusí souviset. A to že jste něco nezaznamenal je určitě možné... Jako premiér se účastní unijních jednání o dotačních prioritách. On a jeho rodina jsou osobami jež z prospěchu dotyčných firem zisk měli, mají a mít budou. Nějaký svěřenecký fond na tom nic nemění. A ano tohle je to jádro problému. A ano tohle je špatně, to by být rozhodně nemělo. Nikdy.

2 hlasy

Takže země EU by měli řídit politici od dudlíku. kteří nikdy neprokázali schopnost něco řídit? Třeba Marek Benda nebo FIala?

0 hlasů

v civilizovanych zemich odvolavaji politika z funkce uz jenom pri naznaku stretu zajmu.take i v zidostane.tam drzi v lochu presidenta,par ministru a prave nedavno pustili ven i sefardickeho velkorabina po 5ti letech v satlave.proc ne u nas a proc to tak dlouho trva?v brokoline odsoudili zlodejske semiti zid-nazi madoffovic a sheldona silvera daleko rychleji.a to je brokolino.plne semitu zid-nazi.chucky shumer je od tama.a anthony wiener s jeho wienie.cha,cha,cha!shalom.

2 hlasy

UZ JE KONECNE vrazte do satlav,ty podvodniky a podfukare jako a.novak,janousek,krysa rat/h/,bures atd.vyvlastnit standu grossa a je,hlavne to jeho kondo v miami/aventura mall/a jeho rodinu z nakradenych dinaru.moc to krade ,ta zlodejska svoloc.a krast se nema,jak to vysvetlil pan buh uz adamovi s evcou.ne?

2 hlasy

Já bych to nechal konovi, ten má větší hlavu. Ale konovi, né oslovi oukeyovi. Jeho názor je ve věci úplně na prd, tedy jak oukey ví- irelevantní.

1 hlas

Takže ten slovenský podvodník zase dneska lhal když tvrdil, že vláda nic oficielně od EU nedostala. Lže jako Putín, dalo by se říci.

3 hlasy

spis jako adam,kdyz to ukradene jablko svadel na evu a hada,mesugene.stejne ho pan buh VYKOPAL.

1 hlas

To jsou věci. I udání od TI a Pirátů na možný střed zájmu premiéra
Babiše vrací zpět do Česka? Jak OLAF dotace na Čapí hnízdo,
aby vyřešili doma v Česky, jestli to odporuje českým zákonům,
jako i nekvalitní dřívější udání od diletantských rebelů Pirátů aj.
Přitom Babiš postupoval podle českých zákonů, nemá vliv
na dotace, nemá benefity z Agrofertu ve svěřen.fondu. Nový
zákon EU,zpřísnění středu zájmu, u nás zatím neratifikován.
Nic nehrozí. Dlouho ale potrvá, než se jako prověří vysvětlí.
Mezitím si budou užívat,útočně psát Bakalova media (Respekt,
Hospodářské noviny, Aktulně.cz), Seznam Zprávy (Kubik)
i ČT (Fridrichová) aj. Podnítí se další bezdůvodný kravál
od nenávistných opozičních politiků i jejich demonstrantů,
v boji za demokracii morálku,ale hlavně za jejich zájmy. Boj
politický je tvrdý i neetický a s chronickou nenávisti se nedá
nic dělat, nedá se už odstranit.

4 hlasy

To není politický boj, to je boj s podvodníkem prvního řádu.

2 hlasy

To mluvíš o ODS...?
:-)))

3 hlasy

A ty jyi kre...tén!

1 hlas

Myslím, že se mýlíte, protože jestli je nový zákon EU u nás ratifikován, nebo ne, je irelevantní. Peníze jdou totiž z Bruselu, víme?

1 hlas

Především člověk vůbec neví, zda ty zprávy v novinách jsou pravdivé a přesné, český novinář je nekvalifikovaný dacan, neumí nejen pořádně česky, ale neovládá ani cizí jazyky a vše překládá přes překladač. A někdy jsou ty jejich články síla. Takže počkáme, až se to vyhoulá...

3 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov