Kauza Nečas
Tluchoř, Šnajdr a Fuksa požádali o milionové odškodnění

21.01.2014 16:34 Aktualizováno 21.01. 18:10

Tři bývalí poslanci ODS Petr Tluchoř, Marek Šnajdr a Ivan Fuksa, jejichž stíhání v kauze někdejší šéfky kabinetu expremiéra Petra Nečase Jany Nagyové bylo zrušeno po zásahu Nejvyššího soudu, žádají odškodnění každý zhruba čtyři miliony korun.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Karel Musil (16 hlasů) 21.01.2014 17:07

    Odškodnění by jim měli poskytnout ti soudci Nejvyššího soudu, kteří...

  • Daša Fuksova (12 hlasů) 21.01.2014 17:26

    Ti ODSsáci budou vysávat tu republiku do nekonečna. Nakonec kdyby...

  • Daša Fuksova (11 hlasů) 21.01.2014 17:41

    Určitě jste vlastnili vilu, tak komunisti se tím, že postavili tisíce...

  • Daša Fuksova (9 hlasů) 21.01.2014 17:35

    Horák je tak rozčílený, že své příspěvky naklikává dvakrát. Ono když...

  • Pavel Novak (9 hlasů) 21.01.2014 17:41

    mel byt vedom? vzdyt ani ustavni soudci a politici samotni se nebyli...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Narody se hodnoti podle toho jak dokazou sami sebe organizovat. :)))

0 hlasů

A kdo odškodní nás za vaše vládnutí, za to co jste pro nás vykonali za naše peníze. Pokud si myslíte, že jsme byli rádi, tak jsme rádi nebyli a ty vaše vládní kopamce odsuzujeme...tak za co odškodnění...měli jste se chovat jako poslanci a ne jako hulváti nenažraní...

1 hlas

Jestliže soud uzná, že byli obviněni neprávem, přiznala bych jim odškodnění ve výši 1kč.

0 hlasů

Místo aby se tito pánové zodpovídali za toco dělali a byli potrestáni tak chtějí ještě odškodné a to vinou našeho zkorumpovaného,bezprávního a rádoby svobodného soudnictví.Ale je li někdo jako soudy a soudci nepostižitelný a vpodstatě neodvolatelný tak je jasné,že so bude dělat co chce.Takže ta zvaná nezávislost a v podstatě beztrestnost to je hrob práva a demokracie. a soudy a soudci jsou toho markantním i když ne jediným příkladem.A tak to ddopadne i ve státní správě když budou mít úředníci definitivu.Budou sice nezávislí na politice ale to tak je vše .

1 hlas

Ja bych vas vodskodnil bicem az byste prosili, ze uz vic oodskodnit nechcete. Hlavne tebe, Marecku, ty jsi moralka sama. Vsem vam preju bolseviky, ti vas pak hromadne odskodnej formou strangulace.

0 hlasů

18. 12. 2013

K rukám předsedkyně NS Brno JUDr. Ivě Brožové a NSZ Brno JUDr. Pavlu Zemanovi.

Stížnost, trestní oznámení na soudce NS Brno, kryté předsedkyní Brožovou.

Vysvětlí nám už konečně, obyčejným občanům, někdo z soudců NS ((nebo nejlépe jejich nadřízená (vedoucí), tedy předsedkyně NS Brožová)) rozdíl v případné trestné činnosti poslance Nečase, který byl současně i premiérem a měl údajně uplácet a údajné netrestné činnosti poslanců Šnajdra, Tluchoře a Fuksy, kteří měli brát úplatek, když u nás je trestán ten, kdo bere i dává úplatky a všichni byli poslanci a Nečase lze stíhat a další tři nikoliv, dle mého názoru, zmateného rozhodnutí ,,zkorumpovaných,, soudců NS?

Nedávno předseda trestního kolegia NS JUDr. Stanislav Rizman ( v letech 1972–1989 byl členem KSČ) v OVM na ČT 24 působil zmateně a v porovnání s VSZ z Olomouce JUDr. Ivo Ištvanem, který věděl o čem mluví, nebyl schopen srozumitelně odpovědět na tento evidentní rozpor.

Dále chceme upozornit, aby se předsedkyně Brožová neustále ,,neschovávala,, a ,,nevymlouvala,, na to, že do rozhodnutí svých ,,podřízených,, soudců nemůže zasahovat, ale právě naopak, je zde evidentní, že zde nejen v tomto případu porušili soudci zákony této země a dobré mravy a jednali v rozporu s ústavními zákony naší země a mělo by být s těmito soudci záhájeno kárné řízení, tak jak to i ukládá Brožové zákon.


Případně se mohli soudci dopustit i trestného činu, zneužití pravomoci úřední osoby, případně jiného trestného činu.

Žádáme, abychom byli v souladu s ustanovením podle § 158 odst. 2 trestního řádu a podle §16a odst. 6 zákona č. 283/1993 Sb., o státním zastupitelství, okamžitě písemně vyrozuměni o učiněných opatřeních, zjednána náprava a pravidelně informováni včetně veřejnosti podle § 8a odst. 3 trestního řádu ,,Orgány činné v trestním řízení informují o své činnosti veřejnost poskytováním informací podle odstavce 1 veřejným sdělovacím prostředkům; poskytnutí ......... ,,.

Za poškozené

podle ustanovení ZÁKONA Č. 141/1961 SB., o trestním řízení soudním (trestní řád), § 43 Oprávnění poškozeného a uplatnění nároku na náhradu škody
(1) Ten, komu bylo trestným činem ublíženo na zdraví, způsobena majetková, morální nebo jiná škoda (poškozený) má právo činit návrhy na doplnění dokazování, nahlížet do spisů (§ 65), zúčastnit se hlavního líčení a veřejného zasedání konaného o odvolání a před skončením řízení se k věci vyjádřit.

a

slušné občany.


Tímto vyzýváme předsedkyni NS Brožovou a nejvyššího státního zástupce Zemana, aby konali a písemně nás průběžně informovali o učiněných opatřeních, včetně veřejnosti.


Sám za sebe i slušné občany

1 hlas

Takže až bude zastaveno trestní stíhání Davida Ratha nebo až bude sproštěn viny, půjde odškodnění do desítek miliónů? Nebo se bude muset vymyslet právní klička, podle které se Ratha žádné odškodnění nebude týkat? Spíše dostane trest, který nějakým způsobem zdůvodní délku jeho vazby, aby nemohl žádat žádné odškodné.

0 hlasů

Vsak ona to Furie Fuksova alias Fousata Fuchtle zaplati ze svych dani.

0 hlasů

Jsem ráda, že vás vytáčím. Ještě jedno vysvětlení:
Nemám nic společného s Ivanem Fuksou, rozvedli jsme se když šel do ODS.
NP.S. Nějak se vám v té emigraci moc nedaří, že jste tak napružený. Jinak když mne někdo z tábora těch zlodějů takto sprostě haní, to je jako pohlazení, že jsem se trefila. navíc to ukazuje nízkou inteligenci pisatele. Lidé, co mají práci, spokojený rodinný život, alespoň základní vzdělání se takto nevyjadřují.
Takže pište když vám to dělá dobře!

1 hlas

Tak málo? Na úplatcích by si za tu dobu vydělali mnohem víc, kdyby měli možnost.

0 hlasů

Nevíte jaký je vývoj kauzy Nagyová ? Tá taky bude žádat odškodnění ?

1 hlas

Morální újma by přicházela v úvahu pouze, kdyby se nejednalo o zločince typu Šnajdra a spol. Ti žádnou morálku nemají a ani ji nikdy neměli.

5 hlasů

Dalo se čekat,že títo nenažranci budou dále parazitovat a my to zaplatíme ! K nevíře co jsou to za kreatúry- Šnajdr od pohledu dement...už by se měl někdo podívat jak to řídili a postavit před soud za to, kam to dovedli

0 hlasů

To se divím - já myslel, že poslancům jde vždycky o veřejné blaho a jako takoví by do státní kasy spíš nějakou tu kačku měli chtít darovat.

2 hlasy

Tluchoř, Šnajdr a Fuksa požádali o milionové odškodnění, ty prasata z zlodějský z ODS můžou žádat akorád provaz, aby se mohly oběsit !!!!!

7 hlasů

mel byt vedom? vzdyt ani ustavni soudci a politici samotni se nebyli schopni shodnout jak to vlastne je

9 hlasů

Ať jim ho zaplatí rus ištván a rus šlachta, nebo jak se ti stbáci jmenují.

3 hlasy

Horák je tak rozčílený, že své příspěvky naklikává dvakrát. Ono když už ta pravice byla volbami potopena je třeba alespoň hodně psát na jejich obhajobu. To je ta nová "čistá" politika kterou chce ODS přilákat voliče ...
Jinak kam na ty výrazy chodí, to je jak z 50-tých let od Gottwalda:
... Ale tihle dva gauneři jsou krytí lalokovsko-burešovskou mafií,
Kvalitní názor hodný inteligenta:
... Ale Klausovic rodinka(prý to jsou thatcherovci,ha,ha) je spokojená,má svého kámoše Laloka na hradě a Lívii v Bratislavě...
Ale, ale, ale ...

9 hlasů

Ti ODSsáci budou vysávat tu republiku do nekonečna. Nakonec kdyby jejich soukmenovci byli zrovna "u lízu" tak by chtěli aby jim byl vystaven státní pohřeb, samozřejmě na státní útraty. Hlavně Mareček Bendů který nevystačí s částkou z poslanecké sněmovny a tak si na pohřeb nemůže ušetřit.

12 hlasů

Je jasné,že zlodějiny KSČSSD nejsou tak hnusné jako zlodějiny ODS,protože soudruzi a přátelé při tom kradení vždy myslí na blaho obyčejných lidí.

3 hlasy

Co je to KSČSSD?

5 hlasů

Hlupáčku nepřemýšlej.Škodí ti to.

0 hlasů

Určitě jste vlastnili vilu, tak komunisti se tím, že postavili tisíce paneláků (víte kolik by to bylo banánů a toaleťáku - a bylo by po cinkání klíči) pro mladé lidi a tím vyřešili nějakou bytovou krizi, tím se vám asi nezavděčili. Havel to označil jako "králíkárny" ale nynější režim je prodával od 150 000 do 700 000 Kč za byt. Peníze šly samozřejmě státu.
Vidíte ani ty "králíkárny" nechtěli ti kapitalisti nechat lidem zadarmo prostě prodali i to, co nevytvořili, že?

11 hlasů

Honzíku rudej, po jaké bytové krizi za bolševika bylo? Byl jsem v pořadníku 8 let a k bytu jsem se dostal až v 91 opravou na vlastní náklady (bolševikem zabavenej činžák do kterýho 40 let nikdo nedal ani korunu). Byty po 89 prodávali majitelé tj. povětšinou města, s tím, že vlastník se svým majekem může zachátet si asi budete muset zvyknout.

1 hlas

byty po 89 - státní byty ,dávno zaplaceny z daní socialist.státu s účetní hodnotou 0, se staly předmětem podnikání nových zbohatléku jako Radován Vítek, Bakala....lidi, kteří v něch žili xxx let si je nemohli koupit za slušnou cenu, na tom parazitovali dnes ospěvovaní podnikatelé

3 hlasy

Když se Olívie zmiňuješ o Bakalovi,tak ten byty koupil lacino od Sobotky.
Potom si dovolil další kretén Zaorálek tvrdit,že se lidí v Bakalových bytech
socani zastanou.

1 hlas

Kdybys nebyl lenoch, tak jsi mohl zvolit možnost družstevní výstavby a mohl jsi bydlet minimálně o tři roky dříve. Jak vidno vy pravičáci jste měli vždycky ručičky dozadu a teď z toho ještě děláte zásluhu.

5 hlasů

Zásluhu? Hrabe vám? Kromě toho slušný peníze jsem začal vydělávat až v 90. S komanči jsem se nikdy v lásce neměl a byl jsem rád, že je na nájem a živobytí.

1 hlas

Víte vy vůbec, kolik stojí dneska králíkárna...?

1 hlas

okolo 2 mil. minim. za byty s účet.hodnotou 0, staré, ale novodobý podnikatel s by\tama nemá dno

1 hlas

Je jasné,že zlodějiny KSČSSD nejsou tak hnusné jako zlodějiny ODS,protože soudruzi a přátelé při tom kradení vždy myslí na blaho obyčejných lidí.

1 hlas

Sedět by měli jít spíš Ištván a Šlachta,zneužívání pravomoce veřejného činitele je totiž na rozdíl od politického trafikaření zločin.Ale tihle dva gauneři jsou krytí lalokovsko-burešovskou mafií,takže jsou beztrestní a můžou si zavírat každého,kdo se jim znelíbí.Ale Klausovic rodinka(prý to jsou thatcherovci,ha,ha) je spokojená,má svého kámoše Laloka na hradě a Lívii v Bratislavě.

4 hlasy

proč by měl sedět Ištván a Šlachta ? Dělali svoji práci ! Verdiktem Nejvyššího soudu nbyli zaskočení i jiní soudci z US nebo jiné právnické kapacity...

1 hlas

Nejvyšší soud neřekl, že se tito tři poslanci trestné činnosti nedopustili. On jen konstatoval, že jakožto poslanci si ten trestný čin mohli dovolit.
A to je prosím něco jiného než, když někdo žádá odškodění za to, že trestný čin nespáchal.

7 hlasů

"Nejvyšší soud ale později rozhodl, že jsou chráněni poslaneckou imunitou až do chvíle, než se vzdali mandátu ... " - čehož si Zemanův pes Ištvan jakožto státní zástupce měl být vědom. Právem tedy za neoprávněné stíhání chtějí odškodné.

3 hlasy

Co tu furt melete o trestné činnosti?To by museli kurva zavřít polovinu poslanců a celou Lalokovu vládu,která rozdává trafiky ve velkém.Což bych si ovšem nepřál ani já,jsou mi sice všichni nesympatičtí(hlavně tlustá Prcina),ale na vazbu to není a ani nemůže být,protože taková je prostě politika.Že někoho nesnáším ještě neznamená,že má skončit v lochu.

5 hlasů

Václave, vy nevíte co Tluchoř, Šnajdr a Fuksa mají všechno za sebou? Ale ono je dobře, že žádají o odškodnění. Tím se stanou v očích lidí z gaunerů s imunitou i gaunery bez imunity. Váš "oblíbenec" tlustý Pecina je oproti každému z nich pořád břídil.

5 hlasů

Co tu furt melete o trestné činnosti?To by museli kurva zavřít polovinu poslanců a celou Lalokovu vládu,která rozdává trafiky ve velkém.Což bych si ovšem nepřál ani já,jsou mi sice všichni nesympatičtí(hlavně tlustá Prcina),ale na vazbu to není a ani nemůže být,protože taková je prostě politika.Že někoho nesnáším ještě neznamená,že má skončit v lochu.

1 hlas

Odškodnění by jim měli poskytnout ti soudci Nejvyššího soudu, kteří politickou korupci, páchanou i mimo sněmovnu, prohlásili za beztrestnou neslýchaně široce pojatou imunitou.

16 hlasů

To zas bude rudého řevu,přitom seděli za úplné hovno,jen proto,aby se Ištván zalíbil Lalokovi a jeho fanouškům.Než zas začnete mečet,tak si vzpomeňte na Jourovou,která šla ovšem do vazby ne proto,aby se nějaký prokurátor proslavil,ale protože ji tam stáhl její stranický kolega dědeček Hříbeček,když blekotal,že je Jourová jeho člověk na ministerstvu.Což je ovšem samozřejmě taky špatně,protože jen kvůli žvanění nějakého uslintaného sociálně demokradického dědka nemá nikdo jen tak skončit za mřížemi.Ale bylo tam aspoň to "podezření".U Tluchořovy party nebylo nic jiného,než to co dělala Lalokova vláda ve velkém.Což ovšem Ištvána nezajímalo,protože to není žádný bojovník proti korupci,ale Lalokův poskok.

4 hlasy

To zas bude rudého řevu,přitom seděli za úplné hovno,jen proto,aby se Ištván zalíbil Lalokovi a jeho fanouškům.Než zas začnete mečet,tak si vzpomeňte na Jourovou,která šla ovšem do vazby ne proto,aby se nějaký prokurátor proslavil,ale protože ji tam stáhl její stranický kolega dědeček Hříbeček,když blekotal,že je Jourová jeho člověk na ministerstvu.Což je ovšem samozřejmě taky špatně,protože jen kvůli žvanění nějakého uslintaného sociálně demokradického dědka nemá nikdo jen tak skončit za mřížemi.Ale bylo tam aspoň to "podezření".U Tluchořovy party nebylo nic jiného,než to co dělala Lalokova vláda ve velkém.Což ovšem Ištvána nezajímalo,protože to není žádný bojovník proti korupci,ale Lalokův poskok.

3 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov