Hrozba sankce
Transparency International: Babiš nadále ovládá Agrofert

03.08.2018 08:35 Aktualizováno 03.08. 12:15

Organizace Transparency International ČR odeslala první ze dvou podnětů týkajících se možného střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO).

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • jadoles nepojedu (4 hlasy) 03.08.2018 09:27

    Kdyby se přestaly kupovat ty jeho blafy,začaly by mu potíže.V každém...

  • Karel Musil (4 hlasy) 03.08.2018 10:33

    Babiš za dobu působení v Sobotkově vládě jako ministr financí...

  • Henex (4 hlasy) 03.08.2018 10:34

    Stačí si přečíst diskuzi a člověk aby se šel oběsit, je to hrůza...! ...

  • Zdeněk Novotný (4 hlasy) 03.08.2018 09:16

    Slovák Andrej prisel do Prahy v roce 1994 témer bez penez. Má ceské...

  • Pavel Axman (3 hlasy) 03.08.2018 09:57

    Je to čim dál náročnější, nejde jen o jídlo. On produkuje informace,...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Vzdáleně to připomíná metody kapitalistické džungle pravicových stran 90-let,

0 hlasů

No jistě, musí to mít pod kontrolou, aby mu to nevykradli
jak OKD. Vzpomeňme na Václava Fischera jak dopadl.
Také odešel do politiky, firmy přenechal a zaplakal.
Proklel a opustil Česko na trvalo. Po zásluze.
Nemůžete chtít po Babišovi, aby byl také takový hlupák.

0 hlasů

Pan Ondráčka trpí asi nemocí z povolání (spíše z dlouhého pobytu ve funkci) a začíná škodit za jásotu medií a pravicové opozice.
Ta již dávno není "demokratická, neboť metody, které používá v politickém boji začínají být čím dál tím více podobné metodám předlistopadové KSČ. Ta ovšem měla práci o něco jednodušší, nad bláboly v Rudém Právu se mohlo tak maximálně mávnout rukou a dotyčný tisk vzít na WC za účelem praktičtějšího použití. To s většinou novinářů a různých, státem bohatě dotovaných spolků jaksi, pochopitelně,nelze, neb by se do oné místnosti ani nevešly a nakonec ani smysluplné použití coby tehdejší RP by to ani technicky možné nebylo.
Ale dnes máme možnost - když už nic dalšího - se vyjádřit, prohlásit, že ten či onen písmák blábolí a za jeho medvědí službu dotyčné strany politické, které houfně prohlašují, že "ta" vláda do dělá strašně špatně, aniž by alespoň nastínily, jak si představují to dělat líp, je alespoň trochu "odměnit".. Kopání do vítěze voleb je jen důkazem pomstychtivosti a nedostatkem koncepce, pro národ voličů přijatelnější, než je ta dnešní. Ostatně, starou koncepci již známe a jinou neznají.

A k těm udáním ... určitě je to doloženo spoustou neexistujících důkazů - spíš fantastických konstrukcí -, protože by musel být Babiš na hlavu padlý, aby na sebe nějak přitahoval ruku zákona. nemá to totiž zapotřebí - i kdyby jen proto, že má v Německu i ve Francii řadu podniků, na které se český zákon o střetu zájmů vůbec nevztahuje a které mu zaručují slušný příjem, takže politiku může dělat jen jako svého koníčka.
Je známé, že příznivci monarchie tvrdí, že právě tento politický systém je provozně nejlevnější, neboť král stojí podstatně méně než na krátkou dobu volení zástupci z řad lidu, kteří ještě mají choutky hrabat pod sebe. Babiš je ve stejné pozici jako monarcha, protože peníze od státu nepotřebuje a tedy je nepodplatitelný a je velice obtížné mu nabídnout něco, co by musel přijmout..
No a my budeme mít tak za tři roky možnost mu říci, zda to dělal dobře nebo zda ho pustíme zpět řídit svůj podnik u nás, jestli se mu ještě bude chtít.
A k dotacím ještě málo - pokud je dotace přiznána v souladu s platnými českými zákony, pak jsou udání u EU panu Ondráčkovi a jemu podobným platná asi tak, jako psovi zimník. To ovšem nevylučuje mediální pokřik příznivců pravice ve stylu :" Babiš zabil svého pradědečka v roce 1880, ale tehdejší monarchie to "zametla pod koberec." "
A kdyby tonu tak nebylo (a dokázat nějaké ovlivňování Agrofertu Babišem bude zřejmě velmi těžké) pak není Babiš prvním nezištným předsedou vlády České republiky, ale jen hamounem a troubou.

0 hlasů

Není to na Babišem hájenou kulturu moc složité? Viz, že se v Babišové idyle Evropy jak vesnice galů Asterixe a Obelixe žádné takové neřeší. A pokud někomu (údajně) smrdí ryba, nebo někdo rybu pohodí, nebo někdo chce zazpívat, a podobně, tak prostě rovnou do držky a rvačka celé vesnické pospolitosti, což dle Babiše přece kultura kterou je třeba hájit.

0 hlasů

To bylo snad jasné celou dobu. Jen naprosto naivní jedinec by se mohl domnívat, že se člověk typu Babiše - hamižný, nedůvěřivý a chtivý moci, vzdal vlivu na svůj majetek. To snad bylo jasné i těm parlamentářům, kteří ten přihlouplý zákon prosadili.

0 hlasů

Neziskovka TI získala tedy 14 miliónu korun a zajímavé je, že to bylo z resortů vedených socanama a od OLAFu. Transparency International má být nezávislá a nesmí přijímat peníze ze statni správy nebo z evropských úřadů. Ondráčka je přes tyto peníze lehce ovlivnitelný...

Pan Babiš opět odhalil potkany ve spíži, ovšem socanům už rejdováky docházejí, takže nyní TI pravděpodobně korumpuje Bakalovými penězi proradný Kalousek !

1 hlas

TI je v podstatě skupina dobře placených parazitů, která slouží právu a spravedlnosti jako mocenskopolitická úderka podle toho, jak se to hodí "pražské kavárně". Do nebe volající nespravedlnosti, týkající se obyčejných lidí, je nezajímají.

1 hlas

... udavač ve vládě, opilec na Hradě ... (c) Jaroslav Hutka

1 hlas

Kdo ovládá Transparency international? Změnila se na udavačskou organizaci, která rozesílá podněta úřadům k šetření kauz a trestání přestupců zákona?

1 hlas

Stačí si přečíst diskuzi a člověk aby se šel oběsit, je to hrůza...!
Babiš zcela bez peněz ukradl všechno, kolem čeho šel, nechal zavraždit Mrázka, krmí nás blafy, dál řídí své firmy, chce nás zaprodat EU a dokonce produkuje informace, zábavu a kulturu, čímž nás ovládá...
Včera zase naprosto zničil Průhonice, protože už tam nenajdete hospodu, kde by byl guláš za 16 korun a pivo za deset...
Určitě může i za ta vedra, nedostatek vody, choleru a mor...

Nevím, jestli se kdy v dějinách lidstva vyskytl větší padouch...

4 hlasy

béla kún a trocký-bronštajn,jošua.

0 hlasů

A to jste ještě zapomněl na to, že otráveným obilím zničil , ba přímo vyvraždil vrabce v celé Praze, neboť mu zobali zrní, které měl pro holuby!

1 hlas

a furt ne a ne aby přišel konečně s tím jménem toho spolužáka,co ho založil.podle fšeho známý kriminálník,který měl na krku ne jeden,ale dva zatykače z brokolína,zlodějský rasistický belgický semita žid-názi marc reich.

0 hlasů

Babiš za dobu působení v Sobotkově vládě jako ministr financí zdvojnásobil svůj majetek na 88 mld.Kč a je druhým nejbohatším člověkem v Česku. Jako předseda vlády může majetek ztrojnásobit. A vo tom to je.

4 hlasy

Můžeš zde konkrétně vyčíslit, jak Babiš zdvojnásobil svůj majetek? To něco ukradl, zdarma dostal, nebo schlamstnul všechny dotace, takže na ostatní nezbylo? Znáš fakta, nebo jen papouškuješ, co jsi kde vyčetl...?
Radši nám napiš, jak ČSSD svůj majetek prošustrovala...

0 hlasů

Obsadil svými lidmi Čepro, takže mu odebírají za lukrativní ceny metylester jako příměs do nafty. tudíš se mu povedlo to, oč odsouzený gangster Krejčíř a Andrej Babiš usilovali s pohledávkou na tuto státní společnost. Dále dosadil své lidi do VZP, takže jeho lékařské domy určitě nestrádají. No, a když se mu někdo nelíbí, tak na něj finančák zaklekne pomocí zajišťovacího příkazu. Atd, atd.
Co se dotací týče, až bude Evropská unie vymáhat účinnost nového nařízení o střetu zájmů, kterým výslovně zakázala čerpat dotace politikům v exponovaných funkcích, v Česku se dostane do nečekané situace. Tím, kdo by měl v prvním kole posuzovat pro unijní orgány dotační střet zájmů u českého premiéra Andreje Babiše, bude sám Andrej Babiš.

0 hlasů

Je to názor pochopitelný, leč nesmyslný a ničím nepodložený názor, názor asi takové hodnoty, jakým by byl můj názor, že nějaký pan K. se právě vrátil z Grónska, kde to slyšel od polárních medvědů, kterým nějaký Babbi postřílel tuleně.

0 hlasů

No totok, TI už nejsou Burešovo kámoši?
BTW odkud se to vyloupnula Pražany milovaná hvězda Krnáčová?

1 hlas

Antibabis jsou trapni.

1 hlas

Kdyby se přestaly kupovat ty jeho blafy,začaly by mu potíže.V každém případě bychom na tom vydělali,pokud by ho to nepoložilo,musel by výrazně zlepšit kvalitu.Jenže dneska každý radši žvýká předražený hnus,když ho dává Kaufland ve slevě.Já nemám ohledně Agrofertu ani Babiše žádné iluze.

4 hlasy

Je to čim dál náročnější, nejde jen o jídlo. On produkuje informace, zábavu, kulturu... tímto způsobem získává vliv a přetváří si Čechy k obrazu svému...

3 hlasy

To je naprostá pravda.
Babiš dokonce přidal Sokolům tuším 40 milionů na ten jejich nepovedený slet. Určitě chce vstoupit do Sokola a stát se Tyršem, aby Sokol ovládl a připojil k Agrofertu. Musíte se bránit a více pískat...! :-)))

1 hlas

Pridal ze sveho 40 melounu ?... a tys urcite dostal od Burese jenom koblihu... )

2 hlasy

Tak ze svého určitě ne, ze svého se blbě rozdává. Zaplatili jsme to samozřejmě všichni, to je jasné...

1 hlas

Ale já vím.Myslel jsem to víceméně jako vtip.Momentálně je v kurzu,stále nás nechává v napětí,že už konečně spustí ten generální zázrak a z nás se stanou rázem movití občané bohatého státu,že ani Švýcarsko se mu nevyrovná.

1 hlas

Neboj se, i zázrak bude...!
Když se to nepovede Babišovi, tak ho určitě uskuteční Fiala s ODS, jednou to přece přijít musí. Minimálně se jako zázrakem objeví státní peníze ve švýcarské bance, to ODS umí...

1 hlas

Já na zázraky nevěřím,já ne.Ani od Babiše,ani od kohokoliv jiného.Proto taky když kandiduje někdo,kdo je slibuje,jej ze zásady nevolím.

1 hlas

Tak to asi k volbám moc nechodíš, co...? :-)))

0 hlasů

Tak dobře, kdo ovládá Agrofert víme, ale kdo ovládá a financuje TI?

2 hlasy

Bures to nebude.. )

2 hlasy

Vražda krále podsvětí Mrázka 2006 : Kolují pověsti, že český král podsvětí František Mrázek byl roku 2006 zabit na objednávku Andreje Babiše. Však Babiš se vymlouvá, že kolega František Mrázek nebyl zabit od něj, že vraždu objednal a zaplatil někdo jiný. Andrej Babiš se totiž snaží dostat do vlády a tak musí vraždy zapřít a svést na jiné podnikatele........


V Praze 10 v Záběhlicích byl 15.11.2007 nalezen mrtev český "lobbista" a "podnikatel" Tomáš Kejla , který byl v květnu spolu s polským lobbistou Jackem Spyrou obviněn z vydírání majitele spolku Agrofert - Andreje Babiše. Spyra chce proto požádat o policejní ochranu. Podle policie zemřel Kejla "náhle ze zdravotních důvodů"- měl rozbitou hlavu. I Spyra se bojí také o život a požádal ještě ten den o policejní ochranu. Tomáš Kejla a Jacek Spyra prý požadovali na Andreji Babišovi úplatek 10 miliónu korun za to , aby nebyl Babiš popotahován a kriminalizován v korupční kauze Unipetrol v Polsku a aby na Babiše nebyl vydán eurozatykač. V češtině je dnes synonymum ke slovu zloděj slovo podnikatel a lobista je jiný název pro slovo korupčník............

2 hlasy

Slovák Andrej prisel do Prahy v roce 1994 témer bez penez. Má ceské obcanství od roku 2000. ....... Start jeho kariéry je spjat se slovenským podnikem zahranicního obchodu Petrimex , jako obchodní delegát zastupoval v druhé polovine 90. let tuzemské podniky v Maroku. Po revoluci se vrátil do Petrimexu, který pred rozpadem federace zalozil zastoupení v Cechách. Tesne po rozdelení zeme vznikla firma Agrofert ........

+ + k financování nákupu státního majetku sloužily ukradené státní finanční prostředky z kont PZO (Podniků zahraničního obchodu) v zahraničí nebo tajných kont StB v zahraničí (Agrofert komunisty a agenta StB Andreje Babiše nebo Třinecké železárny spolupracovníka StB Tomáše Chreneka). Odhaduje se, že „PZtky“ disponovaly 500 mil. Kčs na kontech v zahraničí ve volně směnitelných měnách. Kolik miliard nakradli estébáci a bylo uloženo v zahraničí asi nikdo nespočítá, zahraniční konta StB jsou v ČR tabu. Proto tolik tajemných firem ze zahraničí v české privatizaci (např. Appian).
K úplné dokonalosti bylo rozkrádání dovedeno uzavíráním smluv s FNM, kdy majetek přecházel na kupujícího podpisem smlouvy a ne zaplacením kupní ceny (Nanuk, Českomoravské mrazírny, Bomeco, Jemča, Drůbežářský podnik Libuš a Xaverov komunisty Miroslava Tomana, ministra ve vládě "Zemana"). Tak se stalo, že majetek byl nakoupen na nastrčenou firmu, obratem prodán a dluh zůstal za nastrčenou firmou. Dluh později přešel do Konsolidační agentury, kde byl odkoupen stejnými mafiány, kteří jej vytvořili (samozřejmě přes nastrčené firmy), za jednotky procent původní ceny (např. Toman, Charouz, Kellner, Chrenek aj.). Dalším trikem bylo uzavírání smluv, které stát nemohl plnit, vznikla smluvní pokuta či "škoda", která přesahovala kupní cenu podniku a ten přešel na nového vlastníka zcela zdarma. Takto získal Andrej Babiš několikamiliardový majetek Chemapolu (jediného vlastníka licence na LTO)........

++ Česká konsolidační agentura (ČKA) byla instituce určená k zajišťování hospodářských záměrů vlády a financování strategických projektů v oblasti infrastruktury a životního prostředí. Vznikla 2001 a zanikla 2007.

Jednalo se přibližně o 700 miliard Kč.

ČKA byla organizací, mající za cíl skrýt před veřejnosti obrovské ztráty, plynoucí z neuhrazení pohledávek za majetek státu, prodaný při kupónové privatizaci. Jednalo se přibližně o 700 miliard Kč.

+ + + S výjimkou koupe zadluzeného AliaChemu dokáze Babis nakupovat nové firmy velmi levne, skoupí jejich dluhy a pak je ovládne. Nekolikrát se o nej zajímala policie. Policie prosetruje postup Andreje Babise pri ovládnutí spolecnosti Lovochemie , pri majetkových zmenách v Lovochemii bylo spácháno nekolik trestných cinů. Jedna firma, která mela majoritní podíl v Lovochemii a na niz bylo vázáno mnoho dluhů, se neúcastnila navysování kapitálu chemicky a pozdeji byla poslána do likvidace. Druhý akcionár kapitál posílil a Lovochemii ovládl. Andrej Babis byl predsedou predstavenstva vsech firem a to byl trestný cin zneuzití informací v obchodním styku a porusení povinnosti pri správe cizího majetku.

V roce 1995 získala verejnou soutezí od Klausovy vlády 51% Lovochemie firma Proferta, kterou Babis z poloviny vlastnil. Proferta si na privatizaci půjcila půl miliardy od IPB , která pod tlakem Klausovy vlády financovala radu privatizací s vedomím, ze úvery nemohou být spláceny. Babise vysetruje policie , ze s pomocí podniku Unipetrol se zbavil svého závazku u banky i u nemeckého partnera. Agrofert s Unipetrolem zalozily spolecnou firmu Agrobohemie, která navýsením základního jmení o ctvrt miliardy korun získala v Lovochemii majoritu. Babis poslal Profertu do likvidace i s půlmiliardovým dluhem u IPB a ta podala na Babise trestní oznámení za podvod. Dále slo i o zneuzití informací v obchodním styku.
Roku 2000 po pádu IPB, firma Agrobohemie ( od Agrofertu a Unipetrolu ) získala na nátlak Zemanova kabinetu zkrachovalý holding Aliachem sdruzující firmy Spolana Neratovice, Fatra Napajedla a Synthesie Pardubice. Holding byl zadlužený a bankám nebyl schopný splácet úver. Kdo za koupi Aliachemu a restrukturalizaci firmy zaplatil , není jasné. Jistý cizinec - Marc David Rich, mající na konte více podvodů jako obchodník s ropou, byl v neprítomnosti odsouzen v USA k 9 letům vezení za nelegální obchody s embargovanou íránskou ropou , má nahláseno trvalé bydliste ve svýcarském mestecku Baar , kde je i postovní schránka firmy OFI. Rich spolupracuje i s firmou Ameropa z Basileje. Ameropa není v Basileji známá , ale má krásnou ceduli na krásné vile. Kdyz uz nechtel Babis obelhávat ceskou vládu s jeho tajuplnou svýcarskou firmou O.F.I. , prohlásil , ze tech 55% akcií Agrofert vlastní tajuplná svýcarská firma Ameropa AG., jeho dalsí postovní schránka.
Nad privatizací chemie se vznásí vážný otazník , 55% procent akcií Agrofert je ve vlastnictví tajemné svýcarské firmy Ameropa, nebo svýcarské firmy OFI. A o tom, komu patrí Ameropa nebo OFI , cestí ministri nic nevedí, ale sverili jí celý ceský chemický průmysl !

4 hlasy

a to si nejaky vemeno myslelo, ze ty "vydelany" miliardy jenom tak nekomu da????
a na to tahle neziskovka ma milionovy rozpocet :-)))))

0 hlasů

no - soudruhovi-StBakovi Andrejovi BABISOVI je TO?? uplne fuk - - migrant zvysoka KALI na Ceske zakony uz od doby Sametove revoluce v CR . . . . . . . . .

no a S T A T ???? zvysoka taktez KALI na TO?? co soudruh-StBak BURES dela v Cesku od Sametove revoluce - - - - - POLICIE CR UDAJNE?? prosetrovla tisice?? trestnich podani a STEJNE VZDY SOUDRUH-StBak Babis v y s e l CISTY JAK KRISTAL - - - - . „Ten původ je tak křišťálově čistý, že ani křišťál křišťálově čistější být nemůže,“ - - - -

NOOOOOOO a spodnim 10 milionum obcanu CR je to TAKY TOTALNE FUK - - - ti dokonce jeho kazdodenni PODVODY - KRADEZE - OKRADANI podporuji TIM , ze si VEDOMNE kupuji vyrobky od AGROFERTU - Krahulik - burty chybi maso.......,,, Kostelecke uzeniny - mlete maso -chybi 25% masa,,,, parky - nacpane SEPRATEM o kterem vyrobcePOzapomene na obalech informovat,,,,, mrazene ryby - chybi 50% masa - jen sama zmrazena voda...atd.

UZ TIMTO POSTOJEM jako zakaznik davaji JASNE NAJEVO - ze je SMEJD SOUDRUH-StBAK Andrej BABIS MUZE OKRADAT . . . . . . . .

noooo a dlasim postojem jeeeee - - volby !!!! kazdy Cech - tedy 8.5 milionu Cechu muze DOBROVOLNE kazde 4 roky rozhodnout kdo BUDE RIDIT ZIVOTY 10,5 milionu obcanu CR . . . . . . . .

a SVETE DIV SE??? pri volbach 2017 se naslo jeste vic lidi - kteri klidne souhlasi stim, ze je babis bude kazdodenne okradan UZ I NA JIDLE ?????? . . . . . . .

++ Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky konané ve dnech 20.10. – 21.10.2017 - ANO 2011 - 1 500 113hlasu,,,,,, 29,64%
++ Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky konané ve dnech 25.10. – 26.10.2013 - ANO 2011 - 927 240 hlasu,,,,,18,65%.

SKUTECNE MUSI PLATIT - - - - Je to suché konstatování skutečnosti.
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt.

jooo to je videni soudruha-pritele Milose ZEMANA SPODNICH 10 milionu obcanu CR - 21. ledna 1992 - Poslanec SN M. Zeman ........

3 hlasy

A tak když tohle čtu, měl bych pro tohoto "všeználka" jednu, či spíše dvě otázky:
1. už pan Novotný podal na základě zde zveřejněných informací trestní oznámení na Babiše?
2. Už má jasno, koho bude v příštích volbách volit? Jakou stranu a s jakým programem?

Předpokládám, že se ozve - nebo že by se zbaběle odmlčel??? Plácat cokoli může kde kdo, s důkazy je to již horší.....

0 hlasů

A nekdo o tom snad pochybuje? Ja bych mu dal vyjimku, vzdyt je to takovy hodny a nevinny strejda. Vzdyt se na nej podivejte, doslova dobrak od kosti, ani musce by neublizil.

3 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov