Evropská data
Ve výdajích na chudé Česko kulhá za Evropou

30.12.2016 17:35 Původní zpráva

Ve výdajích na sociální dávky Česko dlouhodobě zaostává za průměrem Evropské unie. S 19,7 procenta HDP je na devátém "nejnižším" místě. Průměr EU je 28,7 procenta. Vyplývá to z čerstvě zveřejněné analýzy evropského statistického úřadu Eurostat.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Press Corrector (4 hlasy) 30.12.2016 19:29

    Sociální problémy narůstají tak, aby zaměstnaly všechny pracovníky na...

  • Ivo Patta (1 hlas) 31.12.2016 10:44

    Rodiny pracujících rodičů s dětmi nebudou potřebovat žádné sociální...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

HDP nutně mnoho neříká. Jakože když se někde má poměrně nízké daně tak v první řádě méně peněz do rozpočtu v poměru k tomu HDP.
Navíc se ohledně výpočtu toho HDP má argumenty typu "A když někdo platí hodně na důchody a z těch důchodů možná více než polovina jenom na nájmy, počítá se ten nájemný obrat do toho HDP (ať jíž soukromý nebo veřejný majitel nemovitosti), a pokud, není to poněkud zavádějící?"

Ale ohledně specifických procentuálních čísel výdajů, určitě zajímavé.

0 hlasů

Rodiny pracujících rodičů s dětmi nebudou potřebovat žádné sociální almužny za předpokladu, že stát rodičům daňově zohlední jednu polovinu nákladů na výchovu dětí v rodině (jako tomu bylo do r. 1992). Dnes stát zohledňuje jednu šestinu (při nákladech vyčíslených ČSÚ na 6 600 Kč na dítě a měsíc stát zohlední 1 117 Kč). Díky tomu se rodiny pracující rodičů s běžným příjmem propadají od druhého dítěte automaticky do sociální sítě, tj. mezi tzv. sociálně vyloučené, protože nepracující skupinu obyvatel. Tam je obklopí paní Marksová spolu s paní Šabatovou OSPOD-em, pracovníky justice, psychology ...sbohem rodinná výchovo a rodino!

1 hlas

Chudí jsou otravní - žebrají, rozhazují všude odpadky a kradou. Tak by měli spíš něco platit oni nám - pracháčům.

0 hlasů

No je jasné že chceme být ti lepší, ano jsme lepší než většina zemí v Africe či Asii a Ruska, ale v Evropě jsme na konci. To že dáváme na chudé málo je způsobeno tím že za téměř dvacet let jsme se moc nehnuli, politici a elita jako doktoři a mafiáni, ti jsou už na špici Evropy, jenže u nás je drtivá většina chudých a ne jejich vinou, ale vinou politiků. Nebo jsme předposlední co se týče výdajů na sport, třeba Francie dává na sport 300 x více než my v přepočtu na jednoho obyvatele a tak bych mohl pokračovat. Prostě ocenění práce je nejnižší v Evropě a vzdělání je kousek od konce a tak je tu otázka, kam mizí peníze, které by měli jít do naší budoucnosti? Kdo je krade či rozhazuje aby si zachoval dobré koryto? To snad ani nemusím psát. Proto nevolte ty lumpy už napáchali škody víc než dost. Měli tady sociální klid na práci pro lidi, ale zřejmě se ukázalo že to byla právě ta chyba.

0 hlasů

Devátý nejnižší zní hůře, než 18tý nejvyšší.

Jde to taky napsat :
Jsme tedy širší průměr EU a v porovnání se světem jsme na špičce!

0 hlasů

Sociální problémy narůstají tak, aby zaměstnaly všechny pracovníky na jejich řešení vyčleněné.

4 hlasy

Nic nového.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov