Spoření na stáří
Vláda: Penzijní reformu ani nezrušíme, ani nezměníme

26.07.2013 06:15 Původní zpráva

Odpůrci důchodové reformy se zrušení nového pilíře penzijního systému nedočkají. Alespoň ne za současné vlády Jiřího Rusnoka. On-line deníku TÝDEN.CZ to sdělilo ministerstvo financí. Prý nepodpoří ani změny, které navrhuje jeho bývalý šéf Miroslav Kalousek.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Lev Tolstoj (7 hlasů) 26.07.2013 07:20

    Ten kdo do toho druhého pilíře vstoupil by měl být prohlášen za...

  • Jana Procházková (3 hlasy) 26.07.2013 08:27

    Ty ten titul nesvéprávný splňuješ i bez vstupu

  • Bořivoj Pauk (1 hlas) 26.07.2013 10:29

    Čecháčkovské socky, radujte se !!! Nastupuje Superkalousek !!! ...

  • Jan Novak (1 hlas) 26.07.2013 11:07

    Nikde se nepíše o úniku citlivých dat z KB. Ten člověk, který na to...

  • Jan Novak (1 hlas) 26.07.2013 11:47

    U prvních 2 to snad nikoho nepřekvapuje... A ostatní? Myslíte, že se...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Už jem si ušetřil několi tun potravin v soukromém penzijním fondu. Služby nepotřebuji šetřit, poněvadž mě nikdo neošetří. Přece nemohu spoléhat, že ty potraviny někdo bude průběžně vyrábět, obvzvlášť když má přece mám peníze...

0 hlasů

A těch se prostě nažeru, pokud mi nebudou chutnat, tak si dám přece nějaké chutnější,ne?

0 hlasů

Cože? Tak i Rusnok, Fišer a všichni ostatní jsou v žoldu fondů. Fuj a hanba.

0 hlasů

Vy jste snad cekal neco jineho? Tento pilir je budouci tunel. Dopadne to jako v Madarsku kde to stat znarodnil a lidi utrely hubu.

0 hlasů

U prvních 2 to snad nikoho nepřekvapuje... A ostatní? Myslíte, že se do vysoké politiky dostanete jen proto, že jste čestný a schopný? ;-)))

1 hlas

Nikde se nepíše o úniku citlivých dat z KB. Ten člověk, který na to média upozornil, se mi líbí. Hned v databázi hledal Kalouska a našel ho :-))) On Kradlous stále věří, že nebude viset, a spoří si na důchod. Asi kdyby mu zkonfiskovali miliardy ve Švajcu, nebo kde to má ulitý.

1 hlas

sportovní sázení, spolehlivé info

www.cames.iprostor.cz

0 hlasů

Čecháčkovské socky, radujte se !!! Nastupuje Superkalousek !!!

„Ekonomie“ není a nikdy se nestala rovnocennou a exaktní vědou jako vědy přírodní, založené na železné matematické důkazní logice. Nepoctivě si přivlastnila poctivé řemeslo účetnictví – podobně „astrologie“ zneužívá elementární planimetrii a některé pojmy z astronomie. Je příznačné, že i nositelé Nobelových cen za ekonomii je dostali za zcela protichůdné a většinou se navzájem vylučující „teorie“ (které nikdo nikdy neprokázal ani na papíře či tabuli, natož v praxi). Přesto se k ní stále upírají falešné a prázdné naděje negramotných „pracujících“ – jako k „ópiu lidstva“ - produkovanému lstivými šarlatány (Klauzeman) za účelem vlastního bezpracného zisku a slávy. Proto vždy spustí potrefené kejhání kdykoli se ke správě státních financí dostane absolvent hodnotné vysoké školy s přírodovědným či technickým vzděláním. Na toto kejhání se vždy nachytá dostatek naivní a nevzdělané nevolnické třídy, přesvědčené, že ministr financí je povinen produkovat peníze pro jejich hladová, neschopná a líná parazitická břicha, namísto toho, aby se zodpovědně postarali o sebe a svoji rodinu sami, případně založili zdravé a výkonné české firmy a banky, nebo alespoň kibucy - nejsou-li zrovna nebohými invalidy.
„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.
Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.
Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :
„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník TGM).
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

1 hlas

Ten kdo do toho druhého pilíře vstoupil by měl být prohlášen za nesvéprávného.

7 hlasů

Tak si uchovej zdraví rozum, od II. pilíře raději dál. Já svých pár stovek klidně tomu experimentu svěřím, protože jestli nečemu nevěřím já, tak je to stát a jeho uředníci.

0 hlasů

Ty ten titul nesvéprávný splňuješ i bez vstupu

3 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov