Reakce
Vláda schválila strategii integrace Romů

23.02.2015 15:19 Aktualizováno 23.02. 17:34

Vláda schválila strategii romské integrace do roku 2020. Materiál obsahuje opatření ve vzdělávání, bydlení, zaměstnávání či v bezpečnosti.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Martin Koukolik (4 hlasy) 23.02.2015 16:07

    "Jiří Dienstbier (ČSSD). Podle něj je integrace ale "dvoustranná...

  • Honza Hloupý (3 hlasy) 23.02.2015 16:42

    Zde je těžiště zprávy, ostatní jsou recyklované kecy: "Na integrační...

  • rené pawlitte (2 hlasy) 23.02.2015 16:39

    Nejhorší kombinace v tomle státě je běloch,heterosexuál,pracující.

  • stanislav halačka (2 hlasy) 23.02.2015 16:20

    Uveřejnění tohoto článku pro ,mne je totéž jako šíření poplašné...

  • Zab Haz (2 hlasy) 23.02.2015 18:02

    Tato integrace je imho čirou diskriminací vůči jiným menšinám, jež v...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Většina toho co jsem si v článku - koncepci přečetl jsou nesmyslně beznadějně vyhozené peníze. Co by mělo určitou naději na úspěch by byla intenzivní práce s mládeží již v předškolním a nejmladším školním věku. Samozřejmě, že všechna tam uvedená opatření mají smysl, ale společnost není tak bohatá, problém je obrovský jak co do rozsahu tak do hloubky a pokud nebudou síly a prostředky zaměřeny tam kde mají naději doopravdy pomoci problém časem vyřešit tak nedojde ani za dalších 25 let k nejmenšímu pokroku. Jen systém bude vykazovat, že vynaložil, jinými slovy vyhodil tolik a tolik miliard. Pana Dienstbiera jsem bohužel volil v prvním kole za prezidenta. Říkal jsem si je mladý (relativně) a v jeho otce jsem poměrně věřil. Dnes se té představy, že by byl zvolen prezidentem upřímně děsím. Jinak je zapotřebí si uvědomit, že nám tady roste nová generace bílých nepřizpůsobivých kteří jsou podle mého názoru daleko horší a každému z nás nebezpečnější než průměrní Romové,

1 hlas

Tato integrace je imho čirou diskriminací vůči jiným menšinám, jež v této zemi žijí. Ty se integrují samy od sebe, takže za trest žádné peníze z EU nedostanou. Skvěle jsme to za 25 let dopracovali: na přizpůsobivé máme bič a daně, na nepřizpůsobivé zase dotace z EU!

2 hlasy

Integrace jako taková je dnes už bezpředmětná. I bělošská společnost je silně segregovaná, už na druhém stupni ZŠ - děti podnikatelů, děti socek, které nemají na oběd atd. Kam je chtějí integrovat? K těm bohatým? Nebo k těm sockám, které mají buď stejné nebo ještě větší problémy než cikáni?

Zkrátka "vyhozený" prachy, ale o to jde, že ano.

0 hlasů

Konečně! Strana - vláda plní slib, vede se nám stále líp. To, co se nepovedlo za 700 let, splní naše vláda za 5........

1 hlas

Odsouhlasit jde všechno možné,ale toto fungovat prostě nebude.Musí se to brát jako odškrtnutí další "položky".

1 hlas

Zde je těžiště zprávy, ostatní jsou recyklované kecy:
"Na integrační opatření chce Česko využít peníze z EU. V příštích letech by mohlo získat miliardy korun"

A kdyby se (sci-fi) povedlo najednou cikány integrovat, stejně by se nic nezměnilo. Celý byznys by jel dál, protože těmhle profesionálním ochráncům jsou cikáni stejně ukradení. Je to stejné jako s černochy z povolání v USA (J. Jackson a podobní).

3 hlasy

Situace cikánů je taková, jaká je, ne proto, že jsou cikáni, ale že jsou chudí v kapitalismu. Každý chudý v kapitalismu dopadne stejně, ba ještě hůř než cikáni. Proto myslím, že dělat programy speciálně pro cikány je blbost. A integrovat se oni nikdy nebudou, to se nepovedlo ani za socialismu, takže je vyloučené, že by se to povedlo dneska :-)))

1 hlas

Nejhorší kombinace v tomle státě je běloch,heterosexuál,pracující.

2 hlasy

Uveřejnění tohoto článku pro ,mne je totéž jako šíření poplašné zprávy. Jestli se vládě povede z tohoto záměru uskutečnit tak třicet procent tak se máme na co těšit.

2 hlasy

Podobná strategie je tu už 100 let a výsůedek "0" (nula) !

1 hlas

"Jiří Dienstbier (ČSSD). Podle něj je integrace ale "dvoustranná záležitost", podílet se na ní musí romská menšina i většinová společnost"
*****************************
Romská menšina už se podílí drobným obohacováním většiny, svými menšinovými zvyky, jen ta většina se ne a ne tomuto novému trendu přizpůsobit.

4 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov