Volby by vyhrála ČSSD, TOP 09 dotahuje komunisty

23.11.2009 12:54 Aktualizováno 23.11. 13:45

TOP 09 Karla Schwarzenberga se v průzkumech dotahuje na komunisty.Volby do Poslanecké sněmovny by v listopadu podle volebního modelu agentury Factum Invenio vyhrála ČSSD s 29,1 procenta hlasů. Druhá ODS by získala 26,7 procenta. O třetí místo by se utkala KSČM a strana TOP 09. Z průzkumu, který má ČTK k dispozici, vyplynulo, že komunistům by dalo hlas 12,9 procenta voličů a TOP 09 11,6 procenta.

Do sněmovny by se ještě dostali lidovci, které by volilo 5,5 procenta občanů. V úvahu je třeba brát ale statistickou odchylku, která může představovat u malých stran zhruba dva procentní body, u velkých kolem tří procentních bodů.

ČTĚTE TAKÉ: Průzkum STEM: komunisti si polepšili
                        Češi věří vládě a Klausovi. S politikou jsou nespokojeni

Při přepočtu hlasů na mandáty by sociální demokraté získali zřejmě 75 poslaneckých křesel, občanští demokraté 64 a komunisti 30. Zástupci TOP 09 by měli k dispozici 23 mandátů a KDU-ČSL osm. I v tomto případě je ale nutné počít se statistickou odchylkou, která může pro kteroukoli stranu znamenat až dva mandáty.

Podle průzkumu by se parlamentních voleb v listopadu zúčastnilo 63,8 procenta voličů. Předpokládaná účast se tedy po delší době téměř vrátila na úroveň skutečné účasti ve volbách v červnu 2006, kdy byla 64,5 procenta.

Průzkum se uskutečnil v době od 5. do 11. listopadu a zúčastnilo se ho 969 lidí starších 18 let.

Foto: Robert Zlatohlávek

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Luboš (141 hlasů) 23.11.2009 13:28

    Za to nemůže dobrá práce KSČM, ale nas*anost lidí z těch našich...

  • XXXL (133 hlasů) 23.11.2009 17:11

    Pane cenzor, to že zde sprostá a vulgární socanská lůza vylévá svou...

  • Smilodon (127 hlasů) 23.11.2009 13:23

    V případě Schwarzenberga se musím tak leda smát. Je to každým coulem...

  • Jošt (108 hlasů) 23.11.2009 13:38

    Jo ? Největší Čech v politice ? A proto se Švanctrumberg jako lev...

  • to číňan (107 hlasů) 23.11.2009 17:29

    To ty si stojíš na káblu! Co mají ty tvé bláboly společné s příspěvky...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Už vidí, že to zase dopadne fifty fifty a budou se půl roku dohadovat, kdo bude vládnout. Poslanců je ve sněmovně stále sudý počet, takže vše je možné.

17 hlasů

koláč je na to aby ukázal kolik ctějí urvat ze státní kasy pro sebe že se nestydí

29 hlasů

Pane cenzor, to že zde sprostá a vulgární socanská lůza vylévá svou žluč vám nevadí. Když napíšu, jaký skutek učinil bývalý ministr zahraničí, tak je to nevhodný obsah příspěvku? To musíte říct Schwarzenbergovi, aby nedělal nevhodné věci jménem nás všech!

133 hlasů

s tím TOP 09 je to zajímavé. Průzkumy jim prokazují velké preference, ale na druhé straně největší důvěru mezi voliči mají vláda, prezident a krajští a obecní zastupitelé, přičemž žádný topák tam mezi nimi není. Jen ČSSD, ODS, KSČM a sem tam ještě nějaký lidovec. S těmi starosty to také moc slavné nebude, pokud se na někoho někde nadává, tak je to na ně, protože ti mají ke korupci nejblíže. Když se to vezme kolem a kolem, tak celé průzkumy dávající takové preference TOP 09 jsou jen humbug, zakotvení mezi masou voličů žádné. Lidé nejsou blbí, na media dnes v době krize moc nedají, a že by jim pomohlo knížátko z ciziny je fantazie. Vždy se budou koukat především kolem sebe a podle toho volit.

39 hlasů

30% pro ČSSD přesně odpovídá procentu idiotů v populaci, jak to minulý týden uvedl psycholog Hubálek.

60 hlasů

Ono to procento idiotů odpovídá i 30% pro ODS.Ta ti ale taky není po chuti.Kam ty vlastně patříš?

46 hlasů

Voliči ČSSD si dají nakukat cokoli, jen aby nepřišli o své dávky, příspěvky, příplatky, 13. důchody a jiné vylomeniny. Takže je jasné, kdo patří do těch 30%

39 hlasů

Když si vzpomenu na dvě katastrofální vládyODS , Topolánkovu smlouvu s voliči a aféry ,které v poslední době na ODS vyplavaly, tak bych chtěla vidět co za idioty je těch 30% jejich voličů.

34 hlasů

Starej se o své idioty a začni jim předkukávat,vylomenino!

31 hlasů

Jak je to možné,že mě vždycky někdo pozná?To jsem opravdu tak pitomá?

26 hlasů

takže žádné idioty kolem sebe nemám.

22 hlasů

Nějak tomu nerozumím, ale minulý týden měla TOP přes 18 %, Dnes dotahuje komunisty, kteří mají 11,5%. Buď neumím počítat, nebo nás někdo vodí za nos.

45 hlasů

Prostuduj si základy sociologie a politologie, volební průzkum a volební model není to samé, podstatná je taky metodika a výběr vzorku. A než si to načteš, neplácej.

30 hlasů

Tak koukám, že po tom včerejším kongresovém debaklu ODS se naděje pravičáků upínají k zombiím z TOP09. Tonoucí se i stébla chytá !

58 hlasů

věřte nevěřte, ale stojí za přečtení něco ze zákulisí, než si tu zase budete nadávat do modrejch ptáků a socanů ..... http://209.85.135.132/search?q=cache:93gi2yf_g5gJ:zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp%3Fv%3D269%26r%3Dtitulni_stranaa%26c%3D1290961+rozhovor+s+posledn%C3%ADm+p%C5%99edsedou+SSM&cd=1&hl=cs&ct=clnk

22 hlasů

Topol pracuje pro ČSSD,tak bodejť by nevyhrála volby!A to jěště mu jde po krku strana skutečných milionářů a karieristů a bývalých velkých"kmotrů" Top O9.ODS nemá ve volbách šanci.Všichni to vědí.Langr,Topol,Nečas dělají všechno pro to,aby Paroubek zvítězil.Hoši nechápou,že oni jsou ta příčina ,proč ODS ztrácí.

42 hlasů

TOPka je přeci to stejné jak ODS, možná ještě horší tichošlápci a to zednáři umí. Co ti lidi blbnou ? Dokud všechny strany jednou nesednou a nenajdou vstřícnost , tak to bude stále stejné, hnojit na druhé s nenávistí, využít momentálního koryta ke zlodějně a lid obecný v říti.

66 hlasů

mne by jen zajímalo kolik peněz dostali (a kdo to zaplatil) agentůry které dělají volební průzkumy, že pravydelně a lživě zveřejňují pro ten pravicový odpad Top09 nadhodnocené volební preference!!!protože každý volič musí dobře vědět z jakých struktur je ten politický odpad složený!!!

48 hlasů

O úrovní vašeho vzdělání hovoří už váš pravopis. Já jako volič TOP09 nechápu tu vaši nablblou nenávist. Já taky netvrdím, že ČSSD si falšuje výzkumy, i když některé agentury má Paroubek radši než jiné. A smiřte se s tím, že na názor lidí Vašeho kalibru zbývá v reprezentativním vzorku minum místa, naštěstí je Vás maximálně 30% dle renomovaného psychologa Hubálka.

24 hlasů

No jo, ale pak jsem viděl ten kongres a úvahy byly v .... Že jsem tu hubu nedržel!

34 hlasů

Pokud jste ten pravý, tak sebereflexe je ta pravá, má poklona, upřímná !

30 hlasů

Zase jeden zcela potrhlý výzkum (možná s výsledky na objednávku). Kdepak se asi toulali pracovníci této (zavedené kuriózní) agentury . A národ se může zase hádat a tak se mu dobře alespoň vládne. Více podobných blbostí a bude to OK.

40 hlasů

Tento názor byl kvůli nevhodnému obsahu odstraněn.

ODS straně Turbostudentů se daří. --Co turbostudent , to 1% preferencí navýc! za každý skandál v ODS daší procenta navýc! no není to super? takovým výsledkem se žádna politická strana nemůže pochlubyt!!!

37 hlasů

nebo absolvent zvláštní školy?

33 hlasů

Kdybi jste chtěl, tak bi jste vyděl - zkrátka vibraly si ho, kdyš Dyjana chibý!!! Kéš by to bili jen děti, ale obávám se, že jsou to studenti nebo apsoventi CEVRa

29 hlasů

LIDÉ, PROBUĎTE SE, nebo spíše - s profláklým fučíkovským heslem -"BDĚTE!" To, co nám "předvádí ODS, to je i řečí teenegerů "hustý"! Ale s takovýmto jednáním a chováním není, bohužel, na českém politickém hnojišti jediná! A to je právě to, co se ani těmi nejdemokratičtějšími volbami nedá napravit (vyberte si partaj, která se nechová stejně nebo podobně!) Takže už nám asi skutečně nezbývá nic jiného než oprášit a parafrázovat 20 let starý výkřik "MÁME HOLE V RUCE!"

36 hlasů

která volitelná stranase chová jinak, tedy slušněji?

20 hlasů

Volím ČSSD!!!

102 hlasů

jste zdravý? Kdo bude platit ty experimenty Paroubka a spol. až EU utáhne kohoutky, protože naše dluhy jsou příliš velké? Socani se nejen nechystají šetřit, ale utrácejí jako zběsilí - viz stav krajských financí díky vládě socialistických hejtmanů.

37 hlasů

Jsi prostě typicky máklej liháček, my víme, nemusíš to psát pořád dokola. A nechlastej už tolik, denaturák je nebezpečná věc.

23 hlasů

TML, ty kecko

58 hlasů

Vy nemáte oči? Necháte si radit?

31 hlasů

Nejhorší je na tom to že to je jen podvod na voliče,po volbach zjistí ODS a TOP09 že vlastně mají uplně stejný program, takže se mužou dát do hromady a šup už jsou zas ve vedení a u koryt

67 hlasů

Raději snesu tento dle tebe "podvod na voličích", než další devastaci republiky a občanů pod vládou KSČ a jejich béčka ČSSD.

52 hlasů

nadarmo se neříká "malý Jarda". Natož ještě Parda!

33 hlasů

Jistě že je to podvod na voliče Jardo a uvažuj, nikdy již komunosti nebudou jednou vedoucí stranou, ale tuto stranu ti ostatní potřebují jak koza drbání, neobo jako hlídacího psa. Proto taky ji chtěli odstavit, ty kecy okolo je jen prostředek, jak se zbavit strany, která by jim nedovolila tak krást ve velkém. Uvažuj.

48 hlasů

nemůžete být normální? Komouši mají něco hlídat? A co, kromě vlastních koryt a stranického rozpočtu? Copak ve Středních Čechách Ratha hlídají? Kdepak, jdou mu na ruku a nechají ho lhát, utrácet za blbosti a rochní si na svých teplých místečcích, super hlídači, jen co je pravda.

26 hlasů

To nám tady předváděla ODS v čele s hlupákem Topolem do teď.

101 hlasů

ČSSD volí jenom pitomci.

22 hlasů

Skoč do zdi, visokoškoláku z KSČSSD.

31 hlasů

No jo, hlupák nepochopil.

88 hlasů

jj, modrý inteligent = visokoškolák :-)

36 hlasů

Jeste predevcirem hlasali vsechna prostituti zaplacena media , ze strana recyklovanych politickych turistu top09 ma 18%. A dnes dotahuje na komunisty? TOP09 je strana ktera ma podvody a lzi uz v same podstate zalozeni partaje, podobne jako ods.

76 hlasů

Vaše neznalosti neomlouvají vaši zášť. Vy máte podvod v hlavě, nebo kde?

23 hlasů

Zkuste na to přijít, na tu kulišárnu, když to máte v hlavě. Nebo se zeptejte pana notáře Svobody, ten Vám to jistě vysvětlí a že je to nějakej křesťan.

23 hlasů

podle průzkumů jsou komanči na 20%.............ods a čssd se pohybují 21/23 procent na střídačku...proto to zděšení a zákaz komančů..............je to neuvěřitelné ale při určitém počtu voličů pod 50 % a při určitém počtu stran asi 8/10 které basbírají nad 1,5% procenta lze volby vyhrát již s 21% proto ta totální zakyslost...

35 hlasů

Problémem demokracie je to, že každý občan starší osmnácti let má volební právo bez ohledu na intelekt, vzdělání, jeho daňový i celospolečenský přínos. Potom to dopadá tak, že je KSČ dvacet let po Listopadu na třetím místě. Prostě hrůza.

46 hlasů

Souhlasím, je to hrůza, že KSČM je na 3. místě, ale na druhé straně je to naprosto pochopitelné, potom co předvedly za 20 let ostatní strany! :-((((

30 hlasů

A ještě ke všemu jsou všichni grafomani a chodí na tyden.cz. Z názorů a úrovně zdejších diskutérů je normálnímu člověku s alespoň průměrným vzděláním a intelektem z toho musí být na zvracení,

23 hlasů

člověče s průměrným vzděláním a intelektem, proč to teda čteš, když z toho zvracíš? Asi mezi ty grafomany pěkně zapadáš.

19 hlasů

tiše doufám, že jsou i ti rozumní, a jsou.

19 hlasů

Přesně takhle vypadá demokracie na modrý způsob.Má ještě někdo zájem zvonit pro jejich ideály klíči? Já tedy ne!! Komunisti proti Vám byli zlatí!!

47 hlasů

No vidíš, já taky myslel, že po dvaceti letech budou KSČM první, ale lidi ještě nepadli na hubu úplně, tak se na ně nezlob, modráci ještě mají co prodávat, půdu a lidi.

28 hlasů

Hrůza je že takový uměle utvořeny politický odpad Top09 složený z pravicově orientovaných a bezvýznamných lidovců a nejakých darmošlapů z ODS může ještě někdo volit!!!to raději KSČM nebo ODS !

42 hlasů

fakt cvok! Co má společnýho ODS a KSČM? Jedině vaši zášť vůči TOP09? Chápete vůbec, že je tady řady normálních lidí, kteří je volit budou, i kdyby se nuly jako vy třeba po....?

24 hlasů

Hlavním problémem demokracie jsou pitomci tvého typu.

44 hlasů

To není pravda, Vaše názory jsou OK, jen ty reakce jsou blbé. Nenechte se otrávit, nejste sám.

38 hlasů

Jéžiš, teď nevím - to Jarda Parda nebo to To JP? Podařilo se vám mne pěkně zblbnout. Nevadí "Ať žije král Mirosláv!"

20 hlasů

Za to nemůže dobrá práce KSČM, ale nas*anost lidí z těch našich demokratů!

141 hlasů

Lidi si tam ty demokraty navolili sami, ne? A jedine, co je videt na diskuzich tohohle typu, je vzajemne ostouzeni priznivcu ODS a CSSD. A v parlamentu se tyhle dva tabory stridave podmazavaji a kaleji si na hlavu. Jak by rekl Cimrman: tudy ne, pratele. Ale to nevysvetlis...

101 hlasů

Tak ještě ty lidovce udržet pod 5ti % hranicí, pak by mohla konečně nastat nová situace.

38 hlasů

Lidovci pod pět, TOP nepovolit činnost, ODS zakázat zákonem. KSČM a ČSSD sloučit do jedné strany, a pak konečně přijde "nová situace" - cesta ke spravedlivé společnosti všestranné hojnosti, přerušená na 20 let americkými imperialisty a jejich domácími přisluhovači.

33 hlasů

Pocitam, ze nebyt toho "preruseni", asi byste tady nemohl psat tyhle zvasty, aniz by vam zadek cvakal kulatinu. A kdovi, jestli by bylo NA CEM psat. A taky O CEM, protoze byste krome propagandy vedel kulove. A taky PROC PSAT, protoze by volby byly jenom divadylko. A vubec, ma cenu vam tohle vysvetlovat? Pocitam ze ne, protoze si nepamatujete zasadni veci.

90 hlasů

Jako fór celkem v pořádku, bohužel skutečnost může být úplně stejná. A lidé na to vekslákovi z RaJe i Grebeníčkovi rádi skočí.

105 hlasů

Chlapci, vy jste zaspali dobu, stáre omýláte dokola to, co Vám nakukali. Zapoměli jste, že vše jde do předu a doba se mění, odstraňte lišej a nenávist ze svých hlav a rozsvítí se vám a prokouknete tu politiku. Čína dnes drží finančně USA pod krkem a až se začnou zbavovat dolarových rezerv, je to jasný signál, co se stane. Budoucnost a obchod bude úplně jinde než na západě. Bude to realita.

45 hlasů

Přemýšlej, třeba ti to dojde, ty se taky budeš muset narodit ještě jednou a nabrát trochu intuice.

18 hlasů

To ty si stojíš na káblu! Co mají ty tvé bláboly společné s příspěvky Redíka a Jardy Pardy, na které reaguješ?

107 hlasů

V případě Schwarzenberga se musím tak leda smát. Je to každým coulem cizinec, tyrolský Habsburg, ale to mu nikterak před časem nebránilo, aby jinému cizinci, americkému generálovi, předával část NAŠEHO území k vybudování válečné základny. Všude jinde by ho prohodili dveřmi a na cestu ještě přidali pár facek.

127 hlasů

Vy bolševici jste předali Rusákům celou republiku, tak nežvaňte. Vaše přirovnání je podobné tomu co používali politruci na vojně...

14 hlasů

Karel Schwarzenberg je větší Čech, než kdokoli jiný ve vysoké politice. Jeho vlastnectví by se mělo řízkovat a sázet u silnic, Ty D´EBILE.

48 hlasů

Dobrý vtip. Neznáš ještě nějaký?

97 hlasů

Jo ? Největší Čech v politice ? A proto se Švanctrumberg jako lev bije za zájem US Army proti těm, kterým před časem nedopatřením dělal ministra zahraničí ? Jak by asi v USA dopadl cizinec, třeba Švéd, který by chtěl část území USA,kupříkladu Floridu, bez náhrady předat Číňanům a Američanům naznačoval, že je jim po tom kulový ? Přesně takhle se Švanctrumberg choval vůči nám.

108 hlasů

Nerozumím. Podložit nějakými fakty by nešlo?

23 hlasů

je to úplnej vůl, který nechápe, že ministr jedná z pověření vlády a že žádný šéf diplomacie si nemůže dělat co chce. Dále nechápe, že část území nikomu nepředával ani nechtěl, ale vysvětlujte volovi pravdu, když ji nechce slyšet?

21 hlasů

Bacha, totožný názor mi pan cenzor smáznul, jako nevhodný!

20 hlasů

např. byl jeden z prvních v EU, který uznal za nás mafiánské Kosovo, čímž učinil paralelu srbské Kosovo - český Mnichov, např. byl pro americký radar na českém svrchovaném území

79 hlasů

Tento názor byl kvůli nevhodnému obsahu odstraněn.

volím nejdemokratičtější stranu v parlamentu - KSČM !!!

56 hlasů

Hm, tak to vam nezavidim.

30 hlasů

Nevěřím, že u nás žije tolik debilů, aby volili PO TOM VŠEM modrooranžovou mafii a politický fekál HOP a je tu lidoop. Rozumní lidé živící se poctivě volí KSČM.

49 hlasů

někdo normální být tak pitomý? Vy se asi živíte rukama a hlavu moc nepoužíváte, že? Pravopis na nic, z dějepisu za pět a matematika asi tak nebyla zrovna výborná, protože jinak byste si nemyslel, že 1+1=11, jak se snaží prezentovat KSČSSD?

21 hlasů

Kdybyste napsal: "Fůj, Vy se živíte rukama!" bylo by to nejen kratší, ale pěkně by Vás to i vystihlo. To byste se ovšem nemohl předvádět s tím svým známkováním ála vzdělanec. Začátek Vašeho příspěvku + konec Vašeho příspěvku = myslíte, že jste za jedna? Jste zkrátka TOP

27 hlasů

slušných lidí, co se živí rukama a nezapomínají používat svůj mozek. Já se nebojím žádné práce, jen pitomců.

16 hlasů

Tak s tímhle názorem lze jedině souhlasit, jen mám problém s tím, že bych ho směřovala, na rozdíl od Vás, na toho přispěvatele "Jak může". Ten má přece problém s hlavou u těch, co se musí živit rukama. Toho pod ním to jen vytočilo a jak čtu, zbytečně, vždyť se oznámkoval dostatečně sám.

21 hlasů

Rozhodně se to zkusit má, bude to dobrý hlídací pes a po čtyřech rocích bude výsledek. Už se těším, jak to bude žrát ODS,TOP, konec zlodějny, komouši už z prestiže si to budou hlídat.

34 hlasů

Ja jsem rozumny clovek a zivim se poctive, a prave proto KSCM volit nebudu.

83 hlasů

Jseš člověk, který zaspal a utápí se v nenávisti, škoda, tvá práce by byla určitě hodnocena lépe, než dnes. Škoda, že nám nedovolili dotáhnout rok 1968 až do konce, Čína by byla za námi.

33 hlasů

z čeho jste usoudil na tu nenávist? Redik jen vyslovil svůj názoe a nikoho nijak neosočoval. Neutápíte se v nenávisti spíš Vy?

13 hlasů

A není? Chtěl bys pracovat a žít vČíně?

60 hlasů

Posuzuješ podle své kultury, ale oni o naši nestojí a myslíš si, že ta naše má budoucnost - myslím tu západní ? I dějiny se někdy opakují, ikdyž nechcem. Jinak jasně, jseš hvězda.

23 hlasů

Ty, že jsi byl v Číně? Ani omylem, tys chlastal saké v Japonsku a myslel si, že okolo jsou samí číňani.

24 hlasů

Myslíš si, že Obama jel teď do Číny na saké ? Ne, podržet u věřitele DOLAR, získat čas.

32 hlasů

To, že číňani skupují dolary, jako diví ( Braz.Ind.Čína) nic nemění na životní úrovni obyvytel těchto ekonomických draků.

41 hlasů

Ty jsi tam byl ? Já ano a musím se řechtat těm povídačkám, kterými vás tady krmí - budíček. Říká ti něco skupina BRIC ? Tam dolary už nebudou platit !

35 hlasů

TOP 09 by získala přes 11 %, přestože ještě neexistuje a nikdo nezná její program ! podle čeho si ji ti lidé vybrali ? Podle ksichtů ? To je ovšem paráda ! Potom se budete divit !

71 hlasů

než existující strana demagogů a lhářů, Tvoje milovaná ČSSD.

17 hlasů

Tomu se říká kocovina po kongresu ODS, co Vás postihlo? a fakt tam bylo tak nablito, jak to vypadalo v ČT.

25 hlasů

to je masáž lidí, asi nějaký sponzor TOP09 zadal jistým novinám pěkně mastný inzerát, pro který se vyplatí nám takhle blbnout hlavy v jejich prospěch

57 hlasů

To není o penězích, to je cílená politická masáž, se zapojením sdělovacích prostředků, jasný jak facka a lidi to baští, kdyby sledovali na Netu nezávislá zpravodajství, tak by koukali, co to na nás tady chystají za předvolební podvody.

39 hlasů

Samozřejmě že podle ksichtů. Politiku totiž dějají právě ksichty. Ne programy.

27 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov