Rozhovor TÝDNE
Začala nová kulturní válka proti církvím

24.01.2019 17:17 Rozhovor

Zdanění církevních restitucí je nesmyl, komunisté a vláda cílí na city a závist, říká dlouholetý poslanec ODS MAREK BENDA. Podle něho se v diskusích zapomíná na to, že církve po vyplacení náhrad přestanou pobírat peníze od státu.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • František Mach (10 hlasů) 24.01.2019 19:34

    Pokud dnešní občané mají ze svých daní platit církve, jako že platí a...

  • Patrik Švantner (8 hlasů) 24.01.2019 19:58

    Jde o to, že katoličtí pedofilové chtějí získat do vlastnictví i...

  • Bohumil Stejskal (7 hlasů) 24.01.2019 18:50

    Tož a tento dlouholetý křivák a poslanec ODS, který nechyběl u žádné...

  • Guru Jára (7 hlasů) 24.01.2019 17:25

    Mareček se tváří,jako by vykouřil Jeronýma ,OK,Pospíšila a Henexe do...

  • Karel Kostrč (7 hlasů) 24.01.2019 18:32

    Církevní restituce charakterizuje TRESTANEC, odsouzený zloděj, který...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Smutné dědictví tehdejší vládní garnitury, že dopustila takové nepřesnosti v církev.
restitucích, nekvalitním ohodnocení a stanovením výše majetku, tj.nadržování církvi.
Lidé zákon považují za nespravedlivý. O nápravu se snaží ČSSD, KSČM, SPD aj.
Než se ohánět 30.výroč. pádu komunismu, právním státem atd., by bylo lepší věci
uvést dodatečně do pořádku, zpracovat přesný seznam oprávněného majetku,stanovit
přiměřené finanč.náhrady Občané se uklidní a budou víc ctít spravedlivý a právní stát

0 hlasů

odporny nemakacenko a navic plzensky diplomovy podvodnik-ale diky za nej....diky nemu ODS prichazi o spoustu hlasu a spolecne s Kalouskem a Nemcovou je na zvedani zaludku

3 hlasy

Tenhle havloidní blb, je stejně demagogickej jako celá chátra ODS, ale ještě navíc jak nám ten dobytek ve Sněmovně za ty desítky proválenejch let stárne a začíná bejt stejně slizkej, jako jeho uslintanej fotr.

1 hlas

Hlavu vepřovou zase nechávají vyblít na týdnu nevhodným příspěvkem.Bude také zablokován..

1 hlas

Později dálkově vystudoval práva v Plzni.
------------------------
Jak se Benda sám vyjádřil o svých studiich!
Myslím, že tato moje chyba určitě není dobrým vzorem pro mladé a je mi to líto.

0 hlasů

Kdyz nekdo plivne na Bendu , tak on si mysli ze prsi .

0 hlasů

Dle nejen renovovaných odborníků církev nikdy majetek, kterým se ohání, nikdy nevlastnila.

Rozhodnutí ÚS ČR vždy mluvilo jen o narovnání vztahu státu a církví, nikoliv o navracení nějakého majetku. Zde také narovnání s konečnou tečkou mohlo být, že církve nedostanou vůbec nic.

V tomto našem konkrétním případu se evidentně jednalo o protiústavní plnění ve formě daru, který musí být, tak jako v jiných případech zdaněn!

5 hlasů

darovani daru proti ustave neni a jejich nezdaneni taky ne a schvalilo to NS.i bez schvaleni by to protiustavni nebylo.nevoblbujte,mesugene.radsi nam reknete co to je soviet,ajnstajn,kdyz jste tak chytre.

0 hlasů

Kulturní válka církví, konkrétně té křesťanské, kdy začali pánbíčkáři ničit tehdejší kulturní a vědecké bohatství, začala už ve čtvrtém století našeho letopočtu. Viz velmi dobře hodnocený film Agora podle skutečné události.
https://www.csfd.cz/film/241254-agora/prehled/

4 hlasy

To aby jsme začali chodit do kostela. Ne, že by jsme byli věřící, ale aby jsme si užili našich peněz, co nám církev ukradla.

3 hlasy

Klasický příklad kdy se křivda řeší křivdou. Čím se provinili současníci, že byli okradeni církví o miliardy,...navíc jsou nevěřící a nemají s církví nic společného.

6 hlasů

Jak někdo může říct takový blábol - církev a kultura. Vraždy .ve jménu církve, podvody .-- ve jménu církve, smilstvo - ve jménu církve, okrádání - ve jménu církve ... to vše by bylo v občanském právu trestné. Ovšem církev stojí mimo něj - proč. A tak se přeci nelze divit, že takovým zločincům kdysi konečně sebral nakradený či podvodem vylákaný majetek

5 hlasů

Když to řekne absolvent Vysoké plzeňské turboškoly a ještě k tomu její dálkový absolvent (ti svůj disertační plagiát obhajovali pomocí SMS), pak má i zdánlivý blábol nějakou váhu. Ale jakou, to neví ani sám Benda.

4 hlasy

Cirkevní restituce jsou veskrze problematická věc. Když se už shodneme, že tu nějaký církevní majetek byl, tak necht si ho církev vezme. Ale proč o k r á d a t občany tohoto státu, převážně nevěřící, o další miliardy ve prospěch církvím. Jak oni k tomu přijdou,..proč,..pane Bože za co.

5 hlasů

Jde o to, že katoličtí pedofilové chtějí získat do vlastnictví i majetek, který jim nikdy nepatřil, který měla církev pouze v nájmu. Kdyby Ježíš Kristus viděl, v jaké chamtivé a nenažrané obludy se jeho následovníci proměnili, rozmetal by celou církev výbuchem atomové bomby.

8 hlasů

To se jen tak nevidí, aby se podařilo flanďákům díky 102 šmejdům v PS vykostit většinově sekulární stát jako je ČR.

6 hlasů

Pokud dnešní občané mají ze svých daní platit církve, jako že platí a navíc ještě nějaké odškodné, pak je to obrovská nespravedlnost, tito lidé žádné církvi neublížili a tak je jasné že zde politici ODS vytvořili nespravedlnost a já doufám, že se občané vzbouří a tuto nespravedlnost napraví. Mám k tomu jeden jasný důvod, církve se jen omluvili za svoje ubližování lidem, za to že museli robotovat na jejich polích, které zabrali občanům, za upalování lidí, za mnoho mrtvých ve jménu církve atd, a to bylo vše, žádné odškodnění obětem či navrácení zabraného majetku nic takového, jen omluva. Takže i jim měla stačit jen omluva a nic víc.

10 hlasů

Tož a tento dlouholetý křivák a poslanec ODS, který nechyběl u žádné zlodějny a podrazu nám totok zase káže jakési múdra... Nakopat do ři.ti hňupa, hotové...!!!

7 hlasů

Kolik procent je u nás opravdu věřících?Potažmo i farářů?Živíme Poláky,Slováky....Církvi nedat ani groš,stejně ještě vyberou pod pohrůžkou na starých lidech,pro své pedofilní choutky a bujaré pijatyky a žranice.Ani howno kuwa!

6 hlasů

Mareček to je ten ožran ožratý,co ze sněmovního bufetu tahal víno za pár šupů v kanystrech?A tvrdil médiím,že to má na večer?

4 hlasy

Církevní restituce charakterizuje TRESTANEC, odsouzený zloděj, který umožnil prohlasování. Zdanění je jen částečnou nápravou zlodějny na Českém lidu.

7 hlasů

Mareček se tváří,jako by vykouřil Jeronýma ,OK,Pospíšila a Henexe do bezvědomí.Tenhle smrad ,co v životě nic nedělal má tu drzost něco kritizovat?Je stejně tupej,jako jeho ožralej fotr

7 hlasů

ten chlast mu teče o vočí

4 hlasy

nemlich to same jak poskok komousu,co pro ne udaval uz jeho fotr,jidas podfukar bures.byv.zamestananec ksc.cha,cha,cha!

2 hlasy

Šábesák, a nezapomněl vašnosti na funkcionáře Národní fronty Kradouska??

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov