Odmítavá vláda
Zákaz kouření v restauraci a prodeje o svátcích má zase smůlu

25.08.2014 14:27

Vláda na svém středečním zasedání zřejmě odmítne senátní návrh zákona na omezení prodejní doby v obchodních řetězcích i návrh poslanců hnutí ANO na zákaz kouření v restauracích.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • LV 426 (5 hlasů) 25.08.2014 16:19

    Pokud má zákaz smůlu, pak má svoboda štěstí.

  • Jiří Susa (5 hlasů) 26.08.2014 08:21

    Jenom pokrytecký hlupák se může pokoušet řídit prodejní dobu obchodů...

  • Penzista Hloupej (5 hlasů) 25.08.2014 17:17

    Víte kolik lidí se živí vymýšlením těchto blbostí, kterým se říká...

  • Marie Metelková (3 hlasy) 26.08.2014 08:50

    Všechny obchody jsou v soukromých rukou a je na majiteli, aby...

  • destiny - (3 hlasy) 25.08.2014 17:08

    Každý má svobodu si udělat kuřáckou či nekuřáckou restauraci nebo ji...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Jsou desetitisíce prodavaček a očekával bych,že se k tomuto návrhu masivně vyjádří,možná se mýlím protože jim ten stav asi vyhovuje.Nebo možná očekávají,že to vyřeší nabídka/poptávka.:-) No koneckonců život je tak dlouhý,proč jej netrávit dlouhé hodiny bez mnohdy jediného zákazníka a to o víkendech,nebo svátcích.Možná si někdo neuvědomuje,že je ohromný rozdíl mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem a jeho motivací.Až budou narvané obchody zákazníky,tak do klávesnice ani neťuknu.Ale takto je stav neobhajitelný.

0 hlasů

Proboha, koho tak asi zajímá názor nějakých prodavaček? Odkud jste přiletěl?

1 hlas

"ohromný rozdíl mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem" - ano rozdíl tu je. Ale ne zásadní (třídní), jak hlásají marxisti, ale v rozsahu neseného rizika, vložených prostředků a tím i samozřejmě podílu na zisku (je-li jaký) i ztrátách.
Stručně a neosobně shrnuto: je to pro obě strany obchod, nic víc. Obchod v ideálním případě typu win-win, ale vždycky jen obchod, kde (pokud se do toho nemontuje stát) si každý může zvolit, zda vůbec a kterou stranou toho kšeftu bude.
Stát má nastoupit až v okamžiku, kdy některá strana neplní podmínky smlouvy a na stát jako vymahače spravedlnosti se obrátí.

"takto je stav neobhajitelný" - proboha, kdo a za co se má obhajovat? Obchodník, že má v krámě málo lidí? To je jeho smůla. Prodavač, že trčí v obchodě, i když tam zrovna nikdo není? Tu práci vzal dobrovolně, je za ni placen a má-li pocit, že tam mrhá svým životem, ať toho nechá a užívá si života (ale jen za svoje peníze).

0 hlasů

Nevím proč tam tlačíte stále ideologii.To nemá cenu,je to zmar jako když se dělá něco nesmysluplného.Asi jak řekl Volteire "Když jde o peníze,každý je téhož náboženství."

0 hlasů

"tlačím" tam ideologii, protože jde o ideologie (stručně, tudíž nepřesně):
1. kolektivismus: stát/společnost/většina (dosaďte si dále co libo) určuje, co jedinec smí a nesmí; stát vládne rozsáhlými pravomocemi a postupně si přisvojuje další
2. individualismus: člověk o sobě v co nejvyšší míře rozhoduje sám, stát má jen ty pravomoci, které na něj jedinci delegovali; tudíž nemůže mít takové, které původně neměl ani jedinec

Vy hájite ideologii č. 1, já č. 2. Jak prosté.

0 hlasů

"Voltaire"

0 hlasů

Nesmí-li si majitel restaurace rozhodovat o tom, koho přijme za hosta, nevidím nic divného na tom, že mu stát chce přikazovat i další věci, tak to totiž chodí.Všem občanům stát postupně ukrajuje svobodu víc a víc a leckdo těm různým opatřením ještě tleská, ovce holt potřebují pasáčka.

1 hlas

Reakce ne názor ze dne 25.8. v 21:18 hod.Vy nevidíte ty kšefty především s oblečením apod. kde postávají jen prodavačky,říkám si kde asi majitelé berou prostředky na nájem,energie,platy.Těžko se jim takové "podnikání"vyplatí.Pokud kdosi z rodiny bude zaměstnán v obchodě,určitě nebudete psát něco o kryptobolševizmu.A už si vůbec nemyslím,že je třeba si jít koupit např.boty v noci.To co obhajujete je období konce devatenáctého století.Nikdy jsem v obchodě nepracoval,ale stav mi prostě není lhostejný,to nemá nic společného s politikou,ale výchovou a povahou.

0 hlasů

Opakuji znovu: rozhodnutí, zda mít/nemít otevřeno a zda tam práci vzít/nevzít, má ležet výhradně na zúčastněných, tj. majiteli obchodu a tam zaměstnaných lidech. Státu ani nikomu jinému do toho nic není, nejméně pak kryptobolševikovi Bublanovi.

0 hlasů

Všechny obchody jsou v soukromých rukou a je na majiteli, aby rozhodl, kdy bude nebo nebude zavřeno. Co je do toho vládě? A do zakouřené restaurace podruhé přijdou jenom ti, kterým to nevadí.

3 hlasy

Jenom pokrytecký hlupák se může pokoušet řídit prodejní dobu obchodů jinak než nabídkou a poptávkou.
Taková blbost bude stát práci tisíců lidí, kteří by do ní nechodili, kdyby nepotřebovali peníze na obživu. Udivuje mne, že o takové blbosti mluví právě socani!!

5 hlasů

Přesně jste to pane Suso napsal....kdyby nepotřebovali peníze na obživu...Tady jede o to jestli je nutné aby především ženy měly teoreticky,mnohdy prakticky jako prodavačky volno pouze 1.ledna (jistě že se střídají).Osobně si to namyslím,prostě každý se na to nedívá optikou "kalkulačky".To fakt tu zbytečnost mnohdy nevidíte,když v lese je víc lidí než v některých nákupních centrech.A používat argument že trh..... a už se vracím na začátek názoru.

0 hlasů

Souhlasím a dávám hlas, nicméně ne "pokrytecký hlupák", ale "socialista".

0 hlasů

Hloupý národ zůstane vždy hloupým národem a bude nesmyslně umírat na rakovinu plic a cirhozu jater.
Východní blbost zase zvítězila.
Tralala

0 hlasů

Proč zakazovat kouření kdekoliv? Protože každý má právo dýchat čerstvý a čistý vzduch. Kuřáci jsou ovšem tak bezohlední, že to neuznávají.

1 hlas

Žvaníte nesmysly. Právo, aby vás někdo neobtěžoval kouřem, máte pouze ve vašem vlastním prostoru a pak v prostoru veřejném, pokud to zákon přikazuje, což už platí. Nemáte žádný nárok požadovat v soukromé restauraci ani v kterémkoliv jiném soukromém prostoru čerstvý vzduch ani cokoliv jiného, tam máte pouze "právo" chovat se slušně, aby vás nevyhodili.

1 hlas

Vaše jméno hovoří za vše.

1 hlas

Pokud Vám to autore šlánku vadí, založte sít provozoven kde se nekouří a ve svátek nepracuje.

1 hlas

Víte kolik lidí se živí vymýšlením těchto blbostí, kterým se říká politicky korektně pozitivní diskriminace. Socialističtí eurohujeři se snaží.

5 hlasů

řetězce nemůžou mít volno, pan Babiš tam prodává svojue "česká" kuřata a neměl by odbyt

0 hlasů

Každý má svobodu si udělat kuřáckou či nekuřáckou restauraci nebo ji rozdělit. Přikazování zákonem něco je špatný.Nikdo nikoho nenutí chodit do kuřácké restaurace a naopak.

3 hlasy

Dávám hlas a dovolím si malou opravu: ne "Každý má svobodu...", ale "Každý má mít svobodu...", protože s tou svobodou je to nyní poslabší.

0 hlasů

Pokud má zákaz smůlu, pak má svoboda štěstí.

5 hlasů

Hlupákem je ten,který si pod "svobodou "představuje smrt na rakovinu.

0 hlasů

Je to drsné, ale i volba způsobu smrti může být svobodná. Mnoho odsouzených by před šibenicí dalo přednost zastřelení nebo stětí - pokud by jim to umožnili, měli by víc svobody. I když to zní divně. Jsem zhnusen, s jakou samozřejmostí si někdo troufá druhé lidi omezovat při nakládání s jejich majetkem. Ty obchody i restaurace jim patří, tak je to téměř nedotknutelná půda, kde by si měl stát dovolit zasahovat jen v opravdu nejnutnějších případech.

2 hlasy

Ale jak dlouho.

0 hlasů

Ano,když ne všichni,tak raději nikdo je to sociální a demokratické.:-)

0 hlasů

Nikdo přeci by nebránil v podnikání o svátcích a nedělích mohou prodávat majitelé popřípadě celá jejich rodina.Ale vážně,stačí se podívat k sousedům ( Rakousko) jak se s tímto problémem vyrovnávají.:-( A kouření? Stačí se také podívat do jiných států jak na to "jdou".

1 hlas

Nějak Ti to nesedí.
Tak zrovna v tom Rakousku (hlavně ve Vídni) mají se zákazem nedělního prodeje velký problém a co se týče kouření v restauracích - rakušané v hospodách kouří.

0 hlasů

Bude to asi tím,že ty jezdíš do " Dolních Rakou" a já do "Horních".:-)

0 hlasů

Wien, Graz, Zell am See, Linz, Salzburg...
Takže to asi nebude jen Niederö.

0 hlasů

Tak že např. Linec,v Linci odbočit směr letiště a pak na Leonding kam jezdí pro mnoho obchodů i Linečáci.V sobotu otevřeno do 13 hodin,v neděli zavřeno.V městečkách a vesnicích si mezi 12 až 15 hodinou nekoupíte ani rohlík mimo pár megakšeftů.O různých svátcích mimo pumpy zavřeno,všechno.Otevřeno v noci v řetězcích - vyloučeno.Ale o to nejde,jde o ženy které musí být o víkendech v práci mnohdy pro pár " čumilů".

0 hlasů

Dotaz: ve zmíněných obchodech mají v neděli a o svátcích zavřeno, protože to tak chtějí nebo mají zákaz otevřít?

0 hlasů

"jde o ženy které musí být o víkendech v práci mnohdy pro pár " čumilů"" - promiňte kolego, ale to je stejně bolševický argument jako od toho kryptobolševika Bublana - prostě chránit hlava nehlava, ať už se to těm ochraňovaným líbí nebo ne.
Co takhle nechat rozhodování jenom na zúčastněných? Kdyby se to nevyplatilo, tak by obchody o svátcích a weekendech otevřeno neměly, kdyby se to zaměstnancům nevyplatilo, šli by pracovat jinam. Nikoho dalšího (kromě postižených zákazníků) zúčastněného tam nevidím a zejména už ne naše sociální inženýry.

1 hlas

"Rakous"

0 hlasů

Proč zakazovat kouření v restauraci?Spíše bych navrhoval "donutit" majitele restaurace aby si pořídil kvalitní odvětrávání ...

2 hlasy

Jediné "donutit", které se dá akceptovat, je prostě takovou restauraci nenavštěvovat. Jakékoliv jiné "donutit" je ze stejné líhně jako kritizovaný zákaz kouření.

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov