"Lex Babiš"
Zákon o omezení v podnikání členů vlády prošel

14.09.2016 12:33 Aktualizováno 14.09. 13:07

Sněmovna schválila zpřísnění zákona o střetu zájmů i s některými omezeními pro podnikání členů vlády, které zjevně míří na ministra financí a předsedu hnutí ANO Andreje Babiše.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Honza Hloupý (2 hlasy) 14.09.2016 14:03

    Slušný a poctivý kapitalista nemá šanci být ve vládě ani v...

  • o k (1 hlas) 14.09.2016 17:30

    Zákon pokládám za rozumný a vyvážený. Nemyslím si, že bylo správné,...

  • o k (1 hlas) 14.09.2016 17:33

    Babiš jejich finty nepotřebuje, ale přesto vydělává, od té doby co je...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Zákon pokládám za rozumný a vyvážený. Nemyslím si, že bylo správné, aby si ministr financí obstarával dotace pro své firmy. Stejně tak pokládám za nenormální, aby mohl politiku ovlivňovat díky médiím, které vlastní. Řekl bych, že i ten kritizovaný Berlusconi neměl takový střet zájmů. Není přece možné, přihrávat si veřejné peníze do vlastní kapsy a používat media, do nedávna pokládaná za víceméně seriozní k tomu, aby toto jednání ospravedlňovala.

1 hlas

Přesně tak, v normálních zemích může jít do politiky podnikatel bez problémů, ale nesmí se ucházet o státní zakázky a neexistují pro něho dotace, pobídky atd.

0 hlasů

Takže do vlády a do politiky jen chudí, aby až tam mohli zabezpečit sebe, svou rodinu a kamarády na několik životů. Mnozí to praktikují už 25let a zatím to funguje. Drobné riziko ( Rath, Dalík) je neodradí, nepřítel je Babiš, který jejich finty nepotřebuje.

0 hlasů

Máte skutečně pravdu, Bába žádné finty nepotřebuje. Krade jak straka za bílého dne, znužívá svoji úřední moc naprosto bezostyšně a všem se chechtá do očí. Jsme fakt jenom blbí, nebo je v tom ještě něco jiného?

0 hlasů

Babiš jejich finty nepotřebuje, ale přesto vydělává, od té doby co je ministr financí, dvakrát tolik miliard na dotacích, než před tím.

1 hlas

Je to stret lidi co neco dokazali a zvanilu o nicem . Tech druhejch bude vzdy vice .

0 hlasů

Tak a máme po kapitalismu ! Co budou dělat dá až u nás budou samí kapitalisti? To budou voleni jenom úředníci a dělnická třída jako minule?

Asi tím chtějí potvrdit to, že slušný a poctivý kapitalista prostě není !

0 hlasů

Slušný a poctivý kapitalista nemá šanci být ve vládě ani v parlamentu. Nejen proto, že se musí zatraceně ohánět, aby prosperoval a ochránil firmu před hydrou státu, ale hlavně proto, že je slušný.

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov