Kauza Nagyová
Žalobce Ištvan: Případ Klausová je jiný než trafiky pro rebely

12.07.2013 12:05 Původní zpráva

Případné jmenování Livie Klausové do funkce velvyslankyně na Slovensku nenese podle vrchního státního zástupce v Olomouci Ivo Ištvana znaky korupce. O tom, že by to tak mohlo být, se spekuluje v souvislosti s prezidentskou kampaní, v níž Klausová podporovala Miloše Zemana, který ji nyní do funkce prosazuje. Podle Ištvana jde o jiný případ než o trafiky pro trio poslaneckých rebelů ODS petra Tluchoře, Marka Šnajdra a Ivana Fuksu.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Josef Vrána (9 hlasů) 12.07.2013 12:16

    No, tak Fišer dostal prachy dopředu a určitě ví, co za ně má udělat.

  • Tomas Nada (8 hlasů) 12.07.2013 13:29

    Proc se branite pochopit, ze kandidat na prezidenta nema moc jmenovat...

  • Jaroslav Emerych (7 hlasů) 12.07.2013 12:40

    Případ Klausová je ukázkový příklad nepotismu a rozhodně to nezačalo...

  • Pavel Novak (7 hlasů) 12.07.2013 12:10

    Je rozdil dat nekomu trafiku "za odmenu" a dat nekomu trafiku...

  • o k (7 hlasů) 12.07.2013 12:23

    Manželé Klausovi se potom, co podpořili pana Zemana na Hrad, stali...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

ten Ištván je zajímavá figurka....hlavně je živoucím dokladem, že paragrafy se dají libovolně ojybat - doufám, že s ním soud vyběhne!

0 hlasů

oprava: samozřejmě.. "...ohybat..."

0 hlasů

Pane Ištváne, tvrdíte, že Klausová není ze zištných důvodů navrhována na velvyslance, ale tři jiní poslanci tento zištný důvod mají a přitom jste nedávno řekl, že nemáte pro tyto obžalované žádný přímý důkaz, abyste mohl obžalované poslat k soudu.

Pane Ištváne, vypláchl jste si dnes ústa?

2 hlasy

Vlasto, nestarejte se o Ištvánova ústa. Ten si je vyplachovat nemusí.Starejte se o své vlastní vejplachy.

4 hlasy

Cesko se dostava do dalsi spiraly neopatrne se zvysujici inteligence.

1 hlas

Případ Fischer byl ale měl být podle Ištvanova výkladu jasný...

3 hlasy

Nic na něm není hochu, že jsi tak neječel když Kalousek odpustil 5 melounů knížeti za rozfofrované dotace na hraběcí rybníky.

5 hlasů

Starý pane Augustine, vám přijde normální, že největší Fischerův sponzor nejprve v jedné bance vyzvedne šestimístnou částku a pak s ní běží přes město, aby ji vložil na Fischerův účet v jiné bance? Celkově mu takto v taškách nanosil více než 4 miliony. Tomu se říká "špinavá transakce", starý pane.
A není to první kšeft těchle dvou kvítek:
30. června 2010, pět dní před demisí Fischerovy vlády, podepsala Drábova společnost CE Group zajímavou smlouvu se státním podnikem DIAMO. Ve společnosti CE Group potom také Fischer získal zaměstnání, když neuspěl v prezidentské volbě.
O Pirkovi, Kardioportu a Janouškovi jsem psal již jinde, stalo se rovněž za vlády Jana Fischera.
Fischer má na hlavě minimálně stejné množství másla jako zmiňovaný kníže. Ti dva si nemají co vyčítat.

2 hlasy

Mluvme také o úporné snaze Fischera prolomit limity těžby uhlí za jeho vlády. mluvme i o nic nedělání se solární energií více než rok a nakonec schválili novelu, která byla nejen bezzubá a která měla ještě platnost o dalších 7 měsíců pozdější (od 1.1.2011?

1 hlas

" Případ Klausová je jiný než trafiky pro rebely"

Myslím, že István českému národu naplno prozradil, že likvidace vlády Nečase byla na objednávku.
Klaus přes Zemana potřebuje zkompromitovat už tak profláklou ODS, aby zanedlouho mohla Klausova strana nahradit tu původní profláklou..
Zeman jako správný populista dáva národu naodiv jak naoko potírá korupci a při tom s Klasem podepsali největší korupční smlouvu v novodobých dějinách ČR, kterou neviině nazvaly "Opoziční"
Je to hnus.

5 hlasů

Proc se branite pochopit, ze kandidat na prezidenta nema moc jmenovat velvyslance narozdil od pripadu 3 poslancu, kteri sve mandaty prodali za jistotu clenstvi v dozorcich radach, kdyz obchod vyjednali pred ukoncenim mandatu?

8 hlasů

Ano, případ Klausové je jiný, to ale vůbec neznamená, že je méně odporný. Spíš naopak. Věrchuška se o sebe pečlivě stará a my to platíme.

3 hlasy

Souhlas, podle me tim Zeman potvrzuje, ze klientelismus je soucasti jeho politiky.

2 hlasy

Tak to jsem rád, že je nevinná. Kdyby zavřeli i ji, tak bych asi vytloukl všechny králíky...

3 hlasy

Případ Klausová je ukázkový příklad nepotismu a rozhodně to nezačalo až soubojem o velvyslanecký post.Klausovi jsou přímo ikonou tohoto nešvaru,který o politické kultuře mluví sám za sebe.

7 hlasů

Předně, nejsem nijak nadšený z toho, že by Livia Klausová měla být velvyslankyní na Slovensku a tento projev Zemanovy vděčnosti odsuzuji. Přesto by ale Livia Klausová musela jako velvyslankyně pracovat a měla by jasně definované povinnosti a odpovědnost. Proto je to určitě jiný případ než jmenování trojlístku tzv. "rebelujících" poslanců do dozorčích rad polostátních firem výměnou za jejich mandáty. Není žádným tajemstvím, že lidé na těchto postech nemusejí nic dělat a mají zaručený velmi vysoký příjem, o kterém navíc sami rozhodují (sic!!). Jde tedy o jasný úplatek, s tím, že peníze jim budou vypláceny formou nemorálně vysokého příjmu bez povinnosti si ty peníze zasloužit prací.

3 hlasy

Potom by se tedy melo prosetrit jak p. K. byla v dozorci rade v CEZu kde tez nedelala nic a brala za to velmi vysoke penize. Urcite se tam uplne ciste taky nedostala.

4 hlasy

určitě. "Činnost" v dozorčích radách polostátních firem je luxusní trafika a je používána ke korupci a k odměňování věrných. Pevně věřím, že v rámci této kauzy to konečně takto bude pojmenováno a tato praxe bude zrušena, protože odporuje principům zastupitelské demokracie

4 hlasy

Když to není korupce, tak to určitě bude rasismus. Však proč to místo nenabídnou nějakému vysokoškolsky vzdělanému Romovi? Nic proti Livii, to bych si nedovolil, ale její starej, to je děsnej vůl.

1 hlas

Jj, ale u nás se říká : jaký šel, takovou našel.

1 hlas

koukám, že ty ptáky nelze vyhubit

3 hlasy

Manželé Klausovi se potom, co podpořili pana Zemana na Hrad, stali miláčky národa - tedy jeho určité části.

7 hlasů

No, tak Fišer dostal prachy dopředu a určitě ví, co za ně má udělat.

9 hlasů

Je rozdil dat nekomu trafiku "za odmenu" a dat nekomu trafiku podminkou "ty udelas tohle, ja udelam tohle" ano ta linie mezi pripady je tenka, ale pri trose premysleni se to da vypozorovat..
Podrobne to vysvetloval pan Laska na Frekvenci 1

7 hlasů

Kdo by nepochopil pravnickou mluvu pana Lasky, at si pusti film Jachyme hod ho do stroje... tam to snad pochopi :-D

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov