Premiérův přešlap
Zeman k Rusnokově trapasu: Stává se to i světovým politikům

15.12.2013 19:00

Prezident Miloš Zeman si myslí, že rozhovor premiéra Jiřího Rusnoka o tom, kdo poletí na pohřeb Nelsona Mandely, byl nešťastný. Podobné faux pas ale podle něj potkalo řadu světových politiků. Na policejní dvojvládí má Zeman jednoznačný názor - mělo by být vypsáno nové výběrové řízení.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Václav Horský (2 hlasy) 15.12.2013 22:11

    To, jak Rusnok mluvil, není to nejhorší, ale to, že vůbec nepomyslel...

  • Vlad Naiva (2 hlasy) 16.12.2013 05:02

    Musíte být ve své zapšklosti nešťastný člověk. Fanatická nenávist vám...

  • Vlad Naiva (1 hlas) 16.12.2013 04:56

    Selektivní purismus presstitutů a několika politikářů je...

  • Marie Metelková (1 hlas) 16.12.2013 11:18

    Jaký pán, takový krám.

  • Marie Metelková (1 hlas) 16.12.2013 11:17

    Ano, stává se to i světovým politikům, ale ti mezi tím stihnou udělat...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Ano, stává se to i světovým politikům, ale ti mezi tím stihnou udělat i něco prospěšného a rozumného. Cesta od jednoho excesu ke druhému prakticky bez zastávky, je soudobá česká hradní cesta.

1 hlas

Haha, Mr Trapas Milous mluvi o Rusnokove trapasu....kdo to bere vazne?

0 hlasů

Jaký pán, takový krám.

1 hlas

kurzové sázení,velmi spolehlivé info

www.cavese9.webnode.cz

0 hlasů

Selektivní purismus presstitutů a několika politikářů je tragikomický. Neustále je zapomínáno, že byl šmírován SOUKROMÝ rozhovor a ignorován je obsah rozhovoru:
Premiér je příliš vytížený, aby mohl obětovat 2-3 dny na výlet. Premiér má starost o výdaje natolik, že prokazatelě uvažoval o dopravě běžnou leteckou linkou (tohle jsme tu ještě neměli, papaláši to pochopitelně nemohou strávit!). Z hovoru vyplynulo také, že prezident má nemocné nohy, takže když na to masmédia stále posměšně poukazují, jde o asociální sposťárnu...
Premiér se promptně omluvil za formu hovoru, ani ho nenapadl dosud obvyklé šílenství politikářů ihned stíhat viníky zjevně řízeného úniku šmírácké nahrávky. Za tomu patří poklona. Rusnokův kabinet pooslal do JAR logicky ministra zahraničí, zatímco izraelský premiér Netanjahu na hru nepřistoupil a účast jednoduše odmítl z důvodů totožných jaké uváděl premiér Rusnok. Viz http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/1017796

Takže výhrady mohou existovat jen k formě rozhovoru (soukromého a zaznamenaného bez vědomí autorů). Hovorová čeština obsahuje dnes běžně vulgarismy, v premiérově promulvě se objevil JEDINÝ, a to na konci. Puristé by museli zavřít klapačku, kdyby zaklel: "Tak to je v řiti!" Oslovení "vole" mezi přáteli není vulgarimusmem, je již cca 30 let v hovorové češtině obvyklé. Mandely se oslovení nikterak netýkalo.

Co se týče neochoty účastnit se pohřbu kontroverzní osoby (tuším do 1996 byl Mandela na seznamu mezinárodně hledaných teroristů a především - JAR je dnes zemí s rekordní zločinností, na ulici nemůžete vyjít bez ochranky), ze které je dnes vyráběna modla, pak s premiérovým postojem souhlasí většina soudných lidí. Vzpomene si na slova Krylovy písičky: "Je to trapas když s pózou mistrnou zkoušejí zabrečet. Pak se zvednou a hraje muzika písničku mizernou. Ještě jednou se trapně polyká nad hrobem s lucernou..."
Viz 'Slavoj Žižek: Kdyby býval Mandela opravdu zvítězil, svět by ho dnes neoslavoval' http://www.blisty.cz/art/71339.html

Závažnějším jevem je, že ČT se nám za koncesionářské peníze bulvarizuje (Lutonský hodlal našmírovaný rozhovor zařadit do pořadu 168 hod.), přitom je zvláštní dvojí přístup, kdy se ČT vůbec nezmínila o tom, že ve Vídni ženatý praktikující katolík a předseda konservativní strany TOP Karl zu Schwarzenberg si v Praze vydržuje poněkud méně bystrou 'šlapku', kterážto skutečnost by např. v USA znamenala rázný konec politické kariéry takového pokrytce.
Pár poznámek k porušování Etického kodexu ČT je zde http://www.blisty.cz/art/71307.html

1 hlas

Prezident je jako plavčík, děsná nuda, když se nikdo netopí.

0 hlasů

Stává se to i světovým politikům
Natoz sprostemu cechckovi ,co?

0 hlasů

rovny rovneho si hleda,a kryptozid vozrala zemanu si nasel sprostaka kosickeho zida rusnoka.slusnemu politikovi se neco podobneho stat nemuze.nota bene,blb rusnok k tomu bludu jeste pridal-ze tak dal bude mluvit,a neomluvil se narodu,cizak.takhle at si mluvi nekde mezi svyma zidama v kosicke synagoze,meshuge-ajnstajn.peknej bordel po tom 1.puci-zemane.cha,cha,cha!shalom.

0 hlasů

To, jak Rusnok mluvil, není to nejhorší, ale to, že vůbec nepomyslel na skutečnost, jaká to je příležitost se neformálně setkat s hlavami velmocí. To se premiérovi těžko odpouští. Přitom na fotbal Plzeň-CSKA si čas našel. Tak ať neplácá o nabitém programu...

2 hlasy

nejde o řeč jeho maminky zvanou obecně mateřská, pokud to sál s mlékem, je mu to rodinné stříbro

PROBLEM pohrdání pohřbem lidských ostatků, to tu už od holokaustu nebylo, lehce to zkoušeli komunisti se sypáním popele popravených po náledí, ale brzy toho nechali, další Mašíny budit nechtěli

Jinak Zeman fantasmagoirický projekt jeho komunismu zřejmě jen měl vyprovokovat ruskou armádu, aby mělA ARGUMENTY K OKUPACI. Tak má Zeman pro své členství v komunistické sztraně i krev v ulicích, a zejména zastřelené rudsé dezertéry, prý pro "tyfus".. ty hromadné hroby jsem dosud nenašli a neotevřeli, pane Zemane!

Jděte se s tou svou bandou hanbářů vycpat!

0 hlasů

Musíte být ve své zapšklosti nešťastný člověk. Fanatická nenávist vám avíc brání racionálnímu uuvažování, pak píšete nepravdy.
Např.:
Obecná čeština není totéž, co hovorová.
Pohrdáte-li obecně pohřby, je to zjevně váš problém. S bratry Mašíny to již vůbec nesouvisí, jste zjevně frustrován.
Komunismus nevymyslel nějaký Zeman, dokonce ani prezident Zeman. To jen hlupák může apsat Zemanův komunismus ;o)

Než začnete plivat své jedy, zkuste si také něco přečíst. Míním tím i knihy, nejen Blesk, Aha! ap. tiskoviny. Do té doby budete za hlupáka.

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov