Slova o Krymu
Zeman podminoval základy mezinárodního práva, zní ze Senátu

11.10.2017 15:57

Senát by měl podle šéfa evropského výboru Václava Hampla (za KDU-ČSL) odmítnout výroky prezidenta Miloše Zemana, kterými fakticky legitimizoval ruskou anexi ukrajinského Krymu. Horní komora by měla hlavu státu současně vyzvat k tomu, aby respektovala českou zahraniční politiku i mezinárodní právo. Hampl to dnes řekl novinářům.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Honza Hloupý (2 hlasy) 11.10.2017 18:11

    "... by to neměla být hotová věc pro mezinárodní společenství" - a co...

  • Honza Hloupý (2 hlasy) 11.10.2017 16:20

    1. Zeman neschválil ani nelegitimizoval anexi Krymu Ruskem 2. Zeman...

  • o k (1 hlas) 11.10.2017 17:33

    Ještě byste mi mohl vysvětlit, proč se o tom vůbec zmiňoval. Je to,...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Prezident má reprezentovat stát a ne sám sebe. Zeman pouze plní roli užitečného idi0ta, kterou mu rusové blahosklonně přidělili.

0 hlasů

1. Zeman neschválil ani nelegitimizoval anexi Krymu Ruskem
2. Zeman jenom řekl, že je to "hotová věc", což taky je

"Podminování" základů mezinárodního práva je nebetyčná blbost. Právo má smysl pouze tehdy, má-li také moc být prosazeno. To v tomto případě neplatí ani náhodou, leda vyvoláním světové války. Proto je existující stav konečný a Rusko se Krymu nevzdá v žádném případě. Nic jiného Zeman neřekl, ovšem tato nepohodlná pravda odhaluje nemohoucnost a obojakost zejména politiků EU a to Zemanovi nikdo neodpustí.

2 hlasy

Ještě byste mi mohl vysvětlit, proč se o tom vůbec zmiňoval. Je to, dle vás hotová věc, ale na straně druhé, by to neměla být hotová věc pro mezinárodní společenství. Pokud se s tím totiž toto smíří, povzbudí Rusy a možná i další, aby na základě precedentu přepadali další země a zabírali jejich území. Otázka tedy na Zemana a i na vás je, jak vidíte paralelu s záborem Sudet a jak byste bral, kdyby Rusové hlasovali o odtržení Karlových varů. Asi byste si myslel, že jim přeskočilo. A to také napadlo mě, když jsem se dověděl o Putinově záboru Krymu a vyvolání války na východě Ukrajiny.

1 hlas

"... by to neměla být hotová věc pro mezinárodní společenství" - a co navrhujete? Třítisící x-tou rezoluci OSN, kde to v RB stejně Rusko vetuje? Další sankce, které vedoucí státy EU (Německo!) stejně nedodržují?

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov