Intervence u Ústavního soudu
Zeman se vložil do kauzy H-System. Chce být "přítel soudu"

14.09.2018 12:35 Aktualizováno 14.09. 13:38

Prezident Miloš Zeman zaslal Ústavnímu soudu nevyžádanou intervenci podporující stanovisko stěžovatelů z družstva Svatopluk v kauze H-System. V případu by chtěl vystupovat jako tzv. amicus curiae, tedy přítel soudu.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Podle občanského soudního řádu může NS, a to i bez návrhu, odložit vykonatelnost napadeného rozhodnutí, pokud by neprodleným výkonem rozhodnutí nebo exekucí hrozila dovolateli závažná újma. Stejně tak může odložit právní moc. Návrhy na odklad vykonatelnosti tvoří součást dovolání v trestních i civilních kauzách poměrně často, Nejvyšší soud jim ale vyhoví v ý j i m e č n ě .

Odklad právní moci rozhodnutí; odklad vykonatelnosti rozhodnutí, § 243 zák. č. 99/1963 Sb.

Materiální právní moc dovoláním napadeného rozhodnutí (či jeho výroku) je možné odložit jen tehdy, nemohou-li být negativní dopady rozhodnutí (výroku) do poměrů účastníka řízení (dovolatele) beze zbytku sistovány odkladem jeho vykonatelnosti.

+ + Sametová revoluce (jinak také Něžná revoluce]) je označení období politických změn v Československu mezi 17. listopadem a 29. prosincem roku 1989, které vedly k pádu komunistického režimu a přeměně politického zřízení na pluralitní demokracii. K urychlení změn přispěl rozpad bývalého Východního bloku a narůstající nespokojenost obyvatelstva s ekonomickou a politickou situací v zemi....

NO A VIDITE JAKE SKVOSTY??? SE V NASEM PRAVNIM systemu NACHAZEJI . . . . SAMOOOO, ZE to JSOU SKVOSTY JEN PRO VYVOLENE -PRO PRATELE PRATELU ........

0 hlasů

tak soudruzi - pokracujeme dal ..... MY,STRANA A STAT jsme rzhodli ..... a podle toho se zaridte . . . .

je to stejne jako - - 1.4.2018-ČSSD má uhradit dlužnou částku Altnerovi do tří dnů od doručení rozsudku
Praha – ČSSD by advokátovi Zdeňku Altnerovi měla zaplatit přes 388 milionů do tří dnů od doručení čtvrtečního rozhodnutí pražského městského soudu oběma stranám sporu...Rozsudek pražského městského soudu o povinnosti ČSSD se stal vykonatelným v polovině dubna..

7.6.2018 - ČSSD nemusí platit 388 milionů za Lidový dům.

Nejvyšší soud vyhověl námitkám sociálních demokratů a odložil vykonatelnost pravomocného rozhodnutí.

Nejvyšší soud se tak nejprve bude muset vypořádat s dovoláním ČSSD, které proti pravomocnému rozsudku podala.

"Nejvyšší soud rozhodl: Neplaťte závazky ze smluv. Ani když jsou soudem pravomocně přisouzené. Můžete si způsobit 'vážnou újmu'," uvedl Altner.

0 hlasů

My tady máme nezávislé soudy ??? Mi to připadá že máme asi závislé soudy na podnikatelích a známých

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov