Prezidentův názor
Zeman se zastal Babiše: Majitel není nutně podnikatel

29.03.2014 17:01

Prezident Miloš Zeman se v sobotu zastal ministra financí Andreje Babiše (ANO), který v pátek přes média diskutoval s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) o možném střetu zájmů. Podnikatelem je ten, kdo podniká, majitel firmy jím být nemusí, reagoval Zeman na Sobotkovu výzvu, aby Babiš ukončil své podnikání a byl nadále jen politikem.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Dana Dluhošová (6 hlasů) 29.03.2014 19:34

    Přesně tak,Zeman a Babiš mají pravdu,Sobotka je mimo mísu!!

  • Pavel Haraším (6 hlasů) 29.03.2014 17:44

    Zemanovi došla kořalka, že blábolí nesmysly? Jeho výrok má stejnou...

  • Jaroslav Novák (5 hlasů) 29.03.2014 19:14

    Jak bylo všechno jednodušší za totáče! Komunisti se s námi nebabrali...

  • Deadman´s Hand (5 hlasů) 29.03.2014 20:21

    Úvaha o tom, že polistopadový miliardář nebude využívat politický (a...

  • Jaroslav Novák (5 hlasů) 29.03.2014 19:08

    Také je možné, že si přečetl, jak Babišovi stoupá hvězda a chce si...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

no jo... alkohol zatemňuje mysl, tento hradní blábol budiž toho důkazem

2 hlasy

Zemane! Ted meles zemakovicu! Majitel je vzdycky ten, ktery kontroluje danou organizaci! To uz vedel i stary Rockefeller, ktery dal/ukryl veskere sve majetky a jmeni do fondu a nadaci, takze byl "de facto"chudy jak kostelni mys, ALE NAD TEMITO FONDY/NADACEMI/PODNIKY SI UDRZEL VLASTNI NAPROSTOU KONTROLU!!!!!!!!!!!!!! A v tom je ten kamen urazu stretu zajmu!!!!! Babis si kdykoliv muze priposlat co chce sebou kontrolovanym podnikum, kapis?

3 hlasy

Jsem pro to aby žádný majitel nějakého podniku, továrník, živnostník nemohl podnikat. To by tak hrálo aby kapitalisti tady obsadili všechny podstatné funkce a potom podnikali. Chudák občan. To co se říkalo, že čím víc bude v zemi bohatých, tím lépe se bude mít občan NEPLATÍ. Je to blbost, žádný pořádný kapitalista nikomu nic nedá.
Je třeba přesvědčit ty obyčejné lidi, bezdomovce, chudáky-žebráky aby šli vládnout. Ti přelakovaní komunisti na to už nestačí a bude jich čím dál méně.
P.S. Viděli jste Romana Janouška na pohřbu soudruha Štěpána? Nedivte se, to je přece jasné... byl tam i za Topola a ostatní z ODS.

0 hlasů

co je to za blábol?

2 hlasy

Moc korumpuje a absolutní moc korumpuje absolutně. Babiš by musel být svatý, aby své moci nevyužil. Al Capona, největšího gangstera třicátých let Ameriky, nakonec dostali na daních. Noví gangsteři 21. století už tyhle chyby nedělají. Ti si ministerstvo financí prostě koupí celé i s vrátnými.

3 hlasy

Přesto si troufnu tvrdit, že do větší bídy uvrhne Česku Sobotka a nekoliv Babiš. Především díky ČSSD se totiž Česko připojí k fiskálnímu paktu EU, který odmítali Nečas i Klaus. Fiskální pakt si klade za cíl zvýšit fiskální odpovědnost států, neboť požaduje, aby státy uzákonily nejlépe v ústavě, že povolený deficit bude jen do 0,5 % HDP. Která země to nedodrží, bude pokutována do výše 0,1 % HDP.
Pro zajímavost, v roce 2012 měla Česká republika HDP 195,7 miliard USD, půl procenta z toho je necelá miliarda dolarů, tedy zhruba 20 miliard korun. Náš deficit v tomto roce byl 135 miliard . Požadavek FP jsme překročili 7krát. Přijetím fiskálního paktu se odsoudíme k nekonečným pokutám pravděpodobně v maximální výši, což bude kolem 400 miliard korun a do vykradené státní pokladny zatneme sekeru ještě hlouběji. Chybějící peníze bude muset vládat někde najít. A protože si nebude moci půjčit, bude muset omezit výdaje. Sociální. Hádejte, koho se to dotkne a jak.

0 hlasů

Fiskalni pakt je svazany s EURO platidlem, a to CR nema (jeste).

0 hlasů

Zeman je jako korouhvička. A není to tak dávno, kdy chtěl po něm negativní lustrační osvědčení.

1 hlas

Tady nejde je-li Babiš estébák,podnikatel,majitel,on velmi některým lidem vadí z jiných důvodů a bude vadit každý, kdo tady bude chtít udělat pořádek.

1 hlas

Ale ovšemže:
Majitel není podnikatel... stejně jako parlament nevládne zemi.

0 hlasů

Pan prezident se zastal estébáka i pan kníže ho docela toleroval, kam vítr, tam plášť, jako korouhvičky.Od pana knížete bych to nečekal

0 hlasů

A teď si vás koupím všechny!

2 hlasy

Zajímalo by mě, co bylo pod těma uzeninama v tom košíku co dostal Zeman od Babiše? Zřejmě prachy a proto si ho teď Zeman tolik zastává ....
Když Zeman neskončí z tou falešnou propagandou tak zkončí sám offffffffff


http://www.andrejbabis.cz/

3 hlasy

ztráta perspektivy, když si dám palec před oko, vyplní celé rozné pole.... když se dívám na své latifundie, je to opět celé zorné pole... kdo to nerozliší je smutný příběh...AKCI PANA BABIŠE LZE POCHOPIT JEN JAKO oligarcho-ruské předělání charakteru státu. kdyby byl jen akcionář, nepoužíval by odkaz na agrofurt FURT

3 hlasy

Halo p. Babiši na ty troubelíny co pořád melou a melou, jsou chytří jak rádio a kdyby na to přišlo, tak si nedokáží ani vyplnit pošt. poukázku, se vykašlete a ukažte jim jak se řídí státní finance.

1 hlas

Babiš je naděje, že se konečně něco změní v našem Absurdistánu k lepšímu. Dejme mu tu možnost! Když Kalousek ječí, tak to Babiš dělá dobře.

2 hlasy

Vyhrožování ministra financí na tiskové konferenci daňovou kontrolou, pronesená na adresu deníku Echo24, lze považovat za zneužívání pravomoci a lze je chápat jako hrozbu všem kritikům politiků vládního hnutí ANO. Hrozba likvidace nepohodlných kritiků prostřednictvím státního aparátu je přímým ohrožením demokracie.

2 hlasy

S tím, že Babiš ukázal, jaké je jeho chápání politické moci, souhlasím. Akorát u vás je překvapivé, že to u Babiše vidíte správně, ale stejný způsob vyhrožování, likvidování kritiků a zneužití síly postavení třeba u Putina nevidíte.

2 hlasy

Paní Dvořáková, moje konstatování, že car Putin vyhovuje Rusům víc, než ze západu importovaná "demokracie", ještě neznamená, že bych si přál Putina za cara.
V názorech jsem konzistentní, ale chápu, že jste nemohla číst všechny moje příspěvky, a ani to po Vás nechci. Možná by (nejen Vám) prospělo nevidět svět ve dvojkovém kódu - svět není černobílý. Putin není jenom špatný, on udělal pro Rusy spoustu dobrého. Poukazováním na jeho klady jsem se pokoušel vyvažovat manipulační tendence mainstreamu.

0 hlasů

Ale vy jste, pane Deadmane, vyjmenoval přesně to, co Putin provádí, na to nešlo nereagovat. Není nutné, abychom se dále shodli, mám na Putina a jeho význam jiný názor.

1 hlas

Včera jsi kopal za Putina, kdo je tvůj dnešní živitel...?

2 hlasy

S potěšením pozoruji až panický strach Kalouska a jiných především tzv. pravicových politiků ze stoupajících preferencí Babiše. Babišovi držím palce, protože je jasné, že pokud by chtěl ještě více bohatnout, nevstupoval by osobně do politiky, kde je příliš vidět. Nezbývá než mu věřit, že se bude snažit o nápravu poměrů.

2 hlasy

Úvaha o tom, že polistopadový miliardář nebude využívat politický (a mediální) vliv ve svůj finanční prospěch, protože už má peněz dost, má asi stejnou logiku jako předpoklad, že několikanásobný vrah nebude vraždit, protože už lidí pozabíjel dost.

5 hlasů

Strefa do cerneho! :-)

2 hlasy

Škoda že si nepamatuji Váš postoj při volbě prezidenta,tam bohatství bylo velké téma.Jinak přeji hezký den.:-)

0 hlasů

Volby Zeman-Schwarzenberg jsem se neúčastnil.

0 hlasů

A jak to bude ten zlotřilý Babiš dělat? Už máš nějakou hypotézu, nebo si jen tak akademicky cintáš na vestu...?

1 hlas

Přesně tak,Zeman a Babiš mají pravdu,Sobotka je mimo mísu!!

6 hlasů

Zemanovi asi spoucha na majak, nejdriv chce rozhodovat o tom, co budou katolicke cirkve delat s lupem, ktery jim nasmlouval arcikapsar a ted bude garantovat bezuhonost Babise ... nedelam si iluze o sebrance, ktera nam vladne. Poslednich 20 let je to vicemene stejne, pred volbami naslibuji hory doly a po volbach je demokraticcti zastupci ukradnou a postavi si na nich chaloupku ...

1 hlas

Jak bylo všechno jednodušší za totáče! Komunisti se s námi nebabrali a něco jako volební program je netrápilo. Pár volebních hesel ze sedmero pohádek (něco jako poručíme větru, dešti), a bylo vymalováno.

5 hlasů

Síla ducha Zemanova se zase projevila: srovnávat Babiše a majitelku jedné akcie z kupónovky, to je hodno mistra manipulace. Zeman je stále stejný, o Babiše mu nejde, ale moci si mstivě kopnout do někoho, kdo se mu někdy postavil, to je jeho. Zeman nezapomíná, jen čeká na příležitost. Tentokrát byl cílem Sobotka, o nic jiného nejde.

3 hlasy

Také je možné, že si přečetl, jak Babišovi stoupá hvězda a chce si také přihřát polívčičku na jeho slávě. Populismus je Zemanova parketa.

5 hlasů

..jsem nadšený, spokojený a šťastný...

1 hlas

Ať žije pan prezident Miloš Zeman!!!!

1 hlas

Bureš a Man jsou ze stejného klanu,bodejť by se nepodporovali.

4 hlasy

Jasně, at to věnuje na charitu a může krásně žít z poslaneckých náhrad.Když, tak Sobotka ho zaučí.

1 hlas

Inzerát: Vyměním větší množství zachovalých vkusných placek s popiskami "Volím Karla", "Putine k noze!" a Free Ukraina - Euromaidan" za několik zánovních pětisetkorun. Zn.: Musím zaplatit inkaso.

3 hlasy

Zkus prodávat placky s nápisem "Jsem proruský kolaborant!", na tom určitě zbohatneš...

4 hlasy

Zemanovi došla kořalka, že blábolí nesmysly? Jeho výrok má stejnou logiku jako alkohol přelitý do flašky od minerálky.

6 hlasů

Ať to udělá jako Řebíček. Jakoby prodat.

2 hlasy

Zeman dobře ví co říká, sám je spolumajitelem PPF.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov