Kritika byrokracie
Zeman: Věkové omezení velvyslanců je hloupost

20.02.2015 18:30

Věkové omezení velvyslanců podle služebního zákona, který stanoví horní věkovou hranici pro úředníky na 70 let, by podle prezidenta Miloše Zemana mělo primárně řešit ministerstvo zahraničí.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • josef Slavík (12 hlasů) 20.02.2015 19:11

    Je soudruh Zeman př smyslech?

  • Pavel Sekora (9 hlasů) 20.02.2015 19:23

    A co ty, exote? Ty ani nevíš jestli jsi slavík nebo pěnkava.

  • Marie Metelková (8 hlasů) 20.02.2015 20:17

    Co Zemanovi nekonvenuje je automaticky hloupost.Hloupost byla hlavně...

  • Nepravdoláskař Navždy (8 hlasů) 20.02.2015 19:07

    Kdo sledoval tiskovku,musí uznat,jak si prezident elegantě vytřel...

  • Henex (7 hlasů) 20.02.2015 18:57

    Masaryk nevládl, Zeman taky nevládne, i když si na to hraje. Vládne...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Tady se zas seslo bolsevickych blaznu :))))))
Znam ceske skolstvi,a tak vim jak tam produkovali blazny a psychopaty na bezicim pasu.

0 hlasů

Podle těch sprostot u pn pn je mi jasné, že urážky prezidenta, vulgární slovník je tady povolen. Ale asi ne u každého. Tak se mi zdá, že pn pn je součástí redakce. Tak ať se vám daří ve vašem bulváru. Máte těžce vydělané peníze ...

3 hlasy

Na tohoto prasackeho ozraleho presidenta neni zadna nadavka dostatecna.

0 hlasů

Pokud chcete moralizovat,kritizovat kohokoliv,tak jděte příkladem.Pak začne okolí vaše názory akceptovat.I nesouhlas,antipatie jdou vyjádřit humorem,nadsázkou,nikoliv formou,která bohužel je vlastní Vám.

0 hlasů

Nic proti Zemanovi, ale v této věci ho chápu. Basa se držet musí.....

http://img10.rajce.idnes.cz/d1001/11/11026/11026615_88ff4a0ac3e168bd5c1c9fcc450c45f8/images/kdyz-se-drzi-basa.jpg?ver=0

1 hlas

Prezident často říká nesmysly. Velvyslanec musí řídit úřad, často s různými specializacemi (obchod,kultura, kunzulární,vnitro,obrana), udržovat styky se všemi ústavními činiteli přijímající země vést nejrůznější jednání, stýkat se se všemi členy diplomatického sboru na mnoha akcích, i soukromých, cestovat po zemi, podávat své vládě ověřené informace, prosazovat nejrůznější zájmy své země, sledovat mezinárodní souvislosti, což vše je náročné psychicky i fyzicky. V 70 letech je každý již v důchodovém věku, je dříve a častěji unavený a jeho výkon tedy klesá. Takže ta hranice je rozumná, jiné státy ji mají ještě nižší, 65 let. Prezident je ale fascinován paní Klausovou, která velvyslankyní neměla nikdy být, pro svůj věk a bez předchozí profesní přípravy. Od jejího jmenování také už o ní nebylo slyšet.

0 hlasů

Souhlasím s vámi co se týká omezení věku státních zaměstnanců i když mi připadá vtipné, že to neplatí u politiků a nebo třeba lékařů. To, že může být politik ve vedení státu i ve zcela senilním stavu mi připadá asi tak, jako kdyby bylo nutné měnit motor když je již starý, byť funkční, ale za volantem by mohl sedět člověk který nevidí a neslyší.
Jenomže, politika a státní správa je plná trafik pro zasloužilé bojovníky a mládež je na pracáku.
Vaší poznámku vůči Zemanovi a jeho fascinaci jste si ale klidně mohl odpustit, protože vaše osobní sympatie s vašim rozumným názorem kolidují.
Do diplomatických služeb se na vedoucí místa posílají lidé jako do trafik. Někteří jsou vhodnější, někteří méně, ale je to tak všude ve světě. Pokrytci to kritizují u druhých a sami se chovají stejně. Kníže kritizuje Klausovou a sám má takových trafikantů ještě po světě desítky. Mluvit o nezbytnosti profesní připravenosti u diplomatů je opravdu přímo hloupost.
Favorit knížete Saša Vondra je typický příklad, že to může děla naprosto kdokoliv. A to i, například, v USA.

1 hlas

Není to tak všude ve světě. Na západ od nás, ale i třeba v Rakousku, je diplomatická služba profesionální. Diplomaté tam stoupají po žebříčku
jako třetí, druhý a první tajemník, pak velvyslanecký rada, to bývá vrchol kariéry, z nich jen někteří pak dosáhnou na funkci velvyslance. Politická jmenování také existují, ale opravdu jen vyjímečně, i v úřednické zemi Rakousku).Výjimkou jsou USA, kde velvyslancem se stává třeba štědrý sponzor zvoleného prezidenta, nebo přítel ze studií (příklad obou velvyslanců USA v ČR). Snad se k západoevropskému vzoru dospěje i u nás. Jmenování 70 leté ženy bez profesní průpravy na funkci velvyslance v nám nejbližší zemí nelze tedy označit jinak než jako úlet a dodatečnou obhajobu takového nevídaného rozhodnutí za další úlet. Pan prezident asi pořádně nečetl ten zákon o státní službě, když proti tomuto věkovému limitu protestoval až teď a k ústavnímu soudu ho posílá jen kvůli těm politickým náměstkům.

0 hlasů

Souhlasím s vámi, ale popsal jste jen část. Jak to dělali politici kteří obsazovali tyto posty před Zemanem? Klaus, Havel, ministři zahraničí?

0 hlasů

Agentura BREAKING NEWS právě uvedla, že elitního Schwarzenbergova agenta a placeného trolla pn23 pn23 s krycím názvem DEBIL, pravidelně mlátí jeho družka známá pod aliasem jara jara což na něm jak vidno z jeho příspěvků zanechává čím dál více viditelné a nevyléčitelné stopy.

3 hlasy

Sekoro, ty jsi opravdu jednoduchy jedinec:-)

1 hlas

Ratingová agentura Moody's Investors Service snížila hodnocení úvěrové spolehlivosti Ruska o jeden stupeň na známku Ba1, tedy do spekulativního pásma. Rozhodnutí zdůvodnila nepříznivými dopady ukrajinské krize, poklesu cen ropy a oslabení ruského rublu. Výhled ratingu navíc zůstává negativní, což signalizuje, že Moody's by mohla v budoucnu přikročit k jeho dalšímu zhoršení. "Očekává se, že Rusko v roce 2015 zažije hlubokou recesi následovanou dalším poklesem v roce 2016," uvedla Moody's.

0 hlasů

Vážená redakce
Upozorňuji, že PN23PN23, vlastnímu bratrovi H5N1, definitívně ruplo v kouli a teď je zaseklej. Hoďte na něj síť, než si ublíží!

2 hlasy

Ježiši Prdič se už s té sítě opět vymotal...

1 hlas

Vážená redakce!

josef Slavík 21.02.2015 06:02
PENKAVA
Tento příspěvek naplňuje veškeré znaky nebezpečného vyhrožování a tudíž mimo jiné tímto porušuje veškerá pravidla slušné diskuze. Proto Vás důrazně žádám, abyste podnikli příslušné kroky k tomu, aby tento psychopat neměl na diskuzi přístup. Zároveň byste měli podle IP uvědomit příslušné orgány které by zjistily jeho totožnost . Může být, či spíše je, nebezpečný.

4 hlasy

Našel jsem si ten příspěvek a koukám, tam není jediné nevhodné slovo. Tak hledám že by to snad bylo někde něco jiného a nic. Tak nevím Sekoro, kdo je tady nebezpečný.

0 hlasů

Vyhrožování násilím je na diskuzích nezávadné Kolouši? Přečti si to ještě jednou a dej si to do souvislostí.

0 hlasů

Vazena redakce, nick Pavel Sekora alias brouk Pytlik se tady pravidelne chlubi, ze mlati svoji pani. Zjistete a predejte jeho IP adresu Policii CR, protoze muze byt svemu okoli nebezpecny.

0 hlasů

Si přeje místní udavač, a bývalý člen Pomocné stráže VB, a zcela neanonymní Slavík vulgo Josef Mrva.

0 hlasů

V případě Klausové je to dar z nebes o svého bodyguarda se určitě postará pokud ten tuto náklonniost nespojil s postem velvyslankyně ,

0 hlasů

Mělo by to být o schopnostech, ne o věku. Taková jeho knížecí milost v 70ti letech vůbec neměla opouštět postel a hajzl.

3 hlasy

Ŕekl bych, že již dávno kníže žije v polodomnění, že postel neopouští a hajzl Kalousek je s ním stále.

3 hlasy

Ta situace u knížecí milosti nenastala v jeho 70ti letech, ale před 70 lety: Na to bacha!

2 hlasy

No jo, ale tenkrát se mu mohly měnit pleny i na veřejnosti, vzhledem k jeho nízkému věku, což je nyní poněkud esteticky nemožné.:-))

3 hlasy

U Číra estetika nezná mezí!

1 hlas

Ratingová agentura Moody's Investors Service snížila hodnocení úvěrové spolehlivosti Ruska o jeden stupeň na známku Ba1, tedy do spekulativního pásma. Rozhodnutí zdůvodnila nepříznivými dopady ukrajinské krize, poklesu cen ropy a oslabení ruského rublu. Výhled ratingu navíc zůstává negativní, což signalizuje, že Moody's by mohla v budoucnu přikročit k jeho dalšímu zhoršení. "Očekává se, že Rusko v roce 2015 zažije hlubokou recesi následovanou dalším poklesem v roce 2016," uvedla Moody's.

0 hlasů

Moody's Investors Service, 7 World Trade Center
New York City, United States
:-))))

V horlivým pomatení sis poplet téma, máčo!

3 hlasy

Ono je to takové místní snaživé trdlo, a neví co plácá.:-)

2 hlasy

Hodnocení tvé inteligence jde dolu takovým tempem, že už teď máš IQ 70.

2 hlasy

Takový kravál kvůli jedné babě! A většina to buranovi, který chce pouze provokovat, žere i s navijákem.

3 hlasy

je zajímavé,že i na prezidentování se cpou samé staré rachotiny.Potom to pajdá,ožírá se všude,kam jen vleze,místo řeči to blábolí a nakonec to zkurví co se dá.

3 hlasy

Výš čí co? Máš to co nosíš na krku v pořádku?

Že to v tý hlavě nemáš v pořádku?

0 hlasů

Pane bože, vojín Čilpan zasedl ke klávesnici. Váš výraz "Výš čí co?" patří do zlatého fondu místní hvězdné pěchoty! Na vás nemají ani takoví reprezentanti mozkových poruch jako jsou pn pn kp kp.

6 hlasů

Pro provokatéra,soudruha Sekoru:Co kdyby jsi mi to řekl do očí? Bereš to?Přijd Kreténe!

0 hlasů

A v které psychiatrické léčebně jsi hospitalizován? Já abych věděl koho mám upozornit, aby ti zarazili vycházky. Zřejmě budeš nebezpečný.

3 hlasy

Ano, a co vážnost doyena diplomatického sboru. Stále více mám pocit, jako by administrativní procedury (tam samozřejmě nezahrnuji optimalizační a podobné manažerské postupy), snad pod vlivem Bruselu, měly vyřešit naše problémy. A přesto jsou to iniciace inovací, schopnosti, znalosti pod., co je rozhodující.

0 hlasů

Tak Lívia bude čekat na právní rozbor? Jen další akce nesoudného člověka, který si celý život dělá co chce a má za to, že pravidla pro něj neplatí.
Tato bába, která měla sedět v kriminále se nechala posadit na ambasádě darem za podporu Klause při prezidentské volbě.
Morální úpadek zločinné rodinky Klausů je jistý. Ale prácičku pro Klausovou bych měla, jestli je jí v důchodu smutno. Klausová by mohla třeba utěšovat oběti násilných činů těch zločinců, co její manžel pustil pči zločinné amnestii a podobně. Může taky poslat peníze na škody spáchané jejím manželem za privatizace nebo za sebe z dob působení v bance

3 hlasy

Hmm, ten čurák Klíma se tady do toho obul, ale...

1 hlas

Rusky agent a ozrale prase v jedne osobe sedi na Hrade. To se priroda pomstila ozralemu postakovi a ucitelce rustiny.

5 hlasů

není platná věková hranice i na prezidenta??

2 hlasy

Není, ale měl by být, aby nemohl znovu kandidovat Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena.

3 hlasy

Spis hranice levelu alkoholu v krvi. Vzdyt tohle prase je uz zaziva nalozene pro archivacni ucely v lihu.

4 hlasy

Takže znovu.Na uzavřeném oddělení máte přístup k internetu?

3 hlasy

Rude bolsevicke prase sedi se svoji FSB/GRU partickou na Hrade.

4 hlasy

A už jsem doma. Vy píšete z Bohnic. Na uzavřeném oddělení máte přístup k internetu?

1 hlas

Když jste se ozvala, chtěl jsem se zeptat - podívala jste se už do atlasu, abyste se dozvěděla, že Jordánsko není součást Sýrie? Mám na mysli vaši poznámku k polní nemocnici.

0 hlasů

Tohoto Hradniho ozraleho debila ikluzivne vzdelavali s ostatnimi zdravymi detmi. Tak proc se rozciluje tento plod ozraleho postaka a ucitelky rustiny?

3 hlasy

Slovo ikluzivně neexistuje, jedině inkluzivně. Tak nevím, kdo je tady ožralý debil.

5 hlasů

Co Zemanovi nekonvenuje je automaticky hloupost.Hloupost byla hlavně jmenování přestárlé paní Klausové do funkce. Ale odměňování věrných kývalů je podstatou Zemanské politiky.

8 hlasů

........je podstatou politiků napříč politickým spektrem, a to nejen v Česku.Zde pláčete na cizím hrobě.

1 hlas

Když jste se ozvala, chtěl jsem se zeptat - podívala jste se už do atlasu, abyste se dozvěděla, že Jordánsko není součást Sýrie? Mám na mysli vaši poznámku k polní nemocnici.

1 hlas

Je to vskutku ozrale otresne prase tento Hradni slintal.

7 hlasů

Co se takhle podepsat vulgární ubožáku?

3 hlasy

Já bych to ještě rozšířil i na prezidenta a vládu.

6 hlasů

Je soudruh Zeman př smyslech?

12 hlasů

A co ty, exote? Ty ani nevíš jestli jsi slavík nebo pěnkava.

9 hlasů

Soudruhu Sekoro,Já jsem exot?Přid´mi to říct do očí! Uděláš to? Nemachruj tady sráči na vebu,uděláš mi tu radost a řekneš mi to do očí!

0 hlasů

Já přežíju tvý urážky bolševiku! Doufám že tě nepotkám.Protože takovou nulu s mínusem,jen tak nepotkáš!

0 hlasů

Znáš nějakýho Pavla Sekoru?

0 hlasů

Já jsem exot?

0 hlasů

Já jsem exot? Proč se nepodepíšeš jménem a příjmením?Máš strach?Pomlouvat ,a provokvat ,to by ti šlo?

0 hlasů

Kdo sledoval tiskovku,musí uznat,jak si prezident elegantě vytřel prdel s červenokaretníkama.Jen tak dál!!!Bravo

8 hlasů

Masaryk by vládnul jen dva roky, Schwarzenberg by si nezakandidoval.

6 hlasů

Tady má někdo zmatení mysli.Služební zákon se vztahuje na státní úředníky,nikoliv na politiky jako je prezident,ministr ,poslanec či senátor.

2 hlasy

Masaryk nevládl, Zeman taky nevládne, i když si na to hraje. Vládne vláda, prezident reprezentuje (tedy má reprezentovat)...

7 hlasů

Prezident je členem a součástí vládní exekutivy a proto "vládne", ať se Ti to líbí a nebo ne.

0 hlasů

Tak Henex se už ozval, kde je pn pn. Nebo je to ten samý?

6 hlasů

Velvyslanců, vypatlanče!!

2 hlasy

Nazvat někoho vypatlancem a psát jofré je výživné. Za prvé se píše Joffrey de Peyrac a za druhé čárka nad e ve francouzštině vůbec neznamená, že by šlo o dlouhou samohlásku. Není to dlouhé é, ale usměvavé é.

3 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov