Vyjádření prezidenta
Zeman: Venezuela potřebuje především svobodné volby

08.02.2019 08:07

Ve Venezuele se nestalo nic proti ústavě, podle které parlament odvolal prezidenta Nicoláse Madura, odůvodnil prezident Miloš Zeman pozvání pro prozatímního venezuelského prezidenta Juana Guaidóa na návštěvu Česka.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Bad Robot (8 hlasů) 08.02.2019 09:41

    Rezident uz sve volice nepotrebuje ... )

  • Pavel Pospíšil (7 hlasů) 08.02.2019 10:27

    Ale on ho pozval už dávno (alespoň podle prohlášení buzíka Kmoníčka),...

  • Jan Gavroch (7 hlasů) 08.02.2019 10:39

    http://halonoviny.cz/articles/view/49803854 ve Venezuele se na...

  • Bad Robot (5 hlasů) 08.02.2019 09:46

    Zeman pres Juana Guaidóa se snazi dostat do Bileho domu ... ) To je...

  • o k (5 hlasů) 08.02.2019 11:36

    Vy byste si raději měl přinést ze sklepa mávátka a připravit se na...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Doufám, že už všichni stoupenci a voliči pana Zemana mají připravena mávátka a těší se na uvítání venezuelského prezidenta.

3 hlasy

Prezident Zeman konstatoval skutečný ekonomický stav Venezuely a v návaznosti nespokojenost části obyvatel. Ale příčinu tohoto stavu "zapoměl " uvést. Venezuela začala mít ekonomické problémy od doby co prezident Hugo Chávez znárodnil naftové doly, naftový průmysl a zahraniční nadnárodní společnosti, především z USA, přišly o možnost využívat toto bohatství. Blokáda USA vede k tomu, že dnes v Karibiku stojí několik desítek tankerů s venezuelskou naftou, které se firmy bojí přijmout z důvodu právě těch vyhlášených sankcí,

1 hlas

Prezident Hugo Chávez znárodnil naftové doly, naftový průmysl a zahraniční nadnárodní společnosti...
Ano, Chávez nebyl socialista, ale normální bolševický zloděj. Ty firmy přišly o svůj majetek, byl jim ukraden. Komunistům zřejmě připadá ještě dnes normální, že si něco vezmou jen tak, dodnes nepochopili, že něco takového se ve slušné společnosti nedělá...

3 hlasy

V každém případě Zeman uvedl ve zmatek své stoupence. Otázkou už jen zůstává, kdo je blbější, jestli Gavroch, nebo Kadet...

3 hlasy

"Venezuela potřebuje ..."
Venezuelci určitě nepotřebují aby je poučoval a mluvil jim do jejich záležitostí Zeman odněkud z Prahy a dokonce z jiného kontinentu, Jak Zeman ví co potřebují Venezuelci ???
Co potřebují, od Zemana Usáci, to mu řekl vyslanec USA,

0 hlasů

Zeman by si měl dát pozor, aby venezuelský příklad nevytvořil precedens pro jiné země, včetně ČR. Za prezidenta se prohlásí někdo, kdo jím zvolen nebyl a neuznává se prezident, který byl zvolen 67% hlasů mezi více kandidáty, pod mezinárodním dohledem. Zítra by se místo Zemana mohl prohlásit u nás třeba hyperaktivní senátor Fišer a někde by ho po vzoru Zemana hned pozvali k návštěvě jako prezidenta. Předseda AfD v Německu se již takto, humorně, prohlásil kancelářem, že kanceléřkou již není Merkelová, atd., atd.

1 hlas

Pokud náš prezident nebude moci vykonávat řádně svoji funkci, nastupuje do čela státu předseda Senátu PČR, tedy Kubera.
Nevím, jak to přesně mají ve Venezuele, ale pokud podobně, tak může být podle práva Maduro takto nahrazen předsedou ústavodárného sboru. Normální ústavní postup. Tak do toho nepleťte senátora Fischera (žádného hyperaktivního Fišera ani neznám).

3 hlasy

Ten dacan v říji, co ho Usáci, Zeman a politici EU vydávají za prezidenta Venezuely, na funkci prezidenta ani nekandidoval. Protikandidáty Madura byli H.Falcón a J.Bšertucci.
Oba protikandidáti Maduru prezidentem uznali
Ve venazuelském parlamentu je pravděpodobně více opotzičních stran ale to neznamená, že všechny chtějí obsazení Venezuely bankéři , obchodníky, armádou a státní bezpečností USA

2 hlasy

Stále tady chrlíte tyhle pindy, které ale jsou mimo mísu. Podle Venezuelské ústavy pokud nemůže prezident vykonávat svou funkci (například jako zde pro neplatnost voleb) přebírá jeho pravomoci předseda parlamentu, tedy Guaido.
Nejde o žádný puč, ale o postup v souladu s ústavou. Proto taky nového prezidenta uznalo tolik zemí.

4 hlasy

To že Madura neuznalo USA a jeho poskoci, tak ještě neznamená že byly volby neplatné. Dostal 68 % hlasů, při účasti cca 42% registrovaných voličů.

1 hlas

Madura neuznal především parlament a většina obyvatelstva. Že byly volby regulérní tvrdí jen on. Už nevěří ani své armádě, hlídají ho tam čtyři stovky ruských hrdlořezů. Proč asi...?

3 hlasy

je videt, ze mistni ruda spina uz dostala instrukce.
vcera tu Zemanovi blahoprali a velebili ho, a dneska na nej ty sama ruda vemena plivaji hnis.
inu to je misti bolsevicka zumpa hemenex/ok :-)))))

1 hlas

Volba prezidenta mohla být regulérní a platná. Jiná věc je jejich ústava a práva parlamentu. To je důležité. Další vývoj už je jen důsledek toho, že parlament ovládla (jedno s čí pomocí) opozice a s podporou si troufla postupovat podle možností.
Polemizovat může jen někdo, kdo tu jejich ústavu zná. A kdo z nás to je?!

1 hlas

Zeman blbne. Nebo je to šachista co vyráží trumfy jeho nepřátelům z demolicebloku co jej teď chtějí hlasovat mimo jiné proto , že je agent Kremlu .. TI MUSÍ BÝT NA PALICI Z NĚHO .-)))))

0 hlasů

http://halonoviny.cz/articles/view/49803854

ve Venezuele se na základě požadavku opozice uskutečnily předčasné prezidentské volby, kterých se zúčastnilo celkem 17 politických stran a čtyři kandidáti. Volební model byl ten samý, který umožnil opozici vyhrát parlamentní volby. Dohled nad průběhem a regulérností voleb zajišťovalo 150 mezinárodních pozorovatelů a bylo provedeno 18 auditů, které neshledaly v průběhu voleb žádné manipulace. N. Maduro získal ve volbách celkem 67,4 % hlasů, jeho oponenti, H. Falcón a J. Bertucci, získali 20,93 % a 10,82 % hlasů. Nikdo z nich průběh a výsledky voleb nezpochybnil, část opozice účast ve volbách bojkotovala

7 hlasů

faktem je, že jim to tam nefunguje i s naftou.potřebují změnit systém.aspoň jako čína nebo Rusko.jinak je to symbol a odstrašující příklad pro všichni levičácy celého světa.

2 hlasy

oprava... pro ffšechni levičáccyyy....

0 hlasů

Vy byste si raději měl přinést ze sklepa mávátka a připravit se na uvítání venezuelského prezidenta. Uvědomte si, že Zeman má vždy pravdu a ví dobře co dělá.

5 hlasů

Zeman pres Juana Guaidóa se snazi dostat do Bileho domu ... )
To je ale ubohe ..
Pozve ho Trump na navstevu..?

5 hlasů

Popudil ale Kreml a Čínu, které nahrazení řádně zvoleného prezidenta někým kdo prezidentem zvolen nebyl právem neuznávají. Kam tedy bude jezdit, možná už ani na nějaký další čínský veletrh

1 hlas

Ale on ho pozval už dávno (alespoň podle prohlášení buzíka Kmoníčka), ale Zeman si ještě nenašel čas, protože takových pozvánek z celého světa má plný diář (SSSR, SSSR, ČLR, ČLR, Slovensko, ...). Kdo to má všechno stihnout? Jestli Trump něco potřebuje, ať zajede do Prahy, ne?

7 hlasů

:-)

1 hlas

Rezident uz sve volice nepotrebuje ... )

8 hlasů

Zeman se opakovaně vzpírá podpořit linii Kremlu. Ale tady jde o pro nás nedůležitou záležitost. Až zase bude řeč o zrušení sankcí proti Rusku, on poslušně přileze k pravoslavnému kříži.

5 hlasů

No, přesněji přileze k rudé hvězdě, ve které je srp a kladivo (on tu legitku KSČ se zmíněným znakem má ještě někde doma v šuplíku). Ale je sranda jak se jeho parteigenossen z KSČ vztekají, že nejede přesně podle not od řídícího důstojníka z Bubenče.
Jo, ten ochmelka a obchodní cestující Huawei asi občas vystřízliví a docela mile překvapí. Například vztahem k Izraeli nebo teď k Venezuele. Ale co, i rozbité hodiny ukazují dvakrát za den správný čas, že!

4 hlasy

podle toho co tady píšete to vypadá, že vám ještě po 30ti letech nedošlo, že sssr už dávno neexistuje.opravdu dlouhé vedení.už existovala i svobodná ukrajina! nyní po puči okrajina.a byl to šéf pučistů, úžasný strejda pedro, který dolezl k pravoslavnéému kříži a dokonce se i prý modlil!chá,chá,chá!šalóm.ajnštajn.

0 hlasů

Rozbité hodiny jsou čínské nebo ruské? :-)

4 hlasy

Dobrá otázka, možná výsledek vojenské spolupráce SSSR ČLR na řece Ussuri někdy v roce 1969 (o tom konfliktu se nikde pořádně nepíše, ale tehdy se spekulovalo o 50.000 čínských vojáků, co přišli internacionálně pomoci sovětským soudruhů a najednou z nich zbyly jen knoflíky od uniforem).
Jinak "sovětské" hodiny se určitě neporouchají, to byste měla vědět (Koljové si jich z Evropy odvezli plná předloktí, protože "davaj časy" byla jejich nejoblíbenější hláška).

4 hlasy

Ručičky ruských hodin utíkali nazpátek.
Nás nedogonjat ! :-)

2 hlasy

Tak pravda, Amíci si "časy" z Evropy moc nebrali. Protože neznali hodiny. Možná se hodily ty co měly nějaký hrací strojek.

2 hlasy

Amíci neznali hodiny...? A Rusové kradli hodinky, protože hodiny znali...
Ty máš taky dost, tvůj výklad dějin je opravdu svérázný...

3 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov