Kauza Tluchoř
Zeman: Verdikt NS je blbost, důvěru ztratila hlavně Brožová

25.08.2013 19:44

Prezident Miloš Zeman ztratil důvěru hlavně v předsedkyni Nejvyššího soudu Ivu Brožovou. Naznačil to v neděli v rozhlasovém pořadu Hovory z Lán.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Karel Dvořák (16 hlasů) 25.08.2013 20:35

    Konečně politik který se nebojí nazvat věci pravým jménem a bez obalu...

  • Jiří Susa (6 hlasů) 26.08.2013 09:10

    Česká justice, státní zástupci a policie slouží převážně k ochraně...

  • Václav Vaca (5 hlasů) 25.08.2013 22:04

    Podle Pitharta máme mít neomezenou důvěru v Nejvyšší soud. a v...

  • maary maary (4 hlasy) 26.08.2013 13:18

    To, že se někomu nelíbí soudní verdikt, neznamená, že jej nebude...

  • Karel Walther (3 hlasy) 25.08.2013 22:34

    Jen tak dál pane prezidente,konečně někdo kdo říká pravdu jak to je...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Intrikán tak může mluvit o důvěře. :-(

2 hlasy

Zeman včera couvl, ale napravit to nemohl. NS má asi 70 senátů a předsedkyně NS nemá žádný vliv na jejich rozhodování, ani se nemůže o věci nechat informovat, natož ji pak komentovat. Takže Brožová má pravdu a Zeman neměl nikdy vyslovit že ztratil důvěru k NS jako instituci kvůli jednomu vadnému rozhodnutí a k jejím představitelům. Měl by si začít psát svoje projevy a takové výroky předem konzultovat s některým z nesčetných právních poradců, nikdo by s ním ale nesouhlasil. Pomoci mu nemůže ani nekvalifikovaný úředník a jeho mluvčí.Mynář.

2 hlasy

To, že se někomu nelíbí soudní verdikt, neznamená, že jej nebude respektovat. Soudní moc je jedním ze tří pilířů demokracie. Máme moc zákonodárnou, výkonnou a soudní.
Zeman téměř každým svým výrokem dokazuje, že demokracií pohrdá, staví se do role jediného vládce majícího patent na rozum a snaží se ohnout Ústavu ČR k obrazu svému (tam, kde ohnout nejde jí prostě respektovat nebude)... Kalousek má pravdu, Zeman směřuje k putinovskému rusku...
Vím, že většina jednodušších občanů, kteří naházeli Zemanovi hlasy, to nevidí, ale je to tak. Zeman je zlo!!!

4 hlasy

Zakomplexovaný, mstivý a frustrovaný synek opuštěné samoživitelky, podobný ožralému parchantu Gottwaldovi, zničí svoji mateřskou partaj i lůzovitou malomocnou sockovitou třídu, která si ho vynesla na hrad, jako použitý nepotřebný kondom na cestě za Ural. Skončí stejně bídně, jako jeho buranský vzor, včetně vyhazovu z Maus-olea. Z toho Maus-olea ho bude vyhazovat stejná nepoučitelná lůza, která si ho tam uložila a která teď blije do éteru podle jeho taktovky.

Pokrytecké Tanečky šamanských gottwaldovských „politiků“ kolem větší adresnosti politického systému pro naivní voliče i sockovskou hladem bučící lůzu,:
Miloš Zeman např. navrhuje přímou volbu poslanců - avšak bez jakékoli zpětné vazby - a navíc ve velkém počtu záměrně rozdrobených obvodů, takže brzy bude poslance volit jen jeho vlastní rodina, i když on ovlivňuje životy milionů občanů, kteří jsou nuceni ho akceptovat. Podobně je to s jeho populistickým fondem pro snížení státního dluhu. Jen blázen nebo cynický a pokrytecký populista by do něj přispíval. V adresném a zpětnovazebním systému - každý zmocnitel (volič), který se dostane do vlastního individuálního debetu (nikoli dnešního 170 ti tisícového) ale dejme tomu několikakorunového - může si vybrat mezi možností vyčkat "ve vyloučení z voleb" do té doby, až schopnější spoluobčané státní pokladnu doplní i za něj - nebo z vlastní kapsy svůj konkrétní dluh státu vyrovnat a tím okamžitě opustit "trestnou lavici" a opět volit.
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

2 hlasy

Podstata demokracie je že soudy neovlivňují politiku a politici práci soudů. Takže podobné výroky jsou jen politické bláboly. Zeman to ví velice dobře ale také ví že tím získá nějaké body.

2 hlasy

sportovní sázení, kvalitní info

www.cames.iprostor.cz

0 hlasů

Úplně nesouhlasím s panem Zemanem že je to blbost,ono je to cosi ještě horšího.

1 hlas

Co lynč nebo ukamenovaní místo soudů, to by se vám líbilo?

3 hlasy

Ti dva samolibí fosilové si nemají co vyčítat. Zeman nemá pravdu a Brožová už dávno má být v důchodu a ne do smrti kňourat ty své fantasmagorie u přeplaceného státního korýtka. Oba by měli co nejdřívě zmizet.

1 hlas

Nezávislost soudu by neměla znamenat, že si soudce může vynést jakýkoliv rozsudek bez ohledu na mezinárodní úmluvy o stíhání i zkorumpovaných politiků apod. Tady by přece měl fungovat samočistící proces v rámci justice a soudci by se měli zpovídat za svá rozhodnutí a proč rozhodují v nesouladu s ústavou či mezinárodními dohodami. Mají-li moc, musí mít i odpovědnost. Přece nemůže českou ústavu, mezinárodní úmluvy, rozvrátit jeden soudní senát svým výrokem, který ani nedokáže lidem ani odborné veřejnosti jasně vysvětlit. Chybí mi tu prvek kontroly. Všechny moci se musí navzájem kontrolovat. Pak by černé ovce z justice nebylo možné vymést.

0 hlasů

Justice je založena na několika stupňovém systému aby se vytříbili případné pochybení soudu v rozporu se zákony a úmluvami.
Zeman jako představitel státu si nemůže dovolit snižovat vážnost státu který soud zastává a proto ani Brožová si nemůže dovolit komentovat rozhodnutí soudu kterému předsedá jinak by se jednalo o ovlivňování soudu dnes i příště. Jediný Brožová má rozum, Zeman rozhodně ne.Měl by okamžitě rezignovat, když pohaněl součást státu který představuje.

2 hlasy

Česká justice, státní zástupci a policie slouží převážně k ochraně zkorumpovaných politických gaunerů a cikánů. Přístup k právu pro slušné občany postižené právě výše zmíněnými chráněnými skupinami je iluzorní!

6 hlasů

Paní NS JUDr. Iva Brožová se jen snaží výrokem o nezávislosti soudců zakrýt:

Ústavu ČR ,článek 9, odst. 3 ,,Výkladem právních norem nelze oprávnit odstranění nebo ohrožení základů demokratického státu,,.
U tří exposlanců za ODS šlo o podezření ze závažného trestného činu vysoce nebezpečného pro společnost a nebezpečí ovlivňovat svědky, útěku a pod..

P. S.
Veřejný zájem je případnou trestnou činnost odhalovat, trestat a ne ji krýt, paní Brožová!

3 hlasy

Souhlas s p. Johanidesem. Jenže slovo veřejný zájem se ani za 25 let nedostalo do politického slovníků. Poslanec Doktor se ptal, co to je? Škoda, že si nenašel chvíli podívat se do práva EU, které implementujeme, tam by definici v různých oblastech našel. Zřejmě jsou jen hlasovací mašinérií, které nestojí za to podívat se do originálních směrnic a nařízení EU.

0 hlasů

Vy jste studovala praktiky prokurátora Vaše, že mluvíte stejným jazykem?

2 hlasy

Nezávislost soudu a soudnictví znamená, že ani předseda soudu nemůže zasahovat do rozhodování jednoho soudce nebo senátu. To by měl vědět především Zeman, ale i vy, expert přes právo a neztrapňovat se jako se ztrapnil Zeman, který nejdříve řekl, že ztratil důvěru v celou instituci a teď prý především v paní Brožové. Chudáci rozumem nepolíbení.

3 hlasy

Smutná Píč jak vidí napsané "Zeman" ejakuluje vždy smradlavý modrý pičivýtok

1 hlas

No comment. Jen ukažte jací jsou komunisté.

2 hlasy

Běž se odpravovat na diskusi Blesku, tady to není pro tvé IQ...

2 hlasy

Zase nový nick vyhozeného pro sprostotu? Vy komunisté zůstanete stejní. Vám doporučuji Halo noviny nebo jiný pochybný plátek, tam sprostoty si vylepujte jak chcete.

2 hlasy

... říci svůj názor může Zeman, ale i Brožová. Zeman ho řekl. Brožová ne.

3 hlasy

Brožová zapoměla, že justice by měla hlídat sama sebe a prokázat samoočistné mechanismy. Rozhodně není pravda, že si soudci mohou dělat jakékoliv rozsudky bez ohledu na právo , ústavu a mezinárodní dohody.

0 hlasů

Zeman jako představitel státu si nemůže dovolit snižovat vážnost státu který soud zastává a proto ani Brožová si nemůže dovolit komentovat rozhodnutí soudu kterému předsedá jinak by se jednalo o ovlivňování soudu dnes i příště. Jediný Brožová má rozum, Zeman rozhodně ne.Měl by okamžitě rezignovat, když pohaněl součást státu který představuje.

3 hlasy

Zakomplexovaný, mstivý a frustrovaný synek opuštěné samoživitelky, podobný ožralému parchantu Gottwaldovi, zničí svoji mateřskou partaj i lůzovitou malomocnou sockovitou zemi, která si ho vynesla na hrad, jako použitý nepotřebný kondom na cestě za Ural. Skončí stejně bídně, jako jeho buranský vzor, včetně vyhazovu z Maus-olea. Z toho Maus-olea ho bude vyhazovat stejná nepoučitelná lůza, která si ho tam uložila.
Rakovinový nádor loupeživé, zamindrákované a lumpenproletářské KSČ metastázoval do postkomunistických falešných a bezduchých oposmluvních Klauzemanových prognosťáckých partají a partajiček (ODS, ČSSD, KSČM, KDU-ČSL, VV, ANO, SPOZ atd.), které vůči totalitou postiženým voličům nadále uplatňují tradiční "vedoucí úlohu strany" - jen ve zdánlivě pestřejší podobě – podle hesla: „Rozděl a panuj !“ Rakovina zhoubného, kainovsky loupeživého kolektivizmu se sama od sebe nevyléčí a vnější zásah může přijít paradoxně jedině z Ruska - přesunem čecháčkostánu za Ural a osídlením kotliny Novými Rusy nebo z Ruska a Německa vypuzenými muslimy. Tedy z deště pod okap.
„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.
Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.
Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :
„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník TGM).
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

2 hlasy

Zakomplexovaný, mstivý a frustrovaný synek opuštěné samoživitelky, podobný ožralému parchantu Gottwaldovi, zničí svoji mateřskou partaj i lůzovitou malomocnou sockovitou zemi, která si ho vynesla na hrad, jako použitý nepotřebný kondom na cestě za Ural. Skončí stejně bídně, jako jeho buranský vzor, včetně vyhazovu z Maus-olea. Z toho Maus-olea ho bude vyhazovat stejná nepoučitelná lůza, která si ho tam uložila.
Rakovinový nádor loupeživé, zamindrákované a lumpenproletářské KSČ metastázoval do postkomunistických falešných a bezduchých oposmluvních Klauzemanových prognosťáckých partají a partajiček (ODS, ČSSD, KSČM, KDU-ČSL, VV, ANO, SPOZ atd.), které vůči totalitou postiženým voličům nadále uplatňují tradiční "vedoucí úlohu strany" - jen ve zdánlivě pestřejší podobě – podle hesla: „Rozděl a panuj !“ Rakovina zhoubného, kainovsky loupeživého kolektivizmu se sama od sebe nevyléčí a vnější zásah může přijít paradoxně jedině z Ruska - přesunem čecháčkostánu za Ural a osídlením kotliny Novými Rusy nebo z Ruska a Německa vypuzenými muslimy. Tedy z deště pod okap.
„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.
Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.
Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :
„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník TGM).
Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:
http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

1 hlas

Mohl byste mi váš příspěvek přeložit do srozumitelné češtiny? A opravte si myš, kliká vám dvakrát

1 hlas

Jen tak dál pane prezidente,konečně někdo kdo říká pravdu jak to je na naší zástavě .Pravda zvítězí . A nenechte se odradit od ruzných Pithartu a Hlodavcu.

3 hlasy

Bez obalu a kudrdlinek to rikal i Hitler.... a jak to skoncilo !

2 hlasy

Podle Pitharta máme mít neomezenou důvěru v Nejvyšší soud. a v justici vůbec. V naši justici rozhodně důvěru nemám. Se Zemanovým výrokem se plně ztotožňuji. Dříve jsme povinně museli důvěřovat vedení KSČ a tuto subordinaci v neomylné instituce má v sobě zakořeněnu i pan Pithart. Vyloženě debilní a účelové rozhodnutí Nejvyššího soudu, které dělá z parlamentních prostor zónu volného zločinu, je nutno veřejně kritizovat a usilovat o zrušení tohoto výroku, iniciativa by měla vyjít především od Brožové.

5 hlasů

Kazdym dnem se Cesko blizi explozi zpusobenou neuvazenym zvanenim nekterych politiku. .

1 hlas

Konečně politik který se nebojí nazvat věci pravým jménem a bez obalu říci, že blbost je blbost a lumpárna lumpárnou. Bodujete u mě čím dál víc pane prezidente. A to jsem Vás nevolil.

16 hlasů

Nechtěl náhodou tu Brožovou odvolat už Klaus ?

2 hlasy

On ji dokonce odvolal, ale ona se obrátila na ÚS, který to zrušil.

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov