Triumf ANO
Sobotka na kolenou. Krajské i senátní volby ovládl Babiš

08.10.2016 10:09 Aktualizováno 08.10. 22:22

On-line

  • 09:30
    TÝDEN.CZ

    Dobrý den, vítáme vás u on-line reportáže z druhého dne voleb do krajských zastupitelstev a třetiny Senátu ČR. Volební místnosti se otevřely  v 8.00 a zavřou se ve 14.00.

  • 09:51
    sčítání hlasů

    O místa 675 krajských zastupitelů aktuálně usiluje celkem 11 808 kandidátů. Na jedno místo v regionálním parlamentu tak připadá více než 17 uchazečů.

    V souboji o 27 senátorských křesel zůstalo 233 adeptů, tedy téměř devět kandidátů na jedno místo.

  • 09:59
    TÝDEN.CZ

    V Hradci Králové neznámý pachatel v pátek večer ukradl českou vlajku ze stojanu před volební místností na Velkém náměstí. Ve Všestarech na Hradecku policie evidovala oznámení na agitaci před volební místností.

  • 10:40
    TÝDEN.CZ

    Senátní volby na Praze 10 - účast je zatím jen necelých 20 procent.

  • 11:12
  • 12:13
  • 12:30
    TOP 09

    Člen TOP 09 Dominik Feri má již odvoleno a nabádá k účasti ve volbách na svém facebookovém profilu: "Krmím teď kozy a ovce v Rajhradě na jižní Moravě. A proč? Protože můžu – protože už mám odvoleno! Máte poslední dvě hodiny, tak běžte, ať účast není tak bědná!"

  • 12:47

    V Ústeckém kraji volební účast někde nepřekročila ani pětinu, v centru krajského města už ale odvolila více než třetina voličů. Velký zájem o volby není ani v Moravskoslezském kraji. Podle mluvčí krajského úřadu Petry Špornové se tři hodiny před uzavřením volebních místností pohybovala účast v průměru okolo 20 procent.

  • 12:50
    TÝDEN.CZ

    Do konce voleb zbývá něco přes hodinu. Dveře volebních místností se zavřou s úderem druhé hodiny odpoledne, poté začnou volební hlasy sčítat volební komisaři.  

  • 13:00
    TÝDEN.CZ

    Podle posledních zpráv odvolilo v jednotlivých okrscích dvacet až pětatřicet procent obyvatel. Vyšší účast voličů je spíše výjimkou.  

  • 13:00

    V Jihomoravském kraji se podle mluvčí krajského úřadu Elišky Windové dnes v 10:00 dostala volební účast mírně přes 26 procent. V samotném Brně ale přišlo k volbám přes 31 procent voličů. Podobná účast jako na jihu Moravy byla ve středních Čechách. V Mělníku zatím přišlo k urnám 24 až 25 procent voličů. "S minulými krajskými volbami je to srovnatelné, možná slabší," řekl vedoucí mělnického odboru vnitřních věcí David Kučera

  • 13:07
    TÝDEN.CZ

    Ztrátu vlajky, kterou někdo ukradl v Hradci Králové v noci z pátku na sobotu ze stojanu před budovou Nového Adalbertina, policie prošetřuje. Případ je zatím vedený jako přestupek.

  • 13:10


    V Jihočeském kraji se účast zatím pohybovala mezi 20 až 30 procenty. Ve větších městech jsou však okrsky, kam dorazilo jen pár procent voličů. Například ve volební místnosti v českobudějovickém gymnáziu Česká dosud odevzdaly svůj hlas jen čtyři procenta voličů.

  • 13:19
  • 13:19

    V hlavním městě volí svého zástupce do horní parlamentní komory lidé v Praze 6, 10 a 11. Největší účast byla zatím v desáté městské části, kde do 11:00 odvolilo přes 26 procent občanů. V Praze 6 byla účast kolem 20 procent a Praze 11 ještě o něco nižší, zhruba 18 procent.

  • 13:21

    V Libereckém kraji odvolilo do 10.30 méně než 30 procent občanů, účast je tedy slabší než v komunálních volbách. "Při krajských a senátních volbách je tradičně účast nižší. Nejvíc lidí chodí volit do Parlamentu, o něco nižší bývá účast v komunálních volbách," řekla zapisovatelka jedné z libereckých komisí Kamila Fülová.

  • 13:27
    TÝDEN.CZ

    Čekání na lídry. V sídle KSČM se pomalu scházejí novináři, kteří zde budou s vedením strany sledovat výsledky voleb. KSČM patří mezi favority krajských voleb.

  • 13:30

    Zbývá třicet minut do uzavření volebních místností. 

  • 13:32

    Naopak kolem 30 procent lidí zatím přišlo k volbám na Vysočině, v Pardubickém, Olomouckém, Zlínském nebo Karlovarském kraji. V jednotlivých okrscích se ale počty voličů lišily, například v mateřské škole v Radostíně na Havlíčkobrodsku odvolilo 34 procent voličů, zatímco v třebíčské základní škole kpt. Jaroše hlasovalo 18 procent voličů. Vyšší účast byla i v menších obcích. V Jihlavě se v pátek po 22:00 vraceli členové jedné komise do budovy volební místnosti, aby vysvobodili voliče, který zůstal na toaletě.

  • 13:40

    Nezávislá kandidátka za Úsvit Dominika Myslivcová zveřejnila na svém facebookovém profilu fotografii z volební místnosti: "Krásný víkend..😊 Ještě jednou moooc děkuji všem, kteří mi včera šli hodit hlas, neskutečně si toho vážím! 💗.. a děkuji i těm, kteří mi ho půjdou hodit dnes, volit můžete do 14.00 😊"

Foto: ČTK , Kamaryt Michal

Autor: ČTK , - red -



Diskuse

Diskuze u článků starších půl roku z důvodu neaktuálnosti již nezobrazujeme. Vaše redakce.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Dozvuky voleb
Soud zamítl poslední volební stížnosti. Kromě Mostu výsledky platí

Nejvyšší správní soud zamítl tři poslední stížnosti na senátní volby. Ze sedmnácti letošních podnětů vyhověl jen těm, které se týkaly obvodu Most, kde zrušil... více

Část Severočechů.cz nepovažovala lékařku Alenu Dernerovou (na snímku), vítězku voleb, za řádnou kandidátku hnutí.

Rozhodnutí soudu
V Mostě si zopakují celé volby

Aktualizováno 10.11. 18:07Senátní volby na Mostecku jsou neplatné. Do 90 dnů se celé zopakují. Nejvyšší správní soud vyhověl stížnostem. Část Severočechů.cz nepovažovala lékařku Alenu... více

Liana Janáčková.

Zpochybněný výsledek
Nezávislí neuspěli se stížností na senátní volby v Ostravě

Nejvyšší správní soud zamítl stížnost hnutí Nezávislí, která zpochybňovala výsledek senátních voleb v ostravském obvodu číslo 70. Vyhrál tam šéf hasičů Zdeněk... více

Hana Jeníčková.

Návrhy
Soud zamítl stížnosti Severočechů na volby v Ústeckém kraji

Ústecký krajský soud zamítl stížnosti kandidátů hnutí Severočeši.cz na krajské volby v Ústeckém kraji. Uvedla to mluvčí soudu Marcela Trejbalová. O jednom... více




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov