Nominace
Bojkot letošních Oscarů? Ramplingová: Rasismus naruby

23.01.2016 10:51

Bojkot letošních Oscarů ze strany některých černošských herců a filmařů je rasismem vůči bělošským umělcům. Prohlásila to v pátek britská herečka Charlotte Ramplingová, která byla vůbec poprvé nominována na prestižní cenu americké filmové akademie. Její vedení naproti tomu přislíbilo, že do roku 2020 výrazně vzroste počet žen a zástupců menšin v řadách akademiků.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Eva Petrová (1 hlas) 23.01.2016 11:15

    Nejhorší je, že tenhle rasismus naruby (u nás často nazýváno...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Udílení Oskarů? Tuto šaškárnu bojkotuji už mnoho let.

0 hlasů

To není žádný rasismus naruby, to je normální rasismus. Koneckonců mezi černochy je rasismu miliónkrát víc než mezi bělochy, to není nic nového.
Ale je to taková vcelku neškodná forma spíše zábavného charakteru.
Dobrá odpověď by byl zákon o možnosti vyplácení sociálních dávek ve formě Oscarů. Vyrobila by se speciální série sošek v tmavých barvách a přidělovala by je sociálka.

0 hlasů

Nejhorší je, že tenhle rasismus naruby (u nás často nazýváno "pozitivní diskriminace") proti sobě z nějakého podivného masochistického důvodu vymýšlejí sami bílí.

1 hlas

To je celkem jednoduché, mnoho politických směrů se k této politice dalo zlákat. A teď, po jejím totálním selhání, se snaží zametat stopy. Původní 3 základní kameny demokracie jsou rovnost občanů v právech, včetně volebního, jejich rovná možnost být zvolen a možnost zvolených upravit jakýkoli prvek práva. Liberalismus hlásá některá práva za konečná, tím zákonitě musel přijít konec třetího pilíře a tím konec takové demokracie. Stačilo jen rozšířit základní práva o některé nejasné filozofické teze. Pak se skutečně může jevit společensky prospěšné dávat za herectví ceny mizerným hercům na základě jejich barvy pleti. Afroameričani už teď dostávají neúměrně vysoký podíl cen, prakticky nulové podíly herců původem z Latinské Ameriky a Asie se cudně zamlčují.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov