Festival íránských filmů
Jedna rodina, dva světy. Jeden rituál. Fascinující dokument

15.01.2016 11:35 Recenze

S přibývajícím islámským radikalismem by se zdálo, že mezi naším a jejich světem zeje stále se rozšiřující civilizační propast. Íránská dokumentaristka Firouzeh Khosrovani ji dokáže překlenout jako málokdo jiný.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Přátelé, rozdíl mezi islámem a křesťanstvím opravdu není. Lidé jako je paní Firouzeh Khosrovani a ostatní íránští liberálové jsou ve své zemi označováni jako sluníčkáři, zaprodanci západu, zahraniční agenti, nepřátelé islámské revoluce atd.. Ochránci tzv. islámských tradičních hodnot stejně jako naši ochránci tzv. křesťanských tradičních hodnot nenávidí a bojí svobodomyslných lidí, lidí pro které jsou lidská práva svoboda jedince důležitější než jejich víra. Nezáleží jestli jsme křesťané, muslimové, židé, všude je to stejné, všude zamindrákovaní, hloupí a zlí lidé útočí na ty, kteří chtějí žít svobodný život bez toho, aby jim nějaký kněz, imám, rabín či jiný podvodník diktoval co mají a nesmí dělat. Velký palec nahoru pro tuto filmařku a pro její přátele. Bojujeme za společnou věc, za svobodný svět.

0 hlasů

A co z toho plyne?

0 hlasů

Jistě, žádná propast není, vy presstituti. Až na to, že křesťanství má mírumilovného Ježíš, zatímco islám pedofilního masového vraha Mohameda. Fakt žádnej rozdíl.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov