Prvním pohledem
Odcházení: jak Václav Havel narušil Havlův majestát

14.03.2011 12:15 Recenze

Václav Havel několikrát řekl, že by si přál být posuzován jako kterýkoliv jiný režisér. A tak mu to dopřejme.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • P(r)udič Pružina (145 hlasů) 14.03.2011 12:42

    No to se dalo čekat, že ''Mistr'', kterému se jako jedinému na světě...

  • T.S. Garp (125 hlasů) 14.03.2011 13:12

    Hryže jej svědomí, má-li ještě jaké. Olgu podváděl s divadelní děvou,...

  • Jiří Barták (110 hlasů) 14.03.2011 19:22

    Film jsem neviděl, takže budu komentovat přímo osobu pana...

  • vaclav getz (93 hlasů) 14.03.2011 13:47

    smutné,ale výstižné..je to takové něco jako když na záchodě starého...

  • František Matějček (87 hlasů) 14.03.2011 12:45

    oblíbeného exprezidenta, A to jste zjistila kde?

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Všimli jste si titulku v upoutávce, Exprezidentův syn! Myslel jsem, že to bude pecka, když paní Olga byla jalová a carevna po přechodu, ale byl to jen překlep autora.

27 hlasů

Recenze je dobře napsaná ale obávám se, jak pravil pan exprezident, názory lidí ho nezajímají. On je spokojen. Film jsem viděl a mohu říci, že bych se asi dokázal vyjádřit jadrněji. Je to naprostý brak. Jeho přitakávači a nohshledi mu budou jistě přitakávat na vše i kdyby udělal blbost sebevětší. Nevím, jaký k tomuto má důvod třeba paní Holubová, pan Bartoška atd. že Landovský a jemu podobní mu odkývají cokoliv, se asi nelze divit. Jsou tam ale lidé, kteří by si měli zachovat soudnost a dokázat mu říci, že to co vytvořil je dost trapné a že tím shazuje i je samotné protože se k tomuto propůjčili.

33 hlasů

Ono to veledílo asi uhozený bude, ale obdivuji ty kteří to ještě neviděli, ale již vědí ...

33 hlasů

Je mi líto, pane Havle. Docela bych vám přál, abyste konečně něco hezkého napsal. Pokoušíte se o to celý život, ale nějak to pořád nejde. Asi vám prostě není dáno. Tak je to.

59 hlasů

Film jsem neviděl, takže budu komentovat přímo osobu pana exprezidenta, autorem článku hodnocenou mimořádně nekriticky... Člověk, který prodal svoji půlku Lucerny bývalému agentovi StB (tehdejšímu šéfovi Chemapolu, posléze zkrachovalému, z našich daní saturovanému), člověk, který jezdí v limuzíně a "bojuje" proti parkovištím (viz jeho velmi "výživný" projev na Fóru 2000), člověk, který odmítá akceptovat výsledky demokratických a svobodných voleb (protože on a jeho kamarádi přece vědí, co je pro prostý lid dobré, že) a na všemožné pozice sere svoje nevolené oblíbence, takový člověk mi nemá co kázat o morálce. Exprezident Veškrna, ani skvadra jeho nohsledů, vesměs "bývalých" komunistů, NIKDY nepředstavili ucelený, smysluplný ekonomicko-společenský program. Ani nesourodé Občanské Fórum, zbankrotovaná ODA, na zradě ODS a jmenovitě Klause založená Uhnije do vody, nebo voliči odepsaní melouni (navrch zelení, uvnitř rudí, podporující zlořády jako fotovoltaika a biopaliva) rozhodně nebyly životaschopné platformy, které by se dokázaly dlouhodobě etablovat a přinášet zemi spíše užitek, než škodu. O to více se ale Havel dlouhodobě snažil obcházet standardní demokratické mechanismy, hověl si v levičácké elitářství a ještě měl tu drzost tvářit se jako dalajláma. Pokud sehrál v roce 1989 pozitivní, byť epizodní roli, dávno to přebil nejdřív omluvou sudeťákům, pak hromadnou amnestií, brzděním ekonomických reforem, podporou šílené, zločinné ideologie politické korektnosti a rasismu naruby (Matiční), feministek a čistě marxistickému, přitom pokryteckému "boji" proti "konzumní" společnosti. Klaus je možná narcis, ale to nemá závažné negativní dopady na jeho úřad. Veškrna má vůbec velmi zajímavé vidění světa - buď jsi příznivcem "občanské společnosti", tj. sociálního inženýrství, neuvěřitelně samolibého přesvědčení, že právě ty máš jedinou PRAVDU, jsi nositelem DOBRA a ostatním tupounům jej musíš i proti jejich vůli vnutit, nebo jsi "jenom" zastáncem "upachtěné" stranické politiky, tradičních řešení v rámci pravolevého politického spektra, "klasické" demokratické dělby moci, ba dokonce postojů, že zákony platí pro všechny (tedy i pro levičácké kokoty "mužně" demonstrující se zahaleným ksichtem, anarchisty okupující bez povolení cizí louku, zelené šulíny lezoucí na komín tepelné elektrárny, sqatery užívající bez svolení majitele nemovitost)… Za Veškrnovo hledáním třetích cest je jen špatně skrývaného pohrdání "obyčejnými" (tj. stejně neosvícenými) lidmi. Resumé: Havlův zmrdismus byl pro naši zemi minimálně od rozpadu Československa stoprocentně škodlivý a nestydím se to říci, až zachrchlá naposledy, budu bouchat šampus. Psáno naprosto v klidu, bez emocí a s rozmyslem.

110 hlasů

Moc pěkná recenze. Díky. Třeba to bude příště lepší. Byl to debut.

53 hlasů

Irenka nezklamala... No... alespoň film viděla, na rozdíl od té lůzy tady. Ale stejně se nemohu zbavit pocitu, že svou kritiku měla připravenu předem a na novinářskou premiéru si šla jenom pro alibi. Uvidíme, až film uvidíme.

42 hlasů

tvrzení, že Havel zvlád své odcházení je opravdu úsměvné.

81 hlasů

Pro někoho kdo nemusel odcházet a chce být pan chytrý určitě.

31 hlasů

Václav H. by byl rád v centru politického a společenského dění ale jaksi to už nejde,tak se snaží alespoň nějak zviditelnit.

62 hlasů

Už by ho měli odpojit od přístrojů,než vymyslí další kraviny!

18 hlasů

Kdyby chtel, tak by to delal podobně jako jeho nastupce a byl by. Ve svete by nemel problem, je tam z obyvatel CR jeden z nejznamnejsich. To spis vy byste chtel byt v centru deni, ale nejak vam to nejde :-)

41 hlasů

smutné,ale výstižné..je to takové něco jako když na záchodě starého typu zatáhnete za provázek s rukojetí a spláchnete.Havel si sám napsal vlastní parte.Nemyslím,že kritici budou jeho film šetřit a taky proč ,scénář je jeho a režie s kterou nemá zkušenosti také.Bohužel na to přispěla čt miliony kč a tak lze snad jen doufat,že film se zaplatí aspoň z 50 %

93 hlasů

Vlastně nás všechny havel zase beztrestně okradl. Jen by mě zajímalo, proč ČT takovému pomatenci cpe peníze na ukojení jeho senilních výmyslů. Co ten magor janeček čekal? Myslel si ten starý šizuňk, že šílenec Havel stvoří kasovní film?

85 hlasů

Ze se zajimate zrovna o to jestli nas okradl Havel. Proti tomu co dopustil Klaus je to spendlík v hore cerneho koksovatelneho uhlí.

48 hlasů

Hryže jej svědomí, má-li ještě jaké. Olgu podváděl s divadelní děvou, schopnou svou péči k němu dávat najevo obkládání jej "čarovnými" kameny, zaříkáváním a obviňováním odborníků, schopných a připravených mu pomoci v jeho nemoci, kterou si přvodil svým nezřízeným životem a ne na Borech, kde byl v péči, kterou nemají nemocní na klinikách. Fešácké dizidentství. Pokrytectví vydávání své neschopnosti za moudro nepolitického občana, s myšlenkou na prolomení Benešových dekretů.... tak jak je v ČT přčebytek Donutila, tak je v čeké kotlině přebytek škod, napáchaných Havlem. Zdevastovaný průmysl, zemědělství, školství, zdravotnictví, příroda. Na tom všem je i jeho stopa a tu tady neměl nechávat. Stačí ta jeho "díla" Tištěná půjdou do stoupy. Jem jenškoda stromů na papír. nahradím čás dodaným sběrem letáků, které nadnárodní řetězce cpou do schránek. Havel pomohl pokřivit charaketr národa na konzum a bezcitnost. Vždyť i té Ďuly se zbavil kvůli Veškrnové. Svě domí mu dá zabrat astejně pokoje nedojde. Rabín Sidon, ani Duka ba ani imám mu to u NEJVYŠÍHO, nevymodlí. Ten je totiž spravdlivý a neúplatný. Stejně jako pan Smrtka. A tomu jdou hodinky přesně.

125 hlasů

snad jenom maličkost ten Donutil má sledovanost větší než Superstar a ve srovnání s nekonečnými ordinacemi má alespoň jakou takous kvalitu..

54 hlasů

Pane, je to moc dobře, že má p. Donutil sledovanost větší, než jakési exhibicionistické úlety a snahy. Jde o to, jestli je v tom programovém odvaru to Donutilovo exposé, to nejlepší. Vzpomeňte v době nedávné období Bohdalové, pak Jiráskové, ne komerčních televizích jsou to seriálové "celebrity", žel jsem nenašel sílu Ulice, Ordinace, Kliniky , a další zdravotnická zařízení sledovat. Ve své prostotě nerozpoznám svou kulturní zanedbanost, čímž se autorům omlouvám, ženekonzumuji jejich výtvory.
Já jsem včera večer zvolil knížku a následě poslech rádia. Doporučuji, ale nenutím.

47 hlasů

Takřka nic proti vaší kritice, ale proč do toho pletete "přebytek pana Donutila" - blbej příměr
A tu knihu jste si mohl vzít už v nedohledné minulosti.

36 hlasů

Jako člověk je na tom se svými ''kvalitami'' asi jako Jyrka.

28 hlasů

Krásné a výstižné počteníčko.

34 hlasů

Dík za skvělou recenzi, bála jsem se přesně toho, co v ní popisujete, totiž, že kritiky a ohlasy budou znít úctyhodně vzhledem k osobnosti VH. Vy mi už delší dobu dokazujete, že svoj práci děláte dobře a jenom lituju, že podobně břitkého a výstižného autora nemáme také mezi politikcými komentátory. No, možná je jedna, dvě čestné výjimky, ale mohlo by být více.

81 hlasů

oblíbeného exprezidenta,

A to jste zjistila kde?

87 hlasů

No to se dalo čekat, že ''Mistr'', kterému se jako jedinému na světě podařilo prolomit Benešovy dekrety, to zvorá tak jak sametovku a následných x let na Hradě.

145 hlasů

???????????????co že zvoral vy jste pod obojí?

27 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov