Cesta na smetiště. Severní vítr. Mák

11.08.2009 11:08 Fotoblog

Konečným záměrem bylo obejití katastrálních hranic Prahy kolem dokola. Nápad se zrodil již před několika lety a vykonána byla zhruba polovina trasy. Já se toho účastním jen občas, neboť zas takový fanatik nejsem.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Miloš (133 hlasů) 15.08.2009 21:50

    Nazdar Jiří, no to jsi byl skoro u nás, v Bohnicích. Já to objíždím...

  • Inka (81 hlasů) 12.08.2009 10:44

    Dobrý den, na stránky Týdne chodím už jen skoro prohlížet blogy a...

  • marek (80 hlasů) 18.08.2009 15:21

    ..pořád ale o něco inteligentnější, než jít na pokleslou estrádu...

  • P.Skoč. (74 hlasů) 14.08.2009 17:19

    Výpravy tohoto typu jsou významné. S kolegou Motykou jich máme také...

  • jp (67 hlasů) 12.08.2009 08:15

    Vážený Hnidopichu, cením si Vaší poznámky a za tu chybu ve výši sumy...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

..pořád ale o něco inteligentnější, než jít na pokleslou estrádu jménem "koncert" Madonny!

80 hlasů

Výtečný essay! Pochodovat v létě mezi skládkou a dálnicí na kraji v Práglu, toť věru ještě inteligentnější nápad, než pochodovat centrem po způsobu stádného túristy!

58 hlasů

Dobrý den pane Jiří, píšu za všechny naše holky: Bětu, Kláru, Šárku, za všechny NÁS, prodavačky, které jste kdysi osočil z nepořádku před krámem. Zrovna jsme s holkama zametly chodnik, hovinka psí do pytliku poschovaly, kafe pijem v rozpálený Praze a mluvíme o zasloužený dovolený...a vy? Vy nám tady nabízíte s prominutim takový šunt, trasu pro sociálně neadabtilní pány. Študovaný teda nejsme, pane Jiří, to ne, ale vite co? Blbky taky nejsme žádný. Pročpak už jednou nezavedete nás, čtenáře a čtenářky do přivětivých destinací v Chorvatsku nebo já nevím na Mallorce? Študovaná nejsem, jak víte, ale cestuju ráda, když zametu před krámem, piju kafe s holkama a je léto, tak ke skládce mě posílat to má bejt jako vtip? Nebochytrost nějaká, kterou na nás, Bětu Kláru a Šárku a mě zkoušíte, zlomyslnost? Jo, ted Běta volá a má recht., Vy tak k nám ještě na rakvičky se šlehačkou, myslely jsme si, že jste jemný, ale vy jste dočista zprzněný, s těmi vašemi trasami podivnými se to znovu ukázalo v celý svý nahotě, holky na mě tědkon křičí, že jsou to trasy momentík - ano, bizardní, bizarní tak to vám vyřizuju. Jó, vy tak ještě k nám, to víte že jo, pečenýho kohouta...

51 hlasů

Nazdar Jiří, no to jsi byl skoro u nás, v Bohnicích. Já to objíždím na kole a vždycky si říkám: tohle není žádná Praha, ale "Praha" podle katastrálních map. Léčebnu kdysi postavili pro lidi, kteří to v metropoli už nemohli vydržet, jaksi za městem v závětří, kde si ztrýzněná Pražákova duše mohla dát pohov. Léčebna moc hezká (kostel mi trochu připomíná darmstadtskou achitekturu, kterou jsme kdysi obdivovali v Německu), ale znám ji jenom zvenku. Ďáblická skládka je fascinující milník, připomínka toho, co většinou nechceme vidět ani cítit. Ale že je po mnoha stránkách na dobré cestě k Řípu, to je vynikající postřeh. Stav hospod je samozřejmě zoufalý, až na výjimky. Ono ale stačí jít do bohnického Alberta, aby člověk shledal, že je na venkově. Mouku, buřty a pivo dostaneš vždycky, pro to ostatní je lépe zajet do obchodního centra Letňany. Což je taky taková pěkná hranatá vesnice. Posledně jsem jel kolem na kole a na kruhovém objezdu mě předjel policajt v octavii a zařval na mě z okýnka, že tady jsme v Praze, a v Praze se "ukazuje". Čímž mi vytkl, že jsem neukázal rukou vpravo, když jsem kruháč opouštěl. Připadal jsem si jak buran z Bohnic a s hořkostí pomyslel na všechny ty Brňáky, Ostraváky či Louňáky, co vidí rudě při pohledu na pražskou espézetku. Srdečně zdraví Miloš

133 hlasů

Výpravy tohoto typu jsou významné. S kolegou Motykou jich máme také několik za sebou a teď o víkendu budeme v sousední krajině za kopci hledat povrchový důl Bogatynia. Sláva tvému blogu, Jirko, snad zůstane nějak zachován.

74 hlasů

Dobrý den, na stránky Týdne chodím už jen skoro prohlížet blogy a zvlášť ten Váš. Dnes mne to velmi pobavilo. U nás Brně máme podobnou akci (pochod okolo štatlu), ale vzhledem k velikosti našeho města se to měkteří pokouší zdolat nonstpo. Pravda, atrakce typu skládka nám chybí, ale zato začínáme večer, tak se také nějací pocestní i ztratí. Pochodům zdar!

81 hlasů

jen taková maličkost, cena, za kterou NG koupila Beuysovo "Auto", není 30 melounů, ale 15 melounů., nekupoval to Knížák, ale NG (nákup díla Josepha Beyuse „Auto“ byl projednán na jednání Sboru pro sbírkotvornou činnost Sbírky moderního a současného umění Národní galerie v Praze (nákupní komise) dne 6. října 2004 v 10. 00 hod. O stanovisku bylo hlasováno, poměrem hlasů 5 pro, 1 proti a 1 se zdržel byl nákup díla pro sbírku moderního a současného umění NG doporučen, jako uměleckého díla předního světového umělce. Jména členů nákupní komise jsou zapsána v zápise z tohoto jednání, který má MK k dispozici, navíc se jednání poradního sboru zúčastnil zástupce MK jako host (není členem sboru).) takhle asi vznikají infantilní mýty, když "vždyt je to pravda, vždyt to napsal slovutný Peňás", haha

41 hlasů

Vážený Hnidopichu, cením si Vaší poznámky a za tu chybu ve výši sumy se omlouvám. Jenom chci dodat, že jsem nenapsal, že Beuysovo "Auto" koupil MK, nýbrž NG... Sám jsem o správnosti nákupu JB přesvěčen, jen si nejsem jistý, zda toto bylo nejlepší dílo, a rovněž si myslím, že jeho prezentace v NG (Veletržním paláci)ú není nejšťastnější. Ale to jen mimochodem. Zdraví jp.

67 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov