Egon Mařík v Mníšku. Ticho v Řevnici

04.05.2009 15:33

FOTOBLOG Č. 14. S Mníškem pod Brdy jsou spojeni dva velcí literární hrdinové: hodný, zbožný a všemi oblíbený budoucí lesní inženýr Kája Mařík a divoký, sprostě mluvící a výstředně se chovající básník a filozof Egon Bondy.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • jirka (111 hlasů) 04.05.2009 16:58

    pane penasi, krasa. jen neni "ta revnice" ale "ty revnice"

  • dottydotard (101 hlasů) 04.05.2009 18:59

    Pane Penasi, moc pekne. Jen tak pro zajimavost, jste informovan o...

  • Zbyněk Petráček (99 hlasů) 06.05.2009 12:22

    Nejvíc mě fascinuje to setkání autora s Lubošem Dobrovským. Po pravdě...

  • vladimír (96 hlasů) 05.05.2009 14:58

    Jezdím kolem těch míst hlavně v době hub, kdy se s manželkou vydáváme...

  • ren (85 hlasů) 11.05.2009 01:27

    pane Pé, fotky krásné, jen poněkud mdlé. Vlastní-li Váš fotoaparát...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Tak jsem si říkal, kolik toho večer udělám, jenže když mi kamarád poslal už podruhé odkaz na humpoleckého Magora, sjel jsem pak i Smíchov, Třebáň a nakonec i Mníšek a zpátky domů do Řevnic. Moc pěkné čtení. Tak už jen malá poznámka k tomu barevnému Nepomukovi: ten starý omšelý je teď – no když už ten blok čtou ti vykradači, tak si to nechám radši pro sebe – a tenhle barevný je kopií toho starého. A oba jsou vypálení z hlíny, nikoli vysochaní z vápence. Před pár lety ho dělal můj švagr. Bál se, že mu na zahradě zmrzne a popraská, ale Nepomuk se na příslušných místech zřejmě přimluvil, takže až do ledna bylo pořád teplo. Tolik omluva milovníkům zimních sportů.

30 hlasů

pane Pé, fotky krásné, jen poněkud mdlé. Vlastní-li Váš fotoaparát formát raw, bylo by snad lepší fotit v tomto formátu a pak si fotky v raw převaděči na tiff nebo jpg "vybarvit" dle svého gusta. Uvidíte na vlatní oko ten rozdíl. Nic ve zlém, snad mezi námi vypukne kvůli tomuto přípodoteku žádná řevnice. Tak krásně jste kdysi zkritizoval můj překlad Nácka a holiče.... S úctou navždy Vaše RT PS: Vaše texty žádný převaděč alébrž konvertor nepotřebují....

85 hlasů

Milá Ren, děkuju za radu, pokusím se do toho proniknout. Nácek a holič je vynikající kniha Váš rovněž. zdraví jp.

74 hlasů

proboha: Váš překlad, samozřejmě.

70 hlasů

pane Pé, já vím... všechny moje překlady jsou krásné... Vaše navždy skromná RT PS: Miluju Zrní!

75 hlasů

... apropos, dobrowsky ? neni zapletynkowan v cause X...??? vazba dokonce na "bobbyho" fischera?? dobrowsky je nas clowek, miluje walceni , ale z dalky , jako observer, vojaci padnou za neho ... on to "jenom" ridi , u nas mame take par takowych dedku, co by stale valcili a vyrabeli napeti... spannung , jo , to je jejich.... apropos podruhe... mr.penaz , co tak priste napsat o kraji bobliga z edelstadtu, potkame se na petrowych kamenech?? treba tam bloudi jeho reinkarnowany naslednik...kdy budete in radio - ctvrtek u rejzka??? jinak ten bondy byl weeeeelmi zajimawy chlapik , wideli jsme o nem CV.... ale na Slovak TV, ne u was... u was ani dodnes nevysilan Corral castle mr.edskalnika , co ho stavel na floride... jo, slovensko, tam to drzi jina mafie... ale hlawne , ze se nad tatrou neblyska... zbytecne a marne...omnia tempus habent amigos.....

71 hlasů

Nejvíc mě fascinuje to setkání autora s Lubošem Dobrovským. Po pravdě řečeno neznám nikoho, kdo by běžně absolvoval prohlídky zámků s průvodcem - tedy není-li na rodinném výletu s dětmi. To Jiří vyrazí a hned na zámku v Mníšku potká v jedné skupině literárního vědce, exdiplomata a exministra obrany Dobrovského. Uvěří někdo, že to nebyla konspirace? Přitom samozřejmě nebyla. Dobře si pamatuju, jak novinář Jan Macháček (dnes respekt.cz) vyjel začátkem deavdesátých let do Japonska a v Tokiu na ulici potkal Milana Kňažka. Ač byl Kňažko tehdy těžký mečiarovec, hezky se pozdravili jako dva krajani. Hrome, jak to duělat, aby člověk někde v Tokiu na ulici či na zámku v Mníšku potkal třeba Václava Klause nebo Ladislava Jakla?

99 hlasů

Jezdím kolem těch míst hlavně v době hub, kdy se s manželkou vydáváme do vrchů kolem Dobříše a bývalé vojenské základny. A taky si pořád říkám: Musíme se v tom Mníšku zastavit a vyjít si na tu Skalku. A asi to teď uděláme. Díky. P.S. Mě Topol ani jiní ve vašem povídání nevadí a určitě nejsem sám... už jsem tak daleko, že si asi od něj něco přečtu :o) tak kdyby to byl jediný úspěch tech textů tak u mě máte bod!

96 hlasů

Já myslím, že už to všichni víme, že jste s Jáchymem Topolem velcí kamarádi, proč to ale v každém bloku opakovat? A jako kdyby nebyli i jiní dobří autoři v české literatuře... tak snad se o tom někdy dozvíme... jinak dobré připomenout Egona Bondyho a Honzu Krejcarovou či Milenu Jesenskou, to se občas zapomene.

69 hlasů

Tak o nich Antoníne napiš nějaký pěkný blog a dej vědět, mi si jej přečteme... a panu Peňasovi nech ať si taky píše co chce, ju?!

67 hlasů

Kdopak se to tady čertí snad ne autor sám či jiný -dotčený/autor?Já nejsem žurnalista, abych psal blogy, mě jen zaráží ta vnucující reklama na pana Topola, proti kterému nic nemám, ale co je moc to je moc. nechť si každý udělá názor sám.a tady ho mohu snad říct...zdar hugo!

68 hlasů

Ale, ale ... Antoníne, snad bys nevěřil, že to musí být nějaký autor, aby s tebou nesouhlasil. Víš tady to je diskuse, proto, když se někdo ozve tak s tebou diskutuje, a ty se nečerti.... a neber všechno jako reklamu a hlavně tak vážně. Prostě je to tak, že pan Peňas rád mluví o Topolovi a řadě z nás čtenářů to opravdu, ale opravdu nevadí .... Jo a nejsem ani autor ani dotčený.

67 hlasů

Oops - samozrejme fotoBlog.

64 hlasů

Pane Penasi, moc pekne. Jen tak pro zajimavost, jste informovan o "sestre" Kaji Marika, Ridicich Marince? Stejny region, akorat je to o neco uhozenejsi. Tesim se na dalsi fotoglog! dotty

101 hlasů

pane penasi, krasa. jen neni "ta revnice" ale "ty revnice"

111 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov