S Kafkou za Joycem. Šum v Dublinu. Irští kosi

16.06.2009 09:59

FOTOBLOG 20. Tento díl fotoblogu píšu v domě našeho velvyslance v Irské republice, mého dávného kamaráda, diplomata, básníka a překladatele Tomáše Kafky.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Ano (63 hlasů) 16.06.2009 14:45

    Domy hezké, ale po anglicku - nebo po irsku - pro zločin stvořené....

  • Ano (55 hlasů) 17.06.2009 11:19

    Ten chlapec má totiž dar - je moderní, přitom hodný - asi o tom ani...

  • Žežule (55 hlasů) 18.06.2009 15:35

    Jiříku! Ty fotky jsou naprosto fantastický. A Tvoje povídání - to už...

  • ddr (44 hlasů) 19.06.2009 08:21

    Vazeny kedu, tak ty fotoblogy nemusite cist. Prectou si je ale o...

  • ddr (44 hlasů) 16.06.2009 12:28

    Zdravím do Irska! Už je to pěkně dlouho, co jsem se taky prošla...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Je Jiří Peňás James Joyce a jeho fotoblog Odyssea? Nevím. Ale přijde mi tento text poněkud nečtivý a myšlenkově sebezahleděný do představy, že by možná mohl být i něčím víc než jen jakýmsi blogem... Pan Peňás asi nechce nechat nikoho na pochybách, že je pochybujícím intelektuálem a vzdělancem. Nevím ale, jestli to stačí jako zdůvodnění k onomu zveřejňování poměrně volného proudění letmo zachycených myšlenek. Blog je psaný způsobem blízký jen určitému okruhu čtenářů mezi které evidentně nepatřím a samotné fotografie nevnímám jako zajímavé a podnětné. I samotný počet diskutujících je signálem, že se práce blogera Peňáze nedotýká velkého počtu zájemců. Závěrem se pak musím ptát, proč je tento fotoblog tak protěžovaný a inzerovaný na hlavní stránce Týdne. To je šéfredaktorem považovaný za natolik dobrý?

39 hlasů

Souhlasím!

43 hlasů

Vazeny kedu, tak ty fotoblogy nemusite cist. Prectou si je ale o mnohem vic lidi nez pak na to reagujou v diskusi a ta je obcas dlouha a pestra.

44 hlasů

Jakmile někdo něco zveřejní, má veřejnost právo nějak reagovat. Pokud by navíc nešlo o webový produkt, ale o tištěné médium, tak jsem přesvědčený, že by se v něm tento blog neobjevil.

31 hlasů

.. to já věřím, že objevil, je to něco nového a netradičního a já to čtu moc rád..

37 hlasů

Jiříku! Ty fotky jsou naprosto fantastický. A Tvoje povídání - to už jsme zvyklí - je moc milý. Jsi moc dobrej!

55 hlasů

Mám z toho stejný pocit jako když píšete o domácnu, chtěl bych se sebrat a jet tam. Vzít si knihu, sednout do parku nebo hospůdky a číst a zapomenout na krizi hospodářskou i vlastní :o) Díky JP.

39 hlasů

Ten chlapec má totiž dar - je moderní, přitom hodný - asi o tom ani neví. Píšu o autorovi. Proto ten pocit domáckosti. Přes břitkost úsudku, postřeh, vtip, netalentovaného čtenáře neuráží.Ta jeho ženská se asi má!

55 hlasů

Jen aby to nebylo jako u nás doma, tátu nám každý záviděl, že je společenský, vtipný a rozdal by se a doma to držel pevnou rukou, každou korunu třikrát obrátil (ale ne pro sebe) a srandy s ním moc nebylo :o(

34 hlasů

To je velice časté! V tom případě se ta žena má také dobře, protože je muž stále pryč!

34 hlasů

Domy hezké, ale po anglicku - nebo po irsku - pro zločin stvořené. Pochmurné a sadisticky lákající. Proč jinak ty dveře... Oscar asi drží karafiát. Od Tomáše Kafky báseň zde uvedená je podle mne to nejlepší, co napsal - nebo mu v MF chtěli škodit? Hezké záběry! A psaní jako vždy konkrétní, o něčem. Tak se tam mějte krásně a díky!

63 hlasů

Zdravím do Irska! Už je to pěkně dlouho, co jsem se taky prošla Dublinem a tak se mi pří čtení toho fotoblogu vrátily vzpominky na mou cestu do Irska. 16.6. je osudovým dnem pro více lidí. Nedávno jsem si pouštila film "Once", ve kterém ta česká holka (Markéta Irglová) taky bydlí v takovém goergianském domě. Těším se na pokračování.

44 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov