Za Magorem v Humpolci. Drž hubu, Jiřino!

09.09.2009 08:45 Fotoblog

V městském muzeu v Humpolci narazíte v prvním patře na tuto zajímavou trojici. Nejedná se ovšem o typické obyvatele Humpolecka v lidových krojích, nýbrž, jak každý snad pozná, o indiány, konkrétně o apačského chlapce, siouxského náčelníka a čerokézského stařečka.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • marek toufar (96 hlasů) 09.09.2009 17:13

    Milý pane Peňási, je dobře, že máme Magora, je dobře, že máme pana...

  • Kazi (78 hlasů) 09.09.2009 13:34

    Milý pane Peňási, díky za tento i všechny předchozí fotoblogy. A ty...

  • ehm (77 hlasů) 11.09.2009 21:25

    No, nic proti Vašemu přesvědčení, ferdo, jenom mě trochu zaráží, že...

  • jp (73 hlasů) 09.09.2009 16:19

    Moc mě to těší. A pozdravujte tatínka. j.

  • marek (67 hlasů) 25.09.2009 12:42

    Nekuř, cvič a budeš zase chlapík!

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Jen malá oprava: Mezinárodní kongresy Aleše Hrdličky se konají ne jednou za pět let, ale jednou za deset let. O to víc by si měl magor medaile vážit :-) A muž v obleku za ním nebyl jakýsi organizátor, ale prezident kongresu. Rovněž v Humpolci neprobíhal antropologický kongres, ale jen ceremoniál udílení cen A. Hrdličky. Tím nechci autora prudit, to jen pro úplnost. Jinak vše proběhlo tak, jak napsal a byla to zábava :-)

24 hlasů

Moooc vtipné! :-)

28 hlasů

Magor je prostě živel.Kácí,boří,překřikuje,jde i padá,ale vždycky dokáže vstát,jak říkal Hrabal odrazit se ode dna,i když si často natluče hubu.Jedinečná osobnost,skvělý básník.Magorů je všude kolem plno,ale jen jeden s velkým M.Moc pěkný text pana pana J.P.,má to štávu.

41 hlasů

Paní doktorka Šiklová je kamarádka Magorova přece! A taková noblesní a chytrá žena si dokáže s nějakým drž-hubu-Jiřino vod kamaráda poradit.... Klobouk dolů před ní! I ten Jirousův.

30 hlasů

Pane Peňási, moc a moc mě to pobavilo, krásně jste to napsal, tam bych chtěla být, díky.

37 hlasů

No, nic proti Magorovi, ale autor je poněkud příliš laskavý, když tvrdí, že i v podnapilosti tento básník ví, co dělá a říká. Většina lidí, co se s ním setkala, asi potvrdí, že se v opilství chová opravdu jako magor - totální. No, ale tu medaili mu samozřejmě přeju.

37 hlasů

Jirko, a dal jsi mu to cígo? (pardonnuj tykání, ale nebudeme si přece hrát na outlocitný slečinky..)

50 hlasů

Měl jsem tabák vlastní, to si Peňás vymyslel.Ale dobře, že upozornil na hmotnou nouzi českých básníků!Ostatně,ta je odrazem nynější duchovní nouze společenské.Ať žije království!

34 hlasů

Nekuř, cvič a budeš zase chlapík!

67 hlasů

Pane blogere, asi možná víte, že společnost, o které píšete, ze srdce nenávidím,,,,,,,,,,,Ale, pozorně jsem četl a máte z jedna. Když to člověk uchopí trocu s nadsázkou a nebude apriori zaujat, tak možná i najde jisté pochopení. Já osobně tu partu neodsuzuji, prostě oni k našemu světu patří. Tak ještě jednou dík!

36 hlasů

Dyď mi wás taki vydržíme,Mr.Wrána, i kdiš niekdy yeto s wáma těšký:D

32 hlasů

Výborné, díky. A srovnání s Haškem? Hašek byl naivnější o těch sto let zpátky, jeho četné texty jsou jen náčrtem nebo obtiskem! K přemýšlení nic. Figurkaření. Ale zde čtu text, který má nadhled, neidealizuje, neshazuje. A vystihne víc, než se zdá při letmém přečtení.

38 hlasů

Jinak, kdybyste to snad nevěděli, tak Magor je představitel Maďarů.

51 hlasů

kdyby jen Maďarů, ale alespoň je sranda. A ta paní doc. Šiklová tam byla tentokrát za co, když neumravňovala? Jo vlastně, ta zase nabádala - nj, top společnost

62 hlasů

To je s podivem, že 20 let po Listopadu někdo, kdo má blízko k disentu, píše jako svazák. Těch pár žertíků na tom nic nemění. Recepce Magora u ODS-korupčního starosty - to je fraška jako hrom, na zachycení jejího rozměru ale Peňás nemá. Není divu, stačí si přečíst jeho (a ještě více Petráčka, Weisse, Šiklovou a další kamarády), když píší o politice - podpora Radaru, ODS nebo modrozelených bursíkovců... Doporučuji všem přečíst si alespoň pár povídek od Jaroslava Haška, ať se vám trochu zbystří zrak.

42 hlasů

Tupá komunistická lůza vždy si brala Haška ráda do hub, poněvadž cítila u něj jakousi spřízněnost. Jest to ale velký omyl, který soudruzi ve svých pitomých hlavách nafukovali, až z tohoto literáta málem stvořili budovatele socialismu. Hašek byl především anarchista a jeho válečná zkušennost (zejména z Bugulmy) v něm zformovala poněkud ambivalentní vztah ke komunismu. Každopádně českými komouši opovrhoval a rozhodně se s nimi nestýkal. Brát si jej tedy coby štít dnešní levice je hloupost. Snad bylo by dobré, kdybyste se více vzdělal, pane Černý, nežli budete zase příště kydat mrvu na paní Šiklovou a spol.

56 hlasů

Panebože, disidentská lůza, tímhle článkem jen ukazujete, co za povl a špínu je in po Havlově gustu. Magor- co je to za dementa? Odporná ožralá socka. Nedivím se, že po něm býv. režim šel. Holt MAGOR!!! Nikdo z mladých už vám to nežere, pohrdá vámi, magorama. Přivedete to komunistům na zlatém tácu, hňupi z hospod.

53 hlasů

'nákej chytrej...

53 hlasů

Milý Ferdo, vůbec nevíte, o čem mluvíte. Ne všichni se vejdou do "normálních" škatulek a kdyby nebylo tak odvážných a statečných lidí, jako je Magor, tak tady třeba komunismus máme doteď. Srabů a šedivých myší je tu dost, někdo musí vybočovat a je to tak dobře.

47 hlasů

Hlavně dává národu radu na získání odvahy : být permanentně ožralý a zfetovaný, takže je vlastně "mimo"... Skutečně hrdina dnešních dnů a vzor !

55 hlasů

No, nic proti Vašemu přesvědčení, ferdo, jenom mě trochu zaráží, že deset minut po Vašem příspěvku už tam máte deset hlasů. A zatímco se pod Váš minulý "podepsalo" za za dve dny šest souhlasů, najednou jich tam máte dvakrát tolik. Že Vy trochu, ferdo, švindlujete...?

77 hlasů

mne zase, i po 3 dnech, zaráží, že nějaký ehm čtenář, kterému sice nevadí protivné přesvědčení, ale jaksi zřejmě ze zásady věnuje takovou pozornost hlavně tomu časovému naklikávání. Že Vy trochu, ehm, špehujete...?

36 hlasů

To bylo vyborny cteni! Ctu to v kanclu a lidi se na me udivene otacej a v oblicejich otazku, cemu se ten cizinec smeje...!!!?? Cha! To bych jim nevysvetlil.

45 hlasů

zdravim, pane derere, čtu rád Váš blog v respektu. jp.

39 hlasů

Diky za reportaz. Skoda ze jsem se nezucastnil. Jakekoliv akce, kde je pritomen Magor, at jako pozorujici nebo primo akter, stoji za to a jsou nezapomenutelne. Tleskam radnim za odvahu a vam dekuji za strizlivy popis ceremonie - jako bych tam byl. Magoroviny vylomeniny po hospodach ceskych, ve Vydri a Meziricku jsou nezapomenutelne - jen nesmite byt zrovna stredem jeho kratka a bystre zastrene pozornosti osobne.

54 hlasů

mě jednou málem při tanci hodil v Mánesu z terasy do Vltavy - je nebezpečnej, ale krásně píše a tak mu to prostě přeju....

55 hlasů

To já mám zase zkušenosti, že mnohem příjemnější je o Magorovi číst veselé historky, než se s ním setkat, když má špatnou náladu.

40 hlasů

Pane Peňási, píšete moc hezky a vždycky si vás ráda přečtu, ale přimlouvala bych se, aby vám redakce přispěla na nový foťák. Já mám maličké Casio asi za tři tisíce a fotky vypadají tedy podstatně lépe než ty vaše, bez urážky :)

37 hlasů

Při této slavnostní příležitosti bych rád vzpomenul nestárnoucích veršů Antonína Brouska: "Já mám ráda Jirouse/ kam na něho se-ou se/ Seifert, Halas, Holan, Hora/ kam se se-ou na Magora." Jinak jsem se, Jiří, bezvadně pobavil.

46 hlasů

skvělé !!!! Magova "Labutí ..." zj. na Nobelovku, ale to by musela Nobelovka ...., moc jsem se pobavil, ještě pomník, např, Magor na koni vjíždí do hospody. ps. S to Jiřinou má pravdu. Ta ví fakt hovno!!

66 hlasů

Jo, takhle přesně to bylo - až na dvě drobné chybičky v textu. Magor se narodil 23. září (nikoliv 22. září) 1944. Mimochodem, narodil se na stejné datum jako Jaroslav Seifert (23. září 1901), jehož cenu získal. A ten rod, původně sedlácký, pochází z Želče u Tábora (nikoliv z Želce).

48 hlasů

Pane Péňás jděte už do těch Lihovek! tady jenom zacláníte a tam už na vás čekají kamarádi z mokrej čtvrti. Třeba Zbyňda Petráček. A ten Magor to je hnus, asi by ho měli zavřít né? Do blázince!

63 hlasů

....myslim,ze mate pravdu.I.M.Jirous byl vzdycky cvok a zil na ukor jinych.Cikanum se to vycita a "bileho cikana"oslavujete a platite mu pivo.Za co??Vzdyt jenom vzdy vulgarne a hloupe kecal. Udelejte jej cikanskym baronem a pohled na cikanskou komunitu se velmi zmeni.

43 hlasů

až sepíšeš něco tak dobrýho jako je "Magor dětem", klidně a bez keců tě nechám žít na "svůj úkor". Do té doby (přibližná citace) "drž hubu neb víš hovno"...

60 hlasů

Vsadím se, Ch...77, že Vy jste ten slušný občan?

38 hlasů

...ano ja jsem byl vzdy slusny a poctivy obcan.Do politiky jsem se nehnal,chodil jsem slusne oblecen i na pivo. Nikdo si nikdy nedovolil krivym slovem se me dotknout. Nikdy jsem nikoho neokrad a bezdomovci pivko i svacinu nekdy zaplatim.

41 hlasů

Jo, třeba osm a půl let v kriminálu, tam se mu to žilo na úkor jiných, ty chytráku blbej...

37 hlasů

Jirko, ja myslim, ze by Ti Svaz spisovatelu, Svaz zurnalistu a jiné svazy České Republiky měli dát řád Zlateho péra! Nebo řád Zlatého fotobloga Georgia. Vůbec kam se na Tebe všichni léčitelé hrabou! Skvělé, a pak sen každého wrajtera... tschüüßi!

57 hlasů

Nedá se nic dělat, pane Peňási, VÁS miluju, ale JEHO nesnáším. Vaše věrná čtenářka

56 hlasů

Milý pane Peňási, je dobře, že máme Magora, je dobře, že máme pana Vaculíka a je taky dobře, že máme Vás. A je taky dobře, že mají v Humpolci rozumné radní, díky nimž proběhl ten Vámi popsaný a jistě velmi vydařený den. A léčebnou sílu Vašich nejen fotoblogů plně potvrzuji. Hodně štěstí v Lidovkách.

96 hlasů

Milý pane Peňási, díky za tento i všechny předchozí fotoblogy. A ty díky jsou i za mého tatínka. Kvůli zelenému zákalu téměř nevidí (na čtení už vůbec ne), a tak, když byl v červnu a červenci v nemocnici a my za ním chodili a vymýšleli, čím ho zabavit, podpořit, motivovat, aby se už konečně vyhrabal z těch zatrolených ucpaných žlučovodů, začala jsem mu nosit a předčítat Vaše fotoblogy. Zní to asi trochu absurdně, číst fotoblogy, že? Opravdu se snažím vylíčit Vaše fotky co nejvěrněji :-). Pár týdnů jste byl jediný autor, kterého můj 84letý táta snesl. Rozhodně jste přispěl k jeho uzdravení a propuštění do domácí péče. Nosím "vás" dál a stále máte úspěch. U dnešního dílu jsem nejdřív trochu zaváhala, přece jen by mohl Magor být příliš na pána v letech... Pro jistotu jsem fotoblog zhltla předem a šup, už to jdu tisknout. Zase budeme mít v pátek co číst, táta se může těšit.

78 hlasů

Milý pane Peňási, soudím, že ucpané žlučovody se uvolnily mnoha Vašim čtenářům. Někteří z nich samou radostí z léčebných následků mohutného literárního zážitku přispívají do téhle diskuse. Přeju jim stálé zdraví, Vám přeju: nechť Vás tisknou.

43 hlasů

Jak vysvětlit, že pan Peňás má opravdu tuto " ozdravující" schopnost? On je asi opravdu hodný člověk a, ať chce ,nebo nechce, projeví se to vždycky.

43 hlasů

Moc mě to těší. A pozdravujte tatínka. j.

73 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov