Změna pohledu
Jak mě Nohavica proměnil v rusofila

17.11.2018 06:15 Původní zpráva

Ve čtrnácti letech jsem nenáviděl všechno sovětské a šmahem i vše ruské. Nedělal jsem v tom rozdíl, Rusáky jsem měl za okupanty. Psal se rok 1982, když tu můj pohled na Rusko radikálně proměnil jeden ostravský písničkář, který z pódia zapěl písně Bulata Okudžavy a Vladimíra Vysockého.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • tyden tyden (10 hlasů) 17.11.2018 09:45

    z motyla zase vytelko neco hnisu. doufejme, ze tam trochu zbylo na...

  • Elliott Houser (7 hlasů) 17.11.2018 10:19

    Tak Motýla nám zase propustili z léčebny pro duševní ubožáky , jímá...

  • Karel Nakobyl (7 hlasů) 17.11.2018 09:00

    Motýle, odleť do pihele či do USA a neotravuj tady svým hnisem

  • Petr Rozlil (4 hlasy) 17.11.2018 17:15

    Vse v poradku, ale zapomnel jsi pripomenout vedle mnichovske zrady...

  • karel ledvinka (3 hlasy) 17.11.2018 17:37

    Rusove jsou nasi Slovansti bratri.

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Rusove jsou nasi Slovansti bratri.

3 hlasy

dobre,na zacatek.ted by mel pokrocit a napsat neco ze zivota a dila takoveho semity zida bely kohen kuna,lavrentije beriji,trockeho-bronstajna,zinoveva apfelbauma,kameneva,jakova sverdlova a briliant-sokolnikov,soudruzi velmi popularni v zidostane,zvlast trocky.potom by se mohl venovat literature vychodni evropy a spisovatelum jako gogol a solzenicin.solzenicinovo dilo dve ste let spolu je nejkrasnejsi kniha od nastoleni demokracie v Rusku.

1 hlas

Okudžava a Vysocký by dnes byli nejspíše ve vězení, nebo by skončili s kulkou v hlavě jako Němcov. Bard Nohavica nejspíše nikdy nebyl bardem, protože bardi se se světskou mocí obvykle nezahazují. Je to ale jeho věc, pouze svět ideálů je zase o něco menší...

2 hlasy

ovsem vynalezcem kulek do hlav byl semita zid bela kohen kun spolu se semitkou zidofkou rosalii zalkind zemlackoj.praktikovali a vylepsovali techniku na poloostrove Krym od LP.1918 az do LP.1920-1.se semity zidy frunze,trocky-bronstajn tam zmasakrovali 50 000 odzbrojenych belogvardejcu a kolem 100 000 obcanu Krymu.podobne si pocinal mojzis uritsky v piteru a kronstade.a v jekaterinburgu radil a vybil carskou rodinu na rozkaz semity zida sverdlova/1.president sssr/semita zid jakov jurovsky.zase,strileli po vetsine semiti zidi a zabijeli Slovanske Rusy.Ceske legie chtely zachranit carskou rodinu ale zabrali jekaterinburg az tyden po jejich smrti.jak je videt,semiti zidi zadne idealy nikda nemely.uz od zacatku,kdy starej adam okradl sveho boha o jabka,vyslovne mu zakazanych.potom se vymlouval na evu a hada.SVOLOC.

0 hlasů

Tak Motýla nám zase propustili z léčebny pro duševní ubožáky , jímá mě podezření že zase předčasně.
:-)

7 hlasů

z motyla zase vytelko neco hnisu. doufejme, ze tam trochu zbylo na vyroci osvobozeni v kvetnu. pri vyroci okupace, nebo mnichovske zrady ani nepipnul :-)))))

skoda, ze tohle rudy vemeno nikdy neslyselo o ruskem disidentovi Solzenicynovi, ktery byl za sve nazory bolseviekm umisten do gulagu.
Ten totiz rekl a napsal, ze Putin je pro Rusko to nejlepsi, co se mohlo stat. Mnohem lepsi prezident, nez Jelcin nebo Gorbacov.

https://www.theguardian.com/world/2010/dec/02/wikileaks-cables-solzhenitsyn-vladimir-putin
https://www.theguardian.com/world/us-embassy-cables-documents/148516

Ale pravdu prece bolsevici jako motyl nemeli radi nikdy :-))))))

10 hlasů

Vse v poradku, ale zapomnel jsi pripomenout vedle mnichovske zrady kdy nas nasi spojenci Anglie a Francie atd. hodili Hitlerovi ke zradlu a dalsi zradu od nasich spojencu, opet Anglie a Francie v Jalte po valce, kde nas hodili ke zradlu genseku - kormidelniku SSSR Stalinu. To je jak k nam prisel komunism, diky nasim zapadnim spojencum.

4 hlasy

Jinak samozřejmě chápu, že verš
"Leckterej hlupák se dodneška o Pravdu hádá
pravdy se ovšem v těch řečičkách nedobereš,"
udělal Z Motýla rusofila, vždyť v něm se skrývá celá jejich filozofie.

0 hlasů

Tím, že Nohavica převzal vyznamenání od Putina, naprosto popřel myšlenky Vysockého.
Jiří Černý k tomu řekl: „Musí vědět, jak je na tom intelektuální opozice v Rusku. Přijetí státní ceny je typ veřejného vyjádření a on musí vědět, že tím posiluje Putina a podtrhává ty lidi, co tam už několik let chodí každý týden demonstrovat proti tomu systému."

1 hlas

Děkuji překorektnělým Zuckerbergovým podržtaškám a podporovatelům muslimského terorismu za smáznutí mého příspěvku, který nebyl v souladu s jejich pravidly jejich komunity.

1 hlas

Děkuji překorektnělým Zuckerbergovým podržtaškám a podporovatelům muslimského terorismu za smáznutí mého příspěvku, který nebyl v souladu s jejich pravidly jejich komunity.

0 hlasů

Tento příspěvek byl v rozporu s pravidly diskuze a byl administrátorem odstraněn.

Tento příspěvek byl v rozporu s pravidly diskuze a byl administrátorem odstraněn.

Motýle, odleť do pihele či do USA a neotravuj tady svým hnisem

7 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov