Český slavík
Romové vyzývají umělce: Nepodporujte Ortel a jejich nenávist

30.11.2016 13:42

Zástupci Romů v radě vlády pro záležitosti romské menšiny žádají umělce, aby zvážili svůj postoj ke xenofobní hudební skupině, která byla oceněna v anketě Český slavík.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Press Corrector (9 hlasů) 30.11.2016 13:44

    Nejsou ti zástupci Romů xenofóbní?

  • Radek Ivan (5 hlasů) 30.11.2016 13:55

    Já vyzývám stát-nepodporujte cigány,všichni jsme si...

  • Radek Ivan (5 hlasů) 30.11.2016 13:58

    Takže pod výzvou jsou podepsaní zas jen cigáni! To by jim...

  • jaroslav novak (4 hlasy) 30.11.2016 16:51

    O zpěvákovi Ortelovi, o skupině "Ortel" ani o zpěvákovi Bangovi jsem...

  • Jiří Hlaváček (4 hlasy) 30.11.2016 15:38

    Podporuji skupinu Ortel už jenom kvůli tomu, že ji Romové nepodporují...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Já se k tomuto vyjadřovat nebudu...jelikož stav této diskuze je pod mojí úroveň. S Bangou souhlasím, s prominutím. Aby bylo jasno-nejsem žádnej cigofil ani jiné přiblblé nadávky, které si vymyslíte. Ale nesouhlasím s těmi nacisty, co umí tak nosit esesácké košile. Aspoň ty mohli nechat doma. Vypadali by líp v něčem jiném, když už za ty svoje Heil Ortel mají dostat cenu.Chápu, že spousta Cikánů je problémových a nepřizpůsobivých a že kolikrát i někoho napadnou, ale ruku na srdce...kolik bělochů to dělá taky? Nezáleží na tom, jestli je člověk bílej, černej, mourovatej, puntíkatej nebo teplej a já nevimco ještě.Záleží na tom, jestli je slušný, chytrý atd.Nejsem z těch, co by na autě nebo na čele měli velkou nálepku Stop rasismu, ale bohužel, myslím, že většina lidí dokáže donekonečna omílat to, co před x lety provedl Hitler, přitom sami nejsou o nic lepší...a nemají mozek:-)

0 hlasů

Domnívám se, že si pánové Ortel a Banga nemají co vyčítat.

0 hlasů

Myslím si, že by zástupci Romů v radě vlády pro menšiny spíše než protestovat proti skupině Ortel by měli přehodnotit svůj postoj k práci. Už třetí generace cikánů nepracuje, ale chtěli by jenom výhody že sociálního fondu.

0 hlasů

Já naopak skupinu Ortel podporuji. Alespoň papaláši - naši i eurounijní - vědí, že odpor proti islámu a jeho odpudivému chování je zde u nás takřka masový a celonárodní.

1 hlas

O zpěvákovi Ortelovi, o skupině "Ortel" ani o zpěvákovi Bangovi jsem až do letošního "Slavíka" nevěděl vůbec nic. Rozpoutaná kampaň mě přiměla, abych si přehrál většinu skladeb z posledních dvou CD Ortelu a potom také vzorek Bangovy hudby. Ačkoliv mi je už 70 let, Ortelova hudba se mi příjemně poslouchala a považuji ho za jednoznačného kandidáta na příštího Zlatého slavíka. Bangovu hudbu odmítám komentovat, aby mě někdo nenazval xenofobem nebo hudebním diletantem.

4 hlasy

Cigoš Banga je úchylák, nemá cenu ho vůbec řešit. Jeho texty jsou totální úchylácká prasárna.
Cikoráci by udělali nejlíp, dyby se vrátili do Indie. Sem evidentně nepatří.

1 hlas

Podporuji skupinu Ortel už jenom kvůli tomu, že ji Romové nepodporují :-)

4 hlasy

Četl někdo texty písní Bangy?Byly v pondělí zveřejněny na Parl.listech.Když použiji to nejmírnější přirovnání,tak je Banga uchylák

2 hlasy

Takže pod výzvou jsou podepsaní zas jen cigáni! To by jim šlo.Hlavně,že umí aspoň podpis.To ale musí,jinak by na poště dávky nedostali.

5 hlasů

A jaké umělce má cikánská klaka na mysli? Jako je třeba senilní pan herec Bartoška? Nebo rychlokvaška Dyk? Nebo dokonce zhulený David Koller? Pokud vím Ortel se neocenil sám! Hlasy mu dali občané tohoto státu! A to že ho vynesli až k metě téměř nejvyšší asi nebude samo sebou! Jestli to není tím, že jsou lidé v této prolhané a rozkradené zemi pořádně nasr*ní! Spíš by se měli ve vládě spolu s mediálními štváči zabývat otázkou, kterak to udělat, aby nasr*nost národa byla co nejmenší!!

3 hlasy

Já vyzývám stát-nepodporujte cigány,všichni jsme si rovni.Nepracuješ-chcípni!!

5 hlasů

Tady někde jsou kořeny pravicového pseudohumanismu a sluníčkářství. Myšlenku "nešeženeš práci - chcípni" by samu o sobě většině lidí prodali těžko. Zvláště když za socialismu nic podobného nehrozilo. Proto všemožně podporují problémové menšiny, které sociální systém rozloží zevnitř. Nikdo nakonec nebude ochotný do něj přispívat, když jemu samému při nezaměstnanosti nedají téměř nic (a ještě ho potupně pošlou zametat), zatímco "menšina" dostává dávky v desítkách tisíc. Schválně je to nastavené k podpoře problémového, cizího způsobu života - žádný větší majetek a velké množství dětí. V zájmu Čechů to není ani náhodou.

Zrušení sociálního systému bude antipokrok a návrat do 19. století. Ale nikdo s tím nic nenadělá, protože i takzvaná levice to podporuje úplně stejně. Natož aby to řešila. Na normální lidi kašle. Zabývá se homosexuály, ekologií a podobnými nesmysly. Řešení je v rozumném nacionalismu, ale ten si tato degenerovaná levice zakázala.

2 hlasy

Se zájmem jsem si přečetl Váš názor. Zejména myšlenka o pravici, která podporuje problémové menšiny aby tak rozložila sociální systém je podle mne perla.
Druhá nejlepší myšlenka :"... levice ... se zabývá homosexuály, ekologií a podobnými nesmysly".

To je tedy síla!

1 hlas

Velmi dobře jsem pana Bajera pochopil. Vy zřejmě ale pane Krejčí porozumět nechcete! Absurdity napříč politickými stranami, nebo pouze levými či pravými křídly jsou patrné! Veškerá politická uskupení se zabývají vším možným! Od pochodů teploušů Prahou, až po záchranu mloka ve smrduté kaluži v obci Vidlákov! Ale na potřeby ,,normálních" lidí (jistě každý chápe kteří jsou myšleni jako normální) se skutečně kašle. Velice vystihující příspěvek! Logicky nepohodlný lidem vašeho formátu! Postačí Vaše poslední věta ,,TO JE TEDY SÍLA" pronesená s veškerou arogancí a nadřazeností! Nicméně bych pouze pana Jana Bajera doplnil, že díky všem těm socanům, komoušům bez vlastenectví, vlastizrádným topákům a ostatním obludným politickým absurditám se pohled národa na politiku zásadně mění! Chápou, že odsud nepřichází nic, co by jim jakkoli pomohlo z těžkostí života a vidí své šance ve zdravém nacionalismu, který doposud neproklamovala žádná oficielní paže, ať pravá nebo levá! Pro mne tedy příspěvky pana Bajera vystihují současný stav!

0 hlasů

Bohužel to tak je. Pravice se jednak snaží sociální systém osekat a utlumit, současně se však přímo vyžívá v ideologii idských práv. Přímým důsledkem této ideologie je podpora problémových menšin. Není náhoda že to má v popisu práce ministr pro lidská práva (za vlády pravice Kocáb), A také není náhoda, že nejpravicovější strana TOP09, by sice Čechům utahovala opasky, ale také by mohutně příjímala muslimské imigranty. Možná ještě aktivněji než chce Merkelová. Připoměňme si výrok Schwarzenberga "Nesmíme se ohlížet na hlasy z Dolních Prčic". Proč je tu chtějí? Že by vážně toužili po tom, aby levice měla víc nepracujících voličů? Sotva.
ODS se tématu imigrace spíše vyhýbá - nechce popudit voliče ale její vlastní názor je podobný jako u TOPu. Jinak by hned nazvala věci pravými jmény a zvýšili tak přízeň voličů.

U té levice jde o přípomínku toho, že se zabývá "menšinovými tématy", která však jsou pro většinu lidí podružná. Vedle zmíněných adopcí registrovanými partnery a práv menšin vymýšli ptákoviny jako jsou kvóty pro ženy ve funkcích apod. Důraz na ekobuzeracii je jí rovněž vlastní - např. nově zavedené kotlíkové gestapo.
Socani sice zrušili některé zhůvěřilosti po předchozí vládě, ale ne všechny. U lidí si to pak pohnojili servilitou k Merkelové a bezbřehým sluníčkářstvím. Ale vůli občanů neustoupili. Jen se to snaží méně ukazovat v médiích. Spolu s Babišem už nachystali peníze na podporu migrantů. Jejich poměr k lidským právům je podobně nekritický jako u TOPu.
Komunisté se sice lidskými právy moc neopájejí, ale mají vlastní ideologii, jejíž důsledky jsou v této otázce podobné. Ve svých řadách mají i velmi zavilé sluníčkáře (Dolejš). Oficiálně se k věci staví podobně jako ODS, což o jejich názoru vypovídá to samé.

1 hlas

Jednoznačný souhlas. Nepodporujme Rómy! Ať si trhnou! Ostatním krásný den...

2 hlasy

Nejsou ti zástupci Romů xenofóbní?

9 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov