Kniha projevů
Hitler je lepší značka než Coca-Cola, hájí se vydavatel

08.09.2014 13:25

Problematičnost knihy Adolf Hitler: Projevy spočívá podle historika Jana Uhlíře v tom, že myšlenky nacistického diktátora nejsou zasazeny do souvislostí. Soud se zabývá trestní odpovědností vydavatelského týmu. Obžaloba v knize spatřuje propagaci nacismu, výši případného trestu nechal žalobce na úvaze soudu. Verdikt padne ve středu.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Radek Soukup (6 hlasů) 08.09.2014 13:42

    Hitler byl válečný zločinec a masový vrah, ale Nobelovu cenu míru si...

  • Marcela Novotná (3 hlasy) 08.09.2014 14:10

    To pokrytectví mě neskutečně se*e! Hrajeme si na demokracii a svobodu...

  • jan janík (3 hlasy) 08.09.2014 14:12

    Možná, že ty myšlenky měly být zasazeny do sučasnosti a Hitler...

  • Petr Homolac (1 hlas) 08.09.2014 14:10

    Zločinem je pronásledování za zveřejnění pravdy, jakýchkoli...

  • Petr Dvořák (1 hlas) 08.09.2014 14:15

    Kdo slyšel nebo četl nějaký text od Hitlera ví jaká je to sračka (ten...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

A vůbec, víte kdo stojí za 'značkou Hitler'? Myslím, že Goebbels (a do míry magnáti). Jistěže by to někteří rozebírali jakože magnátům se hodilo, že někdo kdo se tvářil jako na straně dělníků ale vlastně mu/jím to bylo docela putna hlavně že industriální-vojenský komplex, což jako docela rozdíl oproti levici (z které zřejmě někteří mluvili docela otevřeně o kolektivizaci anebo prostě o tom, že sněm dělníků aby o všem rozhodoval). Ale stručně řečeno, prostě Hitler jako kšunt který obvykle plácal, a "marketing" takový, že i dnes mnozí jej berou jako nějakého světového velikána.

Tak či tak, osobně si myslím, že docela rozdíl mezi akademičnem a vzděláváním na straně jedné a komercí na straně další. V případu prvním hustá cenzura jistěže zní velmi proti smyslu akademična, však v případu druhém stranou záležitostí jako copyright se myslím dá snadno chápat, že například useknuté dětské ruce nejsou tržním artiklem i kdyby většina na tom trvala (a "satíra" na masožerství lidí jistěže nijak neospravedlňuje useknutí ruky, a podobně). U "slov" to pochopitelně není takové, ale pokud bych například z masakru Lidic udělal jako komerční artikl (například kasovní filmový trhák o statečnosti Wehrmachtu uprostřed barbarů nejhoršího řazení), tak věcí na tom špatných by bylo habaděj.

0 hlasů

Kdo slyšel nebo četl nějaký text od Hitlera ví jaká je to sračka (ten pán kdyby neuměl řvát, koulet očima a hrozit pěstí, nikam to nedotáh), pokud chce stát na problematiku dívat takto (nutné vysvětlivky co si o autorovi máme myslet), měli by okamžitě být žalováni i vydavatelé Marxových knih, komunistického manifestu a podobných škvárů na jejihž základě vznikl režim mající na svědomí víc obětí než Hitler.

1 hlas

Co vim, tak Karl Marx nikoho nezabil, nedal zabit, ...
Tak ci tak, (lzivou) propagandou se toho da 'predelat' hodne, jakoze najednou je z Mohammeda sadista jehoz hlavni naplni zivota a vesmiru je radost z utrpeni kohokoliv (viz IS), ze Siddharthy fetak ktery parazitoval na kom mohl (viz drogove kartely kterym se zrejme hodi propagace neceho takoveho na zvyseni odbytu), a z Jezise popravujici plantaznik ktery kazal o tom, ze jedine krasne na svete je mammon (viz kolonialni velmoci a napriklad USA).
Co se tyce Hitlera a propagandy, tak tam to bylo (a je) spise ponekud opacne, tj. ze napriklad kradeze ktere sly do rozpoctu byly prezentovane jako pracovni vykon vedoucich a naroda, takrka nulova nezamestnanost prezentovana jako ze to jde (byt´ mnohe pracovni misto "uvolnene" protoze byl nekdo poslan do KZ a na to misto nominovan nekdo kdo hlavne ze byl verny strane, i kdyby nejvetsi ..., a mnozi stejne v uniforme na nebo u fronty) a podobne veci.

0 hlasů

Možná, že ty myšlenky měly být zasazeny do sučasnosti a Hitler nahrazen Mořenínem z Bílého Orlího sídla.

3 hlasy

To nepotreba vyhrabat nacisty aby si clovek mohl utahovat z veci jako 'humanitni eutanazie' nebo 'svoboda zabiti nenarozeneho ditete' a podobne.

0 hlasů

*vyhrabat nacisty k prirovnani

0 hlasů

Tak ci tak, pokousejic se o satiru v situaci moderniho vsedniho dne, asi by 'hitleruv proslov' vypadal neco jako;

"Narodni soudruzi a soudruzky,

zrejme jste se jiz doslechli, ze se mi utrhli dva knofliky u kalhot, a mozna jste i videli zniceny knoflik na rukavu. Ale nebojte, Vas vudce je v poradku. Vsak Vas zrejme zajima jak k necemu takovemu vubec mohlo dojit a jak zajistit aby k cemukoliv takovemu nedoslo, at jiz u sluhy Vas, me malickosti, ale i u kohokoliv nemeckeho naroda.

Odpoved, damy a panove, neni prekvapujici ale je to takova sila, ze nejde si ji vyslechnout bez nalezite pripravy. Ale cas nas tlaci a proto Vam reknu na rovinu jake to bylo a stale je. Totiz, nejde o nic jineho nez co Nemec radne pracuje a dre pro blaho sve rodiny a naroda, mnozi dalsi se den co den flakaji a uziraji plody radne pracujicich. Ze tedy utrhnuty knoflik dusledek nekvalitni prace i pokud od nemeckeho krejciho protoze je prepracovany se starat o vetsinu populace jako by se jednalo o vlastni male deti? Kdepak. Nejen ze zvlaste Bolsevici a Zide parazituji na vsem dobrem, ale oni se dokonce spolcili aby utrhli knofliky vsem kteri se je radne nabyli. Skandal? Samozrejme, ze ano.

A jako by to nebylo dost, vite co se prihodilo pred chvili? Knoflik na saku se mi utrhl, a to si nijak nevymejslim, dokonce svedek na to je jak ten knoflik pri praci spadl. A co s tim? Prece je jasne kdo za to muze. Ale nemyslete si, ze by mi Bolsevici a Zide ten knoflik prisili i kdyby umeli. Neprisiji, a nechaji to na obeti aby se sama starala. A vite co? Ano, musime se starat. Musime prisit knofliky jejichz utrzeni nebylo nijak nasi vinou a musime se postarat o to aby zadny knoflik jiz nebyl utrzen. Jako jeden muz musime povstat a hlasem ktery duni svetem rict: Nejste nasimi pany, a netrhejte nam knofliky!"

0 hlasů

btw, trvalo mi tak kolem 10 minut napsat predesly prispevek, 10 minut za kterych jsem si alespon ten knoflik na saku asi stihl prisit...

0 hlasů

Nekteri by ted asi argumentovali, ze nejen Nemci byli svine, ale kdyz se clovek podiva na vetsi historicky obraz, tak muzeme videt i veci jako lzi, napriklad:

"Deutschland hat keine Interessen im Westen. Unser Westwall ist zugleich für alle Zeiten die Grenze des Reiches nach dem Westen. Wir haben auch keine Ziele, für die Zukunft. Diese Einstellung des Reiches wird sich nicht mehr ändern."

jakoze "zapadni hranice jsou pevne dane" a o rok pozdeji jiz ne...

0 hlasů

Zminku o 'zrade' jsem vynechal protoze... no nic...

Tak ci tak, pokud to nekoho zajima, tak tady mame (dalsi) ponekud ukazkovy pripad jak Hitler proslovoval:

http://www.georg-elser-arbeitskreis.de/texts/hitler-1939-09-01.htm

tj. (mj.) "Nemci nic a hodni a zadna oprese, ale za to Polaci, kteri by byli barbary nebyt Nemcu toho nemuzou nechat a persekuji Nemce kde muzou a dokonce utocili i na Nemecko atd. apod."

0 hlasů

Zločinem je pronásledování za zveřejnění pravdy, jakýchkoli doslovných projevů. Neváhal bych za většího škůdce označit prokurátora v tomto procesu. Navíc, je 70 let po válce!
Nebo je snad nutný odsuzující komentář a la bolševické:
"Autor filmu nastavuje zrcadlo prohnilé kapitalistické ...."
To všechno už jsme zažili.

1 hlas

"Wir wollen gar keine Tschechen!"
http://www.ns-archiv.de/krieg/1938/tschechoslowakei/wollen-keine-tschechen.php

Takze at si deti prectou, ze Benes byl nejhorsi ze vsech a ze Nemci chteli jenom mir, a to aby bylo doprovazene komentarem zrejme ceske kapacity: "Jawohl mein Führer!" ???

0 hlasů

To pokrytectví mě neskutečně se*e! Hrajeme si na demokracii a svobodu slova, ale stát určuje, co si já, daňový poplatník a občan prý svobodné země, smím přečíst a co ne, o čem smím zapochybovat a ptát se a co musím vzít jako dogma a běda, když se zeptám! Živíme fanatické vykladače ( prý experty třeba na fašismus a jíné), kteří najdou to , co chtějí najít v tom, v čem to chtějí najít ( to není žádný problém) a přitom stát podporuje fašisty na Ukrajině. K blití!

3 hlasy

Jedna vec je ukazat, ze pro nacisty byli mj. Cesi podradna rasa (a tim pro ne tak ci tak neschopne), ponekud jina vec vicemene vymyvat mozky v tom smyslu, coz kdyz na ceske strane tak zrejme spousta mindraku navic, a kdyz na nemecke tak zrejme pojeti Cechu jako divoke zvere kterou je v pohode strilet a mlatit atd. A v tom je ponekud jedno jestli se jedna o nekoho kdo chce rozdmychavat nenavist, nekoho kdo je opravdu presvedceny o tom, ze nacisti jedini dobri v svete zla, nebo nekoho kdo si zije v nejake (pseudo)intelektualni bubline (mozna snejic o tom, ze za sto let bude jeho "dilo" velebeno) a vlastne mu ani o nasili neslo protoze mel tak stastny zivot, ze s nasilim vsehovsudy moc nesetkal.

0 hlasů

Dolfík byl mírumilovný a zcela khoser chlapík!Za to,že zlo dělali jiní nemůže,on jim to jenom tak mimochodem nechtíc,možná umožnil a ani o tom nevěděl!
Např. ve známém výchovném zařízení kdesi ve východní evropě,němečtí úředníci předali veškerý provoz do rúk kápům židovského původu.Jak mají pri převýchově postupovat si přečetli každé ráno na táborové nástěnce!Sami úředníci jenom hlídali kolem zařízení,aby někteří nemocní nemohli šířit epidemie mimo zotavovnu!
Sám nevím jestli to tak bylo,ale otec mého souseda tam byl a celkem si pochvaloval na profesionální přístup vedení rehabilitačního ústavu:Díky tomu se dožil v plném zdraví požehnaných 97 let.

0 hlasů

Hitler byl válečný zločinec a masový vrah, ale Nobelovu cenu míru si udělit nenechal. Hussein Obama je válečný zločinec a masový vrah úplně stejný, ale ve své neuvěřitelné samolibosti si tuhle Nobelovku udělit nechal. V tom vidím jediný rozdíl mezi těmito dvěma zavrženíhodnými darebáky.

6 hlasů

Nominace Hitlera na mirovou nobelovku pry bylo mysleno jako satira ohledne toho, ze byl nominovan Chamberlain za tu Mnichovskou dohodu: http://www.fiket.de/2010/07/08/friedensnobelpreis-fur-hitler/

0 hlasů

Vinu nesou ti, co rozhodují o udělení této ceny.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov