Příliš vysoká daň
Knihy bez DPH: nakupte levněji a podpořte knihkupce

23.04.2014 06:47

Lidé si budou moci koupit knihy o 15 procent levněji oproti běžné ceně. Přes 340 knihkupců se totiž přidalo k akci Knihy bez DPH, kterou organizuje Svaz českých knihkupců a nakladatelů. Má především upozornit na to, že současná patnáctiprocentní daň z přidané hodnoty je ve vztahu ke knihám jedna z nejvyšších v Evropě.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Rozhodně NE. Jsem pro obecné snižování daní všem, nikoli jen některým zájmovým skupinám. Existuje tisíc důležitějších věcí, ze kterých by to DPH mělo zůstat velké a zrovna z knih se má snížit ? Já tuhle kupoval třeba šrouby, abych starý babičce přišrouboval madlo a ona se mohla pohybovat v koupelně bez hole. Ať mi některý z těch knihkupců vysvětlí, proč za tohle mám platit plnou sazbu a když si kupuju třeba sprostý brakový komiksy, tak proč mám dostat slevu. Je to nesmysl. Mnoho vysoce kulturních i vědeckých textů se dá číst a dokonce i psát na počítačích nebo tabletech a tam má zůstat DPH také vysoká ? V žádném případě.

0 hlasů

Jestli bude průměrná knížka stát o 7 korun dráž či levněji je mi jedno. Knížky si nekupuji proto, že jsou levnější, ale protože si chci něco přečíst. Ti, co si knížky nekupovali doposud s tím nezačnou jenom proto, že bude levnější DPH, a naopak.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov