Rasismus v USA
Na smrt černocha Floyda reagoval i známý umělec Banksy

07.06.2020 13:26

Britský výtvarník Banksy dává svým nejnovějším dílem najevo odpor proti rasismu a policejní brutalitě. Zobrazuje černou postavu a vedle ní smuteční dekorace včetně svíčky, jejíž plamínek zapaluje vlajku Spojených států.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Jiří Vampola (2 hlasy) 07.06.2020 13:53

    Už se moc a moc těším na každoroční zprávu amerického kongresu o...

  • Franta Kocourek (1 hlas) 07.06.2020 17:34

    Kdyby ten černoch neudělal zločin, nemusel by být zatýkán. Kdyby se...

  • Franta Kocourek (1 hlas) 07.06.2020 17:33

    Sázka na ruské ambasádě, zda na to Češi skočí? Co se mělo stát a...

  • Radola Alodar (1 hlas) 07.06.2020 15:10

    Laskavě,neblbni! V USA je rasismus černochů vůči bělochům.Dokud je...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

"V USA se ozývají hlasy volající po rozpuštění policie..."
a je to tady=miliony blbštajnů,vystudovavších kdejakou hovadinu (na př.na zvláštní škole-Universitě Karlově u hlupáka Kohouta) začínají antifácky vylézat z děr.

0 hlasů

Sázka na ruské ambasádě, zda na to Češi skočí? Co se mělo stát a nestalo. Únik informací přes BIS? Generál Šedivý závažně ke kauze ricin

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR Od začátku pochyboval, že by Rusko vyslalo agenta s ricinem otrávit tři české politiky. Ani dnes si není jistý, že nešlo o hru, jak Češi dokážou na podobnou věc skočit. Jiří Šedivý, generál, bývalý náčelník Generálního štábu Armády České republiky a pedagog vysoké školy CEVRO Institut tvrdí, že omluvit by se nyní měly obě strany. Rusko za to, co provedli jeho lidé, a Česko za předčasné obviňování. Vyhoštění ruských diplomatů je podle něj logické, s takovými praktikami museli opustit zemi. „Proti nějakému hlupákovi začal fungovat celý státní aparát České republiky a naši prestiž nezvedlo,“ řekl mimo jiné v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Sazka-na-ruske-ambasade-zda-na-to-Cesi-skoci-Co-se-melo-stat-a-nestalo-Unik-informaci-pres-BIS-General-Sedivy-zavazne-ke-kauze-ricin-626497
------
Lekce z americké demokracie pro naivky a sameťáky

https://www.eurabia.cz/Articles/44139-lekce-z-americke-demokracie-pro-naivky.aspx
------
Demolujú kostoly. Dokedy im ešte budeme hovoriť „utečenci“?

https://ceskoaktualne.cz/2020/06/uprchlici-zpravy/demoluju-kostoly-dokedy-im-este-budeme-hovorit-utecenci/
------
Protesty v Americe pokračují navzdory tomu, že důvod je velice sporný – 1.

Asi bude dobré začít tím, že se podíváme na to, kdo byl George Floyd. Byl narozen ve městě Houston, v Texasu, Floyd byl uvězněn celkem asi pětkrát. Poprvé to bylo v r. 1998 na 30 dnů za krádež. Brzy na to, v r. 2002 byl zadržen za kriminální chování. Tehdy dostal 8 měsíců. V r. 2005 šel do vězení na 10 měsíců za vlastnictví kokainu. V r. 2007 spolu s pěti dalšími vnikl do domu, kde mířil na obyvatelku pistolí, zatím ostatní hledali drogy, nebo peníze. Utekli s menším množstvím šperků, ale byli dopadeni. V r. 2009 byl kvůli tomuto přestupku odsouzen na 5 let za ozbrojenou loupež. Článek a ukázky soudních dokumentů ZDE.

Když vyšel v r. 2014 z vězení, rozhodl se dát se na lepší cestu a z toho důvodu se odstěhoval do Minneapolis. Není všude známo, že si přivydělával tím, že účinkoval jako herec v porno filmech. Natáčel videa pro internetovou stránku The HabibShow, kde používal pseudonym „Floyd, domácí“ (Floyd the landlord). Kromě toho pracoval více než 10 let svého pobytu v Minneapolis jako barový vyhazovač, kde jeho spolupracovník byl právě Derek Chauvin, policista, který mu klečel celých 9 minut na krku a který ho tím údajně zabil. Článek ZDE.



Celkem došlo na Floydově mrtvole ke dvěma pitvám. Ta první byla provedena místním vyšetřujícím lékařem a určila jako důvod smrti srdeční mrtvici, spolu s dlouhodobým omezením pohybu a tlakem na krk. Článek ZDE.

Nezávisle na těchto výsledcích, Floydova rodina přizvala Dr. Michaela Badena, který provedl další pitvu. Podle jeho pozorování byla smrt zaviněna kombinací násilného zadržení, jedovatými látkami v těle a existujícími zdravotními potížemi. Pitva rovněž odhalila, že Floyd měl v sobě fenatyl, což je velmi silný opiát, podobný morfinu a také metamfetamin (meth, krystal meth, nebo speed). Takže to byl obyčejný feťák!

Ale uvědomte si, jedna pitva říká že zemřel na srdeční mrtvici a druhá že zemřel na uškrcení. Nutno také vzít v úvahu minulost Dr. Badena, který druhou pitvu prováděl. Nejenže byl zúčastněn při pitvě presidenta Johna F. Kennedyho, ale také figuroval coby odborník v procesu O.J. Simpsona, zabitého právníka Chokwe Lumumby a také provedl pitvu Jeffrey Epsteina.

Je ovšem zcela možné, že Floyd vůbec nezemřel a že Sorosova akce s použitím krizových herců ho umístila někde, kde ho nikdo nezná, kde dnes popíjí whisky, občas si k tomu přidá nějaké drogy a v duchu se těší na těch 3.6 milionů dolarů, které jeho rodina doposud na jeho „smrti“ vydělala ve formě darů od soucitných spoluobčanů. Možná to byla taky platba za vynikající herecký výkon. A pak se ještě těší, až přijde jeho přítel Derek Chauvin poté, co se ve vězení pro veřejnost oběsí a ve skutečnosti bude pouze přesunut do míst, kde ho spolehlivě nikdo nepozná, stejně jako Floyd.

http://www.nwoo.org/2020/06/05/protesty-v-americe-pokracuji-navzdory-tomu-ze-duvod-je-velice-sporny-1/

CZEXIT

1 hlas

cely je to malinko premedializovany, spousty tech gest jsou az k smichu

0 hlasů

Černoši jsou v USA zoufalí z rasistické diskriminace. Těžko se jim lze divit. USA jsou policejní stát.

0 hlasů

Kdyby ten černoch neudělal zločin, nemusel by být zatýkán. Kdyby se nebránil zatčení, nemusel chcípnout.
Akce -> reakce.

Kdyby všichni černí chodili do práce a byli slušní, nemuseli by být diskriminováni.

CZEXIT

1 hlas

Už se moc a moc těším na každoroční zprávu amerického kongresu o stavu dodržování lidských práv ve světě, ve které se USáci pravidelně otírají i o nás. Kvůli Cikánům a neochotě přijmout na rozkaz Evropské unie migrující muslimy. Přitom u nich doma kvete vražedný policejní rasismus jako Kalouskův rypec po polití rumem.

2 hlasy

Laskavě,neblbni! V USA je rasismus černochů vůči bělochům.Dokud je potomci tvůrců vyspělosti Ameriky nevysypou na africký břeh,dotud jim budou problémy s touto násilnickou a drogovou rasou přibývat!Ostatně,ono stačí odhlédnout jak vyzývavě z obrazovky čumí Tvarůžková či o něco kultivovanější Koranteng.

1 hlas




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov