Museum Kampa
Problémy kultury jsou až existenční, varuje Jiří Pospíšil

20.05.2020 10:14 Rozhovor

Jedním z koronavirem nejvíce postižených odvětví je kultura. "Problém je, že s ukončením vládních opatření se poměry v kultuře nevrátí okamžitě k normálu. Bude trvat měsíce, než lidé opět začnou navštěvovat galerie, muzea a kulturní akce," říká předseda správní rady Musea Kampa a europoslanec za TOP 09 Jiří Pospíšil.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Karel Hrabě (5 hlasů) 20.05.2020 10:43

    PROČ TEN UDAVAČ V EU NEPRODÁ SVŮJ MAJETEK A NEDARUJE PENÍZE NA...

  • Týdenní cenzor (4 hlasy) 20.05.2020 12:02

    Pospíšil je "absolventem" Právnické fakulty v Plzni, že, kde bylo...

  • Jiří Vampola (4 hlasy) 20.05.2020 11:01

    TOP 0009 padákového smrtihlava Kalouska kolaboruje s veřejným...

  • Jiří Vampola (2 hlasy) 20.05.2020 13:19

    Vy, skopčáci, jste po válce neměli dostat druhou šanci. Za to, co...

  • tyden tyden (1 hlas) 20.05.2020 13:13

    dobre si pamatuju, tak tohle vyzrany prase zametalo v Plzni :-))))) ...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Jako že je v ní málo teplých ? Nebo co ten Pospíšil zase vymyslel ? Je to přece právnický gigant z Plzně, dokáže ledacos.

0 hlasů

Zbytečný člověk varuje...

0 hlasů

V úvodu svého diskuzního příspěvku bych přátelé rád řekl, že tato diskuze je zcela lichá a netýká se obsahu článku. Své osobní antipatie atd. si prosím pište na politicky orientované články, kde to má své opodstatnění a místo.
Hovořit a kritizovat zde chci pana Pospíšila a jeho kurátorský tým za zcela něco jiného. Založení Muzea Kampa, provázelo silné ,,pnutí,, mezi jeho zakladatelkou Medou Mládkovou a MIlanem Knižákem coby tehdejším ředitelem NG. Kdo z nich dvou měl tehdy pravdu ve svých argumetech ponechám na historii a vše ostaní v celé té kauze lze z dnešního pohledu asi opomenout. Co však ale nelze pominout je oznámení výstavy tandemu Pasty Onera a Alfonse Muchy. To jak koncepci pan Pospíšil popsal a kým ji zaštítil je snad hanebnost ještě větší, než když Praha vzala muchovu epopej z Krumlova, aby na ní nejprve vydělala milióny korun v rámci jejího vystavení v NG a následně pak další desítky miliónů korun za zápůjčku do Tokia. Zde se z odkazem velikána Secese, kterého zná celý svět zachází jako z kusem trusu! Jak jinak si vysvětlit, že vedle jeho děl, chtějí vystavit a povýšit tím tak na umění trus, který produkuje výrobna pana Pasty Onera?! Volám po zodpovědnosti za toto do kunsthistorické obce, aby toto počínání Muzea Kampa striktně, krtiticky odmítla, protože se jedná z uměleckého hlediska o něco jako vlastizradu! Pokud se tato výstava stane, tak já osobně bojkotuji Muzeum Kampa a již tam nikdy v životě nevstoupím.

0 hlasů

Uz se nemuzeme dockat Nabarveneho ptacete , dvojky .

0 hlasů

Pojďme nabarviť súdruha Aztěka. Taký malý polný kokot.

0 hlasů

Kamaradi pirátu a kde vezmete na to ??Toto nemůže politik vyslovit: Místopředsedkyně Pirátů a poslankyně Parlamentu ČR PhDr. Olga Richterová prohlásila toto. "Moderní a inteligentní bytová politika je pro nás jednou z priorit. Češi jsou obvykle zvýhodněni tím, že pracují a mohou se tak v pohodě zadlužit hypotékou na zbytek života. Všichni však takové štěstí nemají. Miliony Afričanů takové možnosti nemá a proto jim musíme pomoci a učinit z České republiky důstojnou zemi, kde nás bude každý mladý Afričan chtít kulturně obohatit svou milou přítomností. Věříme, že bychom mohli v ČR v první vlně přijmout aspoň 800 tisíc uprchlíků a věnovat jim pro jejich pohodlí startovní byty zatím určené pro mladé, případně jim vyčlenit ve svých nadměrných bytech 1 místnost k bezplatnému užívání! Naši mladí byty tolik nepotřebují, když mohou bydlet i u rodičů nebo prarodičů. Určitě by to byl dobrý počin a ti ubozí Afričané by se nám za to určitě později odvděčili svou pracovitostí i vysokou plodností svých potomků.. Za tuto vizi budeme v Pirátské straně usilovně bojovat."

0 hlasů

To opravdu ta pirátská krysa řekla ? Tak to je vlastizrada jak vyšitá...!

1 hlas

Řího, sledujeme te delší dobu ...

0 hlasů

dobre si pamatuju, tak tohle vyzrany prase zametalo v Plzni :-)))))
nakonec nikdo za nic nemoh :-)))))

1 hlas

Soudruzi umělci jsou trapní! A za ty roky co dostavali peníze za ty slátaniny co natočili na které se nedá koukat! A ještě jim něco dávat. Televize neustále opakuje ty hrozné filmy soudruha dementa Svěráka a stejně jako Hrušinský a není sám! Ostuda chudáci dělají ze sebe chudáky.

1 hlas

Ty moj zlatý súdruh, súdružka Švorcová ťa pobozka aj na rici:-)

0 hlasů

Tahni chudáku trapáku už Tě tu nikdo nechce osle a jsi pro prel!

0 hlasů

Klídek. On mele svoje, ty meleš svoje. On tě nevyhání. Kdo ty ovčánku vlastně jsi ? Komu hodláš škodit ? No ?

0 hlasů

Pospíšil je "absolventem" Právnické fakulty v Plzni, že, kde bylo možno získat titul za dva týdny červencových prázdnin. Bez komentáře. A těchto vzdělanců je v české politice víc. Nemluvě o Kalouskovi, který je už hodinu po poledni tak na šrot, že nemůže chodit. To je, prosím, TOP 09...!

4 hlasy

TOP 0009 padákového smrtihlava Kalouska kolaboruje s veřejným nepřítelem č. 1, Evropskou unií. TOP 0009 sama sebe dostala do pozice vlastizrádce.

4 hlasy

Ale hovno, ruská štětko. Ty sám jsi vlastizrádce jakovyšitý, kolaborující za ruble s rusáky.

0 hlasů

Co se tady ty chudáčku tak rozkravuješ ? Ty jsi Nečech a že máš komplexy kvůli tvému IQ , tak to jsi jdi laskavě léčit jinam. Tady je diskuze a nikdo nemá náladu vnímat tu pražskou nabubřelou moudrost podobných tobě, z které až ukapává jidášovská nenávist

0 hlasů

Vy, skopčáci, jste po válce neměli dostat druhou šanci. Za to, co Německo za války napáchalo, mělo by rozdrceno a rozemleto na prach. Zase v váma, skopčákama, začínají být problémy. Tentokrát už budou muset být vítězní spojenci důslední.

2 hlasy

Vitezni spojenci? Rusko? Uz ma Rusko nejvic nakazenych v Evrope. Tak takoveho spojence opravdu nechci. Takoveho rad prenecham tobe a Aztekovi:-)

0 hlasů

Jsi trapák. Hraješ to na Rusy s chlastem. Ale netušíš, že Česko je před nimi o 4 příčky výše. Tu na první, tu na druhé. A v ČR se nejvice chlemptá ne na Moravě, ale v Praze, městě to proradném. A není to turistama, ale Pražákama. Pozor, nepomlouvám Pražany, normální lidi, kteří musí s Pražákama, s těma helééééé voléééééé, existovat. Vy odpadlíci, vy jste materiál pro Piráty a milion chvilek., Va Adolfa by jste mazali do SA batalionů, aby vyhrál volby. Dostali vy jste hezké, do ruky padnoucí dubové klacky a kdo nesouhlasí, utřískat. :)

0 hlasů

Tahni idiote jsi pro prdel všech trápáku šuline čurácký skopčáku fašoune slizky odpade společnosti! Koko vymazaný

1 hlas

PROČ TEN UDAVAČ V EU NEPRODÁ SVŮJ MAJETEK A NEDARUJE PENÍZE NA KOMEDIANTY
Hodně podnikatelů se chlubilo že neplatí daně že na stát kašle atd. že do nákladů dajÍ cokoliv přes známé a dobré daňové poradkyně !!§Tak co by teď chtěli??? Od pracujících co poctivě daně platili pomoc ??TO NEJSOU PENÍZE STÁTU TO JSOU PENÍZE S DANÍ PRACUJÍCÍCH CO PLATÍ DANĚ !§KDO TADY NEPLATÍ DANĚ TAK BY NEMĚL DOSTAT ŽÁDNÉ DOTACE A ŽÁDNOU POMOC OD STÁTU !!!! KDYŽ NIC DO SPOLEČNÉ POKLADNIČKY NEDAL TAK NEMŮŽE NIC CHTÍT

5 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov