Sedmička - lehké počtení na celý týden

Chat s osobností
Zpěvačka Natálie Kocábová: V roce mi ukousl králík prst

17.11.2011 11:25 Původní zpráva Aktualizováno 17.11. 14:00

Zpěvačka Natálie Kocábová, dcera Michaela Kocába, využila svůj talent a znalosti z oblasti scenáristiky a dramaturgie a napsala scénář k divadelní hře s názvem Na rohu světaNa hudební scénu vstoupila, když jí bylo patnáct let, a od té doby vydala tři alba. Zároveň vyšly její básnické sbírky, novely a kniha beletrie. A co dalšího chystá? Natálie Kocábová odpovídala ve čtvrtek 17. listopadu.

Natálie Kocábová se narodila 16. května 1984 v Praze jako první ze tří dětí Michaela Kocába a Marshi Kocábové, americké tanečnice moderního baletu. Má sestru Jessicu a bratra Michaela. Vystudovala Trojské gymnázium Svatopluka Čecha, kde potkala svého přítele Štěpána. Roku 2000 vydala první album Fly Apple Pie; o dva roky pozděj účinkovala v roli Hanky ve Starcích na chmelu. Dodnes vydala dvě sbírky poezie a tři prózy. V roce 2003, ještě během studií na gymnáziu, se jí narodil syn Vincent. Dnes studuje dramaturgii a scenáristiku na FAMU. Je vdaná, se svým manželem Štěpánem Vránou má sedmiletého syna a nyní čeká druhého potomka. Zpěvačka nyní svůj talent zúročila při tvorbě scénaře pro divadelní hru a její debutový počin Na rohu světa bude mít premiéru 18. listopadu v Divadle Na prádle.

Chat

  • katka

    dobrý den, máte už vybraná jména pro miminko? jaká? jinak gratuluju

  • Natálie Kocábová

    Dekuju moc, kazdy den se z toho raduju, uz jsem ho chtela dlouho. Ani nevim, co to je... jmena bych si nechala pro sebe. Pro holcicku mam a pro kluka ne, nemuzeme se s manzelem shodnout. Me se libi spis cizi jmena... Jenomze s Vranou malo co ciziho pasuje:) Treba Phoenix Vrana by asi nesel. a Sonny Vrana taky ne...:) ach jo!

  • Vlasta

    Videla jsem Vas jednou v rozhovoru, kde jste mluvila o tom, ze pisete scenar k filmu o Milade Horakove. Zajimalo by mne, jestli uz byl natoceny? Jsem velka fanynka a mam vsechny Vase alba!

  • Natálie Kocábová

    Jeee, dekuju, vy jste zlata! Ano, napsala jsem scenar, psala jsem ho sest let. Budu ho asi prepisovat do hry, nebo prozy, protoze je na film takovy... No, to je na dlouho. Rekneme, ze jsem se neshodla s nazorem vetsiny na to, co asi tak proziva clovek pred popravou. Musela jsem ji sundat z pomyslneho piedestalu a udelat z ni cloveka a dost lidi na to reagovalo velmi rozpacite, sama si musim rozmyslet, co s tim.

  • Jana

    Dobrý den. O čem je hra Na rohu světa? Už jen podle názvu by mě to docela zajímalo....

  • Natálie Kocábová

    Na rohu sveta pojednava o jednom psychoterapeutickem sezeni, ktere se vymkne z rukou obema stranam. Je to castecne surrealisticka a presto vecna hra. Trvalo mi dost dlouho, nez jsem si tuto vetu vymyslela:))))) Ale je to tak... Prijdte, moc rada vas tam uvidim a vyslechnu si nazor. Opravdu. Zalezi mi na tom. Chtela bych lidem udelat radost.

  • Karel Zvědavý

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, proč nemůže lenochod přes přechod. S pozdravem Karlik

  • Natálie Kocábová

    Protoze tam neni zadnej schod:))))) s pozdravem Nat.:))

  • astor

    jak moc vám váš otec pomohl v kariéře? myslíte si, že byste měla šanci prorazit, i když byste byla dcerou třeba zedníky? díky

  • Natálie Kocábová

    Obecne - kdybych byla dcerou zednika, pravdepodobne nebudu mit sklony k tvorbe. To jsou dedicne geny a da se predpokladat ze i me deti budou delat neco kreativniho. Dneska to vidim tak, ze mi tata hodne pomohl, ale celkove mi mineni vetsiny lidi mnohonasobne vic uskodilo, takze se to anulovalo. Musim tvrde dokazovat, ze pracuju. Hlavne uz to neresim, jsou dulezitejsi veci v zivote.

  • ewa

    ahoj, jak jsi vnímala když byl tvůj otec zmocněcnem pro l.práva? podporovala jsi ho? jaké mezi sebou vůbec máte vztahy? a co lejla, vycházíte spolu?

  • Natálie Kocábová

    Musim rict, ze se v mnoha nazorech na politiku s tatou rozchazim, jak rekl - ja jsem real politik, tata je nevylecitelny idealista. Ja mam tendenci byt tvrda a nekompromisni, tata ma vsechny lidi rad. Faktem ovsem zustava, ze byl nejlepsim ministrem pro l. prava doposud a ze sve praci rozumi vic, nez kdo jiny. Jenomze ja si treba myslim, ze doba se meni a prichazi nebezpecny cas, kdy se budou muset tvrde hajit narodni zajmy apod. Obecne mam dost velkou obavu z budoucnosti, ceka nas hodne valek - dle meho.

  • Kiki

    Jaké bylo vyrůstat mezi takovými osobnostmi, jako je váš otec a matka Američanka?

  • Natálie Kocábová

    Spousta lidi vyrusta mezi osobnostmi, problem je spis vyrustat se znamymi osobnostmi. Mnoho deti na to dojede, to je znamy fakt. Mimo jine je clovek rozmazlen dramatickymi udalostmi. Kdyz je zivot moc klidny a spokojeny, mam tendenci se nudit:)

  • jan vacek

    Proč jste s Vránou tak dlouho otáleli se sňatkem?

  • Natálie Kocábová

    To je osobni otazka:) Ja myslim, ze to tak ma spousta lidi... najednou nam prislo, ze je na case.

  • hugo z hor

    Máte dvojí občanství? Koho volíte v Americe?

  • Natálie Kocábová

    Volila jsem Obamu a musim se priznat, ze me to mrzi. Jsem s nim velmi nespokojena, budu mit tendenci volit protikandidata, ale zatim neni jasne, kdo to bude. Ovsem je to tezke, clovek musi vyhodnotit mensi zlo. A ja nejsem expert na politiku, hodne se rozmyslim. ano, mam dvoji obcanstvi.

  • leoš vacátko

    Stýkáte se s Lejlou Abbásovou? Kdo má dřív termín?

  • Natálie Kocábová

    Ja se s ni nestykam a nic o ni nevim. Ja rodim az pocatkem kvetna.

  • Tomáš Marný

    Chodí Vincent už do školy? to to letí...

  • Natálie Kocábová

    Predstavte si, bylo mu osm let a predevcirem jsem sla na tridni schuzky. Chodim tam, tedy, porad a nikdy se nevejdu do tech lavic. Je to sranda, jeste porad mam ten neprijemny pocit z tridnich schuzek, ze dostanu trest nebo tak. Pak si uvedomim, ze to jsou synovi znamky a ne moje:))

  • Karel Holtzknecht

    Čím se živí Váš manžel?

  • Natálie Kocábová

    Manzel pracuje marketingovy specialista u firmy Siemens, bavi me takovy svet sledovat... Politika se stejne odehrava v techto korporacnich gigantech a ne ve snemovnach...

  • Eman Emil

    Prý vás v útlém dětství kousl králík do prstu. Máte nějakou jizvu?

  • Natálie Kocábová

    :))))) to zni srandovne, ale predstavte si - je to tak. V roce mi ukousl kralik prst a ja dostala gangrenu. Bylo to hodne vazne. Dost nam tehdy pomohl Karel Svoboda, doporucil rodicum dobre lekare, kteri cast prstu sesili. Toho kralika ma rodina nakonec ani nesnedla k obedu, myslim:)))

  • Sára

    Dobrý den, zajímalo by mě, jak bylo pro Vás náročné napsat divadelní hru. Jak se to liší od skládání písniček nebo psaní knihy? Děkuji

  • Natálie Kocábová

    Je to uplne jiny proces, velmi se take odlisuje od psani scenaru. Jak text div. hry, tak scenar je dany bud prostorem, nebo technickymi a obrazovymi moznostmi a clovek se s tim musi naucit pracovat. Scenar jsem se ucila pet let, tato hra je ma prvni, proto jsem tak zvedava, jak ji lide prijmou. Skladani pisnicek je podle meho hodne intuitivni zalezitost, ale ja jsem vzdy spis spoluskladatel, rozhodne ne skladatel, takze bych se neodvazovala posoudit.

  • P.K.

    Dobrý den,

    kde berete inspiraci pro svou uměleckou tvorbu?

    P.K.

  • Natálie Kocábová

    Hezky den, mam stesti, ze mam inspiraci porad. Hodne posloucham pribehy jinych, neustale ctu a divam se na filmy a serialy. Pak chodim do kavaren a klabosim cele hodiny. Ono se to nastrada. :)

  • Petra z Prahy

    Dobrý den, zajímalo by mě, jak jste zvládla mít dítě na střední škole? Jak se s tím vyrovnalo Vaše okolí, kamarádky, spolužáci. Litovala jste toho někdy? Díky

  • Natálie Kocábová

    Hezky den, nikdy jsem nelitovala, bylo to nejlepsi rozhodnuti v mem zivote. Moje stesti. Vsechno jde, kdyz se chce a ja si uvedomuji, ze jsem si diky svemu spuntimu veku neuvedomovala co me ceka a to me usetrilo mnoha neuroz a strachu. Melo to tak byt. Vsichni my kamaradi to prijali normalne.

  • pavel

    Jste nervózní před premiérou hry? Bojíte se kritiky?

  • Natálie Kocábová

    Musim rict, ze se dost obavam, nejvic, co jsem se kdy obavala. Doufam, ze na me nebudou zli, uprimni ano, ale ne zli.:) Vsichni jsme nervozni, ale rekli jsme si, ze jsme to hlavne udelali pro radost, kazdy do toho dal maximum, tak uz se jen budeme bavit.

  • Gregor

    Čím se zabývají vaši sourozenci?

  • Natálie Kocábová

    Jessica studuje psychologii v USA a Miki hraje skvele na bubny. Uci ho Klauda Kryspin. Omlouvam se za diakritiku, pisu z mamineho americkeho pocitace, fakt se omlouvam:)

  • pepe

    Dobrý den, co říkáte na rozbujelou korupci a zlodějiny v našem státě? Není Vám taky z této situace, kdy mafiáni a korupčníci jsou nedostižitelní a nepotrestatelní, špatně?

  • Natálie Kocábová

    Musim vam rict, ze z toho mam depresi. Prijde mi to jako rozkradani pred valkou. Pred krizi. Vzit co nejvic a co nejdriv. Oni se ani nestydi, ale se prilis nekryji. Ta ekonomicka oblast je tak propojena z politikou, ze je otazka, zda se vubec jeste da s tim neco delat. Uz nestaci dobry politik, nestaci slibna strana, ten plevel se musi vytrhat od zakladu. Ja bych to nejradsi cele vypalila a vybudovala znovu. Jenomze to, co se deje nahore, je nutne obraz, alespon castecny, toho, co se deje dole. To se preci neda oddelit. Je nutne zacit u sebe, i kdyz nenasim tyto radoby "obcanske" reci. Ja vam uprimne nevim, co s tim. Na jednu stranu by se mi libila revoluce, na druhou stranu by tady byla anarchie... je to ticho pred bouri, si myslim. Cely svet se veze dolu a zekaji nas prevratne casi. Myslim take, ze to tu casem priroda vycisti.

Foto: Tomáš Nosil

Autor: - lu -




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov