On-line rozhovor
Češi bez Rosického? Nevadí. Sázkaři Sazka Betu týmu přesto věří

20.06.2016 15:55

 

Na první pohled to vypadalo jako tragédie. Češi se pro zápas s Tureckem, a v případě postupu i po zbytek šampionátu, budou muset obejít bez kapitána Tomáše Rosického. Podle hlavního bookmakera společnosti Sazka Bet Jaroslava Hercoga to ale víru českých sázkařů v úspěch týmu Pavla Vrby nijak nesnížilo.

Již v úterý večer čeká českou reprezentaci důležitý duel o postup, v němž se utkají s nevyzpytatelným Tureckem. "Čeští sázkaři i přes absenci kapitána Rosického optimisté a 83% z nich věří ve výhru Česka. Původně naši bookmakeři předpokládali, že právě díky této absenci budou náběry i kurzy vyrovnanější. Kdo měl pravdu, ukáže až výsledek na hřišti," těší se na úterní zápas hlavní bookmaker Sazka Betu.

Kurzy na výhry obou týmů jsou téměř vyrovnané. Také vývoj kurzu napovídá této skutečnosti a z původních kurzů, kdy byly šance na obě strany vyrovnané, se nyní kurz pohybuje kolem 2,3:1 na český tým, Turecko má kurz 3:1," potvrdil současný trend Hercog v on-line rozhovoru pro TÝDEN.CZ.

Sám byl ale při tipování vítěze opatrnější. "Z pohledu statistik posledních sedmi vzájemných duelů se dá velmi špatně predikovat, jak zápas skončí. Ve třech utkáních vyhráli Češi, jeden zápas skončil remízou a tři vyhráli Turci. Já budu tipovat na základě svého srdce," sází na tuzemský výběr.

Při tvorbě kurzů se nerozhoduje pouze děním na hřišti. Správný bookmaker musí sledovat i osobní život fotbalistů. "Příkladem mohou být třeba přetažené večerky," uvedl Hercog. Hlavní aspirant na titul se během šampionátu v kurzech lehce pozměnil. "Po dominantních výkonech v prvních dvou utkáních je nyní u Sazka Betu nejnižší kurz na vítěze Eura vypsán na Španělsko," přiznal změnu hlavního favorita, kterým byli předtím fotbalisté Německa.

Chat

  • GF

    Jak to vypadá sázkařsky se zápasem Česko - Turecko?

  • Host chatu

    Dobrý den, co se týká tohoto klíčového utkání, tak jsou čeští sázkaři i přes absenci kapitána Rosického optimisté a 83% z nich věří ve výhru Česka. Také vývoj kurzu napovídá této skutečnosti a z původních kurzů, kdy byly šance na obě strany vyrovnané, se nyní kurz pohybuje kolem 2,3:1 na český tým, Turecko má kurz 3:1.

  • DIS

    Favority turnaje jsou podle bookmakerů Francouzi a Němci, proč?

  • Host chatu

    Dobrý den, tyto kurzy vyjadřují sílu jednotlivých týmů a v případě Francie zohledňují i domácí prostředí. Německo je zase nejúspěšnějším týmem v historii evropských šampionátů. Po dominantních výkonech v prvních dvou utkáních je nyní u Sazka Betu nejnižší kurz na vítěze Eura vypsán na Španělsko.

  • Inners

    Jak vypadal sázkařský zápas Česko - Chorvatsko?

  • Host chatu

    Dobrý den, v tomto duelu čeští sázkaři mírně favorizovali Chorvaty. Přesněji 43% věřilo ve výhru Chorvatska, 32% ve výhru Čechů a 25% tipovalo, že utkání skončí remízou. Mnohem více pak sázkaři věřili tomu, že Chorvaté budou mít častější držení míče než Češi.

  • Petra

    Dobrý den, koná se fotbalové EURO a v médiích se objevují sázkové tipy na koho vsadit. Jak se vlastně stanovují kurzy pro jednotlivé zápasy?

  • Host chatu

    Dobrý den, kurzy vyjadřují pravděpodobnost určitého výsledku a stanovují se na základě momentální formy, statistik, roli hraje domácí prostředí nebo absence klíčových hráčů z důvodu žlutých karet, vyloučení nebo zranění atd.

  • Jan Svoboda

    Jak probíhá vyzvedávání sázkařských výher? Jste od Sazky a občas mám problém s výplatou. Do jakého obnosu mi může být vyplacen tiket přímo v trafice? Je nějaká povinnost, do kolika peněz mi to MUSÍ vyplatit? Protože někdy se obsluha tváří přímo vražedně :(

  • Host chatu

    Dobrý den, proces výplaty výher je popsán v Herním plánu pro Kurzové sázky na sběrnách. Tento Herní plán najdete například na webové stránce www.sazkabet.cz. Povinnost tam není, protože záleží na tom, jakou hotovostí v tu chvíli daný prodejce disponuje v pokladně.

  • Kyrda

    Ve Sportce to pravděpodobně nevyjde, ale můžete dát tip, jak podle vás dopadne zápas s Tureckem? Co tomu říkají dlouhodobé statistiky? Moc děkuji :)

  • Host chatu

    Dobrý den, z pohledu statistik posledních sedmi vzájemných duelů se dá velmi špatně predikovat, jak zápas skončí. Ve třech utkáních vyhráli Češi, jeden zápas skončil remízou a tři vyhráli Turci. Já budu tipovat na základě svého srdce a proto doufám, že Češi zvítězí a postoupí do další fáze turnaje.

  • Jan Koloubek

    Nabízíte široké portfolio soutěží na které jde vsadit. Je pravda, že se jeden bookmaker stará o jeden stát a všechny její soutěže? Například u fotbalu?

  • Host chatu

    Dobrý den, v případě Sazka Betu to funguje tak, že se o nabídku starají vždy bookmakeři, kteří to mají ten den v popisu práce. Nemají tedy specializaci na konkrétní sport nebo stát. Někteří z nich se ale specializují na menší sporty, které jsou například jejich zálibou.

  • Petra Kučerová

    Dobrý den, rovnou se přiznám, že mě sport moc nebere. Neuvažujete i o kurzech na něco jiného? Například v jiných státech jsou velmi populární sázky například na držitele Oscarů nebo Grammy. Jana

  • Host chatu

    Dobrý den, pravidelně zařazujeme do naší nabídky i nesportovní sázky. Můžete tam najít sázky jak na kulturní události, tak i na volby. Snažíme se tak vyjít vstříc lidem, kteří by si rádi vsadili, ale nevyznají se ve sportu. Zmiňované Oscary vypisujeme pravidelně. V současné chvíli najdete v sekci Společenské sázky možnost vsadit si na výsledek referenda o setrvání Velké Británie v EU.

  • Luděk

    Zdravím Vás! Nedávno mne jedna sázkovka překvapila dárkem - když se prý zaregistruju, můžu dostat dres. Ale já mám raději SazkuBet. Můžu dostat nějaký benefit i od vás? Pořádáte například nějaké soutěže pro sázkaře?

  • Host chatu

    Dobrý den. Ano, např. k euro 2016 jsme připravili našim sázkařům 2 soutěže a to konkrétně soutěž o 3 000 000 Kč kterou můžete najít na adrese euro.sazkabet.cz a druhou, do které se ještě můžete zapojit o 300 000 Kč v sázkách bez rizika. Tu najdete na adrese https://www.sazkabet.cz/euro-2016/

  • Stiffler

    Všiml jsem si, že máte poslední dobou lepší nabídku Live sázek, je toho vážně mnoho. Můžete mi k tomu říci něco víc?

  • Host chatu

    Dobrý den, od května nabízíme výrazně více zápasů a troufnu si tvrdit, že co se týče šíře nabídky fotbalových a basketbalových zápasů a šíře nabídky podsázek u těchto sportů jsme momentálně nejlepší na trhu a blížíme se světovým sázkovkám. Touto změnou jsme doplnili náš tenisový Live produkt, který již na špičku českého trhu několik let patří.

  • Libor Houml

    Chtěl bych se u vás zaregistrovat ale řadě podmínek nerozumím. Jakou máte nabídku pro nové hráče? A dá se někde zeptat, pokud budu potřebovat vysvětlil systém?

  • Host chatu

    Dobrý den, novým hráčům nabízíme možnost vybrat si jeden ze tří bonusů. Nabídku bonusů si můžete prohlédnout na https://www.sazkabet.cz/cz/kurzove-... Nově nyní nabízíme LIVE bonus v hodnotě až 8 000 Kč. Pokud budete chtít poradit, můžete zavolat na Call centrum Sazky, kde vám ochotně vše vysvětlí.

  • Jiří Hrubý

    Zdravím pane Hercogu. Asi nejsem sám, komu přijde, že české sázkovky zaspaly dobu. Můžete mi říct, jaké jsou novinky v kurzových sázkách? A co je v současnosti trendem ve světě a můžeme se těšit u vás?

  • Host chatu

    Dobrý den, v současné době jsou hlavním trendem live sázky. My jsme se na ně zaměřili a rozšířili jsme nabídku událostí a také příležitostí, na které si můžete vsadit. Novinkou jsou například tzv. „fast markets“ tedy rychlé sázky, kdy můžete vsadit na pětiminutové úseky fotbalového zápasu nebo na zisk míčku v tenisu. Důležitou oblastí je mobilní sázení, které si můžete vyzkoušet jak přes mobilní verzi webu, tak také na aplikaci Sazka Bet, které je dostupná jak pro Android tak i pro iOS.

  • Jirka

    Jak se změnily šance českého týmu po zranění kapitána Rosického?

  • Host chatu

    Dobrý den, dle vývoje náběru sázek to vypadá tak, že i při neúčasti Tomáše Rosického věří sázkaři ve výhru českého týmu. Původně naši bookmakeři předpokládali, že právě díky této absenci budou náběry i kurzy vyrovnanější. Kdo měl pravdu ukáže až výsledek na hřišti.

  • Martin

    Řešíte při vypisování kurzů i záležitosti osobní povahy u zúčastněných hráčů, které by mohly ovlivnit jejich výkon?

  • Host chatu

    Dobrý den, při stanovování kurzů se snažíme získat co nejvíce informací a zohledňujeme i tyto záležitosti. Příkladem mohou být třeba přetažené večerky.

  • Marek

    Dobrý den, kdy úplně vymizí kamenné pobočky a začne se sázet pouze po internetu?

  • Host chatu

    Dobrý den, to nedokážu odhadnout, ale každopádně s nástupem internetového sázení v roce 2009 se podíl kamenných poboček na celkových tržbách stále snižuje. Nicméně i tak si myslím, že pobočkové sázení má svoji nemalou skupinu sázkařů, která dává přednost osobnímu kontaktu s prodejcem před anonymitou internetu. Z toho důvodu jsme v minulém roce zlepšili produkt kurzových sázek na sběrnách Sazky.

  • Čechoslovák

    Kdo má podle vás v současné době větší šanci na lepší umístění? Češi, nebo Slováci?

  • Host chatu

    Dobrý den, odpovím na tuto otázku tak, že bych byl nejradši, když by se Češi a Slováci potkali až ve finále a tam by se ukázalo, kdo je lepší, jelikož oběma týmům přeji úspěch a bylo by to i velice dobré pro nás jako sázkovou kancelář. Slováci mají v současné chvíli lepší výchozí pozici pro postup, ale před sebou nejtěžšího soupeře ve skupině. Tipovat se tedy neodvážím a počkám si na poslední zápasy ve skupinách.

  • Dawe

    Dobrý den,
    mám vsazeno na Anglii jako celkového vítěze Eura, jaká je dle vás pravděpodobnost, že to vyjde? :)

    A ještě jeden dotaz, už roky se těším, že některá sázkovka vypíše kurzy na Velkou pardubickou a nikdy se tomu tak nestalo. Jaký je důvod? A můžeme se na sázení na koníčky v budoucnu těšit?

    Děkuji za odpovědi

  • Host chatu

    Dobrý den, v současné chvíli jsou Angličané dle bookmakerů Sazka Betu čtvrtým největším favoritem na celkového vítěze Eura s kurzem 8:1. Osobně jsem je taky tipoval velmi vysoko, ale jejich výkony tomu zatím nenasvědčují. Co se týká otázky ohledně Velké pardubické, tak musím bohužel konstatovat, že ji nemůžeme zařazovat do naší nabídky, jelikož nevlastníme licenci pro vypisování sázek na koňské dostihy. Tato licence je speciální a nesouvisí s povolením pro provozování kurzových sázek.

  • Kofola

    Dokážete ještě sledovat zápasy, aniž by vám v hlavě naskakovaly kurzy na vítěze?

  • Host chatu

    Dobrý den, od kurzů se při sledování sportovních událostí oprostit dokážu, ale spíše mi v hlavě běží, jak je výsledek utkání výhodný nebo nevýhodný pro Sazka Bet z hlediska zisku.

  • Trenér

    Kdo má podle vás šanci stát se příštím trenérem reprezentace, jelikož Pavel Vrba nejspíš skončí?

  • Host chatu

    Dobrý den, tímto tématem se budeme zabývat nejdříve, až bude odchod pana Vrby od reprezentace potvrzen, ale určitě ne nyní v průběhu Eura. Pak také vypíšeme sázky na příštího trenéra reprezentace a vy si budete moct vyzkoušet tip na svého favorita.

  • Jarda

    Na co byste osobně sázel během olympiády? Vyplatí se sázet na okrajové, méně známé sporty?

  • Host chatu

    Dobrý den, já bych se zaměřil na disciplíny, ve kterých mají čeští sportovci šanci na dobré umístění. Při současné formě by to mohla být například sázka na to, zda Barbora Špotáková získá medaili. Tuto sázku najdete v nabídce Sazka Betu. K druhé části otázky mohu říct, že se vyplatí zaměřit se na méně známé sporty, u nichž máte větší šanci uspět proti bookmakerovi, jelikož se tak často v nabídkách sázkových kanceláří neobjevují a bookmakeři mají menší znalosti o nich.

  • Dotaz

    Mohou u vás bookmakeři sami sázet?

  • Host chatu

    Dobrý den, bookmakeři dle zákona nemohou sázet u naší ani jiných společností, které provozují kurzové sázky.

  • Leo

    Kdy dá ten dřevák Ronaldo konečně gól?

  • Host chatu

    Dobrý den, pokud jste ztratil důvěru ve střelecké schopnosti Ronalda, zkuste si vsadit na jiného hráče.

  • Carlos

    Kolik vás stály prohry outsiderů ze Severního Irska, Maďarska atd.?

  • Host chatu

    Dobrý den, prohry outsiderů nás stojí vždycky spoustu peněz a nejinak tomu bylo i v těchto případech. Mohu říct, že jsem velmi trpěl například při výhře Francie nad Albánií v posledních minutách utkání, kdy jsme vypláceli výhry nejen na výsledek zápasu, ale také na výhru Francie v handicapu 0:1 nebo na počet gólů v utkání nad 1,5.

  • Petr Dolejs - expert

    Dobry den,
    chtel bych Vas zeptat zda si myslite, ze se da KS zivit ? Ja se snazim, ale vim i co je hlad.
    Dekuji Petr

  • Host chatu

    Dobrý den, jsou sázkaři, kteří se kurzovými sázkami živí a k jejich zisku vedou různé strategie. Vždy ale mějte na paměti, že sázení je zejména zábava a že ne vždy se musí dařit.

  • INGR

    Dobrý den pane Hercogu,

    chci se zeptat, zda sázíte i v soukromém životě? A jaká je vaše úspěšnost, jakožto znalce v daném oboru? Můžete prozradit, jaká byla vaše nejvyšší výhra?

    Děkuji za odpověď.

  • Host chatu

    Dobrý den, já jsem vždy sázel jen pro radost a pro zvýšení napětí při sledování zápasů a nikdy jsem do sázení neinvestoval velké částky. Co se týká úspěšnosti, tak mou hlavní snahou bylo držet se v černých číslech.

Foto: archiv

Autor: - red -

Diskuse

Diskuze u článků starších půl roku z důvodu neaktuálnosti již nezobrazujeme. Vaše redakce.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Maďarský brankář Gábor Király ve čtyřiceti letech ukončil reprezentační kariéru.

Hrdina Eura
Teplákový fantom už si za Maďarsko nezachytá, Király v repre končí

Maďarský brankář Gábor Király ve čtyřiceti letech ukončil reprezentační kariéru. Fotbalista, proslulý svými šedými tepláky, v národním týmu za osmnáct let... více

Cristiano Ronaldo.

Vítěz Eura
Ronaldo? Klenot této generace. Ferguson chválí své "dítě"

Původní zpráva Ve výčtu jeho úspěchů chybí už snad pouze titul mistra světa. Cristiano Ronaldo zažívá nejlepší etapu své už tak neskutečné kariéry. Doma si může hladit... více

Čeští fotbalisté se propadli žebříčkem o tři místa.

Žebříček národů
Propad po marném Euru. Češi za Maďary i Severním Irskem

Čeští fotbalisté po nepovedeném mistrovství Evropy klesli v žebříčku FIFA o tři pozice na 33. místo. Noví kontinentální šampioni Portugalci si v červencovém... více

Maďar Zoltán Gera.

Nůžky se nelíbily
VIDEO: Nej brankou Eura byl vyhlášen gól Maďarska

Nejhezčím gólem fotbalového mistrovství Evropy ve Francii byla v internetovém hlasování fanoušků zvolena úvodní trefa Maďara Zoltána Gery v utkání základní... více




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >