Liga mistrů
Senzační obrat! Plzeň výhrou v Moskvě živí naději na postup

27.11.2018 18:30 Aktualizováno 27.11. 22:38

On-line

  • O naději na třetí místo ve skupině G budou bojovat fotbalisté Plzně v pátém kole základních skupin Ligy mistrů. Od 18.55 je čeká utkání v Moskvě, kde se střetnou s domácím CSKA.

  • Fotbalisté Plzně nastoupí v dnešním utkání pátého kola skupiny Ligy mistrů na hřišti CSKA Moskva bez záložníka Jana Kopice, který doléčuje zranění kotníku a začne na lavičce náhradníků.

    Kopic si poranil kotník v zářijovém ligovém utkání se Spartou, dostal na něj sádru a pak měsíc chyběl. V posledních zápasech sice pravidelně hrál v základní sestavě, ale nebyl zcela v pořádku.

    Na levé straně plzeňské zálohy v moskevských Lužnikách nastoupí Kovařík a napravo Petržela. Na hrotu útoku Viktorie dostal opět přednost Chorý před Řezníčkem.

    Zápas CSKA - Plzeň začne v 18:55 středoevropského času. Hlavním rozhodčím bude Nizozemec Danny Makkelie.

  • Základní sestavy:

    CSKA: Akinfejev - Nababkin, Becao, Černov - Fernandes, Vlašič, Bistrovič, Ščennikov - Sigurdsson, Čalov, Obljakov.

    Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Procházka, Hrošovský - Petržela, Čermák, Kovařík - Chorý.

  • 01

    Zápas právě začal.

  • 04

    Bistrovič napřáhl zpoza velkého pokutového území a přízemní střelou protáhl Hrušku. Gólman Plzně ale pouze kontroloval míč a nemusel zasahovat. 

  • 10

    GÓÓÓL!!! Šance Plzně na postup do jarních bojů Evropské ligy se kvůli Milanu Petrželovi blíží limitně nule. Záložník Viktorie nešikovně fauloval v pokutovém území a domácí dostali příležitost kopat penaltu, kterou bezpečně do horního rohu proměnil Nikola Vlašič. Hruška se ani nesnažil.

  • 13
    Žlutá karta

    Obljakov ve středu hřiště zbytečně zajel do soupeře a jako první vidí v zápase žlutou kartu.

  • 15

    Moc nechybělo a mohlo být téměř po zápase. Fernandes si dlouho řikal o balón. až mu přistál na hlavě. Míč letěl těsně nad břevno. 

  • 18

    Obljakov na nic nečekal a rovnou z voleje poslal míč na branku. Ještě hezčím zákrokem se blýskl Hruška, který pohotově vyrazil balón před sebe. 

  • 22

    Výborně se nyní na hranici velkého vápna uvolnil Nikola Vlašić, který to vzal celé na sebe, ale po jeho ráně skončil míč nad břevnem branky, kterou střeží Aleš Hruška.

  • 24
    Žlutá karta

    Čalov udeřil Hubníka do obličeje. Plzeňský kapitán je ošetřován a útočník CSKA naopak obdržel za svůj zákrok žlutou kartu.

  • 26

    První náznak šance Plzeňských přečetl Akinfejev, který situaci přečetl, včas vyběhl a zachytil míč do rukou. 

  • 27

    Čalov si zaběhl za plzeňskou obranu a z hranice malého vápna trestuhodně netrefil branku. Domácí tak stále vedou pouze jednobrankovým rozdílem. 

  • 33

    Plzeň měla k dispozici přímý kp, který zahrával Procházka. Nemyslel to špatně, ale Akinfejev míč v klidu vyboxoval do bezpečí. 

  • 36
    Žlutá karta

    Nepochopitelný zákrok Hubníka. Sigurdsson šel sám proti čtyřem portivníkům a plzeňský kapitán ho zbytečně poslal k zemi. Oprávněně vidí žlutou kartu. 

  • 42

    Hejda se postavil do cesty Čalovovi a ramenem ho knokautoval. Domácímu útočníkovi teče krev z nosu a musí být ošetřován. 

  • 44
    FC Viktoria Plzeň.

    Plzeň se odmítla vrátit do zápasu. Také ona měla k dispozici penaltu po faulu na Řezníka. Procházka zkusil střelu po zemi, kterou Akinfejev pohotově zlikvidoval. 

  • 45

    Konec prvního poločasu.

  • 46

    Druhý poločas začal střídáním v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Georgij Ščennikov, přichází Dmitrij Jefremov

  • 56

    GÓÓÓL!!! Plzeň je zpátky ve hře. Petržela posunul po pravé straně míč, který se dostal až k Romanu Procházkovi nabíhajícímu z druhé vlny. S hodně velkou dávkou štěstí poslal Slovák ve službách Plzně míč nádherně do branky tak, že to ani lépe trefit nešlo. Rozhodně se nejednalo o úmysl, protože sám autor gólu byl hodně překvapený. 

Foto: Robert Sedmík

Autor: ČTK



Diskuse

Diskuze u článků starších půl roku z důvodu neaktuálnosti již nezobrazujeme. Vaše redakce.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Národní koeficient
Český fotbal se propadá, v pohárech asi přijde o jeden tým

Český fotbal je stále blíž k tomu, že od přespříští sezony 2022/23 bude mít v pohárech jen čtyři zástupce a přijde o jeden tým v Lize mistrů. více

Hráči Slavie.

Liga mistrů
Slavia před branou milionářské soutěže, proti je Midtjylland

Fotbalisté Slavie zahájí v úterý úvodním domácím utkáním závěrečného 4. předkola proti Midtjyllandu boj o třetí účast v základní skupině Ligy mistrů. Pražané... více

Slavia si o skupinu Ligy mistrů zahraje s Midtjyllandem či Bernem.

Soupeři
Slavia si o skupinu Ligy mistrů zahraje s Midtjyllandem či Bernem

Fotbalisté Slavie Praha si v závěrečném 4. předkole Ligy mistrů zahrají o účast v základní skupině s vítězem duelu 3. předkola mezi dánským Midtjyllandem a... více

Fotbalisté Bayernu Mnichov.

Finále poháru
Bayern Mnichov porazil PSG. Ligu mistrů tak vyhrál po šesté

Fotbalisté Bayernu Mnichov pošesté vyhráli Ligu mistrů. Svěřenci trenéra Hansiho Flicka ve finále v Lisabonu porazili Paris St. Germain 1:0 gólem odchovance... více




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov