Šlágr kola
Slavia deklasovala Plzeň 4:0 a vystřídala mistra v čele tabulky

01.09.2018 20:58

On-line

  • Úvodní sestavy

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček – Stoch, Hušbauer (C), Sýkora, Zmrhal – Tecl.

    Náhradníci: Kovář – Zelený, Kúdela, Milan Škoda, Baluta, Pokorný, Frydrych.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, R. Hubník (C), Pernica, Limberský – Hrošovský, Hořava – M. Petržela, Al. Čermák, Ma. Zeman – Krmenčík.
    Náhradníci: A. Hruška – Hejda, Chorý, M. Havel, J. Kovařík, Ekpai, Řezníček.

    Rozhodčí: Ardeleánu – Nádvorník, Pospíšil.

  • Slavia vyhrála 6 z minulých 7 domácích ligových vystoupení, naposledy však podlehla Jablonci. Domácí mají se 14 vstřelenými brankami nejlepší ligový útok, Plzeň zase se 2 inkasovanými zásahy nejméně prostupnou defenzivu.

    Plzeň v součtu s loňskou sezónou prohrála jediné z posledních 13 ligových střetnutí (10-2-1).
    Krmenčík během minulých 8 ligových zápasů vstřelil 11 gólů.

  • 01

    Utkání právě začalo. 

  • 03

    GÓÓÓL! Hned zkraje zápasu je tu úvodní branka. Slávisté měli ponechanou výhodu a po rychlé kombinace si na centr z levé strany naskočil TOMÁŠ SOUČEK a překonal Kozáčika. Už před tím přišlo první varování Pražanů, když zleva prověřil brankáře hostů Tecl. 

  • 06

    Petržela pálil z dálky po rohovém kopu Plzně. Míč ale poslal do slávistického kotle. 

  • 09

    Hušbauer se dostal do své oblíbené pozice ze střední vzdálenosti. Jeho skákavá střela zamířila přesně do náruče Kozáčika. Na druhé straně šla střela Čermáka těsně vedle. 

  • 10

    Komplikace pro Slavii. Deli musí po deseti minutách střídat a místo něj nastupuje Ondřej Kúdela. 

  • 11

    Krmenčík dal o sobě poprvé vědět. V zakončení mu na poslední chvili zabráni skluzem Ngadeu. 

  • 20:55

    Slavia naprosto deklasovala úřadující mistra a Plzni nadělila na zpáteční cestu čtyři góly. Západočeši po celý zápas téměř vůbec neprověřili fomácího brankáře Koláře. Navív přes poločas hráli o deseti a Hubník chyběl hodně v defenzívě hostů. 

  • 21

    Nepříjemná statistika hovoří proti Plzni. Už více jak čtyři roky nedala v Edenu gól. Naposledy se tak stalo v dubnu 2014 při výhře 2:0.

  • 28

    První žlutou kartu vidí Roman Hubník, který udeřil v souboj Sýkoru do hlavy. 

  • 37

    Důležitý moment zápasu. Josef HUšbauer mohl z penalty posílit vedení Slavie, ale pokutový kop se mu nevydařil a poslal ho do ideálních místo pro Kozáčika, který míč vyboxoval do bezpečí. 

  • 40

    GÓÓÓL! Ihned fauloval v pokutovém území Roman Hubník. Plzeňský stoper po druhé žluté uviděl červenou a musel předčasně opustit hřiště. K penaltě se tentokrát postavil Slovák Miroslav Stoch a ten svůj pokus bezbpečně k tyči proměnil a Slavia vede 2:0.

  • 45+3

    První poločas skončil. 

  • 45+3

    Slavii vyšel ideálně jak začátek, tak konec úvodního dějství. Hned ve třetí minutě poslal Pražany do vedení Souček. Následně se hra vyrovnala, ale těsně před koncem zahrávali domácí dvě penalty. Tu první Hušbauer zahodil, ale následně se vykartoval Hubník a druhý pokus už proměnil Stoch. Slavie míří za třemi body a duel dvou posledních mistrů má výborně rozehraný. Navíc její soupeř bude hrát o deseti. 

  • 46

    Začal druhý poločas. 

  • 52

    Hušbauer šel skluzem do souboje a byl v něm pozdě. Za svůj zákrok vidí žlutou kartu. Následně si Plzeň vytvořila největší šanci v zápase. Levá strana defenzivy Slavie zcela propadla, když nechala naprosto osamoceného Milana Petrželu, ten ale absolutně nezvládl zakončení a míč se dokutálel k protějšímu rohovému praporku.

  • 68

    V uplynulé čtvrthodině se hra celkem uklidnila a žádný z týmů si nepřipravil vyloženou příležitost. 

  • 71

    GÓÓÓL! Pražané míří za vítězstvím. Hušbauer poslal před branku nadýchaný centr, na který se skluzem dostal JAROMÍR ZMRHAL a střelou o tyč navyšuje vedení Slavie na 3:0.

  • 83

    V závěru zápasu dochází ke střídání na obou stranách, nicméně Plzeň nedokázala pořádně ohrozit Koláře a už se pomalu smiřuje s první porážkou v sezoně. 

Foto: ČTK , Kubeš Slavomír

Autor: ČTK



Diskuse

Diskuze u článků starších půl roku z důvodu neaktuálnosti již nezobrazujeme. Vaše redakce.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Nejlepší kanonýr Hoffenheimu Kramarič má fanklub v Čechách.

Chorvatský fotbalista
Nejlepší kanonýr Hoffenheimu Kramarič má fanklub v Čechách

Zřejmě jediným chorvatským fotbalistou, který má v Čechách vlastní fanklub, je útočník Hoffenheimu Andrej Kramarič, jemuž fandí celá obec Krámy na Příbramsku.... více

Ikona českého fotbalu Vladimír Šmicer.

Iniciativa
Šmicer, Baroš, Koller. Bývalí reprezentanti jdou do boje za čistý fotbal

Bývalí reprezentanti Vladimír Šmicer, Milan Baroš, Jan Koller nebo funkcionář Rudolf Řepka v pátek představili iniciativu za změnu českého fotbalu. Chtějí... více

Česká fotbalová reprezentace.

Liga národů
České fotbalisty doplnili Rabušic, Poznar, Malinský a Sáček

Českou fotbalovou reprezentaci pro středeční zápas Ligy národů ve Skotsku doplnili útočníci Michael Rabušic s nováčkem Tomášem Poznarem a záložníci Tomáš... více

Martin Hašek.

Sportovní kauza
Hašek: Ve Spartě mi lhali, chtěli mě zdeptat a dehonestovat

Fotbalista Martin Hašek, který je ve sporu s pražskou Spartou kvůli jednostranně vypovězené smlouvě, v rozhovoru s Aktuálně.cz uvedl, že mu během angažmá na... více




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov