Světový pohár
ANKETA: Nový dres pro Čechy i další země. Který je nejhezčí?

03.03.2016 13:00 Původní zpráva

Ještě ani neproběhlo mistrovství v Rusku. Hokejový svět už ale vyhlíží především Světový pohár. Událost, která nemá pevně danou periodicitu ani herní systém. Přesto přitahuje hokejové fanoušky jako magnet. Není divu. Právě do kanadského Toronta se letos sjedou nejlepší hokejisté světa.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Na co na drezu lev? Třihlavý orel, z toho jedna hlava bílá a kolem javorové listí - dvouhlavý orel za Rusko, bělohlavý orel za USA a listí za Kanadu. Proč? Ze země lva tam není nominován ani jeden hráč.

0 hlasů

Byl bych raději, kdyby na našich dresech byl větší (hlavní) český znak, tj. se všemi zeměmi. Že je tam "pouze" český lev nemusí samo o sobě být nic chybného: je to malý symbol republiky a aj po většinu doby existence Československa (což byl stát původně 5 zemí, posléze 4) jím byl. Jenomže tehdy jsme tu neměli početnou menšinu národnostních Moravanů a Slezanů, kterým by to vadilo. Jestliže tito dnes cítí, že je použití malého zn. u repre uráží/nereprezentuje, mělo by se jim vyhovět a vrátit se k větší variantě znaku.
A navíc – ta současná figura lva od J. Loudy je oproti prvorepublikovému Kyselově (nebo Španielově, Kursově či Preissigově) provedení hodně nepovedená, unylá, lev má subtilní tělíčko, ten jeho skok-neskok; prostě, chybí tomu něco, lev nebudí vážnost a strach, nekouká se na to dobře! Nelíbí se mi to. Nerad, ale musel jsem v anketě hlasovat pro dres jiného státu…

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov