Fotbalový šampionát
5. den MS. Anglie slaví, v nastavení rozhodl její kapitán

18.06.2018 13:30 Původní zpráva

On-line

  • 13:30

    Dobrý den, vítejte u on-line přenosu z pátého hracího dne světového šampionátu ve fotbalu. Dnešní program odstartuje ve čtrnáct hodin soubojem Švédska s Jižní Koreou v rámci skupiny F. Poté se rozjede i skupina G, Belgie nejprve změří síly s Panamou (17:00), večer Tunisané vyzvou Angličany (20:00).

  • 13:32

    Základní jedenáctky pro utkání Švédska proti Jižní Koreji:

  • 13:35

    První utkání pondělního programu se bude hrát na stadionu v Nižném Novgorodu. Švédové vyhráli jediný z posledních sedmi zápasů, přičemž v posledních třech navíc nedokázali dát gól. Ve formě ale do Ruska nepřijeli ani Jihokorejci, kteří zvítězili v jediném z posledních šesti utkání.

  • 13:41

    Skupina zhruba 120 švédských fanoušků prožila obrovské zklamání ještě před výkopem úvodního zápasu jejich reprezentace na mistrovství, na poslední chvíli jim totiž byl zrušen plánovaný let. VÍCE ZDE 

  • 13:45

    Brazilský brankář Allison v závěru včerejšího zápasu se Švýcarskem praskl nafukovací míč, který diváci vhodili na hřiště. Na internetu ihned začalo kolovat vtipné video, jež celou situaci znázorňuje trochu jinak.

  • 13:52

    Dánský záložník William Kvist se navzdory zranění nevzdal naděje, že se na šampionátu ještě objeví. V sobotním duelu proti Peru utrpěl při kontaktu s Jeffersonem Farfánem zlomeninu dvou žeber a poranění plic, dnes odletěl domů do Dánska na podrobné vyšetření.

    Zůstává však pozitivní. "Situace je taková, že se můj stav zlepšuje. Šampionát je dlouhý, a pokud bychom se dostali daleko, existuje slabá šance, že bych se ještě mohl na mistrovství světa objevit. To ale brzy zjistíme," uvedl hráč ve videu na facebooku.

  • 13:55

    Pro souboj Švédska s Jižní Koreou je vše připraveno, hráči jsou na hřišti a stadionem zní státní hymny.

  • 14:00

    Utkání skupiny F mezi Švédskem a Koreou bylo zahájeno!

  • 14:08

    Úvod zápasu je opatrný, více u míče jsou ale možná trochu překvapivě Korejci.

  • 14:12

    Start světového šampionátu přinesl další část nekonečného sporu o tom, jestli je lepší Cristiano Ronaldo nebo Lionel Messi. Navrch teď mají příznivci portugalského útočníka, jeho hattrick proti Španělsku byl skutečně působivý. Naopak Messi jako lídr Argentiny selhal při penaltě, statistika však říká, že v téhle dovednosti jsou na tom obě fotbalové hvězdy podobně.  VÍCE ZDE

  • 14:15

    Podobně vzletné výrazy se často nadužívají, ale když řekneme, že sobotní zápas s Argentinou sledoval celý Island, daleko od pravdy nejsme.

  • 14:18

    V prvních osmnácti minutách zápasu Švédska s Jižní Koreou diváci žádnou větší šanci neviděli, ani jeden z týmů nechce udělat chybu.

  • 14:21

    První šance! Sám před korejským brankářem se objevil švédský útočník Berg, zblízka však vystřelil jen doprostřed brány, skóre se nemění.

  • 14:26

    Střetnutí Švédska s Jižní Koreou je zatím na góly chudé, tak si připomeňme včerejší parádu Brazilce Philippe Coutinha pohledem přímo z hlediště stadionu:

  • 14:28

    Korejci musejí nuceně střídat, ve 28. minutě ze hry odchází kvůli zranění Park Joo-Ho, místo něj nastupuje Kim Min-Woo.

  • 14:35

    Švédové začínají více kontrolovat hru, korejská obrana je ale zatím dobře zformovaná. Asiaté měli několik náznaků protiútoku, příliš nebezpeční však nebyli. 

  • 14:42

    Do další dobré pozice se dostal Berg, z úhlu ale vystřelil jen vedle. Oba týmy se ještě předtím dožadovaly odpískání pokutového kopu, sudí však žádný ze soubojů neposoudili jako faul.

  • 14:46

    První poločas skončil, Švédsko hraje s Koreou 0:0.

  • 14:48

    Korea byla v úvodu zápasu aktivní, postupně ale začali tempo hry udávat Švédové. Největší šance měl útočník Berg, především ta z dvacáté minuty po gólu volala. Jinak se ale Seveřané nemohou přes převahu v držení míče do zakončení příliš dostat, korejská obrana si počíná dobře.

  • 15:02

    Začal druhý poločas!

Foto: ČTK/ZUMA/Virginie Lefour, ČTK/PA/Adam Davy, Adam Davy

Autor: - krm -



Diskuse

Diskuze u článků starších půl roku z důvodu neaktuálnosti již nezobrazujeme. Vaše redakce.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Cristiano Ronaldo předvedl nůžky ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Nádherné trefy
VIDEO: Nůžky Realu i Pavardova trefa. Rok 2018 přinesl krásné góly

Původní zpráva Ani v uplynulém roce nebyla nouze o parádní góly. Mistrovství světa ve fotbale, Liga mistrů či nejvyšší soutěže, tam všude padaly nádherné branky. Těžko zvolit... více

Jablonec získal v Evropské lize druhý bod do tabulky.

Další bod
Jablonec rychle vedl, s Astanou ale nakonec remizoval

Fotbalisté Jablonce ve 3. kole Evropské ligy doma remizovali 1:1 s Astanou a do skupiny K si připsali druhý bod. Zůstávají však na posledním místě se ztrátou... více

Fotbalisté Francie se po šestnácti letech vrátili na první místo.

Usedla na trůn
Triumf na MS vynesl Francii po 16 letech do čela žebříčku FIFA

Francie se po zisku titulu mistra světa posunula do čela žebříčku mezinárodní federace FIFA, kde byla naposledy před 16 lety, v květnu 2002. Dosavadní lídry... více

Jaromír Bosák objasnil svůj výrok.

Vyjádření k MS
Bosák: Nejsem aktivista. Dotknu se Ruska a je oheň na střeše

Původní zpráva Je jedním z nejoblíbenějších českých fotbalových komentátorů, ale v závěru uplynulého ruského šampionátu rozezlil mnoho svých příznivců. Jaromír Bosák během... víceDiskuse (11)




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov