Cyklistika
Tour de France zná vítěze. Thomas v časovce potvrdil triumf

28.07.2018 17:35

On-line

  • 11:00

    Hezké sobotní dopoledne. Letošní ročník Tour de France má před sebou předposlední 20. etapu, která se ponese ve znamení individuální časovky jezdců. Na všechny cyklisty čeká úsek o délce 31 kilometrů ze Saint-Pée-sur-Nivelle do Espelette.

    Po celém úseku se pojede převážně po rovině a jezdci se během trato dostanou maximálně do výyšky 172 metrů nad mořem. Dnešní etapa rozhodne velmi pravděpodobně o celkovém vítězi letošní Tour, protože bývá tradicí, že se na závěr při cestě do Paříže na vedoucího jezdce neútočí. 

  • 11:15
  • 11:30

    Průběžné pořadí Tou po 19. etapě z 21

    1. Geraint Thomas (Team Sky) 79:49:31 hod.
    2. Tom Dumoulin (Sunweb) + 2:05
    3. Primož Roglič (Lotto NL-Jumbo) + 2:24
    4. Chris Froome (Team Sky) + 2:37
    5. Steven Kruijswijk (Lotto NL-Jumbo) + 4:37
    6. Mikel Landa (Movistar) + 4:40
    7. Romain Bardet (AG2R La Mondiale) + 5:15
    8. Daniel Martin (UAE Emirates) + 6:39
    9. Nairo Quintana (Movistar) + 10:26
    10. Ilnur Zakarin (Kaťuša – Alpecin) + 11:49

  • 12:00

    Dvacátá etapa Tour de France v podobě časovky právě odstartovala. 

  • 12:01

    Jako první se na trať dlouho 31 kilometrů vydal Američan Craddock z týmu Education First.

  • 12:05

    Craddock ukazuje zatím profil dnešní etapy a hned zkraje čeká na cyklisty táhlé stoupání. 

  • 12:10

    Minimálně pětice jezdců už je na trati. Největšího potlesku se dočkal domácí Francouz Demare, který vyjel do individuální časovky se startovním číslem pět. 

  • 12:15

    Závodníkům bude stěžovat trať déšť, který trvale padá na asfalt v jihozápadním cípu Francie. 

  • 12:21

    Z první skupiny vyrazil také již Američan Taylor Phinney, čtvrtý muž z olympijské časovky v Londýně v roce 2012. 

  • 12:50

    V cíli už jsou první závodnici a jsou stanoveny časy, se kterými se budou ostatní srovnávat. Na vedoucí pozici je zatím Thomson, jenž byl zhruba o minutu rychlejší než Američan Lawson Craddock, když absolvoval trasu v čase 46:09.

  • 13:17

    Michael Hepburn se zatím stává nejrychlejším mužem proti chronometru v čase 42:15 a s náskokem 2 minut a 11 sekund na druhého Poláka Bodnara. Komu se naopak časovka vlemi nepovedla je Niki Terpstra Nizozemský cyklista z týmu Quick-Step ztrácí na prvním mezičase již čtyři minuty.

  • 13:45

    Vedoucí pozice se nám na mezičasech nemění. Nutno dodat, že v následujících minutách by ani neměli startovat cyklisté, kteří by s tím mohli něco udělat.

  • 14:12

    Na trať se vydalo slovenské eso! Peterovi saganovi zbývá pouze zvládnout dnešní a závěrečnou etapu v časovém limitu, aby se stal pošesté nejlepším sprinterem na Tour de France!

  • 14:25

    Nilsa Politt dlouho atakoval Hepburna, nakonec ale nedokázal Australana překonat. S časem 42'44" mu tak patří druhá příčka.

  • 14:39

    Španěl Casrtoviejo se ukazuje jako soupeř Hepburna a bojuje o první místo. Na druhém mezičase devět kilometrů před cílem ztrácí deset sekund. 

  • 14:50

    Peter Sagan stále jede tak, jak potřebuje. Na druhém mezičase jsou to již čtyři minuty, což ale není nic, kvůli čemuž by mezi slovenskými fanoušky měla nastat panika

  • 14:56

    Španěl Castroviejo bojoval s Hepburnem po celé trati, nakonec dojel do cíle o osm sekund později a řadí se na druhé místo. 

  • 15:01

    V cíli už je také Peter Sagan- Je z toho 67. pozice a čas 48'03". Slovenský cyklista se už tak může plně soustředit pouze na závěrečnou etapu a spurt pod Eiffelovou věží, na který ještě nedosáhl.  

  • 15:05

    Časovka má nového vedoucího závodníka. Španěl Soler poráží Australana Hepburna o necelých pět sekund a posouvá se do čela dnešní etapy. 

  • 15:17

    Nebude trvat dlouho a pravděpodobně bude znám nový nejrychlejší čas. Dánský jezdec Andersen z týmu Sunweb projel druhým měřeným úsekem ze všech nejrychleji!

Foto: AP/Mario Stiehl

Autor: - jic -



Diskuse

Diskuze u článků starších půl roku z důvodu neaktuálnosti již nezobrazujeme. Vaše redakce.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana.

Zásah policie
Cyklista Quintana se brání podezření z dopingu

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana se ohradil proti podezření z dopingu, o němž se začalo mluvit poté, co policie na Tour de France prohledala hotel jeho týmu... více

Šok na Tour, favorit kvůli potížím se zády odstoupil.

Cyklistický závod
Šok na Tour, favorit kvůli potížím se zády odstoupil

Z cyklistické Tour de France odstoupil před středeční královskou 17. etapou loňský vítěz závodu Egan Bernal. Kolumbijský jezdec měl potíže se zády, kvůli... více

Ilustrační foto.

Nejslavnější cyklistický závod
Organizátoři potvrdili čas konání Tour de France v srpnu

Aktualizováno 15.04. 15:58Nejslavnější cyklistický závod Tour de France byl kvůli pandemii koronaviru odložen o dva měsíce a začne až 29. srpna. více

Nairo Quintana.

Cyklistika
Hvězdný vrchař o Tour de France nepřijde

Kolumbijský vrchař a specialista na etapové závody Nairo Quintana po přestupu do kontinentální stáje nepřijde o Tour de France. více




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov