Tour de France
Muže ve žlutém prověřily hory, Kreuziger si polepšil

21.07.2019 17:00 Původní zpráva

On-line

Obnovit

  • Cyklisté zítra mají volný den, aby načerpaly síly před dalšími etapami. Přeji pěkný zbytek neděle a těším se u dalších online přenosů.

  • Roman Kreuziger je po dnešní etapě čtrnáctý, Pinot se posunul na čtvrtou pozici, pouhé čtyři body Kruijswijka.

  • Roman Kreuziger dojíždí po boku Quintany a Urana s tříminutovým zpožděním. Kolumbijský jezdec ani dnes nezazářil a je otázkou, jestli ho na pozici lídra Movistar nenahradí Landa.

  • Osmapadesát vteřin za dnešním vítězem dojíždí Pinot v závěsu s Landou. Oba do toho v závěru neskutečně šlápli a polepší si v konečném zúčtování. Julian Alaphilippe zažil první horší den, přesto se zachraňuje a zůstane i nadále ve žlutém trikotu!

  • Vítězem patnácté etapy Tour de France je Simon Yates! 

  • Geraint Thomas a Steven Kruijswijk se pokusili o nástup a najedou na Alaphilippa nějakou tu sekundu. Simon Yates je pět set metrů od etapového prvenství. 

  • Jenže Thomas se nevzdává a nastupuje, rozhodně nechce pustit Pinota před sebe! Julian Alaphilippe je v problémech, protože britský jezdec se v závěru nešetří, chce Francouze svléknout ze žlutého!

  • Julian Alaphilippe dnes uhájí žlutý trikot, Geraint Thomas měl před dnešní etapou na Pinota náskok minutu a deset vteřin, dva kilometry před cílem už je to jen deset sekund, které francouzskému jezdci chybí. Patnáctá etapa pomůže v průběžném pořadí i Romanovi Kreuzigerovi. 

  • Pinot i Alaphilippe jakoby se snad ani včera neunavili. To, co na trati předvádí je neskutečné. Přeci jen trochu poodjíždí včerejší vítěz, na kterého doráží Bernal. Pinot si dnes jistě dělá zálusk i na vyzyvatele Gerainta Thomase, na kterého potřebuje najet ještě deset sekund. 

  • Pinotovi to vyšlo, předjel muže ve žlutém trikotu! Ten to však nevzdává, ukazuje, že mu vedoucí dres dává křídla. Tohle bude velmi zajímavé vyvrcholení dnešní etapy. 

  • Pořadím vpřed se posouvá i včerejší vítěz Pinot. Julian Alaphilippe je snad poprvé na Tour v problémech. Geschke tam teď poplácal muže ve žlutém a podpořil ho v těžké chvíli. 

  • Landa má snad skrytý motor, to není možné, jak teď letí po trati! Na Simona Yatese už ztrácí jen minutu, to bude drama až do konce. 

  • Simon Yates se teď pere s těžkým sklonem vrcholu, do konce etapy zbývá sedm kilometrů. Geschke už ztrácí padesát dva vteřin, další půl minuty pak Landa s Kamnou. Další skupinka včetně Quintany a Kreutzigera je minutu a čtyřicet sekund za vedoucím Yatesem. 

  • Famózně teď šlape do pedálů Mikel Landa. Quintana ani Bardeit jeho tempo neudrželi, španělský cyklista už na vedoucího Simona Yatese ztrácí jen minutu a půl. 

  • Minutu a čtyřicet sekund ztrácí skupinka kolem Romana Kreuzigera, kde do penálu šlápl Nairo Quintana, Chtělo by to, aby český jezdec zachytil kolumbijcův nástup. 

  • Simon Yates útočí na druhé etapové vítězství. Geschke jen kroutí hlavou když sleduje tempo svého rivala. 

  • Kreuziger se stále drží mezi skupinou těch nejrychlejších a útočí tak na skvělý etapový výsledek. 

  • Foix Prat d´Albis měří téměř dvanáct kilometrů s průměrným sklonem 6,9 procent. Jsou zde ale velmi obtížné úseky střídající se s relativní rovinou. Do vrcholu už najíždí Simon Yates s Geschke. 

  • Polepšit si dnes může Nairo Quintana, který jede ve skupince za vedoucí dvojicí. Své domestiky má však minutu za sebou. Muž ve žlutém Alaphilippe se nechal předjet celou skupinou, aby se před závěrečným stoupáním na Prat d´Albis občerstvil. Brzy však balík docvakl, cyklisté se pomalu přibližují do města Foix, kde dnešní etapa končí.

  • Velké problémy má Lutsenko, začíná ztrácet. Stejně tak i Roman Bardet, který se odtrhl od skupiny čítající Romana Kreutzigera. Tento balík už je čtyřicet devět vteřin vzdálen vedoucí dvojici.

Foto: ČTK

Autor: - cih -



Diskuse

Diskuze u článků starších půl roku z důvodu neaktuálnosti již nezobrazujeme. Vaše redakce.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Mark Cavendish věří, že ještě nějaká vítězství ve své kariéře přidá.

Vyhlášený spurtér
Mark Cavendish s koncem cyklistické kariéry nespěchá, chce jezdit dál

Britský cyklista Mark Cavendish poopravil své nedělní prohlášení, že zřejmě brzy ukončí kariéru. Pětatřicetiletý vyhlášený spurtér, který má na kontě 30... více

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana.

Zásah policie
Cyklista Quintana se brání podezření z dopingu

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana se ohradil proti podezření z dopingu, o němž se začalo mluvit poté, co policie na Tour de France prohledala hotel jeho týmu... více

Šok na Tour, favorit kvůli potížím se zády odstoupil.

Cyklistický závod
Šok na Tour, favorit kvůli potížím se zády odstoupil

Z cyklistické Tour de France odstoupil před středeční královskou 17. etapou loňský vítěz závodu Egan Bernal. Kolumbijský jezdec měl potíže se zády, kvůli... více

Český profesionální cyklista Jan Hirt při 16. královské etapě Giro d´Italia v roce 2017.

Finanční problémy
Hirt a Černý trpí. Skončí stáj CCC v cyklistice?

Cyklistická stáj CCC potvrdila, že s koncem letošního roku přijde o stejnojmenného hlavního sponzora. Generální manažer Jim Ochowicz však ujistil, že se bude... více




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov