Rozhodnutí WADA
Rusko bez olympijských her! Za doping dostalo čtyřletý trest

09.12.2019 11:43

Aktualizujeme. Rusko nesmí příští čtyři roky vystupovat na vrcholných sportovních akcích pod svou vlajkou a se svou hymnou. Týká se to olympijských her v Tokiu 2020, zimní olympiády 2022 v Pekingu a světových šampionátů v různých sportech. Kvůli dopingovému skandálu, jehož posledním dějstvím byla manipulace s daty z moskevské laboratoře, o tom dnes rozhodl výkonný výbor Světové antidopingové agentury (WADA).

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • - - (2 hlasy) 09.12.2019 18:06

    Trochu sebereflexe by neškodilo. Vy Rusové neustále podvádíte a lžete...

  • Jeroným Pražský jr (2 hlasy) 09.12.2019 12:15

    Putinova svoloč se postupně dostává mimo civilizaci.

  • Jeroným Pražský jr (1 hlas) 09.12.2019 20:40

    Je to prosté Rozlile. Dokud budete lhát, zapírat a podvádět, tak na...

  • antonin vaclav (1 hlas) 09.12.2019 19:05

    Konečně už budou naši sportovci dostávat ty medaile když tam nebudou...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Kolektivní vina to je pěkná sviňa.

0 hlasů

Zarmoucený z rozhodnutí Světové antidopingové agentury je také legendární hokejový obránce Vjačeslav Fetisov. Na druhou stranu, dopředu před ním varoval.

„Měli jsme možnost vyjít z dopingové krize a získat zpět důvěru. Jedním z kroků bylo poskytnutí údajů (z laboratoře), ale experti zjistili, že byly změněny. Co jsme mohli v takové situaci očekávat? Může to zničit celý ruský sport. Kdo nám teď vrátí reputaci? To bude nesmírně složitý proces,“ řekl Fetisov.

Podle dvojnásobného olympijského vítěze nebude mít odvolání k arbitráži CAS žádný význam.

„Jasně, že bychom se měli odvolat, ale nejsem si jistý, že máme dost důkazů pro naši nevinu. To, že rozhodnutí WADA bylo jednomyslné, ukazuje, že důkazy proti nám byly velmi silné. Tady žádná politika nehraje roli,“ má jasno 61letý bývalý hokejista.

Vjačeslav Fetisov (vlevo) a Viktor Tichonov
Vjačeslav Fetisov (vlevo) a Viktor Tichonov

Fetisov zároveň přiznal, že je potřeba v ruském sportu prosadit zásadní změny.

„Jestli je čas zbavit se všech, kteří měli něco společného s ruským dopingem? Myslím si, že ano. Je to jedna z možností, jak najít cestu ven,“ říká.

Zdroj: https://www.idnes.cz/oh/olympismus/marija-lasickeneova-fetisov-medvedev-ohlasy-reakce-rusky-trest-doping.A191209_154308_sport_oh_mt2

0 hlasů

Konečně už budou naši sportovci dostávat ty medaile když tam nebudou ty Rusové.Ještě by to chtělo nadopovat tu Čínu a je.

1 hlas

To sem rad; konecne budeme tleskat a plakat radosti jen a jen anglo-germansym super atletum, rozhodla anglo-germanska WADA s jeji anglosaxonskym Wada prezidentem. Bravo!

0 hlasů

Trochu sebereflexe by neškodilo. Vy Rusové neustále podvádíte a lžete a považujete to za svou výhodu nad zbytkem světa. No tak hledejte spojence :-)

2 hlasy

A kde jsou nejake dukazy? Uz je to ostudny. Nejaky prase koupeny Rodcenko. byvaly prezident Rusada mixuje napitky s drogama, ktery dava ruskym sportovcum, potom rychle utece na zapad, aby se ho nikdo nemohl na nic zeptat, a jako odpovedny za doping v Rusku, proc tam nezustal a neodpovedel jak se vse delalo atd.,, ale to vsechno se dela az potom, az zmizi. To samy se Skripalem, nikdo se ho nemuze na nic zeptat, jak to bylo a co bylo, A kolik tehle anglosaxonskych pripadu uz bylo? Uz je to ostudny, tyhle zakerny a lstivy anglo-germansky podrazy.

0 hlasů

Je to prosté Rozlile. Dokud budete lhát, zapírat a podvádět, tak na žádné olympiády nepojedete. Sport je o soutěžení podle pravidel, ne o vítězení za každou cenu i podvodem.

1 hlas

Tak se dobre divej kdo dostane nejvice zlatych na pristich olympiadach, za kym budou stat vsechni fanousci a jeste kdo vyhraje evropsky a svetovy fotbalove pohary. To bude prekvapka. Nemuzu se dockat!

0 hlasů

To jako rusáci bez státní příslušnosti? Vždyť ti jsou bez bobulí hluboce v poli poražených :-))))))

0 hlasů

Abych nezapomnel! Nebudou k tomu potrebovat ani hymnu, ani prapory.

0 hlasů

Putinova svoloč se postupně dostává mimo civilizaci.

2 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov