Palčivé téma
Babiš kritizuje inflační doložku k církevním restitucím

11.11.2013 21:18

Předseda hnutí ANO 2011 Andrej Babiš kritizuje inflační doložku k církevním restitucím. Stát by měl církvím vyplatit během 30 let celkem 59 miliard korun. Babiš upozornil, že tato částka není pevná, inflační doložka ji může zvýšit, a to vzhledem k oslabování české koruny významně.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Petr Vonásek (12 hlasů) 11.11.2013 21:58

    Pan Babiš mě svou kritikou doložky k církev. restitucí příjemně...

  • Pavel Johanides (9 hlasů) 12.11.2013 06:07

    Kalouskův ,,dar církvím,, , aneb ,,Kalouskovy odpustky,, musí občané...

  • Uplnej Vypatlanec (9 hlasů) 12.11.2013 07:05

    ze by treba cirkev musela dolozit, co ji patrilo ?! a proc maj neco...

  • Uplnej Vypatlanec (6 hlasů) 12.11.2013 07:03

    a co treba varianta, ze kluci "pravicacky" neco upekli a teprve ted...

  • Jiří Susa (5 hlasů) 12.11.2013 07:59

    "Pán Bůh jen tichounce mlčí, protože v debatě by to prohrál" François...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Vysvětlí mi někdo proč se vrací majetek církvím, které v roce 1948 neexistovaly?

0 hlasů


Třeba se otevře i pokračování odsunu. Koho ještě odsunout? Třeba církev? Nebo s odkazem na objev pana prezidenta INVALIDY? jSOU NA VOZÍČCÍCH NEDŮSTOJNÍ! Tedy jak kdo, nejde o vozíček, jde o člověka, kdo nedůstojný sám o sobě, vozíkem to nevylepší. Kdo pamatuje ruské invalidy, který se šoupali po ulicích po zadku a v rukou měli dřevěné žehličky na opírání? Proč tu není taková fotka vztahu k handicapovaným? Bylo to ovšem mimo metropole, komunistický režim je vysunul, (než se vyléčí všechno) aby nekazili důstojný svět budovatelů. Já tu fotku neudělal, byl jsem zatčen hned jak jsem tam přijel a čekal potíže na odjezdu. I tito lidé v prachu z hovězího hnoje často s vyznamenáními na hrudi BYLI DŮSTOJNÍ, ač bojovali proti nám. Jen prašivý pes by s nimi mohl pohrdat, aby skryl svou prašivost.

0 hlasů

A proč to kritizuješ, babiši? Infalční doložka je naprosto běžná a logická součást podobných smluv. Lidé ji mají např.ve smlouvách o životním pojištění. Prostě tam, kde se peníze rozkládají na dlouhý čas, je to nejen běžné, ale i logické. K čemu by bylo např.penzijní připojištění, založené v roce 1993, s cílovou částkou 400 tisíc (tehdy pěkná suma), s cílem vypalcení někdy v roce 2030, tehdy třeba suma na zakoupení jednoho chleba,kdo ví, do budoucna nikdo nevidí. Zrovna tak u restitucí. Stát měl 2 možnosti - vypaltit peníze hned, pak by nemusel řešit inflaci. Nebo si domluvit splátky. Víš, babiši, ty nejsi takový debil, abys to nechápal. (nechápat to budou voliči čssd). Ty prostě jen hledáš důvod, proč to napadnout, hledáš nějakou omluvu za to, že jsi před volbami proti restitucím nijak nebrojil. Já ti rozumím, chceš do vlády s čssd a restituce jsou překážka. No pořád lepší, než kdyby byl překážkou třeba můj život. To by se jistě našel nějaký "rozumný" důvod, proč mě zlikvidovat, nějak hezky by se to póvlu zdůvodnilo. Třeba by se mu řeklo, že po nocích vyrábím inflaci :-) A póvl by souhklasně mručel, protože sám není schopen uvažovat. babiši, mám lepší nápad. vyvlastníme ti všechen tvůj majetek, s tím, že někdy za 40-60 let se budeme bavit o tom, zda se má vrátit a pak budeme diskutovat o tom, že je špatné to vracet a že se nic vracet nemělo. Až tímto projdeš, tak pak máš právo kritizovat církevní restituce. Teď se ukazuješ jen jako blbý, bezohledný zlodějský komouš.

1 hlas

Církevní restituce jsou podvodem a megatunelem od samého počátku. Nevím, proč by se měl katolický pedofil válet v našich daních a nic nedělat, zatímco je zdravotnictví v kolapsu a hasiči jezdí v třicet let staré technice. Duko a Kalousku, vraťte, co jste nakřečkovali !

2 hlasy

Babiše jsem nevolil, ale toto je blábol. KDU-ČSL podrazila vždy každého s kým vládla, nebo se o to alespoň pokusila. Divím se ANO a ČSSD, že s nimi chtějí jít do společné party. To raději ÚSVIT a církevní restituce budou vyřešeny. O zákon nepůjde, ten se zřejmě nedá změnit, ale prováděcí předpisy se upravit dají a tím zmírnit následky špatně vypracovaného a zlodějského zákona.

0 hlasů

Od pana Babiše očekávám, že bude makat ( ve vládě) jak sliboval. Od pana Sobotky, že bude sloužit ( právník je v podstatě sluha, nikoli vládce) všem, kteří chtějí opravdu makat pro společnost nikoli pouze pro sebe. Panu Bělobrádkovi ( Dukovi),že není nic tak svaté, aby to nemohlo být zneuctěno penězi !!!

0 hlasů

S předáváním majetků a prvními splátkami by měly být ihned zastaveny dotace církvím na platy kněží. Mohou je hradit z prodeje či pronájmu majetků a finančních splátek. Dublování je bezdůvodné obohacení.

2 hlasy

Dvě miliardy ročně plus 1,5 miliardy "na provoz", to je slušný ranec. Existuje nějaká statistika kolika ovečkám ti fráterníci slouží? Mi to přijde, že brzy to bude jeden farář na jednoho věřícího.

3 hlasy

"Pán Bůh jen tichounce mlčí, protože v debatě by to prohrál" François Villon, někdy kolem 1460

5 hlasů

Kalouskův ,,dar církvím,, , aneb ,,Kalouskovy odpustky,, musí občané v referendu zrušit a donutit klerofašistu Duku a ostatní církevní pohlaváry k opravdové práci, bez ,,příživnictví,, a ,,parazitování,, na slušných občanech tohoto státu, včetně ,,církevních oveček,, zmanipulovaných církevní oligarchií.

9 hlasů

A A.Babišovi sebrat asi většinu jeho peněz anebo majetku za růst a vodu na kterých sám nijak nezapracoval aby bylo, anebo rovnou zestátnit vše, myslíte?

0 hlasů

Co slovo, to perla!
Divím se, že se svými vytříbenými a konzistentními názory , brilantním vyjadřováním zasvěceným vhledem do skutečných problémů společnosti, jste nefiguroval na některé kandidátce. Vaše názory se evidentně těší velké podpoře veřejnosti. Jistě by vás preferenční hlasy vynesly do Sněmovny (byť by to byla třeba i kandidátka SPOZ).

1 hlas

Jistě bude něco na tom, že se "expertům" atd. něco platí a že potažmo mnohý příspěvek, že to je spíše politického rázu. Pochopitelně do míry hraje roli i jakého rázu.

0 hlasů

Ještě není ani ve vládě, teprve pár dní po volbách, a už otáčí a lže. O inflační doložce měl vědět, když sliboval nedotknutelnost restitucí. Buď je blbej,a nebo teď, už tak brzo, lže.

3 hlasy

Můžete doložit kdy a kde jste četl od Babiše o nedotknutelnosti restitucí?? Já nikde..

2 hlasy

Před volbami tvrdil, že restituce jsou uzavřený problém.

0 hlasů

a co treba varianta, ze kluci "pravicacky" neco upekli a teprve ted to leza na svetlo, stejne jako s novym obcanskym zakonikem, to budete este cumet

6 hlasů

Njn, v smlouvách Agrofertu se zaměstnanci a s dodavateli se to hodí to tam nijak nemít, že?

0 hlasů

Modlím se asi tak často, jako většina lidí - když mám nějaký průser a do kostelů chodím, obdivovat dílo starých mistrů. S restitucemi ale naprosto souhlasím a jsem rád, že jsme se dostali tak daleko. Mám na pana Babiše dotaz - půjčil by peníze bez úroku? Jinak, existuje možnost, vyplatit domluvenou částku najednou a problémy s inflací odpadnou. Pan Babiš vystudoval ekonomii VŠE za socíku a tak vím, že z ekonomie neví nic (studoval jsem tam totiž v 60létech taky) a jsem šťasten, že jsem se ekonomii naučil posléze ve Švýcarsku. Jedno ale ví, že bez inflační doložky by církve nemusely, za určitých okolností, dostat ani pár procent z domluvené částky. Takže, další blbec na obzoru? Nebo další populista na obzoru? Měl by si vybrat a nebo raději držet jazyk za zuby.. To jest, pokud to není opětovná dezinformace tisku.

1 hlas

Došlo by k deflaci (jakoby inflace s mínusem před tím) a čuměl by o kolik miliárd připravil stát jentak, ne?

0 hlasů

Pan Babiš mě svou kritikou doložky k církev. restitucí příjemně překvapil a pevně doufám, že najdou s ČSSD na toto téma společnou řeč.

12 hlasů

Pokud by někdo měl Babišovi splácet 30 let, tak by si to Babiš proti inflaci určitě nepojistitl. A kdo tomu věří ať běží do .... .

1 hlas

Koukám že i Babiš se zhrozil. Nechápejte mě špatně, jsem pro církevní restituce, ale né v této podobě.

3 hlasy

A v jaké podobě? Prosím mluvte! Pokud by se český národ sjednotil na církevních restitucích, nekoupily by si za to církve ani večeři. Dostaly by snad pouze nějaké ruiny s povinností je do 5 let opravit.

1 hlas

ze by treba cirkev musela dolozit, co ji patrilo ?! a proc maj neco dostavat ve state, kde si je lidi neprejou ?! (sam to pisete)

9 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov