Volební práva
Bulhaři nemohou do politické strany? Brusel kárá Prahu

16.04.2014 13:57 Aktualizováno 16.04. 17:30

Podle Evropské komise je v rozporu s evropskými pravidly, že Česká republika omezuje možnost vstupu do politické strany či právo na její založení na české občany. Vyplývá to z dnes zveřejněného balíku prohřešků členských zemí proti unijní legislativě.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Petr Vaněk (5 hlasů) 16.04.2014 14:08

    Ať se jde EU vys.... Všude kam strčí svoje pracky, jsou jenom...

  • Ben Melech (2 hlasy) 16.04.2014 16:20

    Dobrá práce pro muslimáky.... založí stranu a demokraticky nás...

  • XXXL (1 hlas) 17.04.2014 18:19

    Bulhaři mohou vstoupit do jakékoli politické strany, nebo si nějakou...

  • Johan Rey (1 hlas) 16.04.2014 19:02

    Chtěli jsme do Unie?Bylo referendum?Teď už nás bude EU jen válcovat a...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Bulhaři mohou vstoupit do jakékoli politické strany, nebo si nějakou založit, ale pouze v Bulharsku, nebo v Bruselu.

1 hlas

Před nedávnem tu brečelo x lidí jak rusko zabere vary a ted:((asi žádná česká vláda nedá občanství tolika rusum, ale pokud jich část požádá v čr, nemecku...a najednou tu máme x občanu eu co mužou zakládat strany a prosazovat zákon.somozřejme to samé platí o jinejch národnostech jenž už v eu jsou např ti bulhaři.nic ve zlém, ale o to aby nikam nakočovalo x rumunskejch cikánu a dík strane tam meli vlastní uzemí nestojím.já rozhodne budu volitjednu z tech asi3stran co maj v názvu ne bruselu

0 hlasů

Dobrá práce pro muslimáky.... založí stranu a demokraticky nás zlikvidují!

2 hlasy

Napriklad Obcan CR zalozi politickou stranu v SR, a co jako? K tomu se nekolik rodin s obcanstvim CR stehuje spolu na ves v Slovensku, a co jako? Krome toho, ze maji moznost spolecne politicke reprezentace tak by se stejne jako obcane CR nemeli rozhodujici slovo o zakonech aj., nebo ne?

0 hlasů

Ať se jde EU vys.... Všude kam strčí svoje pracky, jsou jenom problémy.

5 hlasů

Kecy...

0 hlasů

Chtěli jsme do Unie?Bylo referendum?Teď už nás bude EU jen válcovat a vnucovat silou bruselský scénář ovládnutí moci, a likvidace národa.

1 hlas

Kdyz napriklad Obcan CR v podstate dlouhodobe zije v Berlinu, at jiz kvuli praci anebo studiu anebo rodine, tak proc by se nemohl nebo nemel ucastnovat obecnich voleb? Napodobne, proc by se nemohl anebo nemel stat clenem napriklad SPD kdyz se vychazi z toho, ze napriklad CSSD nema jako oblastni zastoupeni v Berlinu a ze CSSD a SPD v EU jsou jako v jedne strane?
Pochopitelne, spolecne mluveny jazyk neni od veci, ale napriklad pokud ve ctvrti je mnoho cesky mluvicich i polskych mluvicich a nemecky mluvicich, tak mit napriklad vyhlasku ve trech jazycich nezni jako problem jako takovy (ponekud slozitejsi potom je cele to ohledne pravnich pojmu ktere v tom kterem statu nutne nemaji jako naprosto stejny vyznam anebo pouziti).

0 hlasů

*leda by takova strana v SR puvodne zalozena obcanem CR mela obcany SR jako cleny atd, jakoze na to politicko-ideologicky respektive programove atraktivni a ne nejake proste "Ceska strana v SR v ktere by meli byt obcane CR v SR protoze jsou Cesi". Tak ci tak, obvykle Obcan CR v zahranici neodvadi zadne dane primo do rozpoctu CR, potazmo pro mnohe myslim docela opravnena namitka ve smyslu co se by politicka strana v CR snemovne starala o nejake lokalni zalezitosti v SR nebo podobne.

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov