Nejvyšší ve světě
Dle 94 procent Čechů je ve vládě korupce. Horší jen Tanzanie

19.10.2013 06:32

Podle 94 procent obyvatel Česka je ve vládě rozšířená korupce. Vyplývá to z nového průzkumu renomovaného Gallupova ústavu. Jde téměř o nejvyšší skóre na světě - hůř je na tom s 95 procenty jen Tanzanie.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • Marta Kolínková (4 hlasy) 19.10.2013 08:19

    Ano,myslím si to taky.ODS si myslí,že když vymění tváře je vše v...

  • Pavel Johanides (4 hlasy) 19.10.2013 07:13

    Dle 94 procent Čechů je ve vládě korupce. Horší jen Tanzanie. ...

  • Konspirační Teoretik (4 hlasy) 19.10.2013 08:42

    100.000 dětiček si ve školce zabralo pískoviště pro sebe a ostatních...

  • Josef Dobeš (4 hlasy) 19.10.2013 05:27

    Pro českého vrcholného politika jakékoliv strany je vrcholná...

  • Merlin Aspen (4 hlasy) 19.10.2013 09:37

    Je hodně špatné, že po 23-24 letech se tady nevidí žádná kvalita....

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

To bude tím, že pokaždé skáčem na nově vysoustružené loutky.
https://www.youtube.com/watch?v=7_WWYhLJtHE

0 hlasů

Myslím, že jediná strana, která s tímhle může něco udělat, jsou zelení. V programu mají konkrétní kroky a opatření http://www.zeleni.cz/program-fungujici-demokracie/ a nevím o tom, že by byl někdo z nich zapleten do korupční aféry!

1 hlas

zbyvajici 6% jsou hluchy,slepy, nemy

0 hlasů

tunelarstvi tady zavedla ODS a jeji fotr Klaus

0 hlasů

V Cechach je korupce i v normalnich mezilidskych vstazich. Penize tecou, skoro auto,maticky, i tam kde neni zadny institucni meziclanek. Uplaceni je normalni denni cinnost, nekdy mam dojem, ze tim platic chce prijimateli signalizovat, ze stoji vysse a muze si uplatek dovolit. Spolecnost je totalne zkazena . Co neznicilil bolsevismus, to dokoncil polistopadovy postkomunismus. Zda se ze ten nejhorsi stupen rozkladu spolecnost jeste nedosahla. V Cesku muze byt korupce i "110%" :))))

Nejlepsi dukaz je placeni uplatku v laznich, za kazdou sluzbu a peci. Tam je placeni uz nedelitelnou casti platu. A proc ?

0 hlasů

Je třeba si ujasnit pojmy. Na jedné straně jsou kasírtašky typu Mr. Dalík, to je korupce. Na druhé straně ale máme různé neoliberální think-tanky, CEVRA, obchodní komory, MMF a podobné "instituce", které nastrčené politiky úkolují v demokracii amerického typu prakticky legitimně. A to je problém. To se nedá odstíhat a potrestat, přičemž škody na plebsu jsou obrovské.

1 hlas

Kdos zvonil klíčema, hoď kamenem!!!!

2 hlasy

Ono to nebude až tak zlé,svůj díl na tom mají i někteří novináři kteří píší účelově nebo na objednávku aby očernili co nejvíce druhou stranu a někdy dělají z komára velblouda,řekl bych že jsme co se týče korupce někde mezi jihoevropskými státy.

0 hlasů

To je ostuda všech ostud! Jak je možný že tyhle bastardy at´z leva ,nebo zprava, kolektivně živíme? Třeba takovýho nemakančenka , budiž kničemu a rychlokvašku "právníka"Marečka Bendu? A nevýjde s 245000?

2 hlasy

Je hodně špatné, že po 23-24 letech se tady nevidí žádná kvalita. Ano, komunisti nebyli už ve foru, všude v Evropě padala jejich moc a ve východní Evropě vznikaly státy, opět založené na demokratických prvcích. Bohužel to ale neplatí to Čechy ! Parta těch nějvětších zlodějíčku v čele s tzv ekonomem, kterého ani profesoři na VŠE neuznávají s velmi podivnou a utajovanou habilitační prací. A dále už se za ním řadí veksláci, taxikáři, letištní loději, zelináře. Prostě jak říká vůdce - zhasneme a potom uvidíme, neznáme špinavé peníze ...... Za těch 20-22 let se podařilo této smečce totálně tento stát rozebrat a zpeněžit - ale nikdo nic nevybudoval. Kdokoliv řekl něco proti, tak byl hajzl, komunistickej agent a nepřítel republiky. Každé současné, tzv. demokratické volby jsou lži, žranice, oblbování a následné vystřízlivění - a jede se dál. Kdo si ještě nenahrabal - ten okrádá rodinu a své kamarády, kterým musí odsypat a oni ho budou držet nad vodou. Bojovníci za svobodu jsou tzv. političtí vězni, kteří po bližším prozkoumáni jsou zloději a tím škodily komunistům a socialismu. V tomto státě stačilo, abychom nejdůležitější převzali jako prověřená a osvědčená fakta od Rakušanů, Němců, Francouzů, Švýcarů ....... Ale to by nešlo krást, že. My nejsme schopni vládnout ničemu, ani svému státu. Proč by měl syn bachaře a komunisty budovat právní stát, proč by měl být syn vojenského vysokého politického komisaře dobrým předsedou vlády ..... atd, atd. Ani nejde vypočítat všechny ta horory přes PEAKE, VV a všechny ty jarabáky, co se dodnes přiživují na vykrádání státu. Lidi vzpamatujte se, vezměte klacky a žeňte tu lotrovskou pakáž do pekla a na smetiště dějin.

4 hlasy

100.000 dětiček si ve školce zabralo pískoviště pro sebe a ostatních 10,4 miliónu utřelo hubu. To je post-revoluční stav. Myslete si o tom co chcete...

4 hlasy

Dle 94 procent Čechů je ve vládě korupce. Horší jen Tanzanie.

Výsledek děsivý, ale zřejmě pravdivý a dává to vysvědčení před volbou do poslanecké sněmovny koho nevolit, tedy nejvíce zkorumpováné představitele vlád Topolánka s asistentem Dalíkem a klerofašistické vlády tandemu Kalousek - Duka s asistenty Nečasem a Nagyovou.

Nejen z tohoto pohledu jsou strany ODS a TOP 09 + Starostové pro slušné občany - voliče nevolitelné!!!

4 hlasy

Ano,myslím si to taky.ODS si myslí,že když vymění tváře je vše v pořádku.Není tomu tak - tito lidé se po stranické linii všichni dobře znají a obávám se,že praktiky budou stejné,byť tváře jiné.TOP 09 - Kalousek - doufám,že bude vykroužkován,nicméně místopředsedou může zůstat,tím bude mít velký vliv na své spolustraníky,bude tahat za nitky nikým nespatřen a podílet se může na dalších lumpárnách.

4 hlasy

Dokud si lidi nevezmou zpět svojí zem, která jim byla po revoluci ukradená a rozkradená, tak to lepší nebude. Jenže to je jako hrách na zeď házet. Naštěstí tu je formálně demokracie, takže lidi stále mají tu možnost svobodně si zvolit ty, kteří lidu českému vládu jeho věcí zase navrátí.

Tohle uspořádání je dům z karet, cinknutých karet.

3 hlasy

U nás je zvykem vše zveličovat.To je naše národní specialita.Korupce existuje, ale toto je příliš

0 hlasů

94%? 100% je pravdou! A takový parazyty a piavice živíme!

3 hlasy

Pro českého vrcholného politika jakékoliv strany je vrcholná exekutiva vnímána jako kořist, kterou je třeba řádně ohlodat!! Namátkou: Řebříček, Rath, Drábek, Parkanová, Gross, Topolánek-Dalík, Žák, Langer, Němec,..... můžete volně přidávat ty, na které si vzpomenete, myslím, že jich za 24 let je fůra!

4 hlasy

Určitě na váš názor kašlou vč.podržtašek.Všechno se dá zdůvodnit hrozbou návratu komunistů.:-)

0 hlasů

Jakmile si země pustí přes práh kapitalismus, tak to s ní jde od 10ti k 5ti. To se u nás stalo před, bez měsíce a dne, 24 lety. Dokud tu bude kapitalismus bude to jen horší a horší. Skončíme zadlužený a budeme nenávidět jeden druhého.

2 hlasy

rekl bych, ze vyspela evropa vam v tomto nedava za pravdu. kapitalismus tam BYL pomerne dlouho a fungoval, nez se z nej zacala eu snazit udelat jakehosi krizence se socialismem, coz v posledni dobe a vidime kam to smeruje.
ale chapu ze jste zrejme hrdy na socialisticke raje na zemi jako je kldr, kuba nebo cina. tam je zivotni uroven obycejnych lidi opravdu vysoko :)))

0 hlasů

Nejde o okamžitý efekt, o tom nehovořím, jde o efekty dlouhodobé. A z dlouhodobého hlediska je kapitalismus totéž jako nemoc, choroba společnosti. Člověk je tvor společenský a tomu by mělo odpovídat i uspořádání útvaru, do kterého se slučuje, a tím je stát. Kapitalismus je (pro některé) líbivá doktrína, která rozděluje společnost, a co je rozdělené dříve nebo později zanikne. Nelze se združovat pod praporem všeobecné konkurence, to je oxymoron. Podívejte se na Čínu ... ta na sjednocenou společnost nerezignovala a ostatní svět začíná ekonomicky válcovat. Proč? Protože ta země v podstatě funguje jako jedna obří korporace. Už jsem to tu psal. Čína si může koupit kohokoliv z vás, protože její jednota jí umožňuje, poskytuje téměř neomezené investiční možnosti. Čína shlíží na ostatní - kapitalisticky - rozdělený svět jako na pestrý stůl plný dobrůtek a vybírá si co sezobne. My tu žijeme v malé smradlavé nevyvětrané kotlince a myslíme si kdovíco. Dopřáváme si zatím luxus kapitalistického rozdělení, ovšem zústaneme-li u něj příliš dlouho, budou z nás dříve nebo později, ze všech, zaměstnanci Číny, která si prostě postupně koupí celý svět. Jedinou obranou proti tomu, je sjednocení, a to pod vlajkou kapitalismu není uskutečnitelné.

2 hlasy

Já myslím že je to trochu jinak. Je to stejné jako když má monopol libovolná firma, nic jí nenutí k invenci, její produkty se již nadále nezlepšují a kvalita naopak spíše klesá. Něco podobného se podle mě stalo s kapitalismem po konci studené války, strašák v podobě SSSR zmizel a kapitalismus začal stagnovat. Není nadále o co bojovat a tak začali všichni hrabat pro sebe bez ohledu na ostatní nebo na budoucnost, protože je relativně bezpečná doba zdánlivě se nemůže nic stát.

0 hlasů

Pokud jsem si stačil, při vší skromnosti, všimnout, tak bašta kapitalismu USA je zadlužná až po uši, respektive ještě mnohem víc, tak, že už to nemůže nikdy splatit. Čeká se jenom na kolaps, který bude zřejmě krytý opět nějakou tou válkou.

2 hlasy

dnešní vláda nevolená, nikomu nezodpovědná... ze srandastrany... to teprve to bude hustý

0 hlasů

No, já myslím, že se opět ukázalo, že jsou lidé dutohlaví.

Většina, tedy ne všechna, ale VĚTŠINA korupce se děje na krajské a obecní úrovni.

Tam se totiž rozdělují obrovské peníze ve statisících projektech, ale hádejte, kam míří světla reflektorů především? No, jasně, na vládu.

0 hlasů

to obycejny clovek co proda hlas za 30kc regulacniho poplatku nikdy nepobere.

0 hlasů

Věří ??? já myslím že to již dávno všichni vědí....

3 hlasy




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 09/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov