Květnové oslavy
Zeman: Vlasovovi vojáci byli také Rusové. V Moskvě uctím všechny padlé

23.04.2015 15:31 Aktualizováno 23.04. 16:19

Český prezident Miloš Zeman hodlá květnovou návštěvou Moskvy uctít i památku takzvaných vlasovců, tedy padlých příslušníků Ruské osvobozenecké armády, která za druhé světové války bojovala po boku Němců proti sovětským vojákům, ale na konci války pomohla zachránit Prahu.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

  • karel IV (7 hlasů) 23.04.2015 15:53

    Zemana jsem nevolil, ale tohle rek spravne. A kazdy, kdo odmita jet...

  • o k (6 hlasů) 23.04.2015 15:59

    Už neví, jak by to okecal. Zdá se, že na chvíli vystřízlivěl a došlo...

  • Vendelín Rákosník (4 hlasy) 23.04.2015 17:06

    Pan Zeman by si na tu svoji hubu měl vyříditi zbrojní pas !

  • Josef Lustig (4 hlasy) 23.04.2015 16:23

    Mne se zeman libi, dokaze "rozesrat" na co sahne :))))

  • Henex (3 hlasy) 23.04.2015 17:25

    Takže on tam vlastně Zeman jede na zapřenou uctít Vlasovce, co...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Je to další úlet našeho prezidenta. To by mohl rovnou oslavovat i ty jednotky SS složené ze zrádců pobaltských států. Vlasovci byli nepřátelé armád SSSR, dopouštěli se mnoha válečných zločinů i na civilním obyvatelstvu. Jestli něco dobrého vykonali v Praze, tak to byl projev pozdní lítosti a snaha zachránit si vlastní kůži u Američanů, kteří je právem odmítli a gen.Vlasova vydali k potrestání jako zrádce do Moskvy, tak jako vydali k potrestání i nám některé německé válečné zločince. Je to možné připomenout bez jejich oslav v Praze, ale ne v Moskvě.To by mohli Rusové právem považovat za urážku.

1 hlas

Velmi dobře osvětluje úlohu Vlasovců historik Pavel Žáček v knize-Prahou pod pancířem Vlasovců.Jsou to zrádci nebo hrdinové.Bez Vlasovců by z Prahy zbyly ruiny, ať se každý rozhodne sám zda byli hrdinové nebo zrádci.Pro mě hrdinové.A na závěr - bojovali i na náměstí Kinských- kde byl vystaven ruský tank

2 hlasy

Pane prezidente, Mašínové byli také Češi, takže si je také musíte uctít.

2 hlasy

No prezidentovi se podařilo plácnout vedle, ale posmívat se mu mašíny si nezaslouží. mašíny kultovně uctívají ti co vykonstruovali současný marazmus, fašizaci a to pan prezident určitě není.

1 hlas

Problém byl v tom, že Stalin neuznával Ženevskou konvenci a doslova o ni prohlásil, že je to buržoazní přežitek. Vzájemné válečné zločiny mezi SSSR a Německem byly důsledek této jeho politiky.

1 hlas

Vlasovci přísahali věrnost Hitlerovi a bojovali po boku a pod vedením německých nácků!Vlastizrada je vlastizrada snad všude, takže si svůj provaz zasloužili, všichni v čele s Vlasovem!

Radši bychom měli uctít památku těch generálů, kteří spolupráci s nácky odmítly a umřeli v německých lágrech (někdě i v jamách, náckové doslova nechávaly statisíce příslušníků Rudé armády chcípat v poli ohrazeném ostnatým drátem...)

"Jeden malý dobrý skutek", který ani nebyl záměrný, prostě se chtěli co nejrychleji dostat k Amíkům, když jejich náckovský páníček už dodejchával ... V Praze ani nezůstali do konce, 2 dny pomáhali ČNR, která díky nim utrpěla menší ztráty(to je jediné co přišlo vhod), ale uprostřed bojů mazali k Amíkům a jen do Prahy přitáhli více ustupujících nácků z skupiny Střed ... Rudá armáda pak těch 860 tisíc německých nácků obkličovala až do 11.5. ...

P.S. Nevím co pan prezident chtěl říci, spíše to bylo pro "vnitřní spotřebu v naší kotlině", ale Rusy tohle nas*re víc než neúčast, ohledně svých kolaborantů jsou dost citliví, a nedivím se tomu ... tihle "vlasovci a jím podobné kolaborantské jednotky" se používali především k protipartyzánskému boji a teroru vůči civilnímu obyvatelstvu, zbraně těžšího kalibru začali dostávat teprve když Adovi už teklo do bot, a proti RA nasazoval všechny kolaborantské zrůdnosti co měl ...




P.S.

2 hlasy

Jako obvykle překrucuješ dějiny...
Stalin považoval zajatce za zrádce, většina Vlasovců neměla jinou alternativu, stejně už byli Stalinem odepsáni a považovali ho za nepřítele. Vlasovci nezradili vlast, ale Stalina a vládnoucí bolševiky. Vlasovci také příliš do bojů se SSSR nezasáhli, Hitler dlouho váhal s ustanovením ROA.
"Vlasovci se používali především k protipartyzánskému boji a teroru vůči civilnímu obyvatelstvu...". Toto tvrzení je už jenom vyložená lež, opsaná z nějakých sovětských příruček pro rudé komisaře.
Lež je také tvrzení, že Vlasovci "uprostřed bojů mazali k Amíkům" a Prahu nechali na pospas Němcům. ČNR, pod vlivem komunistů, s nimi odmítla spolupracovat a tak odešli tam, kde čekali záchranu. Američani je nechali ve štychu a tak je Rudá armáda na rozkaz Koněva téměř všechny povraždila...
Jestli si o někom myslím, že je Ruskem placený diskutér, tak jsi to ty...

1 hlas

Vlasovci měli vůbec smutný konec.,Když utekli před Ruskou armádou až do jižních Čech, tak je armáda USA odmítla pustit do jejich okupační zóny. A to byl jejich konec!

0 hlasů

Kdepak asi skončili Vlasovci, zabití Němci a Rusy? Patrně v hromadných hrobech společně s vojáky Rudé armády. Smrt všechno srovná...

0 hlasů

Jeden neoznačený hromadný hrob Vlasovců, povražděných Rudou armádou, je prý někde na poli v Jinonicích. Tam se může dojít Zeman poklonit a nemusí vážit dalekou cestu do Moskvy...

0 hlasů

Zeman asi zklamal mnoho lidí, kteří se za něho do dnešního dne bili na diskuzích o cestě do Moskvy.

2 hlasy

Mne oddeleni Ukrajiny od Ruska silne pripomina Zapadni a Vychodni Nemecko. Ackoliv do roku 1945 byli v Nemecku vsichni stejni, od 1945 byli lumpove v zapadni casti a ti hodni ve vychodni. S Ruskem a Ukrajinou je to podobne :))))). Nacisti na Ukrajine a demokrate v Rusku. Bolsevici uz nas neoblbujte, nikdo vam uz nic neveri.

2 hlasy

Zeman mi silně připomíná Rátha, který ve sněmovně mlátil do pultíku a vykřikoval, jak bude bojovat proti korupci v zájmu občanů Česka.

Musíte pane Zemane víc vykřikovat, že hájíte zájmy Česka na ne Kremlu a mlaťte přitom do pultíku.

Zajede Zeman také do Kyjeva poklonit se Ukrajincům, kteří osvobodili Prahu???

2 hlasy

Jak člověk stárne, tak blbne. Není mnohdy lepší držet hubu? Takovej Lustig by ji měl držet pořád. Jiné kritizuje a sám není lepší.

2 hlasy

Takže on tam vlastně Zeman jede na zapřenou uctít Vlasovce, co osvobodili Prahu a navlík to, liska jedna mazaná, jako že jede uctít rudoarmějce...
Když jsem tady před časem napsal, že Prahu osvobodili Vlasovci, tak jsem byl vystaven útokům rudé bandy. Co teď řeknou Zemanovi...?

3 hlasy

No, že máš taky jednou pravdu Ty

1 hlas

Pan Zeman by si na tu svoji hubu měl vyříditi zbrojní pas !

4 hlasy

Mne se zeman libi, dokaze "rozesrat" na co sahne :))))

4 hlasy

Sudetské Němce by postřílel a "vlasovce", kteří také zradili svoji vlast a bojovali po boku Němců bude uctívat! Už toho cvoka zavřete do blázince!

3 hlasy

Už neví, jak by to okecal. Zdá se, že na chvíli vystřízlivěl a došlo mu, že je jediný, kdo tam devátého pojede. I ten Lukašenko se na Putina vyflákl.

6 hlasů

Zemana jsem nevolil, ale tohle rek spravne.
A kazdy, kdo odmita jet do Moskvy na vyroci porazky fasizmu je odporna zruda na urovni Hitlera nebo Bandery.
Je az priznacne, ze ti, kdo dnes podporuji bujici otevreny fasizmus v Kyjeve nechteji jet na oslavy vyroci jeho porazky.

http://www.wiesenthal.com/site/apps/nlnet/content2.aspx?c=lsKWLbPJLnF&b=4441467&ct=7922775#.VTj5OKPSkxg

7 hlasů

Zemana jsem taky nevolil a ty jsi blb!!

0 hlasů

Jen obecní blázen Vomáčka, nic víc...

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov