Český rodák
Zemřel pamětník holokaustu, spisovatel Max Mannheimer

24.09.2016 14:10 Aktualizováno 24.09. 17:10

Ve věku 96 let zemřel v pátek večer v Německu pamětník holokaustu Max Mannheimer, známý svým bojem proti nenávisti, antisemitismu a xenofobii. Uvedl člen Mezinárodního výboru Dachau Zdeněk Pošusta. Český rodák Mannheimer prošel v době nacismu několika koncentračními tábory.

Zpět na článek

Nejdiskutovanější názory

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

"Nejste zodpovědní za to, co se stalo. Ale za to, aby se to nestalo znovu, již ano,"

Nevíte někdo jestli to zahrnuje oprávnění i případného vojenského odporu proti státům a vládám mající atomové zbraně?

Ale vážně, že holokaust a totalitní války byly hrozné, to je jistě jasné. Však, že se po světě má takovou palební sílu, že by během hodiny bylo způsobeno zahynutí mnohem více osob než bylo obětí za celé druhé světové války (a kdo viděl fotky těch kteří nebyli přímo u výbuchu tak jistě ví, že ne nutně lepší než být přímo u výbuchu) mezitím co když se sečte kolik (civilních) osob zahynulo ve válkách po té válce rukami členů Rady bezpečnosti OSN a důsledkami téhož tak také žádná sláva, a to vše v údajné ochraně světového bezpečí mezitím co hrstka pánů které většina obyvatel světa nijak nevolila je u tlačítek, osobně nedokážu takový stav řádu brát za v pořádku. A co se tedy může než být důrazný stylem embargo na všechny státy mající atomové zbraně?

0 hlasů

A to se právěže týká i toho co kdo dělá. Jakože když 9/11 také velké zlo oprávňující k invazi? Ale umučení k smrti a desítky tisíc zabitých civilistů (za volání mnohého občana legitimizující nasazení vojsk o jak hrozné osoby se přece jednalo a jedná) a stavění nějakého vojenského zařízení u Kašubů aby ostatní tedy byli ještě více v bezpečí kdyby zase nějaká banda politiků měla chuť vtrhávát do jiné země a vynutit si privatizace s jednotkami vrhající se na holčičky, to se má jako brát vše za prostě normální a kdo nedrží h.bu tak možná i rovnou označen za teroristu (dle nějaké definice) ?

0 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov