Sedmička - lehké počtení na celý týden

Chat s osobností
Bára Munzarová: S maminkou je to lepší, ale potřebuje čas

14.11.2011 10:49 Původní zpráva Aktualizováno 14.11. 12:23

Herečka Bára Munzarová, dcera oblíbené herecké dvojice Jana Hlaváčová a Luděk Munzar, účinkuje ve zcela nové hře Hledání slov divadla Kalich. Jaké je hrát po boku kolegy Oldřicha Víznera? A konzultuje své role s tatínkem? Odpovědi čtěte v on-line rozhovoru.

Bára Munzarová se narodila 28. prosince 1971. Vystudovala DAMU a po škole dostala angažmá v Divadle Josefa Kajetána Tyla v Plzni. V roce 1999 začala působit v Divadle na Vinohradech. Zde se seznámila s hercem Jiřím Dvořákem, kterého si v roce 2002 vzala. Narodila se jim dcera Anička. Pár se však v roce 2009 rozvedl. Herečka hrála v seriálech Místo nahoře a Pojišťovna štěstí či v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Účinkovala na Letních shakespearovských slavnostech 2006 a 2007. Nyní ji můžete vidět v divadle Kalich, kde hraje v nové hře Hledání slov. Je to hra Sue Townsendové, autorky deníků Adriana Molea. Bára Munzarová hraje upjatou lektorku kursu čtení a psaní pro dospělé. Vedle Oldřicha Víznera v komedii hrají také Hynek Čermák a Sabina Laurinová. 

Chat

  • State

    Konzultujete se oběma rodičemi své role?

  • Bára Munzarová

    Ne. Divadlo a práci si domů nenosíme. Doma jsme prostě doma a máme i jiná témata k povídání.

  • antena p

    Jak se hraje s O. Víznerem v Hledání slov?

  • Bára Munzarová

    Výborně. To představení mám moc ráda. Sešli jsme se tam báječná čtveřice. Jsme krásně tipově nesourodí, což je pro Hru Hledání slov, kterou jsme v divadle Kalich odpremiérovali minulý měsíc, úplně ideální. Všechny zvu na fajn činoherní představení, ve kterém mohou ještě vidět báječnou Sabinu Laurinovou a Hynka Čermáka. Nejbližší představení hrajeme 29.11. Budu se na Vás na všechny těšit.

  • Samo

    Jak vzpomínáte na svoji menší tv roli v Silver A?

  • Bára Munzarová

    Moc dobře. Každá spolupráce s Jirkou Strachem je za odměnu.

  • valda muzarto

    Výraz v obličeji máte spíš po mamince - co jste zdědila po tatínkovi ?

  • Bára Munzarová

    Asi touhu po dobrodružství, lásku k motorům všeho druhu a jistou přirozenou, intuitivní dávku psychologického přístupu k problematickým lidem, či situacím. Když jde do tuhého, zachovám chladnou hlavu.

  • Jana Čechová

    Baruško, když jste s Frídou byli 9.11 u nás v Táboře tak jste mi říkala, že jste nastydlá. Chci se tedy zeptat už je Vám alespoň trošku lépe ? Já jsem se ještě toho šíleného kašle, migrény a teploty pořád nezbavila a to, že se poctivě kurýruji doma v pelechu! A tak doufám, že alespoň vy jste na tom lépe. Jinak Vám chci moc, moc poděkovat za úžasné představení, které jako vždy nemělo žádnou chybu! Jen jsem postřehla, že bylo trošičku zkrácené a chybělo tam ,, pár'' scének. Zezačátku jsem nechápala proč, ale když jsem odcházela z divadla, tak jsem si říkala, že to bylo zkrácené nejspíše kvůli té Vaší chřipajzně ?? Jinak se musím přiznat, že i když jsem byla na Sex, Drugs již po 3, tak až teprve teď mě ten konec doslova rozbrečel. Hrajete všichni opravdu excelentně! A já doufám, že se tu ukážete dřív než zase za rok. Přeji pěkné zdraví Vám i celé Vaší rodině. Zdraví nejvěrnější fanynka z Tejbru!

  • Bára Munzarová

    Přeji brzké uzdravení! Já už jsem od sebe virózu odehnala. Teď nás s Frídou čeká oprášení představení Frankie and Johnny, které mám moc ráda a které budeme hrát 21.11 v Brně v Redutě a 27.11. v Pražském divadle V Braníku. Moc se těším. 24.11.se můžete také přijet podívat do Divadla Palace, na Interview s Upírem. Jsem zvědavá, jak naši kluci z techniky vyřeší mé stepování, když je v divadle Palace na jevišti koberec... Jupíííí ať žije improvizace!!!

  • Viktor Racek

    Báro, proč tak rezignujete na svůj vzhled a nosíte tak strašně upravené (neupravené) vlasy?? Když Vám s nimi v Ordinaci něco udělali, vypadala jste o 100% líp, ale v civilu jste se vrátila zase k tomu roští.. Je to škoda.

  • Bára Munzarová

    Děkuji Vám za otázku. Jsem ráda, že se Vám můj účes v Ordinaci líbil. Svůj "rozcuch" do civilu si nesu hrdě. Naprosto prakticky nechávám, díky profesi velmi zatěžované vlasy do civilního života s jen minimálním použitím fénů a žehliček. A je dobře, že se každému líbí něco jiného. Svět tak může být malinko barevnější. Co myslíte?

  • Jarka M.

    Dobrý den, hrajete v nějakém nekonečném seriálu v televizi a jakou roli? S manželem koukáme na Ordinaci,ale Vás jsme tam ještě neviděli. Máte ráda dechovku? My moc. Hodně štěstí

  • Bára Munzarová

    Dobrý den. Nehraji, ale jistá nabídka se rýsuje. Dechovku neposlouchám, ale staré české písničky mám ráda.

  • bob

    dobré odpoledne paní Munzarová
    rád bych se Vás zeptal, snad možná by jste přijala,
    tuto přišlou nabídku ze České televize,
    kdyžby bylo pokračování,
    této je taneční show- StarDance V ...když hvězdy tančí.,
    pravděpodobně je televizní pořad: StarDance,
    také se účastnili a byli ze mnozích,
    těch-to přítomných kolegové a kolegyně-
    herečky a herci - umělci a umělkyně.,
    protože si nejsem Sám,
    popřípadě by se jste, nějako hodila do pokračování Právem,
    do tanečního pořadu- StarDance V.
    děkuji za odpověd

  • Bára Munzarová

    Jo jo. Star dance. To bymě bavilo.Jen se bojím, že po posledních miniúrazech, by mě asi kolena dala co proto. Ale taneční dřina by mě lákala. Tak Vám děkuji za nápad. Neměl byste nějaké želatinové medvídky na klouby?

  • Jiřka

    Barunko jste úžasná herečka jakých je poslední dobou čím dál tím méně.
    Z celého srdce Vám přeji, aby Vás potkávalo jen samé štěstí a aby bylo mamince brzy lépe.

  • Bára Munzarová

    Dobrý den. Moc Vám děkuji za přání a i já Vám želám jen to dobré.

  • Bára ze Znojma

    Dobrý den Barunko v první řadě bych vám chtěla říct,že jste ta neúžasnější herečka široko daleko a že vás moc obdivuji! Moc mě mrzí,že jsem se nemohla dostavit 25.10 na vaší premiéru nové divadelní hry Hledání slov s Oldřichem Víznerem, Hynkem Čermákem a spol. Chtěla bych se tedy zeptat jak se premiéra vydařila? A jaká byla atmosféra ? My se společně s Jančou ( kamarádkou) chystáme 21.12 taky na tutu hru a tak si to alespoň obědvě vynahradíme! Jinak vám chci poděkovat za to,že si na nás ,, šílence" najdete po představení vždycky čas ! Je to od vás milé a nám dělá vždycky hroznou radost vás vidět! Jste úžasná! Mějte se moc krásně! Vaše velká fanynka Bára ze Znojma.

  • Bára Munzarová

    Barunko, moc Tě zdravím. Premiéra se myslím vydařila. Mám toto představení ráda a doufám, že seTi také bude líbit.

  • Helouš

    Vážená paní Munzarová, ráda bych se zeptala, zda-li máte v nejbližžší době připravený nějaký adrenalinový zážitek. Děkuji.

  • Bára Munzarová

    Vánoce? Ne, žertuji. Letos si po dlouhé době vychutnám Vánoce opravdu bez shonu a bez pracovního nasazení s nožem na krku. V lednu budu mít dokonce čas malinko cestovat, takže pokud přežiju cestu přes oceán, jistě si v tamní džungli něco krapet adrenalinového dopřeju.

  • KaČčka Š.

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, je možné po představení Hledání slov se někde sejít? Jste úžasná herečka, u mě jste ta nejoblíbenější :), a pro mě jste i ta nejlepší :)! Ráda bych se s Vámi seznámila osobně :), když jsem Vás viděla poprvé, jen jsme se vyfotily a vy jste se mi podepsala....Předem děkuji za odpověď :)... A přeju krásný den ;)

  • Bára Munzarová

    Ahoj Kačko. Určitě na malý skůček po představení můžu vykouknout do foayeru, pokud budeš mít trpělivost. Ale pofrčím hned domů za Aničkou, vystřídat dědečka od hlídání. Jako vždycky. Zdravím Te a přijďte na představení v co největším počtu.

  • Fanynka

    Baruško zajímalo by mně jaký druh dárku máte ráda?

  • Bára Munzarová

    Já nejraděj dárky dávám. Věci, prostě materiální rovina mě nikdy nenadchne tolik, jako ta prožitková, zážitková. A obyčejná kytička mi taky udělá radost.

  • klara

    Jo..to jsu ještě já...
    1)Jak vlastně vnímátenovináře...jejich chování...otázky? Nepřijdou vám...že mají tak trochu mozek mimo provoz?
    A proč proti tomu vůbec nic neděláte, nebojujete...?
    2) Jste budhistka...nebo tak něco?

  • Bára Munzarová

    Víte... Je novinář a "novinář!" Znám pár slušných, takzvaně osvědčených, kteří respektují autorizaci rozhovoru a jsou slušní. Celoživotně. Pak jsou tzv "novináři" bulvární, kteří uveřejňují články s citacemi v uvozovkách, tady s přímou řečí a s výroky, které jste NIKDY neřekla, nebo je minimálně neposkytla tomu konkrétnímu redaktorovi. Velká móda je teď úplně vykostit autorizovaný, již vydaný rozhovor, vytrhnout slova a půl věty z kontextu a vykonstruovat z nich nejlépe hned několik ZARUČENÝCH senzací na titulní stránky mnoha bulvárních časopisů. Bránit se proti této špíně? Na to musíte mít čas, žaludek a hodně peněz. Ale už se snad blýská na lepší časy. Měl by vejít v platnost jistý dodatek zákona, který by toto neslýchané poškozování dobrého jména měl alespoň částečně začít usměrňovt a nastavit alespoň nějaký limit, za který už by ani bulvární novináři neměli pod hrozbou pokut zajít. Ale v tomto směru už dávno nejsem naivní. Jen se snažím být obrněná.

  • Jaňule

    V jedné hře máte scénku, kde je položena otázka: Věříte na osud? A mě by zajímalo zda věříte na osud- a nebo si spíše myslíte, že každý je struujcem svého vlastního štěstí ?

  • Bára Munzarová

    Dobrý den, přeji všem věrným a odpovědí chtivým duším. Všechny Vás moc zdravím a pokusím se stihnout odpovědět na co nejvíc otázek. Budu tedy spěchat a předem se omlouvám za překlepy. TEDY: Na osud věřím, ale jen do jisté míry. Myslím si, že třeba není náhoda, jaké lidi v určitých etapách života potkáte. Kam Vás to setkání může posunot, nasměrovat, či se třeba jen minete, to už asi záleží na každém z nás, jak kterou šanci dokážeme využít, nebo ji naopak necháme proplout jen tak bez povšimnutí. Ale veškeré jevy a energie "mezi nebem a zemí" respektuji a sama z vlastní zkušenosti vím, že ten NEMATERIÁLNÍ svět kolem nás, je mnohem, mnohem hlubší, bohatší, ve své podstatě jednodušší a tím pádem i logičtější.

  • Meryl Streep

    Hi barbara,
    I have quastion for you.
    Do you like Amerika and would you like to play in musical in NYC-in Broadway... and make a film in Hollywood?
    And did you slid douwn a river with me?
    Thank you very much!

  • Bára Munzarová

    Hallo Meryl! My answer is 3times YES. And the last one - no, I did not. Have a nice day.

  • Pan Karel

    Dobrý den, máte ráda huspeninu? Děkuji

  • Bára Munzarová

    Karle, moc Vás zdravím. Vegetariánka ze mě už asi nebude. Takže ano.

  • fanynka

    Báro odkud si s námi momentálně píšete? Z domova a nebo jinde ?

  • Bára Munzarová

    Naprosto neuvěřitelně mám volné dopoledne, takže jsem doma pěkně v teplíčku. Svátek a nádhera. A Vy?

  • Soňa

    Dobrý den, paní Báro,
    viděla jsem vaše představení Hledání slov a musím říct, že jsem byla nadšená. Na knížkách Sue Townsendové jsem vyrůstala, tak mě zajímá, jestli jste je četla taky. A druhý dotaz - je vám něčím vaše učitelka v této hře osobně sympatická, nebo jste úplně rozdílné?

  • Bára Munzarová

    Dobrý den. Moc Vás zdravím a jsem ráda, že se Vám představení líbilo. Stejně jako postava učitelky Joyce, kterou v tomto představení hraji, opravdu ráda čtu, takže jsem v pubertě samozřejme prošla Tajným deníkem a pak následně dalšími knížkami Sue Towsendové. Její humor mě moc baví. A Joyce ve hře Hledání slov je vrstevnatá povaha a líbí se mi, že názor na tuto osobu, má divák v průběhu představení možnost měnit, podle toho, jak postupně vyplavávají na povrch jisté okolnosti, z jejího, na první pohled jednoduchého a sociálně nekomplikovaného života. Je CO hrát a to je pro herce vždycky za odměnu.

  • hynek

    Dobrý den Báro,
    chtěl bych se zeptat, jak je na tom Vaše maminka? Celá rodina doufáme, že bude brzy v pořádku a budeme si ji moct zase užít v divadle.
    Děkuji

  • Bára Munzarová

    Dobrý den Hynku. Děkujeme za optání. Nevěřte katastrofickému a senzacechtivému bulváru, který už maminku nechal "rozdělovat majetek..." Je to lepší, než to bylo. Vše ale potřebuje čas a hlavně KLID, bez novinářů, divadelního shonu a přeplněného diáře. Takže si ten zasloužený klid a odpočinek maminka KONEČNĚ dopřává a my všichni kolem jsme za to rádi.

  • Jana Čechová

    Jooo a ještě jsem se chtěla zeptat. 17.12.2O11 má centu Černý most tkz Vánoční show ve které máte být vy společně s Davidem Suchařípou a spol? Co to přesně bude ?
    PS: že ještě jednou moc děkuji Vaší skvělé produkční Frídy paní Marcele Mikyskové za plakáty!! Mamka už šílííí, ( v dobrém), že se mi to všechno sem zachvilku ani nevejde! :D

  • Bára Munzarová

    Jani, o ničem nevím. Všechny Vás moc a moc zdravím, děkuji za přízeň a za otázky a přeju Vám báječný advent. Krásný den. Bára Munzarová.

Foto: Profimedia

Autor: - lu -




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 06/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov