OBRAZEM: Extra "žíly", mazance, politici v sedle. Haleluja, Velikonoce!

09.04.2012 15:30

Oslava Velikonoc může mít mnoho podob. Podívejte se, jak slaví věřící tento křesťanský svátek ve vzdálených koutech světa, v nichž se kulturní tradice v mnohém liší, a co dělají zahraniční státníci a celebrity, když se venku zrovna udělá hezky. Kromě toho nabízíme i exkurz do českých krajů. 

Křesťanská dívka si kupuje tradiční náramky „bangles“ na oslavu Velikonoc. Islámábád, Pákistán. (Foto: ČTK/AP)

Křesťanská dívka si kupuje tradiční náramky „bangles“ na oslavu Velikonoc. Islámábád, Pákistán. (Foto: ČTK/AP)

Pro zvětšení klikněte do obrázku

Nejdiskutovanější názory

  • Pavel Michal (285 hlasů) 10.04.2012 11:14

    kdo potřebuje lépe vyargumentovat, nechť nahlídne do matrik narození...

  • Pavel Michal (183 hlasů) 10.04.2012 11:11

    Pomlázka aneb nová svatba. Naši zbožní předkové se během postu 40 dní...

Vložte nový příspěvek

Pro přidání vlastního názoru musíte být přihlášen.

Přihlášení | Registrace

Diskuzní příspěvky

Pomlázka aneb nová svatba. Naši zbožní předkové se během postu 40 dní nemyli, dávali tím najevo nejen že jsou lepší než ŽIDÉ (TI SE POSTÍ JEN 24 HODIN), ne nadarmo naše předky muslimové nazývali "přehánějícími". Bez hygieny ovšem není manželský život možný, a tak se na tu dobu abstinovalo i od něj. jistě k regeneraci sliznic a libida to prospělo. Donedávna se nepral oděv třeba i u bačů na pastvinách, kteří tím dávali najevo věrnost manželce, teprve při podzimním návratu domů se vypralo popř. spíše dostali košili novou jako významný příslib a výzvu. Jemná erotická kultura. Obnovení intimního života manželů je i pomlázka, k pochopení symbolu nutno připomenout, že obyčejní lidé před amerikánským zlevněním prádla žádnéí nenosili. Přirozeně nelze šlehat přes drahý často vyšívaný svrchní oděv, býval jen jeden na celý život. Tedy sukně musela být nadzvednuta, odtud ono dobrodružství. Jistě většinou jen symbolicky, ale přece jen zážitek. Osobně mi v dětství tehdy už jen u starých žen vadilo, že nenosily spodní prádlo, jen sukni, což při obvyklém vykasání v sedě nebylko estetické, sukně zástěra se používaly i jako náhrada košíku, ošatky... Když tedy skončili oficilení slavnosti sváteční, vracel se život do zajetých kolejů což kultivováno právě pozvolnou hrou pomlázkovou. Jinak pro chlapce, jinak pro starší, nejen slovanské povalení do příkopu nebo na seno.

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 183 hlasů

kdo potřebuje lépe vyargumentovat, nechť nahlídne do matrik narození a odečte minus devět novolunní, tedy ve zbožných obcích nebo u pasteveckých civilizací např v karpatech..dnes je sex dost nuda, pokud tedy nezbalíte slovajdu v uhrách a doma nemáte zákonnou manželku, to potom i nějaké napětí je, většinou ale v uhrách se nechytí slovajdy kosmaté, domácí cení baculůatější, takže zas to tak velké povyražení není, ale jako fígl do voleb, zejména pokud se něco porodí i tak, tak to funguje

Hlasuj - toto je kvalitní názor - 285 hlasů




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 08/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov