Fotbal
Slavia prohrála v Kyjevě 0:2 a skupinu Ligy mistrů si nezahraje

14.08.2018 20:25 Aktualizováno 14.08. 20:39

On-line

  • 17:00

    Příjemný úterní podvečer. Třetí předkolo Ligy mistrů a jeho odvetné zápasy jsou tu. Český fotbalový fanoušek dobře vnímá, že ve hře je i tuzemský zástupce, kterým je pražská Slavia. Loňský vicemistr už se střetl doma s Dynamem Kyjev, kdy až v 95. minutě gólem z penalty zachránil remízu 1:1.

  • 17:05

    V lepší výchozí pozici je určitě před odvetou Dynamo Kyjev, který vstřelil gól na hřišti soupeře. V případě výsledku 0:0 by tedy dál šel ukrajinský celek. Slavie tedy musí vstřelit branku, aby pomýšlela na postup do play-off. Pokud vyhraje nebo prohraje, tak není co řešit. 

  • 17:10

    V roli favorita půjde do odvety určitě kyjevské Dynamo a to nejen proto, že dalo gól v Edenu. V jeho prospěch hraje domácí prostředí, výrazně větší rozpočet než na straně Slavie. Mnozí experti dávali před dvojutkáním Pražanům naději, ale první vzájemné střetnutí jasně ukázalo, že Kyjev je někde jinde než česká liga, i když zápas skončil remízou 1:1.

  • 18:15

    Dnešní soupeři půjdou do odvety v těchto základních sestavách.

    Dynamo Kyjev: Bojko - Pivarič, Kádár, Burda, Kedziora - Garmaš, Šepeljov, Sydorčuk (C) - Verbič, Besjedin, Cygankov. Trenér: Alexandr Chackevič.

    Slavia Praha: Kolář - Bořil, Ngadeu-Ngadjui, Deli, Coufal - Hušbauer (C), Souček - Zmrhal, Sýkora, Stoch - Tecl. Trenér: Jindřich Trpišovský. 

  • 18:17
  • 18:31

    Utkání právě začalo. 

  • 18:37

    Domácí měli podle očekávání lepší vstup do zápasu a na dlouho zatlačili Slavii očed její brank. Oražaní už se všaj vzoamatovali a bojují i lepší výsledek, než je 0,0.

  • 18:42

    GÓÓÓL! Kyjevu vychází ideálně vstup do zápasu. Dynamo zahrávalo standardní situaci a za obranu si perfektně zaběhl Verbič, který ve skluzu usměrnil míč na bližší tyč a Kolář nemohl reagovat. Pro Slavii se nic však nemění. Stejně musí dát gól, i kdyby ukrajinský celek nešel do vedení. 

  • 18:49

    Verbič opět ohrozil Koláře v 18. minutě utkání. Centr Pivariče z pravé strany našel domácího útčníka, který z první mířil k tyči. Slávistický gólman se ale včas položil k zemi. 

  • 18:51

    O chvíli později vypálil z dálky Hušbauer, i když střílel ze stoje, tak prověřil lehce Bojka. 

  • 18:55

    Souček se z ničeho nic objevil v sympatické příležitosti v polovině prvního poločasu. Jeho pokus nártem však zamířil těsně vedle kyjevské branky. 

  • 19:01

    Slávisté se osmělují. Po pěkné narážečce se míč dostal na hranici velkého pokutového území ke Kamilu Stochovi, jenž se rozhodl vyslat střelu po zemi. Nedal ji ale potřebnou razanci. Bojko byl na zemi včas. 

  • 19:08

    Mohlo a mělo být srovnáno! Stanislav Tecl dostal míč za obranu Kyjeva a nebyl přitom v ofsajdu. Lajnový rozhodčí nejprve v klidu běžel ke středové čáře, jakože je všechno v pořádku a až po chvíli zvedl praporek na znamení ofsajdu a branka tedy neplatí. 

  • 19:10

    Ze slávistické strany přišly vehementní protesty, které odnesl žlutou kartou kapitán Josef Hušbuaer, který tak bude muset vynechat další zápas v evropských pohárech. Asistent trenéra Slavie byl navíc vykázán na tribunu. 

  • 19:14

    Jaromír Zmrhal se toho nebála z plného běhu vypálil zpoza velkého pokutového území přímo na branku. Míč se vznesl lehce nad břevno a Bojko se pořádně protáhl. 

  • 19:20

    První poločas skončil. Slávisté byli v náporu v posledních minutách, ale do šaten nakonec odcházejí za stavu 1:0 pro Dynamo Kyjev. 

  • 19:21

    Začátek poločasu patřil jasně Kyjevu, který z toho vytěžil i vedoucí gól. Nutno podotknout, že Slavie byla v úvodu zakřiknutá a s míček se nedostala za polovinu hřiště. S postupem času se ale osmělila a závěr prvního dějství jasně patřil jí. Dokonce i vyrovnala a zdálo se, že se půjde do šaten za stavu 1:1. Rozhodčí po chvíli ale jasnou branku odvolali a Pražané tak budou muset docílit gólu minimálně ještě jednou a to ve druhém poločase, který začne přilbližně v 19:34. 

  • 19:39
  • 19:39

    Druhý poločas začal. 

  • 19:45

    Slávisté navázali na aktivitu z konce prvního poločasu a dobře vstoupili i do toho druhého. K ohrožení Bojka ale zatím nedošlo. 

Foto: ČTK , Petrášek Radek

Autor: - red -



Diskuse

Diskuze u článků starších půl roku z důvodu neaktuálnosti již nezobrazujeme. Vaše redakce.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Národní koeficient
Český fotbal se propadá, v pohárech asi přijde o jeden tým

Český fotbal je stále blíž k tomu, že od přespříští sezony 2022/23 bude mít v pohárech jen čtyři zástupce a přijde o jeden tým v Lize mistrů. více

Hráči Slavie.

Liga mistrů
Slavia před branou milionářské soutěže, proti je Midtjylland

Fotbalisté Slavie zahájí v úterý úvodním domácím utkáním závěrečného 4. předkola proti Midtjyllandu boj o třetí účast v základní skupině Ligy mistrů. Pražané... více

Ilustrační foto.

Šéfkuchař v kopačkách
Záložník De Roon chce za výhru v Lize mistrů upéct pizzu pro tisíc fanoušků

Pokud by se fotbalistům Bergama senzačně podařilo vyhrát Ligu mistrů, můžou se fanoušci italského celku těšit na chutnou odměnu. Záložník Marten de Roon totiž... více

Hráč Plzně.

Liga mistrů
Plzeň jde na Alkmaar, hrát se bude jen jeden zápas v Nizozemsku

Fotbalisté Plzně se ve druhém předkole Ligy mistrů utkají s Alkmaarem. Hrát se bude na jeden zápas v Nizozemsku 25. nebo 26. srpna. Rozhodl o tom los ve... více




Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 05/2024 najdete >




Týden

Sedmička

Interview

Instinkt

TV Barrandov

Kino Barrandov